Čau, před měsícem a půl jsem si díky tomuto videu uvědomil proč nemůžu posílit prsa :
Zkrátka je to proto že mám oproti prsním svalům silné tricepsy a ramena, cvičím 2 roky a po prvním roce jsem se na bench pressu dostal asi na 60kg a za ten druhý rok jsem se neposunul ani o kilo, zkrátka jsem doteď při bench pressu vše tahal tricepsama.
Pro obraz,bench press 1série (40kg) 14 opakování,kliky na bradlech 1série (88kg) 22 opakování
Snížil jsem proto váhu na (po 2 letech směšných) 40kg abych to lépe tahal prsama ale stejně se mi tam zapojuje triceps natolik že ty prsa prostě po dokončení série necítim, když dělám tlaky s jednoručkama na rovné/incline lavici tak je to trochu lepší.Také teď cvičím prsa každý druhý trénink (tzn každých 96hodin) A,B,A,C,A,B,A,C....... (D - ramena a triceps vynechávám)
Avšak když dělám Low Cable Flys (mám slabou vnitřní část hrudníku ještě víc než zbytek) :
tak zase cítím především deltový sval (a ještě 1 někde na lopatkách) a ne prsa, po každém tréninku "A" (prsa břicho)mám špatný pocit.
60kg benchujou silnější holky, a 22 kliků na bradlech ti udělá kdejakej hubenej sportovnější puberťák.
Jseš si jistej, že problém není jinde?
Vůbec nic jsi o sobě nenapsal, takže můžeme leda tak věštit z křišťálový koule.
Dodržuju jídelníček, jím každé 2-3 hodiny,2g bílk./kg (cca 160g denně) a asi 550 sacharidů denně, piju asi 4litry obyč. vody denně,ihned po tréninku si dám gainer, 30min. po tréninku protein a 30min. poté nějaký sýr nebo šunku a chleba což stíhám v anabolickém okně,spím 8hodin denně, cvičím ob den což je 3-4x týdně okolo 14-15:00, je mi 20 let 194cm 88,5kg (-1,5 kg, jsem na kreatinu), jsem ekto-mezomorf, mám asi 9% tělesného tuku, ob měsíc beru kreatin spolu s NO-XPLODE 2.0
No, Velore, pokud po dvou letech tréninku při váze skoro 90 kilo a 9% tělesného tuku benčuješ 60 kilo, tak je vážně někde chyba :) Buď máš naprosto příšernou techniku benče, nebo si do toho fitka chodíš jen povídat (pak ale pokud máš opravdu těch 88 kilo při 9% tuku jsi docela šťastlivec).
Takže pošli video toho tvýho benče, ať se podíváme kde je problém.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Sry za OT, ale neda mi to.. co to je za tragedy, kdyz si nedaji ani se svou vahou klik na bradlech ?
Já pár tragédů znám, ale tak ty 3 dají. Buď ma kamarady 120ti kilovy trosky, nebo kecá. Pač snad i špatně silově vybavenej člověk se 100kg to dá a o 60ti kilovejch se nema smysl cenu bavit.
22 kliku na bradlech mi prijde pri cca 90 kg jako vcelku hezkej vykon na kondičáka za podminky, ze jsou v poctivym rozsahu (nerikam ze je to zazrak, ale moc lidi zase na bradlech klikovat nevidam a uz vubec ne v rozsahu pres 8).
A proto mi vzhledem k tem bradlum prijde ten 60 kg bench divnej, nepokousis se to tahat nejakou zprasenou parodii na spravnou techniku ?
Zaslal: so říjen 06, 2012 9:12 am Předmět: Re: Svalová dysbalance Prsa vs. triceps+ramena
Velor napsal:
Čau, před měsícem a půl jsem si díky tomuto videu uvědomil proč nemůžu posílit prsa :
Zkrátka je to proto že mám oproti prsním svalům silné tricepsy a ramena, cvičím 2 roky a po prvním roce jsem se na bench pressu dostal asi na 60kg a za ten druhý rok jsem se neposunul ani o kilo, zkrátka jsem doteď při bench pressu vše tahal tricepsama.
Pro obraz,bench press 1série (40kg) 14 opakování,kliky na bradlech 1série (88kg) 22 opakování
Snížil jsem proto váhu na (po 2 letech směšných) 40kg abych to lépe tahal prsama ale stejně se mi tam zapojuje triceps natolik že ty prsa prostě po dokončení série necítim, když dělám tlaky s jednoručkama na rovné/incline lavici tak je to trochu lepší.Také teď cvičím prsa každý druhý trénink (tzn každých 96hodin) A,B,A,C,A,B,A,C....... (D - ramena a triceps vynechávám)
Avšak když dělám Low Cable Flys (mám slabou vnitřní část hrudníku ještě víc než zbytek) :
tak zase cítím především deltový sval (a ještě 1 někde na lopatkách) a ne prsa, po každém tréninku "A" (prsa břicho)mám špatný pocit.
Nevím co s tím, dík za každou radu.
Existuje na prsa jediný cvik a tím je bench. Amen. Ach jo.
Když máš slabá prsa, posil prsa. Vezmi jednoručky, jdi na lavici a na bench se na pár měsíců vykašli. A samozřejmě, najmi si trenéra aby ti odstranil chyby v technice.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru