Dotaz k mrtvole

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dotaz k mrtvole  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Dotaz k mrtvole
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dogeatdog

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 7:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deflorátor napsal:
...činku pokud možno alespoň od kolen pouštět na zem

K čemu je dobré pouštět činku při mrtvole od kolen na zem? (No offense, zajímá mě tvůj názor.)
Ptám se proto, že třeba já mrtvolu pomalu položím na zem a mírně uvolním napětí ve svalech, pak jedu na další opakování. Prudké vypouštění vah mě osobně nedělá dobře na kyčle a trochu bych se obával o riziko zranění, když to z tenze celého těla vypustím během okamžiku na nulu.
madball

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dogeatdog napsal:
Deflorátor napsal:
...činku pokud možno alespoň od kolen pouštět na zem

K čemu je dobré pouštět činku při mrtvole od kolen na zem? (No offense, zajímá mě tvůj názor.)
Ptám se proto, že třeba já mrtvolu pomalu položím na zem a mírně uvolním napětí ve svalech, pak jedu na další opakování. Prudké vypouštění vah mě osobně nedělá dobře na kyčle a trochu bych se obával o riziko zranění, když to z tenze celého těla vypustím během okamžiku na nulu.

Bát se zranění, když pustíš činku (pokud na tebe nemá spadnout :)) ), je blbost. Daleko větší pravděpodobnost zranění hrozí, když sval budeš přetěžovat. Což třeba může být při odražení činky, protože si tak pomůžeš zvednout větší váhu, než tělo může zvládnout.
Když činku u mrtvoly od kolen pošleš dolů trochu rychleji, tak ulevíš přetěžovaným spodním zádům.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Majesty napsal:
Zajimalo by me proc se porad tvrdi ze mrtvola je tezka na techniku. Vzdyt to je uplne prirozeny pohyb

Me pride tezsi drep )

To je taky uplne prirozeny pohyb. Zkuste si radsi nekdy neco trhnout technicky
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekni někomu, ať ti něco zvedne od země a uvidíš, jaká je přirozenost toho pohybu

přirozený pohyb je ohnout se pro něco... mrtvola je ale spíš dřep než ohnutí. Takže je mrtvola fakt těžší/těžká
eschaia

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

přirozený ano, ale to neznamená, že je to správně. Zeptej se lékaře, fyzioterapeuta... jak se mají zvedat břemena ze země. S rovnýma zádama, jako při mrtvole.

A co se týká dotazu. Musí se rozlišovat jestli je to klasická "svalovka" nebo už "nezdravá" bolest. Každej kdo trochu cvičí by to měl umět pocitově rozeznat.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eschaia napsal:
přirozený ano, ale to neznamená, že je to správně. Zeptej se lékaře, fyzioterapeuta... jak se mají zvedat břemena ze země. S rovnýma zádama, jako při mrtvole.

A co se týká dotazu. Musí se rozlišovat jestli je to klasická "svalovka" nebo už "nezdravá" bolest. Každej kdo trochu cvičí by to měl umět pocitově rozeznat.

reagoval jsem na to slovo přirozený, samozřejmě že se má zvedat vše tím, že si pro to člověk dřepne a ma rovná záda, to je snad jasný každýmu
bikon

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
reagoval jsem na to slovo přirozený, samozřejmě že se má zvedat vše tím, že si pro to člověk dřepne a ma rovná záda, to je snad jasný každýmu

na takovou porci optimismu bych byl trosku opatrnejsi :)
ntz

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dobre, tak se zeptam .. s kolika by mel tedy podle Vas cvicit zacatecnik ? ja s MT v podstate *uplne zacinam (cvicim to kazdy trening asi 2 mesice) a ta zada me neboli ..

vcera jsem si schvalne dal vetsi vahu nez obvykle cvicim (normalne delam 65kg, vcera jsem dal 85kg) a udelal jsem 8x8 (normalne delam 8x10), pricemz ta 7ma a 8ma opakovani byla na hranici techniky ..

nemuzu si pomoct, ale zada me neboli ..

pokud si zacatecnik nalozi takovou vahu, ze s tim v serii je schopen udelat 8-10 opakovani bez krouceni, tak by ho podle me zada nemela bolet (konzultoval jsem s chlapci v doupeti zla) .. vetsi vaha nema na zacatek pro zacatecnika smysl

disclaimer: mozna jsem exot a divnej a nikdo by me nemel poslouchat, viz tento thread: forum.ronnie.cz/regenerace-a-tvrdost-treningu-polo-zacatecnik-t31111.html

Naposledy upravil ntz dne so říjen 20, 2012 2:36 pm, celkově upraveno 1 krát
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jezdit mrtvolu nad pet opakovani je zbytecnost.
ntz

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty napsal:
Jezdit mrtvolu nad pet opakovani je zbytecnost.

s timhle nesouhlasim .. me osobne trener - Pan Trener - rekl, ze mam 3 mesice liftit objem presne timhle zpusobem a zduraznil, ze se vubec nemam pokouset rvat vahy, ktere popisujes (tedy 5 a min opakovani)
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To plati o ostatnich zakladnich cvicih, ale ne o mrtvole, vic nez pet opakovani je proste zbytecne. A ja jsem taky Pan Trener
ntz

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj majesty .. ted jsem ustne konzultoval co rikas se dvema lidma (a fantastickejma cvicencema) a oba se jednoznacne priklani na moji stranu .. pripominam, ze nejsem zadnej expert ..

dale jsem zaguglil a nesel nekolik clanku o MT .. *NIKDE jsem nenasel to co rikas .. naopak je u zacatecniku trening *vzdy konstruovany jak rikam ja ..

Jen pro zajimavost prikladam zajimavy (random) citat na tohle tema:

citace:

Nejdříve si dovolím ocitovat osobu velmi kompetentní a to PaedDr. Petr Tlapáka, Csc.:

... velkou zátěží se aktivizují svaly, které jsou již silné nebo přespříliš aktivní a přebírají funkci slabších svalů, které v důsledku toho ještě více ochabují...

... teprve po určitém období, kdy se začátečník naučí zapojovat ochablé svaly (souvisí se změnou pohybových stereotypů), je možné velikost zátěže pozvolna zvyšovat...

V těchto dvou ocitovaných větách je skryta celá odpověď.

nezlob se na me, ale myslim si, ze Tvuj nazor a jeho propagace je pomerne nebezpecna. To co rikas je individualni a prohlasit, ze delat MT pod 5 opakovani u zacatecnika bez dalsiho blizsiho vysvetleni je trestuhodna generalizace daneho problemu.

nejsem zadnej liftar, ale stravil jsem vetsinu zivota sportem (atletika & lezeni) a treningem, ale rad se poucim
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 3:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Delej si co chces :) Nevim kdo teda jsi, jsi zacatecnik nebo jsi "stravil jsem vetsinu zivota sportem (atletika & lezeni) a treningem" ?
grogy

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty má samozřejmě pravdu, 5tky na mrtvolu jsou až až. kolik by jsi chtěl chodit, 10tky? blbost.

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
ntz

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty napsal:
Delej si co chces :) Nevim kdo teda jsi, jsi zacatecnik nebo jsi "stravil jsem vetsinu zivota sportem (atletika & lezeni) a treningem" ?

celej zivot sportuju (tedka s 5ti letou prestavkou, kdy jsem musel zacit makat a vydelavat prachy) a to dost tvrde, ale do fitka jsem nikdy nechodil .. atletiku jsem delal do 16ti let pod vedenim trenera a ten nenecha deti obvykle delat MT a jine specificke vciky a silova priprava je pro deti a mladez jina (sam jsem trener na lezeni).

Do fitka jsem chodil neorganizovane obcas, ted chodim asi 3 mesice organizovane (4x tejdne) a fakt si nechavam poradit .. chodim na spartu (neni to normalni a verejne pristupne fitko - AK Sparta Praha) a rekl bych, ze tam je *smrtelna kombinace fakt dobrejch a treningove erudovanejch lidi (vc samotneho remajze) ..

asi takhle ;) (presto porad zduraznuju, ze se nepovazuji za experta a nikdo by me nemel poslouchat)

-----------------------

edit: muj kamarad (taky spartan) co mi kouka pres rameno me nuti abych napsal to co nechci :D .. udelam to takhle:

citace:
napis mu do haje ze je blb !! mozna Pan Blb !!

sorry, ale priklanim se k tomuto extremnimu nazoru :P .. 2000+ prispevku je uctyhodne, ale anoncovani sama sebe taky jako "Pana Trenera" a vykrikovani bez blizsiho vysvetleni v zacatecnicke sekci ze MT by se mel delat pod 5 opakovani ZAVANI IGNORANCI !!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dotaz k mrtvole Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: