Dotaz k mrtvole

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dotaz k mrtvole  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Dotaz k mrtvole
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na ten nesmyslnej sloh reagovat nebudu, to si pis k sobe do denicku, popripade zaloz do slozky "pro meho biografa".
Tak treba jsem arogantni blb, nicmene fakt ze pozved pri vice nez peti opakovanich prinasi vice skod nez prospechu nezmenis. A to s tim trenerem jsem napsal jako legraci, protoze me
ntz napsal:
osobne trener - Pan Trener - rekl,
znelo velice vtipne ale trenersky kurz mam, to zas jo

Post +
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
grogy

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:

.......
.......
v zacatecnicke sekci ze MT by se mel delat pod 5 opakovani ZAVANI IGNORANCI !!

Sice to nebylo na mě, ale nedá mi to...samozřejmě že v začátečnický sekci je psáno aby jsi nechodil pod 5 opakování. Pokud jsi začítečník a činku držíš poprvý v ruce, tak bych ti taky doporučil třeba 10 opakování s lehkou váhou. Ale jenom proto že začátečník má slabej střed těla a neumí techniku a .... spousta dalších věcí. Ale pro běžnýho cvičence, co už má pár tréninků za sebou, a umí technniku mrtvoly, prostě 3-5op. v běžným tréninku.

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim s Grogym, jen bych to upravil to tvrzeni trochu - i zacatecnik muze jet jen pet opakovani, s tim ze neprepali vahy a opravdu si necha dostatecnou rezervu a kazde opakovani pojede technicky a bezpecne. Takovy pristup je pak i mnohem bezpecnejsi nez jet nesmyslne 8-10 opakovani, ktere mu jednak vicemene nic neda, a jednak je u vice opakovani na mrtvole tezsi udrzet rovna zada a dobrou techniku nez pri -5 opakovanich
ntz

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty napsal:
Na ten nesmyslnej sloh reagovat nebudu, to si pis k sobe do denicku, popripade zaloz do slozky "pro meho biografa".
Tak treba jsem arogantni blb, nicmene fakt ze pozved pri vice nez peti opakovanich prinasi vice skod nez prospechu nezmenis. A to s tim trenerem jsem napsal jako legraci, protoze me
ntz napsal:
osobne trener - Pan Trener - rekl,
znelo velice vtipne ale trenersky kurz mam, to zas jo

Post +
drahy majesty ..

ja osobne se s Tebou nechci nijak merit a konfrontovat, ale z logiky veci Te vyzyvam *k vetsi zdrzenlivosti* v sekci pro zacatecniky .. zkus prosim zaguglig "mrtvý tah začátečník" .. 9/10 clanku bude konstruovat trening jak rikam ja ..

Netvrdim tim, ze to co rikas je absolutni blbost - dokonce si myslim, ze mas naprostou pravdu pro pokrocileho cvicence, ale KUADRAT, DYK SE BAVIME O ZACATECNIKOVI KTERYHO BOLEJ ZADA !!!!

edit :: mir majesty .. kazdej mluvime o jine veci ;) .. nehadejme se, ja jsem taky zakouslej blb kdyz mam pocit, ze mam pravdu .. podle me se nebavime o tom samem
ntz

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

boys, ja to napsal az po Vas .. takze si vlastne rozumime, ale muzeme se cvicne prostekavat ;)
peetr

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 5:07 pm    Předmět: ntz Odpovědět s citátem

Máš body,chlape
CIZO

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono je nejlepší cvičit tah s lehkou váhou.... a dělat těch 5 opakování :)

Derek Poundstone
Tom.K.

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro Ntz:

Píšete si tady kdo je větší blb, ale ty pořád nechápeš co se ti Majesty a spol snaží vysvětlit. Po přečtení celého topiku chápu, že to kolegové nevysvětlili zrovna nejštastněji. Nikdo nepsal nic o tom, že cvičením mrtvého tahu pod 5 opakování bys měl ,,rvát váhy". Cvičit jsem začal ve svých 15 a schodou okolností byla moje první návštěva ,,fitka" oddíl silového trojboje. Už tenkrát při prvních tréninkách mi rvali do hlavy, že mrtvý tah nemá cenu jezdit víc jak 6 opak. Platilo to před půl stoletím, platilo to tenkrát, platí to ted a platit to bude. Taky jsem to v začátcích nechápal, ale prostě to tak je. Dnes už si můžu dovolit napsat že po mnoha letech tréninku konkrétně já nechodím mrtvý tah víc jak 3 opakování. Ačkoli jde opravdu o skoro přirozený pohyb, kde si neznalec řekne: ,,no co, vždyt se jen ohnu a zvednu to" musí člověk při správné technice při mrtvém tahu zapojit v podstatě celé tělo a to je nejen náročné na svaly těla, ale hlavně na CNS, která při mrtvém tahu trpí extrémě. I když se ti může zdát, že tvůj způsob tréninku např. 8 sérií s lehkou vahou po 10 opak je bezpečný, máš v podstatě pravdu, že by jsi se neměl poranit ve smyslu přetížení svalu, ale tímhle způsobem si dřív nebo později odpálíš právě CNS a mrtvý tah pro tebe bude na nějakou dobu tabu. Polopaticky řečeno, i rozcvičovací série je ideální chodit do max 5-6 opakování. To že já se rozvičuju po 3 opakováních je tím, že konkrétně pro mě je mrtvý tah opravdu náročný (i když to na první pohled tak nevypadá) a víc mě prostě po čase unaví a nejsem schopen se dál zlepšovat, ba naopak jde výkonnost i do mínusu. Při nedostatku opakování při rozcvičení, opakování prostě nahradíš sériemi. Tzn. že jdu na jedné váze tolik sérií, dokud necítím, že jsou svaly dostatečně prohřáty a připraveny na další přihození kil. Nevím kolik ti je a kolik je tvoje max v mrtvole, ale pro příklad, kdybys měl max třeba 150 kg, trénink bych viděl třeba tak:

Důkladné prohrátí bederky např pomocí předklonů s prázdnou osou, nebo klidně jen s násadou od koštěte. :-) Já jdu třeba 5 sérií po 20-30 opakováních. Pak už jdu na mrtvý tah a jdu třeba 3 série po 5 opakováních s 50 kg. Přihodím na 70 a šel bych třeba 3 x 3, pak 90 kg x 3 opakování a pracovní série by byla třeba 5 sérií po 3 opak se 110 kg. Nároky na CNS a udržení správné techniky minimální, svaly celého těla dostanou záhul. Tímto způsobem bych trénoval první dva měsíce a dál by se vidělo podle toho, jakým směrem bys chtěl trénink směřovat.
Tom.K.

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

takhle jsem to taky mohl napsat no. Že ty mě musíš vždycky předběhnout?! Člověk tady má rozepsanej elaborát a nějakej Cizo mu to mezitim vyplácne jednou větou. To bych se z toho..
CIZO

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry Tome, kdybych to věděl, počkal bych s odpovědí

Derek Poundstone
madball

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasím s vámi chlapci, že je lepší dělat na naučení techniky víc sérií třeba pětek s váhou pro deset opakování, ale zase bych ty vyšší počty tak neodsuzoval. Sám se divím, že to píšu. Mě momentálně zrovna celkem ty desítky na mrtvole baví a po dnešních trojkách se na ně zase i celkem těším. Na sílu to sice není dobrej způsob, ale to teď neřeším.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Tom.K.

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Mě momentálně zrovna celkem ty desítky na mrtvole baví .

Neboj, ono to přejde.
madball

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já netvrdím, že ne, ale po roce a půl pětek a trojek je to příjemná změna. :)
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Majesty

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

Tohle jsem psal uz odpoledne a nikdo to neocenil !!!!!
caparzo

PříspěvekZaslal: so říjen 20, 2012 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Důkladné prohrátí bederky např pomocí předklonů s prázdnou osou, nebo klidně jen s násadou od koštěte. :-) Já jdu třeba 5 sérií po 20-30 opakováních. Pak už jdu na mrtvý tah a jdu třeba 3 série po 5 opakováních s 50 kg. Přihodím na 70 a šel bych třeba 3 x 3, pak 90 kg x 3 opakování a pracovní série by byla třeba 5 sérií po 3 opak se 110 kg. Nároky na CNS a udržení správné techniky minimální, svaly celého těla dostanou záhul. Tímto způsobem bych trénoval první dva měsíce a dál by se vidělo podle toho, jakým směrem bys chtěl trénink směřovat.

Celkem haluz že jsi se trefil cca do mojí výkonnosti, taky mám nějakých 150kg max, ale když bych jel jenom 5X3 se 110kg, tak bych si pak po tréninku připadal jako že to flákám. Techniku už mám celkem zmáknutou, jak by jsi mi doporučil odjet tréninky abych se zlepšil? Kolikrát týdně tahy cvičit? Začnu teda s těmi 110 kg x 3 opak. v pracovní sérii a jak dál? Mám přidávat váhu nebo nějak cyklovat serie/opakování? Můžete hodit nějaký nástřel tréninku na třeba 2 měsíce? Maxko mám těch 150 kg.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dotaz k mrtvole Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: