5x5

Jdi na stránku 1, 2  Další

Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 8:42 pm    Předmět: 5x5 Odpovědět s citátem

Chtel bych se zaptat zkusenejsich jestli je to vhodny trenink. Je mi 17let, cvicim pulroku.

Pondělí: Dřep, Benchpress, Pendlay row / těžce, středně, lehce
Středa: Mrtvý tah, Benchpress (šikmý), Military press / lehce, těžce, středně
Pátek: Dřep, Benchpress, Mrtvý tah / středně, lehce, těžce

Melo by se to cvicit 5x5, ale nebylo by treba dobry jednou tydne dat pyramidu az do maxima a ty dva treninky dat jednou 5x5 a druhy treba 6x4 ?

+ co rikate na to, ze mam v treninku (fullbody) dva cviky na partii.. Napr. Benchpress a kliky na bradlech ( jsem u nich hodne predklonenej ).. je to zle?

EDIT: doplnil sem za ten trenink to, jak bych to jel. Jsou to tři týdny, pak znova bude pondělí těžké atp.. To znamená, že by to mohlo být vlastně pořád 5x5 jen s odlišnejma váhama
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 12:48 pm    Předmět: Re: 5x5 Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
Chtel bych se zaptat zkusenejsich jestli je to vhodny trenink. Je mi 17let, cvicim pulroku.

Pondělí: Dřep, Benchpress, Pendlay row / těžce, středně, lehce
Středa: Mrtvý tah, Benchpress (šikmý), Military press / lehce, těžce, středně
Pátek: Dřep, Benchpress, Mrtvý tah / středně, lehce, těžce

Melo by se to cvicit 5x5, ale nebylo by treba dobry jednou tydne dat pyramidu az do maxima a ty dva treninky dat jednou 5x5 a druhy treba 6x4 ?

+ co rikate na to, ze mam v treninku (fullbody) dva cviky na partii.. Napr. Benchpress a kliky na bradlech ( jsem u nich hodne predklonenej ).. je to zle?

EDIT: doplnil sem za ten trenink to, jak bych to jel. Jsou to tři týdny, pak znova bude pondělí těžké atp.. To znamená, že by to mohlo být vlastně pořád 5x5 jen s odlišnejma váhama

dle meho nazoru: pyramidu rozhodne ne, viz clanek http://kulturistika.ronnie.cz/c-3982-intenzifikacni-treninkove-metody.html

2 cviky nevadi, ale polud pojedes hlavni (predpokladam ze bench) 5x5, tak kliky bych volil s nizsi intenzitou, treba 3x10

osobne bych doporucil co se tyce intenzity napred spis deleni na lehke/stredne tezke, prece jenom je to 3x tydne FB a klade to jine naroky, nez drtit prsa a biceps 1x tydne
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co je spatneho na tom, ze v pondeli dam tezky trenink, utery volno a ve stredu lehky trenink? ( lehky trenink = do 75% maxima ?) a v patek neco mezi tim..
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
A co je spatneho na tom, ze v pondeli dam tezky trenink, utery volno a ve stredu lehky trenink? ( lehky trenink = do 75% maxima ?) a v patek neco mezi tim..

spatneho nic, ale hur budes regenerovat
ono 5x5 se 75% procenty maxima neni podle me lehky trening, spis uz stredni, ne-li tezky
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je pravda, ze když si představim 5x5 ze 75% maxka, tak je to dost no.

Kdyz uz jsme u toho.. da se nejak obecne rozdelit podle procent trenink na lahky, stredni a tezky? Docela by mi to pomohlo :) ( a bavime se ted o tom 5x5, abych vedel s jakou vahou mam jezdit v tezky den, ve stredni a v lahky )
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
Je pravda, ze když si představim 5x5 ze 75% maxka, tak je to dost no.

Kdyz uz jsme u toho.. da se nejak obecne rozdelit podle procent trenink na lahky, stredni a tezky? Docela by mi to pomohlo :) ( a bavime se ted o tom 5x5, abych vedel s jakou vahou mam jezdit v tezky den, ve stredni a v lahky )

ja bych videl 75 jako tezky
65 jako stredne tezky
a 55 jako lehky

ber v potaz ze to jsou vstupni vahy a ze by jsi mel byt schopny prihazovat aspon 4 tydny, ale lepe treba 8 (a klidne i 12 kdyz to budes davat)
ne moc, klidne kazdy tyden jenom 2,5 kila, ale i tak mas po 4 tydnech 10 kilo navic!!!
intenzitu u podobnych treningu honis spis tim, ze jedes cele telo 3x tydne, to da zabrat regeneraci o dost vic, nez zlikvidovat partii jednou tydne
MAST3R

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 4:40 pm    Předmět: Re: 5x5 Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

dle meho nazoru: pyramidu rozhodne ne, viz clanek http://kulturistika.ronnie.cz/c-3982-intenzifikacni-treninkove-metody.html

a platí to i pro split, ať partie jednou týdně či víckrát?
Já teda nemám tolik zkušeností jako CIZO, ale ať se rozhlédnu buď v posilce či tady na forum, tak většina lidí cvičí právě ty pyramidy a mě to teda také vyhovuje. Zkoušel jsem i konstant opakování, ale nějak mi to nejde, první 2-3 sérky mi pijdou lehké a těžké mi přijdou až 2 poslední, pokud by jsme se bavili o 5x5 či 4x6 apod. Jinak vím, že CIZO píše, že účelem tréninku to odjet do sra*ek.

Od pondělí schválně zkusím zařadit konstant opakování na nějakou dobu, třeba mi to nakonec sedne. :)

Jinak je rozdíl když dám 3x8x75kg a 3x8x70,75kg,80kg, že bych dal konstatní počet opakování, ale ne váhu?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 4:44 pm    Předmět: Re: 5x5 Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Peter Ustinov napsal:

a platí to i pro split, ať partie jednou týdně či víckrát?
Já teda nemám tolik zkušeností jako CIZO, ale ať se rozhlédnu buď v posilce či tady na forum, tak většina lidí cvičí právě ty pyramidy a mě to teda také vyhovuje. Zkoušel jsem i konstant opakování, ale nějak mi to nejde, první 2-3 sérky mi pijdou lehké a těžké mi přijdou až 2 poslední, pokud by jsme se bavili o 5x5 či 4x6 apod. Jinak vím, že CIZO píše, že účelem tréninku to odjet do sra*ek.

Od pondělí schválně zkusím zařadit konstant opakování na nějakou dobu, třeba mi to nakonec sedne. :)

Jinak je rozdíl když dám 3x8x75kg a 3x8x70,75kg,80kg, že bych dal konstatní počet opakování, ale ne váhu?

to druhe je podle me lepsi cesta,a le ja ji volim jenom jako rozcvicku
priklad, cilem je pet opakovani v prac. serii (ch)
takze 5x50,5x70, 5x90 a pak 5x5x100
pokud si pozorne prectes diskuzy pod clankem, najdes tam mimo jine i to, ze kdyz jedes s vhodne zvolenou konst. vahou, tak je cely trening ve vyssi intenzite, pri vyssi nazvedane vaze a pri mene seriich

EDIT: neni to v tomhle clanku, hledam jinde

Naposledy upravil Peter Ustinov dne út říjen 23, 2012 4:52 pm, celkově upraveno 1 krát
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro to prihazovani vah by ale bylo lepsi jezdit vsechny treninky se stejnou vahou ne? A nedelit to na tezky, stedni a lehky dny..
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 4:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
Pro to prihazovani vah by ale bylo lepsi jezdit vsechny treninky se stejnou vahou ne? A nedelit to na tezky, stedni a lehky dny..

ne, jde o to to kombinovat
prihazovat muzes ve vsech, ale treba u tezke mrtvoly bude lehky bench a pod
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle ti pomůže:
http://powerlifting.ronnie.cz/c-3835-teorie-ruskeho-siloveho-treninku-prilepinova-tabulka.html

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky daymoone

Jinak sem to myslel spiš tak, ze kdyz budu delat cely tyden se stejnou vahou ( stejne v pondeli, stredu i v patek a ne to, rozdelovani na tezky, stredni a lehky ) tak budu lépe připravený na další týden, tzn. přihození váhy nebo to tak není? Přece když si dám jeden těžký den, potom lehký a nakonec střední, tak to nemá takovou váhu jako celý týden s jednou váhou v každem cviku stenou ( myslim, ze je to tak u Korte ). Chápete jak to myslim, ne ?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
díky daymoone

Jinak sem to myslel spiš tak, ze kdyz budu delat cely tyden se stejnou vahou ( stejne v pondeli, stredu i v patek a ne to, rozdelovani na tezky, stredni a lehky ) tak budu lépe připravený na další týden, tzn. přihození váhy nebo to tak není? Přece když si dám jeden těžký den, potom lehký a nakonec střední, tak to nemá takovou váhu jako celý týden s jednou váhou v každem cviku stenou ( myslim, ze je to tak u Korte ). Chápete jak to myslim, ne ?

chapu, ale zaroven se ti kumuluje unava
na principu lehkych, strednicha tezkych dnu laboruje treba Sheiko nebo Ivanov a funguje to
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 6:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je fakt, ze se to dela i u splitu.. lehci dny, tezsi dny a funguje to. Jen mi to proste prislo divny v tom, ze dam jeden tyden ( s tim rozdelenim ) a hned dalsi tyden pridat naka kg, aniz bych jeste jel tezke napr. pendlay row nebo military press..

O nic nejde, muzu to zkusit nekolik tydnu takhle, pak tyden pauza a zkusit to tim druhym zpusobem. Skoda, ze ted mam tydeen pauzu, hned se na ten trenink tesim

Díky moc vsem

EDIT: s tou unavou mas pravdu.. ted sem odjel 5 tydnu docela dost tezkyho treninku a v pondeli sem prisel do posilovny a cumel sem, ze sem nezvedl vahu (tolikrat kolikrat sem si planoval a byl sem nasranej) se kterou sem predtim delal klidne 5x5.. proste sem se asi pretrenoval, takze sem si dal pauzu tyden

a jeste sem si posledni tyden mozna dva zkousel trenink co trenink nove maximum na Mrtvolu a 1-2x tydne bench. To me nejspis odrovnalo, uz vim, ze je to blbost nebo neni? Kdyz chci mit co nejvetsi silu, tak prece musim zkouset posunovat se dal a dal ne? promin mi tech otazek
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
Je fakt, ze se to dela i u splitu.. lehci dny, tezsi dny a funguje to. Jen mi to proste prislo divny v tom, ze dam jeden tyden ( s tim rozdelenim ) a hned dalsi tyden pridat naka kg, aniz bych jeste jel tezke napr. pendlay row nebo military press..

O nic nejde, muzu to zkusit nekolik tydnu takhle, pak tyden pauza a zkusit to tim druhym zpusobem. Skoda, ze ted mam tydeen pauzu, hned se na ten trenink tesim

Díky moc vsem

EDIT: s tou unavou mas pravdu.. ted sem odjel 5 tydnu docela dost tezkyho treninku a v pondeli sem prisel do posilovny a cumel sem, ze sem nezvedl vahu (tolikrat kolikrat sem si planoval a byl sem nasranej) se kterou sem predtim delal klidne 5x5.. proste sem se asi pretrenoval, takze sem si dal pauzu tyden

a jeste sem si posledni tyden mozna dva zkousel trenink co trenink nove maximum na Mrtvolu a 1-2x tydne bench. To me nejspis odrovnalo, uz vim, ze je to blbost nebo neni? Kdyz chci mit co nejvetsi silu, tak prece musim zkouset posunovat se dal a dal ne? promin mi tech otazek

co se tyce maximalek:
vyhledej si clanek: http://powerlifting.ronnie.cz/c-5296-rozbor-mrtveho-tahu-i.html
v odstavci Trénujte mrtvý tah těžce je odpoved

a co se tyce cviku rows nejsou silovym (aspon ne zakladnim) cvikem
a co se tyce tlaku tak bych dal v tydnu tezky bench a tezky MP, a lehky sikmy, k tomu MP jeste treba kliky a staci

Rychle na stránku:

Přejdi na: