Muze byt takový trenink?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Muze byt takový trenink?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Muze byt takový trenink?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Barzul

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2012 11:42 pm    Předmět: Muze byt takový trenink? Odpovědět s citátem

Zdravim,

abych začal tak nějak od začátku tak v 17 (teď je mi 23) jsem měl velké břicho tak jsem se rozhodl, že s tím něco udělám, asi 3 roky jsem "posiloval" (naprosto a totálně špatně - nechtělo se mi nic zjišťovat), nicméně zhubnul jsem břicho, nabral jsem nějaké svaly. Potom přišla doba 2 let, kdy jsem každý rok posiloval tak 5měsícu, většinou podle času (tentokrát už jsem si o tom něco přečetl a věřím, že to bylo lepší než v 17 :) ). Loni v září, jsem se rozhodl, že bych chtěl zase začít. Tak jsem začal a do května jsem posiloval a nabíral (asi 8kg). Potom jsem bohužel z osobních důvodů neměl čas, a proto jsem přestal. Teď bych rád znovu začal, a chci to dělat pořádně proto bych chtěl radu.

Základní údaje: Je mi 23, vážím 78kg, výška 176cm. Posiluji jen doma (posilovnu mám daleko a nevycházel by mi čas). Časově jsem docela vytížen, jsem student vysoké školy a věnuji se taky vědeckým projektům což mi bere hodně času, ale každý si nějak vydělávat musí.

Moje posilovna: Mám lavici na bench (rovná a 40°), velkou činku, 2 jednoručky nakládací, spoustu závaží, hrazdu, šikmou posilovací lavici , horní stahovací kladku, boxovací pytel .

Zdravotní stav: Kromě nohou vpořádku - měl jsem nějaké zdravotní problémy ve 13, nějakou dobu jsem jezdil na vozíčku a mám doporučeno "moc nezatěžovat nohy".

Trénink:
1. Pondělí

Záda – 4x8 Shyby na hrazdě - nadhmat, 4x8 Přítahy s jednoručkou k hrudi, 4x8 Stahování kladky s úzkým úchopem
Břicho – 4x15 „Sklapovačky“ na šikmé lavici s vytáčením, 4x15 Zkracovačky, 4x15 Zdvih nohou na hrazdě

2. Středa

Nohy – 4x8 Dřepy,4x8 Výpady,4x8 Výpony
Biceps – 4x8 Bicepsový zdvih s velkou činkou, 4x8 Koncentrovaný bicepsový zdvih, 4x8 Bicepsový zdvih s jednoručkami
Ramena – 4x8 Upažování, 4x8 Předpažování, 4x8 Tlak s velkou činkou

3. Pátek

Prsa - 4x8 Tlak šikmá lavice, 4x8 Tlak rovná lavice, 4x8 Rozpažování na rovné lavici
Triceps – 4x8 Benchpress s úzkým úchopem, 4x8 Tricepsový tlak v sedě
Břicho – 4x15 „Sklapovačky“ na šikmé lavici s vytáčením, 4x15 Zkracovačky, 4x15 Zdvih nohou na hrazdě
__________________________________________________________________________________________

Břicho je aktuálně moje priorita protože svalu tam moc není (nejde o to že by na nich byl jen tuk a nešly vidět, prostě jsou slabé) tak proto 2x týdně, jedu sklapovačky, zkracovačky, zdvih a potom krátká pauza a zase (inspiroval jsem se videem jednoho kulturisty :)), Nohy moc nezatěžuju. Biceps by asi mohl být 3x8, ale vždy jsem měl s jeho objemem problém (nechce růst mrška).

Stravu snad zvládám dobře, dostatečný příjem sacharidu, bílkovin (cca 2g/kg), tuky. Samozřejmě ovoce, zelenina.

Beru jakoukoli radu a kritiku. Trochu doufám, že ten trénink není úplná katastrofa :-) A mělo by se teda jednat o objemový trénink, "rýsovat" budu, až naberu. Ještě bych dodal, že cíl je tak 85kg - 90kg po "vyrýsování". Je mi jasné, že to nebude hned, jsem trpělivý.[/u]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 12:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Procvič každou partii aspoň 2x týdně. Například si dej 2x split, aby si v těch dvou dnech procvičil celý tělo a ten 3. den třeba nějaký fullbody
Barzul

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 12:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Procvič každou partii aspoň 2x týdně. Například si dej 2x split, aby si v těch dvou dnech procvičil celý tělo a ten 3. den třeba nějaký fullbody

Pokud jde jen o to procvičit každou část 2x týdně tak mohlo by byt tohle? Snížil jsem série na 3, protože nevím jestli bych časově stíhal 4 :)

Pondělí/Čtvrtek
Záda – 3x8 Shyby na hrazdě - nadhmat, 3x8 Přítahy s jednoručkou k hrudi, 3x8 Stahování kladky s úzkým úchopem
Ramena – 3x8 Upažování, 3x8 Předpažování, 3x8 Tlak s velkou činkou

Úterý/Pátek
Nohy – 3x8 Dřepy,4x8 Výpady,4x8 Výpony
Prsa - 3x8 Tlak šikmá lavice, 3x8 Tlak rovná lavice, 3x8 Rozpažování na rovné lavici
Triceps – 3x8 Benchpress s úzkým úchopem, 3x8 Tricepsový tlak v sedě
Biceps – 3x8 Bicepsový zdvih s velkou činkou, 3x8 Koncentrovaný bicepsový zdvih, 3x8 Bicepsový zdvih s jednoručkami
vjetef

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 7:32 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

- pises, ze ses casove vytizen, tak nechapu proc mas 4 treninky, je to zbytecny.
- kdyz maz hrazdu tak kladku prodej, je to jen imitace hrazdy
- chybi ti tam mrtvola, bez ni ani nezacinej, je to ztracenej cas
- kdyz nemas cas tak dej 3krat fullbody, stridej drepy s tahem, ve dni kdy delas drepy dej navic neco na horni cast zad (pritahy v predklonu nebo hrazdu - na rozcvicku treba)), bench pokazdy, tlaky na ramena ve dnech kdy delas drepy.
- bricho kazdej den, treba 80 sedlehu
- kdyz to nebudes flakat tak by ti nemelo zbyt moc sil na ty rysovaci nesmysly (jako upoazovani, vypony atd.), ale kdyz se budes cejtit, klidne si to cvic
- promichavej si to jak te napadne, ale dodrzuj nejakej rad (abys kazdy den procvicil cely telo)
- no a hlavne zer, z prachu za tu kladku nakup sacharidak a protein, sach. pred treninkem muze udelat po pul roce 10kg rozdilu hmoty...

hodne stesti a zabavy
8Shade

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 8:10 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

vjetef napsal:
- pises, ze ses casove vytizen, tak nechapu proc mas 4 treninky, je to zbytecny.
- kdyz maz hrazdu tak kladku prodej, je to jen imitace hrazdy
- chybi ti tam mrtvola, bez ni ani nezacinej, je to ztracenej cas
- kdyz nemas cas tak dej 3krat fullbody, stridej drepy s tahem, ve dni kdy delas drepy dej navic neco na horni cast zad (pritahy v predklonu nebo hrazdu - na rozcvicku treba)), bench pokazdy, tlaky na ramena ve dnech kdy delas drepy.
- bricho kazdej den, treba 80 sedlehu
- kdyz to nebudes flakat tak by ti nemelo zbyt moc sil na ty rysovaci nesmysly (jako upoazovani, vypony atd.), ale kdyz se budes cejtit, klidne si to cvic
- promichavej si to jak te napadne, ale dodrzuj nejakej rad (abys kazdy den procvicil cely telo)
- no a hlavne zer, z prachu za tu kladku nakup sacharidak a protein, sach. pred treninkem muze udelat po pul roce 10kg rozdilu hmoty...

hodne stesti a zabavy

Hlavně se prosimtě neřiď vším, co ti tu tenhle člověk napsal... snad polovina výroků je na hlavu... Časování rychlých sacharidů před trénink je opravdu špatná rada a mimochodem, psal že měl zdravotní problémy s nohama a ty mu tu navrhuješ dřepy pomalu 2x týdně.
vjetef

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 8:29 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

8Shade napsal:

Hlavně se prosimtě neřiď vším, co ti tu tenhle člověk napsal... snad polovina výroků je na hlavu... Časování rychlých sacharidů před trénink je opravdu špatná rada a mimochodem, psal že měl zdravotní problémy s nohama a ty mu tu navrhuješ dřepy pomalu 2x týdně.

- spatna rada ? bez duvodu ?
- "problemy s nohama" neni zadna diagnoza, sam si do treninku nacpal nekolikatero cviku, z toho soudim, ze to zas tak horky nebude.
- nepisu jak to musi delat, nepisu trenink pro spickovekho kulturisty (protoze to ani 90% cvicich neni), dal jsem zakladni kostru na cem muze (nemusi) stavet. Zalezi na nem, kazdy kdo cvici doma si to stejne dela posvem (vcetne me), je to moc jednoduche ? ok, pridej si, ale pocitej stim ze po 4 mesicich budes tak vyrizeny ze se do toho budes nutit. Je to moc tezke a nemuzes delat drepy ? fajn, nedelej je, ale pak necekej svalovy narust.

Ale diky za tvuj prinos. Priste to napisu presne tak, aby to odpovidalo norme ehm ISO- .. jak ?
dogeatdog

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně bych na tvém místě nejel split, ale fullbody. S vybavením, co máš, by to mělo jít bez problémů. Tři tréninky týdně nad hlavu.
Jen pár postřehů - nevím, jaké jsi měl problémy s nohama, ale třeba výpady jsou solidní zátěž na kolena, pokud nejsou striktně technicky dělané. Zkusil bych dřepy, byť lehké.
Dále bych podstatně více trénoval záda. Máš velkou rovnou tyč, tzn se ti otevírá možnost na mrtvý tah, přítah v předklonu či good mornings. Ve tvém tréninku máš záda jen okrajově.

Mrkni na trénink fullbody v sekci pro začátečníky, ať zbytečně nejedeš metodou pokus - omyl.
8Shade

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 9:17 pm    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

vjetef napsal:
8Shade napsal:

- spatna rada ? bez duvodu ?

Iso samozřejmě nechci, ale když už mu něco radim, tak napíšu i podmínky, za kterých jsou ty rychlé sacharidy vhodné a za kterých ne. Vhodné jsou před tréninkem pouze tehdy, pokud bude trénink krátký a intenzivní, při delším tréninkum se dost často stává, že člověk takzvaně vyhoří, tj na začátku má díky rychlým sachrům hodně energie, ale protože se rychle vstřebají, tak ta energie taky rychle opadne. Když už obecná rada, tak rychlé sacharidy po tréninku a před tréninkem (tak 1,5h předem) jen low gi sachry a hlavně ne tuk.

Nevím ,proč by měl vyhazovat kladku, když má doma hrazdu. Shyby jsou samozřejmě výbornej cvik, ale spousta lidí u něj nedokáže správně zapojovat ty svaly, které se jimi snaží cvičit. Na kladce se aspoň dá lépe zaměřit na techniku a jako doplňkový cvik je taky vhodná.

Mrtvola je samozřejme užitečná, ale říct, že bez ní ani nemá cenu cvičit je blbost. Stačí se podívat kolem sebe ve fitku. Znam spoustu lidí, kteří vybudovali velmi slušnou postavu a mrtvolu ani nezkoušeli...

V objemu břicho každej den je také podle mě zbytečné (když ostatně píše, že nemá moc času), doporučení na 3x týdně fullbody je v tomhle případě dobrej nápad.
blazen

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

navíc třeba "- bricho kazdej den, treba 80 sedlehu" se mi nezdá úplně optimální
vjetef

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2012 9:15 am    Předmět: Re: . Odpovědět s citátem

8Shade napsal:

Iso samozřejmě nechci, ale když už mu něco radim, tak napíšu i podmínky, za kterých jsou ty rychlé sacharidy vhodné a za kterých ne. Vhodné jsou před tréninkem pouze tehdy, pokud bude trénink krátký a intenzivní, při delším tréninkum se dost často stává, že člověk takzvaně vyhoří, tj na začátku má díky rychlým sachrům hodně energie, ale protože se rychle vstřebají, tak ta energie taky rychle opadne. Když už obecná rada, tak rychlé sacharidy po tréninku a před tréninkem (tak 1,5h předem) jen low gi sachry a hlavně ne tuk.

Nevím ,proč by měl vyhazovat kladku, když má doma hrazdu. Shyby jsou samozřejmě výbornej cvik, ale spousta lidí u něj nedokáže správně zapojovat ty svaly, které se jimi snaží cvičit. Na kladce se aspoň dá lépe zaměřit na techniku a jako doplňkový cvik je taky vhodná.

Mrtvola je samozřejme užitečná, ale říct, že bez ní ani nemá cenu cvičit je blbost. Stačí se podívat kolem sebe ve fitku. Znam spoustu lidí, kteří vybudovali velmi slušnou postavu a mrtvolu ani nezkoušeli...

V objemu břicho každej den je také podle mě zbytečné (když ostatně píše, že nemá moc času), doporučení na 3x týdně fullbody je v tomhle případě dobrej nápad.

- ja davam sach. obyvkle 30-15 min. pred a nic jako vyhoreni neznam, resp. ano ke konci jsem unavenejsi, ale to proto, ze mam za sebou tezke serie mrtvoly a tlaku. Ale to by si mel odzkouset sam, v posilovani vic nez kde jinde plati, ze kdyz dva delaji totez, neni to totez

- a kolik lidi umi cvicit poctive kladku ? Ono je to prast jak uhod. Hrazda je podle me o neco malo komplexnejsi. Kazdy ji na zacatku daval blbe, ale neni nic spatnyho na tom, kdyz to bude tahat rukama. Kdyz se na to bude soustredit, casem se to nauci - a tech penez co by si mohl dat do pokladnicky ....

- tak zase me nechytej za slovo, rikam to co by mel slyset aby ji tam zaradil, je to krasnej a dulezitej cvik, ti co ji necvici se ochuzuji o strasne moc. je to kus od kusu, kamos si udelal postavu na klikach a hrazde, .... ja bez drepu a mrtvoly nepriberu ani gram. ...

* to bricho samo kazdy treninkovy den
blazen

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2012 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no tak nevim, jestli ze sed-lehů vybuduješ parádní břišáky a dostatečně posílíš i HSS, ale tak každýho věc žejo
Barzul

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2012 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže jsem pochopil, že bych měl přejít na full body 3x týdně, najdu s v patřičné sekci co a jak a kdyžtak vám sem něco napíšu jestli jsem to pochopil správně.

Co se týče těch nohou, tak nevím co jsem s nima měl, jednou jsem nemohl ohbyat kolen, pozděj jsem skoro nemohl chodit tak jsem 2měsíce jezdil na vozíčku. Doktoři testovali a a testovali, pořád odebírali tkáň z nohou, ale na nic nepřišli. Přešlo to samo a doktoři mi řekli, že netuší co jsem s tím měl, že mi doporučují abych je moc nezatěžoval. Tak to nějak nepřeháním ale z cukru nejsem.

Čas - málo času je myšleno spíše tak, že nedokážu chodit do posilovny, protože by mi zabrala jen doprava kolem 1,5h - proto jsem si udělal "posilovnu" doma. Na posilování si čas najdu každy den aspon 1,5h v pracovních dnech (o víkendu nee :))

Mrtvý tah - mockrát jsem o něm uvažoval, ale upřímě se ho trochu bojím. Hlavně jsem četl několik článku, které upozorňovali, že při špatné technice je to velmi nebezpečné a nejsem si jistý jak bych ho technicky zvládal, ale pokusím se o to.

Suplementy - vyhrál jsem creatin monohydrát a BCAA v jedné soutěži. Creatin budu dávat jak je psáno na ronnie.cz, jak BCAA ještě nevím, ale rozhodně s tím nechci (ani s jedním) začínat hned, protože jsem dost s formy :-) předtím jsem zvedal 105kg na bench (v květnu) a teď udělám 60, dokud nebudu na 80 tak s tím chci počkat.

Kladka - ta je neprodejná, je vyrobená doma - vyrobil ji strýc, který dělal závodně kulturistiku a měl ji doma s pár dalšíma věcma když se nudil , každopádně strýc zemřel když mi bylo 6, takže ten mi neporadí :- ( (

Ještě pokud teda přejdu na ty 3treninkové dny, bude vadit utery, čtvrtek kardio? Taky bych ho rád někam zapojil, ale moc se v tom neorientuju.
dogeatdog

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2012 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mrtvý tah nebezpečný není. Respektive - nebezpečný je každý cvik, který je prováděn nesmyslnou technikou. U mrtvoly začni na nízkých vahách a soustřeď se na techniku, youtube může pomoci, abys to viděl. Ideální je mít zrcadlo pro kontrolu.
Na BCAA se nespoléhej, aby bylo účinné, musel bys je brát po hrstech. Soustřeď se HLAVNĚ na kvalitu stravy a její rozvržení v průběhu dne.
Pokud mezi trénink zařadíš kardio, ničemu neuškodíš.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne říjen 28, 2012 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barzul napsal:
...

Mrtvý tah - mockrát jsem o něm uvažoval, ale upřímě se ho trochu bojím. Hlavně jsem četl několik článku, které upozorňovali, že při špatné technice je to velmi nebezpečné a nejsem si jistý jak bych ho technicky zvládal, ale pokusím se o to.

....

http://powerlifting.ronnie.cz/c-5296-rozbor-mrtveho-tahu-i.html
Barzul

PříspěvekZaslal: po říjen 29, 2012 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem se snažil inspirovat tady kulturistika.ronnie.cz/c-5059-total-body-training.html a vylezlo z toho tohle (snad to bude aspoň trochu přehledné). Musel jsem si to hodně upravit.

Týden 1
Trénink 1 série: 3 opakování: 5 pauzy mezi sériemi: 60s
1.A>>>>>>>>> Bench rovná lavice
2.A>>>>>>>>> Shyby-nadhmat
3.B>>>>>>>>> Tlaky velké činky - ramena
4.B>>>>>>>>> Mrtvý tah
5.C>>>>>>>>> Koncentrovaný bicepsový zdvih
6.C>>>>>>>>> Břicho
Trénink 2 série: 3 opakování: 8 pauzy mezi sériemi: 90s
1.A>>>>>>>>> Bench šikmá lavice
2.A>>>>>>>>> Přítah činky k bradě
3.B>>>>>>>>> Dřepy
4.B>>>>>>>>> Shyby-podhmat
5.C>>>>>>>>> Francouzské tlaky
6.C>>>>>>>>> Bicepsový zdvih s obouručkou
Trénink 3 série: 2 opakování: 15 pauzy mezi sériemi: 120s
1.A>>>>>>>>> Bench rovná lavice - jednoručky
2.A>>>>>>>>> Tlaky velké činky - ramena
3.B>>>>>>>>> Mrtvý tah
4.B>>>>>>>>> Výpony
5.C>>>>>>>>> Upažování
6.C>>>>>>>>> Břicho
Týden 2 (antagonistický 1týden)

Týden 3
Trénink 1 série: 4 opakování: 5 pauzy mezi sériemi: 60s
1.A>>>>>>>>> Dřepy
3.B>>>>>>>>> Bench šikmá lavice
4.B>>>>>>>>> Tlaky velké činky - ramena
5.C>>>>>>>>> Bicepsový zdvih s jednoručkami
6.C>>>>>>>>> Břicho
Trénink 2 série: 4 opakování: 8 pauzy mezi sériemi: 90s
1.A>>>>>>>>> Mrtvý tah
3.B>>>>>>>>> Bench rovná lavice - jednoručky
4.B>>>>>>>>> Přítahy činky k bradě
5.C>>>>>>>>> Bicepsový zdvih s obouručkou
6.C>>>>>>>>> Předpažování
Trénink 3 série: 3 opakování: 15 pauzy mezi sériemi: 120s
1.A>>>>>>>>> Shyby- podhmat
2.A>>>>>>>>> Mrtvý tah
3.B>>>>>>>>> Bench rovná lavice
4.B>>>>>>>>> Výpony
6.C>>>>>>>>>Břicho
Týden 4 (antagonistický 3týden)
Týden 5
Trénink 1 série: 2 opakování: 18 pauzy mezi sériemi: 120s
1.A>>>>>>>>> Bench rovná lavice
3.B>>>>>>>>> Tlaky velké činky - ramena
4.B>>>>>>>>> Mrtvý tah
5.C>>>>>>>>> Koncentrovaný bicepsový zdvih
6.C>>>>>>>>> Břicho
Trénink 2 série: 2 opakování: 8 pauzy mezi sériemi: 60s
1.A>>>>>>>>> Bench šikmá lavice
2.A>>>>>>>>> Přítah činky k bradě
3.B>>>>>>>>> Dřepy
4.B>>>>>>>>> Shyby-podhmat
6.C>>>>>>>>> Bicepsový zdvih s obouručkou
Trénink 3 série: 2 opakování: 12 pauzy mezi sériemi: 90s
1.A>>>>>>>>> Bench rovná lavice - jednoručky
3.B>>>>>>>>> Mrtvý tah
4.B>>>>>>>>> Výpony
5.C>>>>>>>>> Upažování
6.C>>>>>>>>> Břicho
Týden 6 (antagonistický 5týden)

Týden 7
Trénink 1 série: 3 opakování: 18 pauzy mezi sériemi: 120s
1.A>>>>>>>>> Dřepy
3.B>>>>>>>>> Bench šikmá lavice
4.B>>>>>>>>> Tlaky velké činky - ramena
5.C>>>>>>>>> Bicepsový zdvih s jednoručkami
6.C>>>>>>>>> Břicho
Trénink 2 série: 3 opakování: 8 pauzy mezi sériemi: 60s
1.A>>>>>>>>> Mrtvý tah
3.B>>>>>>>>> Bench rovná lavice - jednoručky
4.B>>>>>>>>> Přítahy činky k bradě
5.C>>>>>>>>> Bicepsový zdvih s obouručkou
6.C>>>>>>>>> Předpažování
Trénink 3 série: 3 opakování: 12 pauzy mezi sériemi: 90s
1.A>>>>>>>>> Shyby- podhmat
2.A>>>>>>>>> Mrtvý tah
3.B>>>>>>>>> Bench rovná lavice
4.B>>>>>>>>> Výpony
6.C>>>>>>>>>Břicho
Týden 8 (antagonistický 7týden)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Muze byt takový trenink? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: