|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tomdan
|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 5:12 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | | Asi neumíš číst. Psal jsem poctivej hlubokej dřep. Tudíž až dolů . A tady by mě cokoliv nad160kg opravdu překvapilo. Jinak samozřejmě pokud se tebe nebo činky někdo dotýká, je to dopomoc a ne tvoje čisté opakování. Přesto musím, říct, že Filipino prokázal sílu, kterou by od něj dle těch homofotek člověk nečekal. |
Dřep až " dolů " znamená jako co? Podle pravidel IPF se o platný dřep s dostatečnou hloubkou jedná tehdy, kdy se bod, ve kterém přední část stehna přechází v trup, dostal pod vrchol kolena . Autorovi zjevně chybí několik cm., aby se jeho dřep dal považovat za dostatečně hluboký. Těch několik cm. ti ubere tak maximálně 10kg, ale rozhodně ne 40kg.
To, že se ho spotter dotýká ještě neznamená, že činku tlačí spolu s nim i nahoru. Navíc by autor byl asi natolik soudný, aby sem nenahrával video, který by nevytlačil sám.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Majesty

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 6:00 pm Předmět: |
|
|
John ma zas akorat ryci naladu  hloubka je relativne dobra, zadny shazovani vykonu neni treba, 160kg urcite ne. A johne zrovna do tebe se nechci opirat, ale tezce pochybuju ze se svoji konstituci udelas drep hlubsi nez je tento, na atg drep je totiz treba taky urcita mira flexibility
|
|
| nahoru |
|
 |
powr
|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 6:16 pm Předmět: fil |
|
|
John má pravdu.ještě makej.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 6:24 pm Předmět: |
|
|
No nevim, ale jsem tady jedinej kdo vidí jak má sparing plný ruce práce, aby ho vytáhl nahoru? Nebo podle výrazu v obličeji a podle toho jak si i musí přešlápnout aby nepřepadli oba dopředu mi někdo chce tvrdit, že to jen hraje a že se ho v podstatě ani nedotýká?
Asi jsem zdegenerovanej, ale v životě bych se neodvážil ukázat video, kde by se mi někdo byť jen prstíčkem dotkl činky, nebo mě a ještě se chvástat, že jsem to dal sám. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 9:57 pm Předmět: |
|
|
Právě, že nemám rycí náladu. Celkově se dá říct, že Filipino pozitivně překvapil svou silou. Nicméně dopomoc parťáka je přesně taková, jak píše Tom a hluboký dřep to není ani náhodou. Má blízko k paralele, ale já mluvím o hlubokém dřepu a mém odhadu pro maximální rozsah provedení. To samo o sobě neznamená, že tak Filipino musí cvičit. To je pouze jeho věc. Nicméně kdyby si skutečně zkusil hluboký dřep, asi by se divil, jaký je to rozdíl. Já cvičím už jenom hluboké, taky jsem musel shodit váhy, ale už mě nebavilo řešit, jestli jsem nad či podparalelu. Nezapomeň Majesty, jak si nedávno trval na Military se stopkou, tak neblbni, že ryju. prostě máme o reprezentativním provedení dřepu jinou představu. Ono totiž, když by kluk s Filipinovou drobnou konstitucí udělal hluboký dřep se 160kg......bylo by na tom něco ostudného? Ne, byl by to hodně pěknej výkon. To co je ale na videu, je taková nemastná neslaná kombinace neprůkaznosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 10:31 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | micus6 napsal: | | Poprve v zivote jsem dnes hkusl mrtvy tah. 4x90 kilo. Pro mě výkon:-) |
Jak to muze byt pro tebe vykon, kdyz jsi to jel poprve. Osobak bych si predstavoval jako neco na cem pracujes nejakou dobu a pak to tu napises... |
Ja myslel maximalku....a vykon, oproti 52 na bench a 75 na dřep:-) :-)
No, mt jdem povýšil na 110, ale s rezervou. Bojím se o záda:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 10:40 pm Předmět: |
|
|
ak by som vedel aka diskusia sa rozprudi ohladom blbeho drepu,radsej sem nic nedam
-ano som si vedomy ze do sutaznej hlbky mi chybaju este nejake centimetre
-ano som si vedomy ze mi partak trochu dopomohol (bez absolutnej pomoci som drepol 185kg-kde partaci boli len pre istotu po bokoch cinky-bez dotyku s cinkou)
islo tu ale o to,ze niekto tvrdil ze moj drep je hlboko pod 150kg.nikoho za to neodsudzujem, kazdy ma pravo vyjadrit si svoj nazor.
netvrdim ze drepujem uplne cisto,technicky,vzorovo ale aspon drepujem a nerobim stvrtinove drepy a snazim sa ist aspon do toho mrtveho bodu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 10:51 pm Předmět: |
|
|
Čteš to Tomdane? Takže jsme my "skeptici" měli ve všem pravdu. Ještě si myslíš, že hluboký dřep bez dopomoci 160kg je podcenění?
Filipino: Tady nejde o kritiku tvé osoby. Napsal si upřímně jak se věc má. Když ale příště pošleš video s hlubokým dřepem a bez pomocníka, nikdo neřekne ani popel. Ta síla tam je. Tohle video nesvědčí o ničem.
|
|
| nahoru |
|
 |
tomdan
|
Zaslal: čt listopad 01, 2012 11:29 pm Předmět: |
|
|
Já jsem reagoval na tvoje tvrzení, že hlubší dřep = 40 kg dolu, což je samozřejmě nesmysl. Vycházel jsem z předpokladu, že těch 200 kg bylo bez pomoci, což ani jeden z nás pořádně nevěděl ( ta pomoc na tom videu není pro mě moc zřejmá)... Naopak pokud jede někdo ATG dřepy a odráží to lýtek, tak ten dřep opravdu neubírá tolik. Howgh
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: pá listopad 02, 2012 12:33 am Předmět: |
|
|
Nepřekrucuj. Ne hlubší, ale hluboký. Tak jak bylo psáno černé na bílém. Je vedlejší z čeho si vycházel, ale co jsi psal a na co si reagoval. Každý krom tebe viděl, že je to dřep s dopomocí a Filipino to i chlapsky přiznal. A když napíše, že sám zvládne dřep 185kg, tak je jasné, že hluboký dřep nad 160kg to ani nemůže být. Člověk, co už pár dřepů viděl a zažil, to viděl jasně a ty čísla potvrdil sám Filipino. Ty asi tolik zkušeností nemáš. Toť vše.
A hlavně ku.va si uvědom, že samostatný hluboký dřep 160kg, je lepší a férovější výkon, než těch 200kg ani ne do paralely a s pomocí kamaráda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Saphenus
|
Zaslal: pá listopad 02, 2012 1:19 am Předmět: |
|
|
minule som dal na treningu drep 5x160 a hned za tym mrtvy tah so 170. vsetko bez opasku alebo bandazi. nie ze by som to nedal uz predtym ale este nikdy v jednom treningu
a k tomu drepu- mohol byt hlbsi a sparing nemal zavadzat ale plytky rozhodne nebol.
a nevidim jediny dovod drepovat velke vahy a uz vobec nie maximalky uplne hlboko ass to grass. nie je to zdrave. v takychto krajnych polohach pohybu je klb stabilizovany ani nie tak svalmi a uponmi sliach ako iba vazmi ktore su okolo klbu a v klbe a ktore sa pretazuju.
nehovoriac o tom ako sa namahaju chrupavkove klbne plochy kvoli pakovym prenosom sily prave v krajnych polohach pri maximalnom ohnuti.
ked chcete chodit za ortopedom a fyziatrom tak si velke vahy kludne drepujte zadkom hoci aj do pivnice ale clovek ktory sa chce vediet hybat este dlho urcite nebude robit tazke drepy nizsie ako par cm pod paralelu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: pá listopad 02, 2012 2:12 am Předmět: |
|
|
| Saphenus napsal: |
a nevidim jediny dovod drepovat velke vahy a uz vobec nie maximalky uplne hlboko ass to grass. nie je to zdrave. v takychto krajnych polohach pohybu je klb stabilizovany ani nie tak svalmi a uponmi sliach ako iba vazmi ktore su okolo klbu a v klbe a ktore sa pretazuju.
nehovoriac o tom ako sa namahaju chrupavkove klbne plochy kvoli pakovym prenosom sily prave v krajnych polohach pri maximalnom ohnuti.
ked chcete chodit za ortopedom a fyziatrom tak si velke vahy kludne drepujte zadkom hoci aj do pivnice ale clovek ktory sa chce vediet hybat este dlho urcite nebude robit tazke drepy nizsie ako par cm pod paralelu. |
bože to je zase výplod! Jeden z největších nesmyslů historie je ten, že si 90 % cvičících myslí, že hluboký dřep ničí kolena. A při tom z jakého důvodu??? Dovolím si citovat pár řádků z jednoho z nejlepších článků o dřepu.
| kód: | Dřep je jedním ze základních cviků zájemců o silový trénink a bodybuilding, patří též mezi jeden z cviků "velké trojky" silového trojboje (dřep, mrtvý tah, bench press). V tomto článku se na dřep podíváme z hlediska funkčního silového tréninku, "joint by joint" přístupu (propagovaného např. Gray Cookem či Michaelem Boylem a dalšími), zdravotně-kondičních a bojových umění. Zajímá nás tedy především dřep jako funkční pohyb.
Primární pohybové vzorce
Dle konceptu vyvinutého R.H. Schmidtem a zpopularizovaného např. Paulem Chekem patří dřep mezi tzv. primární pohybové vzorce (primal patterns): Dřep, výpad, tlak, tah, předklon, rotace, chůze/běh/sprint.
Židle, stoličky, křesla apod. jsou v dějinách lidstva moderní vynález - člověk "seděl" po naprostou většinu času svého dosavadního evolučního vývoje v dřepu. Na východě či v zemích třetího světa či v tzv. "primitivních" společnostech je dodnes velká část činností (jídlo, ruční práce, defekace, odpočinek) vykonávána právě v dřepu. I v západní industrializované společnosti se s dřepem či částečným dřepem setkáváme každodenně, např. při usedávání na židli či toaletu (a následného vstávání ze židle etc.).
Děti a dospělí
Dokladem dřepu jako přirozeného pohybu a pozice těla je pohled na jakékoliv malé dítě. Děti nemají s plným dřepem žádné problémy a v této pozici tráví např. v hrách bez problémů desítky minut (co je navíc zajímavé, prenatální pozice plodu je de facto plný dřep). Člověk však v průběhu dospívání a stárnutí ztrácí mobilitu (kotníku, kyčlí, hrudní páteře) a dřep se stává čím dál tím více cizím a nepřirozeným pohybem.
S ohledem na předchozí oddíl můžeme říci, že i v případě dřepu ontogeneze kopíruje fylogenezi: Tak jako moderní člověk ve srovnání s archaickými společnostmi "zapomněl" dřep, stejně tak "zapomínáme" v průběhu našeho života dřep i my. Úkolem funkčního tréninku je člověka tuto ztracenou schopnost opět naučit.
Škodí dřepy kolenům?
Jedním z mnoha rozšířených mýtů - založeným na nedůvěryhodém výzkumu Dr. Karl Kleina z Texaské univerzity z 60 let. 20. století - je tvrzení, že dřepy škodí kolenům. Řada autorit v průběhu let toto tvrzení přesvědčivě vyvrátila a ukázala, že problém dřepu a kolen leží někde jinde. Citujme dnešní oficiální stanovisko NSCA (National Strength and Conditioning Association, USA): "Zranění připisovaná dřepu nejsou následkem cviku samotného, ale nesprávné techniky, preexistujících strukturálních abnormalit, jiných fyzických aktivit, únavy či přetrénování. "
Dalším z mylných přesvědčení je tvrzení, že by se nohy v kolenou neměly ohnout více než 90 stupňů. Jednoduchý pokus vstát ze sedu na zemi bez ohnutí kolen více než 90 stupňů poukazuje na nesmyslnost tohoto tvrzení; co více, jedno z kolen je při vstávání ze země signifikantě více zatížené než při standardním čelném dřepu.
Dřep do 90 stupňů a zpět sice zatěžuje kvadricepsy více a dovoluje cvičit s větší váhou, je ovšem nejméně stabilní dřepovou pozicí a zátěž na vazy je zde o mnoho větší než v plném dřepu.
Různé varianty dřepů dnes naopak patří mezi základní rehabilitační cviky na problémy s koleny, resp. kotníky či kyčlemi (jak uvádí např. Michale Boyle a jeho "joint by joint" systém přejatý od Gray Cooka, kořen většiny problémů s koleny je buď o úroveň výše či níže, tj. např. omezená mobilita kotníků či kyčlí).
|
a z praxe dodávám, že je tomu skutečně tak. A speciálně pro Saphenuse. Pravé koleno mám po dvou operacích a právě hluboké dřepy mě napravili tak, že už jsem si nemusel dojít ani na třetí pro plastiku vazu. A brzdit dřep na paralelu je pro moje koleno největší utrpení. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: pá listopad 02, 2012 2:28 am Předmět: |
|
|
Díky Tome. Když jsem čekal, kdo první příjde s tou hovadinou o smrtonosném hlubokém dřepu a dočkal jsem se....neměl jsem už sílu na takový alibismus reagovat. Borec si asi myslí, že je přirozené a zdravotně košér zastavit pokles s kravskou váhou na ramenou v polovině dráhy.
Jediný důvod ke zmenšování rozsahu na polovinu je (Pokud vynecháme nejrůznější intenzifikační techniky zkušených kulturistů) možnost použití větší zátěže, na kterou v plném rozsahu nemám. Pokud začneme odůvodňovat zkracování pohybu šlachami a klouby, pak můžeme nakonec každý cvik dělat v polovičním rozsahu...a tvářit se u toho navíc jako prozřetelní a dbalí svého zdraví.
A teď to hlavní. Je každého věc v jakém rozsahu cvičí, nicméně když udám nějakou hmotnost pro určitý cvik, je logické, že (pokud neupozorním nějakým dodatkem) myslím tím klasickou formu provedení a ta je automaticky myšlena od začátku do konce možného rozsahu. Beru fakt, že v případě dřepu v tom udělal Lift bordel a zatímco u ostatních cviků se drží dikce úplnosti pohybu z bodu A do bodu B ( U mrtvoly z pozice činky na zemi do pozice, kdy je trup napřímen. U Benče z pozice dotyku osy na hrudi do pozice propnutých paží.)...tak u dřepu si vymyslel pojem paralela, protože přece jen těžko exaktně říci, kdy hloubka u jednotlivých závodníků v dolní pozici končí. Tenhle argument ale bude znít logicky jen Lifterů, kdokoliv jiný (krom lidí, kteří mají skutečné zdravotní problémy pohybového aparátu, které by plný rozsah dřepu mohl zvýraznit, a těch je jen určité procento a to i z těch, ktečí se na to odvolávají..)...kdokoliv jiný onoho Lifterského termínu zneužívá. No a pak jsou tu ještě krasavci, kteří se bojí nárůstu hýžďového svalstva, jenž by uškodilo jejich sexuálnímu životu. Tak pro ty a o nich, tu tahle debata o síle a dřepech rozhodně nebyla. Toť můj názor. Nic víc.
Naposledy upravil Johncreasy dne pá listopad 02, 2012 12:29 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: pá listopad 02, 2012 7:32 am Předmět: |
|
|
Drepam vicemene jen oly, to znamena atg, odraz od lytek, a nikdy jsem problem s koleny nemel.
vsak jasne Johne, ja taky mam stokrat radsi lidi kteri chodi az na podlahu nez ty kteri se zastavujou na paralele, znas me uz nejaky ten patek tady jen mi prislo ze to trochu moc shazujes
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá listopad 02, 2012 8:09 am Předmět: |
|
|
Jen takovej menší dotaz k dřepům, normální dřep nedělám, jelikož to není ideálka pro moje plotýnky, jedu jen přední dřep. Ale pokud tam jedu nějak víc dolu, tak cítím, že se mi ne zrovna ideálně začnou ohýbat záda, tak to jezdím tak na paralel. Je to chyba, je rozsah u FSQ jinej, nebo to je jen tím, že jsem zkrácenej? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|