Pokusil jsem se rozepsat svůj tréninkový program na příští rok. Chybí mi poslední cyklus na 49. - 51. týden. Máte nějaké nápady nebo případně návrhy na vylepšení programu?
Pokud vidíte,že je něco špatně tak prosím napište taky proč, bez toho to pro mně nemá význam. Děkuji všem
Pokud vidíte,že je něco špatně tak prosím napište taky proč, bez toho to pro mně nemá význam.
Co je špatně? plánovat na rok dopředu. Je to nesmysl. Takhle většinou neplánuje ani vrcholový sportovec v přípravě na soutěž, protože musí trénovat podle toho, jak reaguje tělo, přizpůsobovat se zdravotním i jiným omezením atd. Natož abys tak plánoval ty jako kondičák.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Pokud vidíte,že je něco špatně tak prosím napište taky proč, bez toho to pro mně nemá význam.
Co je špatně? plánovat na rok dopředu. Je to nesmysl. Takhle většinou neplánuje ani vrcholový sportovec v přípravě na soutěž, protože musí trénovat podle toho, jak reaguje tělo, přizpůsobovat se zdravotním i jiným omezením atd. Natož abys tak plánoval ty jako kondičák.
Není to dogma, jen typové rozložení tréninků. Většinu mám vyzkoušenou a vyhovují mi, až na GVT, na ten se chystám teď. Všechno ostatní se uvidí až to přijde.
Uff, len tak sa to tam hemzi objemovkami :D To bol zamer?
Inak suhlasim s tym, ze planovat takto dopredu, aj keby to mala byt len hruba kostra, je zhola zbytocne :)
Uff, len tak sa to tam hemzi objemovkami :D To bol zamer?
Jediný objemový trénink je tam GVT v obou 6ti týdenních fázích a v druhé polovině měsíce je tam zařazený 1 týden GVT jako deload. Z 40 týdnů je tam čistě objemových 13 týdnů, tedy zhruba 1/3.
Taky si myslím, že se nedá plánovat takhle dopředu. Co když onemocníš, nebo se zraníš, nebo ti to půjde hůř či líp než plánuješ? Podle mého je lepší přizpůsobovat trénink aktuálním okolnostem, zvlášť když to neděláš vrcholově.
No neviem, ale ja som vzdy Korte a HST povazoval za objemovky jak vysite :) Uz len z toho nazvu ze Hypertrophy Specific Training ;)
Korte podobně jako Fomin patří jednoznačně mezi silově/objemové rutiny protože mají silovou i objemovou část, které se pravidelně střídají.
HST je komplexní program rovněž na bázi silově/objemové specifický v procvičení celého těla v jednom tréniku, takže správný doslovný překlad je Specificky objemový trénink.
Jediný objemový trénink je GVT.
Nevím. Tady jen namátkou vévévé.nutrisport.cz/novinky/rocni-priprava-u-kulturistu (nemám počet příspěvků takže nemůžu vložit živý link) text Jaroslava Polánského.
*1983 v Českých Budějovicích. Posilování se věnuje od roku 1997, účastník soutěže v silovém víceboji Hobby Silák 2001. Je autorem celé řady překladů i vlastních článků na několika webech s tematikou kulturistiky a fitness. Je členem České komory fitness.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru