Celoroční rozpis tréninků - vaše názory?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Celoroční rozpis tréninků - vaše názory?  Úvodní stránka -> Trénink -> Celoroční rozpis tréninků - vaše názory?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Checht777

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 2:05 pm    Předmět: Celoroční rozpis tréninků - vaše názory? Odpovědět s citátem

Pokusil jsem se rozepsat svůj tréninkový program na příští rok. Chybí mi poslední cyklus na 49. - 51. týden. Máte nějaké nápady nebo případně návrhy na vylepšení programu?
Pokud vidíte,že je něco špatně tak prosím napište taky proč, bez toho to pro mně nemá význam. Děkuji všem

Roční rozpis 2013
týdny trénink

2. – 7. KORTE
8. – 13. GVT I (10x10)
14. – 16. 5x5
17. – 22. GVT II (10x6)
23. - 26. push&pull (redukční)
27. – 35. deload
36. – 41. HST
42. GVT
43. - 49. FOMIN
49. – 51. ???
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Druzeta

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stačí když po nějakém tréningovém programu zařadíš týden volna, ono to bude i pro tělo lepší když si odpočine, než když budeš celej rok v kuse cvičit.
CIZO

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 2:18 pm    Předmět: Re: Celoroční rozpis tréninků - vaše názory? Odpovědět s citátem

Checht777 napsal:

Pokud vidíte,že je něco špatně tak prosím napište taky proč, bez toho to pro mně nemá význam.

Co je špatně? plánovat na rok dopředu. Je to nesmysl. Takhle většinou neplánuje ani vrcholový sportovec v přípravě na soutěž, protože musí trénovat podle toho, jak reaguje tělo, přizpůsobovat se zdravotním i jiným omezením atd. Natož abys tak plánoval ty jako kondičák.

Derek Poundstone
Seva98

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 2:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A proc tam mas treba 9ti tydenni deload? Pokud to bude opravdu deload, tak opravdu nepotrebujes na to 2 mesice.

https://www.zonetraininglog.com
Checht777

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Druzeta napsal:
Stačí když po nějakém tréningovém programu zařadíš týden volna, ono to bude i pro tělo lepší když si odpočine, než když budeš celej rok v kuse cvičit.

Tohle je mi jasné. Chtěl jsem jen rozvrhnou typy tréninků, není to dogma.
Checht777

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
A proc tam mas treba 9ti tydenni deload? Pokud to bude opravdu deload, tak opravdu nepotrebujes na to 2 mesice.

Přes léto jsem většinou mimo posilovny, takže proto je tam deload, který se kryje s obdobím prázdnin, kdy převládají aerobní aktivity.
Checht777

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 6:45 pm    Předmět: Re: Celoroční rozpis tréninků - vaše názory? Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Checht777 napsal:

Pokud vidíte,že je něco špatně tak prosím napište taky proč, bez toho to pro mně nemá význam.

Co je špatně? plánovat na rok dopředu. Je to nesmysl. Takhle většinou neplánuje ani vrcholový sportovec v přípravě na soutěž, protože musí trénovat podle toho, jak reaguje tělo, přizpůsobovat se zdravotním i jiným omezením atd. Natož abys tak plánoval ty jako kondičák.

Není to dogma, jen typové rozložení tréninků. Většinu mám vyzkoušenou a vyhovují mi, až na GVT, na ten se chystám teď. Všechno ostatní se uvidí až to přijde.
jake.daniels

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uff, len tak sa to tam hemzi objemovkami :D To bol zamer?
Inak suhlasim s tym, ze planovat takto dopredu, aj keby to mala byt len hruba kostra, je zhola zbytocne :)
Checht777

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jake.daniels napsal:
Uff, len tak sa to tam hemzi objemovkami :D To bol zamer?

Jediný objemový trénink je tam GVT v obou 6ti týdenních fázích a v druhé polovině měsíce je tam zařazený 1 týden GVT jako deload. Z 40 týdnů je tam čistě objemových 13 týdnů, tedy zhruba 1/3.
jake.daniels

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No neviem, ale ja som vzdy Korte a HST povazoval za objemovky jak vysite :) Uz len z toho nazvu ze Hypertrophy Specific Training ;)
Magumi

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky si myslím, že se nedá plánovat takhle dopředu. Co když onemocníš, nebo se zraníš, nebo ti to půjde hůř či líp než plánuješ? Podle mého je lepší přizpůsobovat trénink aktuálním okolnostem, zvlášť když to neděláš vrcholově.
U.B0B

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

doufam, ze to dotahnes az na petiletku ....

Checht777

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jake.daniels napsal:
No neviem, ale ja som vzdy Korte a HST povazoval za objemovky jak vysite :) Uz len z toho nazvu ze Hypertrophy Specific Training ;)

Korte podobně jako Fomin patří jednoznačně mezi silově/objemové rutiny protože mají silovou i objemovou část, které se pravidelně střídají.
HST je komplexní program rovněž na bázi silově/objemové specifický v procvičení celého těla v jednom tréniku, takže správný doslovný překlad je Specificky objemový trénink.
Jediný objemový trénink je GVT.
Checht777

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:
doufam, ze to dotahnes az na petiletku ....

Už se mám smát? Komunisty jsem zažil, takže sorry, ale tenhle typ vtipů mně úplně nebere.
Checht777

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 6:34 pm    Předmět: Re: Celoroční rozpis tréninků - vaše názory? Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

Nevím. Tady jen namátkou vévévé.nutrisport.cz/novinky/rocni-priprava-u-kulturistu (nemám počet příspěvků takže nemůžu vložit živý link) text Jaroslava Polánského.

*1983 v Českých Budějovicích. Posilování se věnuje od roku 1997, účastník soutěže v silovém víceboji Hobby Silák 2001. Je autorem celé řady překladů i vlastních článků na několika webech s tematikou kulturistiky a fitness. Je členem České komory fitness.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Celoroční rozpis tréninků - vaše názory? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: