|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jíte susené maso Jerky? |
| ANO |
|
58% |
[ 46 ] |
| NE |
|
41% |
[ 33 ] |
|
| Celkem hlasů : 79 |
|
| Autor |
Zpráva |
Michoo
|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 8:25 pm Předmět: |
|
|
Zkousel nekdo susit maso v susicce na ovoce?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Seva98

|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 8:30 pm Předmět: |
|
|
| Michoo napsal: | | Zkousel nekdo susit maso v susicce na ovoce? |
Jj, spatne jsem vypocetl teplotu a spalil ho na uhel , i kdyz ta teplota mela odpovidat te susici
|
|
| nahoru |
|
 |
Michoo
|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 8:33 pm Předmět: |
|
|
Uvazuju prav eze bych si kvuli tomu susicku koupil. Muzes napsat nejake svoje zkusenosti jako jaka je chut, jak dlouho ti maso vydrzi. Jestli ma cenu do toho investovat. Chci ji hlavne proto ze bych si nasusil maso a pres den ho pak konzumoval kdyz nemam moc casu na poradny jidlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 8:38 pm Předmět: |
|
|
Ja byt tebou pouziju normalne troubu, my susicku meli, to maso jsem v tom tehdy pokazil, ale mamka v susicce furt susila hlavne jablka a hriby, ale od te doby co se susicka pokazila, tak to proste susime v troube, jak maso, tak i ty jablka a hriby. A dokonce bych i rekl, ze se to lepe rozprostre v te troube a lepe se to cele prosussi. A casu to zabere skoro stejne.
Jinak tady vidis moje suseno maso z trouby https://forum.ronnie.cz/post983077.html#983077 , chutove to zalezi jak nakorenis, ale sojovky, rozmaryn, pepre, chilli a podobne, vlastne to co se dava na steaky, tomu udela strasne dobrou chut. Suseneho bych se proste mohl uzrat. A vydrzi to si myslim pomerne dlouho, ja ho jedl asi 10 dni a stale bylo ok. Dali jsme to pak jeste vysusit na vzduch na papir a pote jeste uchovat v papirovych saccich. Jinak kilo masa ma proste cca 200g bilkovin a tech 200g bilkovin ti tam zustane do te doby nez to cele snis :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Michoo
|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 8:45 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | Ja byt tebou pouziju normalne troubu, my susicku meli, to maso jsem v tom tehdy pokazil, ale mamka v susicce furt susila hlavne jablka a hriby, ale od te doby co se susicka pokazila, tak to proste susime v troube, jak maso, tak i ty jablka a hriby. A dokonce bych i rekl, ze se to lepe rozprostre v te troube a lepe se to cele prosussi. A casu to zabere skoro stejne.
Jinak tady vidis moje suseno maso z trouby https://forum.ronnie.cz/post983077.html#983077 , chutove to zalezi jak nakorenis, ale sojovky, rozmaryn, pepre, chilli a podobne, vlastne to co se dava na steaky, tomu udela strasne dobrou chut. Suseneho bych se proste mohl uzrat. A vydrzi to si myslim pomerne dlouho, ja ho jedl asi 10 dni a stale bylo ok. Dali jsme to pak jeste vysusit na vzduch na papir a pote jeste uchovat v papirovych saccich. Jinak kilo masa ma proste cca 200g bilkovin a tech 200g bilkovin ti tam zustane do te doby nez to cele snis :-) |
Dik za radu. Takze to zkusim v troube. Na kolik stupnu a cca jak dlouho susis maso? Delas to v el. troube nebo v plynove?
TED JSEM KOUKNUL NA ODKAZ KDE TOHLE PISES
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 9:33 pm Předmět: |
|
|
Nikdy jsem to nejedl, ale laka me to. Co je dle vas nejlepsi prichut? A jak siroke jsou ty platky toho masa? 2mm? 5mm? Cca...
|
|
| nahoru |
|
 |
wescoast

|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 9:58 pm Předmět: |
|
|
Nechci být hnidopich, ale trouba puštěná na 10 hodin.... to asi vyjde levněji koupit ne? :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: pá listopad 16, 2012 10:02 pm Předmět: |
|
|
Do trouby narves 4 plne rosty (tedy pokud je mas :D). A snad je tam nejaky regulator, ze to na tech 70°C nebude zas tolik brat :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
johnyr
|
Zaslal: ne listopad 18, 2012 11:15 pm Předmět: |
|
|
Taky přispěju trochu, protože jsem milovník masa a sušené maso je pro mě jedno z "top" jídel.
Než začnete maso si nakrájet, tak doporučuji ho nechat v mrazničce tak aby ztvrdlo a šlo krájet na tenké plátky, jinak se to opravdu nedá. Následně ho opláchnu a vezmu si misku do toho to nahážu popepřím a osolím (Toto je základ a už při této kombinaci je to dostačující.), ale můžete použít pro spestření např: worchestrovou omáčku, chilli atd... a samozřejmě přidám olivový olej a zamíchám. Nechám to uležet, většinou to mám tak 1 hod. při pokojové teplotě a zakryté folii.
Maso pak napíchám na špejle a dám do trouby (předehřaté) na 90°C na cca. 40min a pak na 4+- hod při 60°C (Podle času si určíte jak chcete maso jestli "gumové" a nebo spíše aby se "lámalo".). Z 500g masa je 200+-g sušeného masa. Zatím jsem to dělal jen s hovězí zadní a nyní plánuji zkusit zvěřinu ;).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mirin

|
Zaslal: st prosinec 12, 2012 8:56 pm Předmět: |
|
|
Tak to o víkend vyzkouším, našel jsem si pár receptu a jsem zvědav co z toho vznikne*a20* .
Též jsem to v životě neměl _________________ .::No pain, no gain::.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 12:40 pm Předmět: |
|
|
Moocha- to je fakt tak dobrý? Asi to taky vyzkouším _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 12:43 pm Předmět: |
|
|
Je lepší než kupovaný. A na PMku ti odpovím tady :)
Je to z vepřové plece bez kosti. A zkus to dát na chvilku do mrazáku, aby maso po okrajích zmrzlo. Daleko lépe se z něj potom krájí takové tenké plátky jako mám já na obrázku. Jo a vykašli se na překombinované marinády. Já použil sůl, pepř a papriku. Vynikne potom chuť masa a je to úžasný
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|