Sušené maso Jerky

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sušené maso Jerky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sušené maso Jerky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jíte susené maso Jerky?
ANO
58%
 58%  [ 46 ]
NE
41%
 41%  [ 33 ]
Celkem hlasů : 79

Autor Zpráva
Michoo

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkousel nekdo susit maso v susicce na ovoce?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Seva98

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
Zkousel nekdo susit maso v susicce na ovoce?

Jj, spatne jsem vypocetl teplotu a spalil ho na uhel , i kdyz ta teplota mela odpovidat te susici

https://www.zonetraininglog.com
Michoo

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uvazuju prav eze bych si kvuli tomu susicku koupil. Muzes napsat nejake svoje zkusenosti jako jaka je chut, jak dlouho ti maso vydrzi. Jestli ma cenu do toho investovat. Chci ji hlavne proto ze bych si nasusil maso a pres den ho pak konzumoval kdyz nemam moc casu na poradny jidlo.
Seva98

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja byt tebou pouziju normalne troubu, my susicku meli, to maso jsem v tom tehdy pokazil, ale mamka v susicce furt susila hlavne jablka a hriby, ale od te doby co se susicka pokazila, tak to proste susime v troube, jak maso, tak i ty jablka a hriby. A dokonce bych i rekl, ze se to lepe rozprostre v te troube a lepe se to cele prosussi. A casu to zabere skoro stejne.

Jinak tady vidis moje suseno maso z trouby https://forum.ronnie.cz/post983077.html#983077 , chutove to zalezi jak nakorenis, ale sojovky, rozmaryn, pepre, chilli a podobne, vlastne to co se dava na steaky, tomu udela strasne dobrou chut. Suseneho bych se proste mohl uzrat. A vydrzi to si myslim pomerne dlouho, ja ho jedl asi 10 dni a stale bylo ok. Dali jsme to pak jeste vysusit na vzduch na papir a pote jeste uchovat v papirovych saccich. Jinak kilo masa ma proste cca 200g bilkovin a tech 200g bilkovin ti tam zustane do te doby nez to cele snis :-)

Michoo

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seva98 napsal:
Ja byt tebou pouziju normalne troubu, my susicku meli, to maso jsem v tom tehdy pokazil, ale mamka v susicce furt susila hlavne jablka a hriby, ale od te doby co se susicka pokazila, tak to proste susime v troube, jak maso, tak i ty jablka a hriby. A dokonce bych i rekl, ze se to lepe rozprostre v te troube a lepe se to cele prosussi. A casu to zabere skoro stejne.

Jinak tady vidis moje suseno maso z trouby https://forum.ronnie.cz/post983077.html#983077 , chutove to zalezi jak nakorenis, ale sojovky, rozmaryn, pepre, chilli a podobne, vlastne to co se dava na steaky, tomu udela strasne dobrou chut. Suseneho bych se proste mohl uzrat. A vydrzi to si myslim pomerne dlouho, ja ho jedl asi 10 dni a stale bylo ok. Dali jsme to pak jeste vysusit na vzduch na papir a pote jeste uchovat v papirovych saccich. Jinak kilo masa ma proste cca 200g bilkovin a tech 200g bilkovin ti tam zustane do te doby nez to cele snis :-)

Dik za radu. Takze to zkusim v troube. Na kolik stupnu a cca jak dlouho susis maso? Delas to v el. troube nebo v plynove?
TED JSEM KOUKNUL NA ODKAZ KDE TOHLE PISES
Seva98

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 8:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to elektryka, na tech 65-70°C, chce si to hlidat, to ze se ti zacne pripalovat poznas. Pokud to bude tak jak to ma byt, tak to maso zacne pomalinku tuhnout, ale furt nebude tmavnout. Ja uz ochutnaval po prvni hodine . A opravdu doporucuji na prvni testovani to veprove, ja zacinal na hovezim a dost penez jsem propalil, tak jsem pak jedl i ty co mely blize k uhli

micus6
Poník

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikdy jsem to nejedl, ale laka me to. Co je dle vas nejlepsi prichut? A jak siroke jsou ty platky toho masa? 2mm? 5mm? Cca...
wescoast

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci být hnidopich, ale trouba puštěná na 10 hodin.... to asi vyjde levněji koupit ne? :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Seva98

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2012 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do trouby narves 4 plne rosty (tedy pokud je mas :D). A snad je tam nejaky regulator, ze to na tech 70°C nebude zas tolik brat :-)

johnyr

PříspěvekZaslal: ne listopad 18, 2012 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky přispěju trochu, protože jsem milovník masa a sušené maso je pro mě jedno z "top" jídel.

Než začnete maso si nakrájet, tak doporučuji ho nechat v mrazničce tak aby ztvrdlo a šlo krájet na tenké plátky, jinak se to opravdu nedá. Následně ho opláchnu a vezmu si misku do toho to nahážu popepřím a osolím (Toto je základ a už při této kombinaci je to dostačující.), ale můžete použít pro spestření např: worchestrovou omáčku, chilli atd... a samozřejmě přidám olivový olej a zamíchám. Nechám to uležet, většinou to mám tak 1 hod. při pokojové teplotě a zakryté folii.

Maso pak napíchám na špejle a dám do trouby (předehřaté) na 90°C na cca. 40min a pak na 4+- hod při 60°C (Podle času si určíte jak chcete maso jestli "gumové" a nebo spíše aby se "lámalo".). Z 500g masa je 200+-g sušeného masa. Zatím jsem to dělal jen s hovězí zadní a nyní plánuji zkusit zvěřinu ;).
Mirin

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2012 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to o víkend vyzkouším, našel jsem si pár receptu a jsem zvědav co z toho vznikne*a20* .
Též jsem to v životě neměl
Moocha

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2012 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím nejvíce povedený pokus. To maso vydrželo cca 20 minut. A ne, nebylo to krátkou trvanlivostí :D

Frozz.

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2012 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha- to je fakt tak dobrý? Asi to taky vyzkouším
Moocha

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2012 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je lepší než kupovaný. A na PMku ti odpovím tady :)

Je to z vepřové plece bez kosti. A zkus to dát na chvilku do mrazáku, aby maso po okrajích zmrzlo. Daleko lépe se z něj potom krájí takové tenké plátky jako mám já na obrázku. Jo a vykašli se na překombinované marinády. Já použil sůl, pepř a papriku. Vynikne potom chuť masa a je to úžasný
Study

PříspěvekZaslal: pá duben 03, 2015 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem objevil beef jerky od české značky v DM... chut super, složení jen hovezí maso + 2% soli.. nic víc! Má to i víc bílkovin na 100g než klasické indiana a dají se sehnat i levnejsi než indiana, tak premyslim jestli zainvestovat

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Sušené maso Indiana Jerky | -
Zdravý a oblíbený snack Jerky má vysoký obsah bílkovin v praktickém balení na cesty.
55 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sušené maso Jerky Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: