|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
JENDA10
|
Zaslal: so listopad 17, 2012 11:46 pm Předmět: |
|
|
Já chodím většinou mezi 10-13 hodinou a všiml jsem si, že se tam v poslední době celkem potkáváme, protože ono je tam takhle kolem oběda vždycky prázdno
Jinak k tomu rozsahu pohybu....já jsem od přírody hrozně zkrácenej, takže jsem dřív měl nejenom s dřepem problémy, nicméně od tý doby, co se po každym tréninku poctivě protahuju (v současnosti mi to trvá okolo 45 minut), se to opravdu razantně zlepšilo! Takže ten strečink vážně vřele doporučuju, protože už ona blbá flexibilita zápěstí ovlivní třeba Tvůj oblíbenej military press  Ostatně jak jsi mi psal v logu o tom přemístění, tak zrovna tenhle cvik nejde bez uvolněnýho zápěstí pořádně udělat, ale to kdyžtak proberem, až se zase potkáme
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 3:51 pm Předmět: |
|
|
20. listopadu 2012, úterý
Váhovka: 91.6 kg
Shyby, úzký podhmat: 8x, 5x, 5x (18x total)
Až tam bude aspoň 20 v součtu, tak to budu považovat za progres ;) Striktně.
Ramena, tlaky vsedě před hlavou: 5x4 70 kg
Všude plno, takže jsem si dal tohle zjednodušené military, opěrka skoro kolmo, pěkné čisté tlaky, čím blíže šla osa kolem nosu, tím byl pohyb jednodušší ;)
Incline press, vsedě na stroji: 5x 120 kg (PB) , 7x 110 kg (PB max reps) , 6x 100 kg
Pořád plno, tak jsem dal tenhle obvykle dorážecí cvik a protože síly bylo dost, projevilo se to na počtu opáček.
*** Přišel JENDA10 , takže se trochu kecalo a mezi sériema byly delší pauzy ;) Snažil jsem se okoukat úchop na military, ale hlavně na čelní dřep - musím to chytat více na úzko, v obou případech bude potřeba mít ohebnější zápěstí. Pocvičíme, uvidíme. Někdy snad spolu zkusíme nějaké nadhozy, abych poladil techniku. S ostatníma cvikama bude trochu problém s nastavením stojanů ;) ***
Bench-press: 6x 100 kg, 3x 100 kg, 3x 100 kg
Dorážečka na prsa, první série ještě šla, ale pak už rychle docházely síly.
Záda, přítahy vsedě šikmo shora (High Row): 4x 140 kg, 3x8 120 kg
Těžké to bylo, ale šlo to dobře.
Bicepsové zdvihy vestoje, EZ osa: 4x 50 kg, konec
Nešlo to, moc těžké.
Břicho, zkracovačky vleže, nohy na lavici: 24x, 16x, 16x
Dnes trénink na hořejšek a spokojenost, tlaky šly dobře.
Příští trénink pátek cca 12:40 - 13:40, ale možná zkusím i čtvrtek, jestli už budu ready, že bychom něco podnikli s Jendou10. Plánuji mrtvolu a cokoliv kolem.
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
|
| nahoru |
|
 |
Mnemosyne

|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 10:14 pm Předmět: |
|
|
| JENDA10 napsal: | To zápěstí se poddá, chce to jenom zkoušet, protahovat a bejt trpělivej Já na čtvrtek plánuju nadhozy a dřepy, tak kdyžtak zítra k večeru napiš PM, jestli půjdeš, abych vychytal ten čas kolem 13. hodiny |
Jasně, že poddá... ještě dodneška nosím na levém pro jistotu bandáž, jak jsem si ho během roku při něčem poddal Což je samozřejmě důsledek toho, že neprotahuju. A vyjímečně to nesedne. Ale ne, už jsem ho párkrát zkusil protáhnout, jak jsi mi ukazoval a má to něco do sebe. Holt, co je zkrácené a nepohyblivé je potřeba protáhnout a rozhýbat
Napíšu Ti teda rovnou, že ve čtvrtek přijdu a ozvu se, leda že nebudu moct. Obvykle stíhám přijít mezi 12:30-45 a odcházím o hodinu později, více času na to nemám. Nadhozy si nechám až na Tebe, zadní dřepy zatím moc nejezdím, přední bych se rád naučil, každopádně na dřepy si asi stojan dohromady nenastavíme, takže je to jedno ;) Uvidíme.
| Mnemosyne napsal: | Já se tam, hoši, za váma snad někdy přijdu podívat (akorát vám budu kazit průměr vah). O víkendu jsem zjistila, že Maximus je asi 300 m od přítelova bytu |
Klidně dojdi... ale to radši někdy o víkendu (neděle kolem poledne?), když je více času, a váhy máš na holku moc pěkné, takže nám nic kazit nebudeš... nám jde totiž o tu... o techniku Však já toho s Jendou asi taky dohromady moc nedám... je asi o hlavu vyšší, takže bude problém nastavit stojany... leda volné váhy nebo stroje. Navíc on má rád ty dynamické prostocviky a já zase spíše statické tlaky a tahy Ale klidně si zase po letech vyzkouším nějaké ty a (b/d)dukce... mám na to matné vzpomínky v podobě natažených třísel A taky je moc pěkný pohled, když si někdo (jiný) trápí břicho
|
|
| nahoru |
|
 |
Mnemosyne

|
Zaslal: st listopad 21, 2012 11:23 am Předmět: |
|
|
V neděli mám vražedné kruháče, to dvoufázově nedám  Co takhle někdy v sobotu?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st listopad 21, 2012 11:40 am Předmět: |
|
|
zítra se ještě domluvím s Jendou, pokud se srazíme, obvykle chodí Út-Čt-Ne, tak záleží, jestli si některou neděli přehodí na sobotu. já jsem prozatím chodil 2x týdně, Po a Čt, když to vyšlo a jinak jak to vyšlo ;), o víkendu vyjímečně, ale když je možnost sparinga, tak se přizpůsobím. ale adventní soboty od 8.12. budu mít tuším zabité.
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt listopad 22, 2012 3:58 pm Předmět: |
|
|
22. listopadu 2012, čtvrtek
Dnes podle dohody trénink s Jendou, oba jsme stihli přijít o něco dříve, takže nebylo potřeba přemýšlet, co s volným časem ;)
Váhovka: 91.3 kg
PC + PP (nadhoz + výraz): několikrát (1+3) 60 kg, asi 4x (1+2) 70 kg
Dnes poprvé, takže jsem chytal základy techniky, naštěstí je tahle kombinace Jendovým denním chlebem, takže vysvětlil, předvedl, sledoval, upozoňoval... pár věcí jsem pochytil, zatím jenom teoreticky, ale budu na tom makat a uvidíme, jestli se to zlepší. Po teorii tak zůstává největší překážkou (ne)ohebnost zápěstí a zadřepnutí. Jenda tam na střídačku lámal 95 kg, krásně mu to tam padalo, zatímco já mám zápěstí rozlámané jak Studentskou pečeť ;) Protáhlo se to přes půl hoďky, ale to neva. Dnešní první lekci jsem prý měl zdarma ;)
Čelní dřepy: nic, jenom teorie s prázdnou osou
Zkusil jsem to a to je dobře, protože teď díky Jendovi vím, na čem musím makat. První věc je úchop, to snad časem půjde a druhá věc je samotný dřep, ten zatím nedám - zkrácené kde co, musím to postupně protáhnout a rozhýbat. A taky si budu muset položit činku co nejvýš, abychom našli alespoň nějaký kompromis na stojanu ;)
Leg-press: 3x8 220 kg (PB)
Bylo na čase postoupit na vyšší váhu, do čtvrtého opáčka to šlo, pak už těžké a na konci jsem to "rozdejchával".
Stahování kladky před hlavou naširoko: 8x 84 kg (PB) , 6x 84 kg, 6x 84 kg
Záda jsem dnes moc netrápil, takže síly dost a šlo to dobře.
Decline press vsedě na stroji: 8x 160 kg , 8x 160 kg, 6x 160 (PB max reps na 3 série)
Tlaky dnes taky žádné nebyly, takže na doražení a síla ještě byla.
Více jsem toho nestíhal, i tak jsem přetáhnul, ale jsem velmi spokojený, protože teď zhruba vím, co mě limituje a jak to rozhýbat.
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: pá listopad 23, 2012 12:38 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | ....Dnešní první lekci jsem prý měl zdarma ;) |
Tak to víš, z přátelství se nenajím, takže od příště už za plnou taxu! Už dneska ke konci ten PC+PP vypadal líp, chce to jenom dokolečka pilovat techniku a protahovat tělo, a při tvojí tlakový síle to bude za chvíli lítat samo
Jinak taková drobná terminologická poznámka: PC+PP=přemístění silou (nebo taky přemístění "do polo", i když tahle ekvivalence se tady na fóru někomu nelíbila )+výrazový tlak, kdežto výraz=jerk (tam není dotlak a místo toho se skáče pod vzlétnuvší činku) a nadhoz=přemístění+výraz Tak......a teď jenom čekám, kdy sem zabloudí nějakej skutečnej vzpěrač, co mě vyvede z omylu, načež si budu muset v rámci přiznání prohrané disputace uříznout šli
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá listopad 23, 2012 12:35 pm Předmět: |
|
|
Maximus je blízko odevšad, a to vím, protože jak říkám každému, i Jendovi, školy nebo koleje se mění, bydliště se mění, práce se mění... ale posilovna zůstává
No ale vzpírárna to teda rozhodně není... možná až tam časem přidají další prostory, ale i tak pochybuju. Takže s tím "úklidem" by to bylo horší... a na házení činek už to vůbec není.
Ale na ty trhy bych se docela rád podíval Jenda to hodí rovnou nad hlavu, zatímco e-witch podle těch videí drží těžiště co nejníže a z toho se pak dá hodně vytěžit
|
|
| nahoru |
|
 |
JENDA10
|
Zaslal: pá listopad 23, 2012 1:11 pm Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | ... jsem zjistila, že Maximus je asi 900 m od přítelova bytu ... bohužel už prodaného ... (bytu ) |
Pobavilo!
| vlk# napsal: | ....Ale na ty trhy bych se docela rád podíval Jenda to hodí rovnou nad hlavu, zatímco e-witch podle těch videí drží těžiště co nejníže a z toho se pak dá hodně vytěžit |
To je rozdíl mezi technickým trhem (ten dělají skuteční vzpěrači a zřejmě i neskuteční jako třeba e-witch ) a trhem silou resp. trhem do polo (ten můžou dělat i nedouci jako jsem já ).
Jinak jsem slyšel, že po tom rozšíření by v Maximu mohl údajně vzniknout "silovej koutek" především pro účely trojboje, ale jednak o těchhle sci-fi záměrech taky silně pochybuju, a potom se pomalu ukazuje, že Maximus se bude rozšiřovat teprve tehdy, až porostou hrábě
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út listopad 27, 2012 3:36 pm Předmět: |
|
|
27. listopadu 2012, úterý
Až po pěti dnech, dřív to nešlo, nejprve všechno rozbité, pak jiné povinnosti, ale že bych se po tom odpočinku cítil nějak silnější, to zase ne. Jenda už tam trhal, tak jsme se předběžně domluvili na mrtvole, kterou sice plánoval lehkou, ale ani mě se nechtělo do ničeho těžkého, tak že se zkusíme potkat.
Váhovka: 91.3 kg, dokud neupravím stravu, tak to pod 90 nepůjde
Shyby: 8x, 6x, 6x (total 20x)
Nejslabší na začátek, striktně, lepší se to pomalu, ale lepší se to. Další postupný cíl je dát na první sérii deset opáček.
Bench-press: 8/7/7x 100 kg (PB max reps na 3 série)
Nic těžkého se mi tlačit nechtělo, tak jsem zůstal na stovce a docela mě překvapila výdrž. Takhle mi obvykle zabírá kreoš, který už více než týden supluju. Asi přece jenom funguje. Jednou tam snad těch 3x8 padne.
Záda, přítahy vsedě šikmo shora (High Row): 6x 140 kg, 8x 120 kg, 8x 120 kg
Jenom protažení před mrtvolou, těch 140 je zatím moc, jenom takové přetížení na první sérii, aby to pak líp šlo.
Mrtvý tah: 8/6/5/5/5x 150 kg
Potkali jsme se s Jendou na 150, což dnes úplně stačilo. Špatně se mi to tahalo dozadu a nohy byly slabé. Jenda to popsal asi tak, že jsem začal s mrtvolou a skončil s rumunama ;) Je to tak, snažím se svaly přetížit i za cenu zhoršení techniky. Ale možná mě občasné cvičení s Jendou bude inspirovat a budu si to více hlídat. Jendovi to sice taky postupně těžklo, ale každé opáčko tam vystřihnul s rovnýma zádama.
Ramena, tlaky s JČ ve stoje: 3x8 27 kg
Potěšilo mě, že jsem si to nahodil, pak už ty tlaky celkem šly, další váhu tam máme 32 kg, což bude asi velký skok.
Opět se to trochu protáhlo, jak člověk kecá, tak to letí ;) ale zase je to cvičení příjemnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|