|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Barzul
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 11:16 pm Předmět: |
|
|
Tak už zase píšu :-) nechtěl jsem tu spamovat a zakládat nový topic a proto to hodím sem, mohli by jste mi říct co mám blbě na technice? Snažil jsem se dát alespoň 2 pohledy když se podařilo. Díky :)
youtu.be/muLzJurQ9nU
(nemůžu vkládat videa, protože nemám 10přízpěvku tak aspoň takhle)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bomberguy
|
Zaslal: po listopad 19, 2012 11:40 pm Předmět: |
|
|
Mrtvola, zadek dát dolů, tak aby záda svíraly se zemí cca 45° (nezapojuješ vůbec nohy, pokud se bavíme o klasické mrtvole.
Dřepy celé špatně. Nevím jak to jednoduše popsat.. kolena by ti neměly jít jakoby přes špičky nohou. pohyb začínáš zadkem, kterej vykrucuješ dozadu, ohýbáš se v kolenou (ne v kotnících). Na jutubu je spousta videí, na kterých to jde hezky vidět.
Tlaky snad ok
Shyby, snažil bych se jezdit co nejširší to jen jde.
"military press" ruce máš strašně u sebe. Chytil bych tu činku co nejdál od sebe, a i to možná nebude dost široko.. Já ho jezdím s jednou nohou vepředu, mám lepší balanc..
Mám pocit že u těch francouzů dáváš lokty mírně od sebe, ale jinak fajn
Biceps - pohyb končíš podle mě moc brzo, jel bych ještě výš, nepouštět lokty dozadu.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út listopad 20, 2012 12:28 am Předmět: |
|
|
Jen abys Bombera pochopil správně, tak při klasické mrtvole bys ty nohy měl zapojovat. Činka by ti taky už od začátku pohybu měla jít co nejblíže k tělu.
U těch dřepů musíš pochopit jednu věc, kterou se nauč bez váhy. Začátek pohybu je stejný, jako když si sedáš na židli. (tj boky ti jdou dozadu jako první, nesedej si úplně, jeď jen na dotek, abys pořád držel balanc sám), Technika, co máš teď by ti pravděpodobně brzo začla ničit kolena (s těžší vahou na zádech). Můžeš si i o něco rozšířit postoj, přijde mi, že jedeš skoro snožmo.
K tomu military... ono existuje hodně různých variací (s různými názvy), existuje například s loktama před sebe, kdy je ten úchop užší (asi takovej, jako máš v tom videu, akorát bys měl špatně ty lokty), Záleží, kterou variaci chceš přesně jet. Nevim, jestli s tou činkou, co tam máš to půjde chytit dobře na ten širokej úchop. Taky bacha na prohnutí spodních zad, správně bys měl zpevnit břišáky a zatnout zadek.
Biceps určitě končíš moc brzo, měl bys končit v horní fázi tehdy, když se ti předloktí dotkne bicepsu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barzul
|
Zaslal: út listopad 20, 2012 7:47 am Předmět: |
|
|
No s mrtvolou se trochu peru, zkusím ji teda jít níž tím zadkem, dřepy jsem čekal, dokud jsem to video neviděl tak jsem myslel, že to je vpohodě, ale potom jsem zjistil že to dělám blbě. Shyby teda pojedu co nevětši uchop, k military pressu ... mužu jet s druhou osou (co jsem jel mrtvolu) aby byl ten uchop co nejširší. Biceps jsem končil když se mi dotklo závaží prsa, asi budu muset ruky trochu víc vytočit abych mohl jet výš. Díky za rady
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: út listopad 20, 2012 12:42 pm Předmět: |
|
|
ted jsem se koukl na to video ...
ad.mrtvola) to co delas ma s mrtvolou spolecneho opravdu jen tu pozici, kdy stojis rovnej s cinkou ;)
ad.drepy) uz to tady nekde padlo - cim mas bliz kolena u sebe tak tim vic to jde do nich .. delas to spatne .. dej si pod paty prkynko a stridej pri tech drepech postaveni noh:
- dal od sebe a spicky rovne
- dal od sebe a spicky vytocene do stran (eg - uzbeckej mrtvak nebo jak se to jmenuje)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út listopad 20, 2012 6:04 pm Předmět: |
|
|
| Bomberguy napsal: |
|
Co vím, nejsem jediný koho bolí z širokých shybů ramena. Jak jsem někde četl, při širokých shybech se rozevírá štěrbina ramenních kloubů což způsobuje bolest a není to nejzdravější. Anatomii neznám, ale zatímco u úzkých shybů mě ramena nebolí, u širokých ano.
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 9:51 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Bomberguy napsal: |
|
Co vím, nejsem jediný koho bolí z širokých shybů ramena. Jak jsem někde četl, při širokých shybech se rozevírá štěrbina ramenních kloubů což způsobuje bolest a není to nejzdravější. Anatomii neznám, ale zatímco u úzkých shybů mě ramena nebolí, u širokých ano. |
v tom pripade doporucuju shyby nedelat, lehnout si do postele a prikrejt se perinou :P
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st listopad 21, 2012 10:42 am Předmět: |
|
|
Barzule,
Ignoruj radu o co nejširších shybech. Možná to Tvým ramenům vadit nebude, ale to nezjistíš, dokud je nebudeš dělat delší dobu - pak možná bolet nezačnou, ale taky možní začnou. A když ano, tak už bude pozdě. Proč to pokoušet?
Tudíž přítahy ano, ale střídej pravidelně úchopy: úzký, široký, podhmat, nadhmat, neutrální úchop. Vůbec nejlepší varianta jsou shyby na gymnastických kruzích.
Co se deadliftu týče, zapracuj na technice. Moje doporučení je, vybrat si tři nejpodstatnější cviky (volil bych deadlift, přítah a floor press) a cvičit je formou nácviku techniky, spíš než formou workoutu. Max 5 opakování na sérii s 10RM, max 2 - 3 série. Střídej lehké, střední a těžké dny - základ tréninku by měly tvořit lehké a střední dny a těžký den můžeš na začátku zařadit jednou za 2 - 3 týdny.
Zainvestuj do kvalitního trenéra (ve fitku bych ho nehledal, spíš se poohlédni po některém z powerlifterů nebo pokud jsi z Prahy, můžeš jít ke mně), nebo si minimálně pořiď nějakou dobrou knížku. Sáhnul bych buď po osvědčené klasice Power to the People nebo teď aktuální Deadlift Dynamite od Pavla Tsatsoulina a Andyho Boltona. Tihle dva pánové o mrtvém tahu pár věcí vědí...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 10:43 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Bomberguy napsal: |
|
Co vím, nejsem jediný koho bolí z širokých shybů ramena. Jak jsem někde četl, při širokých shybech se rozevírá štěrbina ramenních kloubů což způsobuje bolest a není to nejzdravější. Anatomii neznám, ale zatímco u úzkých shybů mě ramena nebolí, u širokých ano. |
Máš pravdu, zbytečně se tím stresují ramena.
Ach, jo! Tady už zase začátečníci radí začátečníkům. Samá odborná rada.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bomberguy
|
Zaslal: st listopad 21, 2012 6:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st listopad 21, 2012 6:42 pm Předmět: |
|
|
Naopak, pokud shybuješ na rovné tyči, je potřeba úchop zúžit, aby nedostávalo zbytečně na prdel zápěstí. A pro ramena je taky v každym případě šetrnější. On je problém v té definici "široké shyby". Bohatě stačí zhruba 1,5 násobek šířky ramen, aby byla pozice předloktí v horní pozici kolmo k zemi. Chytat se co nejširším úchopem to jde je jednoznačně nesmysl. Extra široké shyby rozhodně NEJSOU nezbytné pro dobrý rozvoj zad, říkám to už hodně let a budu to říkat i nadále, protože jsem o tom skálopevně přesvědčený :)
Samozřejmě tím neříkám, že jsou shyby špatný cvik, naopak, jsou ideální, protože umožní komplexně procvičit vršek těla bez zatížení spodních zad. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: čt listopad 22, 2012 4:32 pm Předmět: |
|
|
- dovolim si jen malou poznamku k sirokemu uchopu: siroke shyby nejsou spatne, nicmene jsou hodne narocne na techniku .. znam chlapce, co si delaj serky sirokych shybu treba 6x8, pricemz technicky korektne (tedy ze to tahaj fakt zadama a nekrouti se u toho a nezapadavaj jim ramena) delaji max prvni 4 opakovani, potom uz to jen rvou a neda se jim vysvetlit, ze to delaji spatne ..
- z tohodle muze byt zraneni .. z technicky spravne provedenych shybu podle me nikoliv ..
- jinak jeste jedna poznamka: vyborna je hrazda s tyci, ktera se protaci (je na loziskach) .. samotna tyc za kterou se drzime je trosku sirsi, zhruba jako lesenarska trubka ..
zdravim, ntz
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|