Toto 12- týždňové mláďa makaka opustila jeho matka a takmer zomrelo, keď ho našli a zachránili na ostrove Neilingding v provincii Goangdong.
Po tom, ako ho vzali na veterinárnu kliniku, jeho zdravotný stav sa zlepšil, avšak stále sa zdal byť smutný a utiahnutý. Zmena prišla, keď nadviazal blízke priateľstvo s týmto bielym holubom :)
Z fyzikálneho hľadiska sme sa nikdy ničoho nedotkli... Keď si myslíte, že sa niečoho dotýkate vaše atómy sú prakticky vzdialené od atómov druhého telesa 10 x na -8 metra. To čo cítite je iba fyzikálny odpor. Z čisto technického hľadiska sa práve teraz vznášate...
Z fyzikálneho hľadiska sme sa nikdy ničoho nedotkli... Keď si myslíte, že sa niečoho dotýkate vaše atómy sú prakticky vzdialené od atómov druhého telesa 10 x na -8 metra. To čo cítite je iba fyzikálny odpor. Z čisto technického hľadiska sa práve teraz vznášate...
Tohle se mi nezdá :)
Věc definice. Pokud si to takhle definuješ, tak se nic nedotýká ničeho. Protony a neutrony jsou od sebe vzdáleny, elektrony jsou od jádra také vzdáleny skutečně hodně. V krystalické mřížce se atomy samotné fyzicky nedotýkají, dotýkají se jen svým silovým působením. Když vynecháš všechen prostor a skutečně svojí hmotu zmačkáš (třeba v černé díře) tak abys vynechal veškerý prostor mezi částicemi, dostaneš smetí o velikosti pár atomů (možná ani to ne) v normálním prostředí
Otázka je to čistě logická. Muži přeci nemohou kojit, takže bradavky jsou na jejich těle v podstatě zbytečně.
Studie ukázaly, že každé embryo (označení plodu do 3. měsíce zárodečného vývoje) má ženskou "šablonu". A bradavky jsou jednoduše jedna z věcí, která se vyvine, než se u plodu rozhodne, zda bude XY, či XX.
Jedinou nevýhodou zůstává, že mužská prsní tkáň je proto náchylná na rakovinu. Sice se o tom příliš neví, ale i muži mohou rakovinou prsu trpět.
A môže muž kojiť? Za istých okolností áno. Je známy napríklad prípad muža zo Srí Lanky, ktorého manželka veľmi vážne ochorela a on zistil, že sa mu začalo tvoriť mlieko pre ich malú dcéru. Podľa odborníkov sa jednalo o výnimočný stav, je však dokázané, že vypäté situácie, napríklad stav núdze môže spôsobiť laktáciu i u mužov.
No když už jsme u tématu, ještě přileju oleje do ohně :)
Těhotný muž
DILLÍ – Je to jeden z nejkurióznějších případů v dějinách lékařství! Ind Sanjay Kumar nosil po dobu neuvěřitelných 36 let v břiše své nenarozené dvojče!
Sousedé o Sanjayovi mluvili jako o »těhotném muži«. Měl totiž břicho jako žena v pokročilém stadiu těhotenství. Lékaři nyní (2006) --EDIT: Tak tady se údaje rozcházejí.. bulvár no.. :) OPERACE PROBĚHLA V ROCE 1999, v roce 2006 pouze autor psal článek a asi má slabý mozek-- muže operovali, protože se domnívali, že má v břiše nebezpečný nádor. Jaký to byl ale šok, když v jeho břiše našli jeho mrtvé jednovaječné dvojče!
Před necelým rokem objevili zase ruští lékaři v zádech Igora Namjatova (35) zárodek jeho nenarozeného bratra s malými ručičkami a nožičkami. Tento nález byl ale mnohem menší než domnělý tumor »těhotného« Inda.
No když už jsme u tématu, ještě přileju oleje do ohně :)
DILLÍ – Je to jeden z nejkurióznějších případů v dějinách lékařství! Ind Sanjay Kumar nosil po dobu neuvěřitelných 36 let v břiše své nenarozené dvojče!
Sousedé o Sanjayovi mluvili jako o »těhotném muži«. Měl totiž břicho jako žena v pokročilém stadiu těhotenství. Lékaři nyní (2006) --EDIT: Tak tady se údaje rozcházejí.. bulvár no.. :) OPERACE PROBĚHLA V ROCE 1999, v roce 2006 pouze autor psal článek a asi má slabý mozek-- muže operovali, protože se domnívali, že má v břiše nebezpečný nádor. Jaký to byl ale šok, když v jeho břiše našli jeho mrtvé jednovaječné dvojče!
Před necelým rokem objevili zase ruští lékaři v zádech Igora Namjatova (35) zárodek jeho nenarozeného bratra s malými ručičkami a nožičkami. Tento nález byl ale mnohem menší než domnělý tumor »těhotného« Inda.
http://www.primazena.cz/zdravi-a-krasa/zdravi/clanek/syndrom-mizejiciho-dvojcete-1/
Mě osobně před pár lety rozbolela kostrč. Hodně. Když jsem zašel na chirurgii, doktor mí říkal že hodně lidí "zkanibalizuje" své dvojče a jeho nevstřebané zbytky má v těle zapouzdřené u kostrče. A ty zbytky se občas zanítí.
Tak mi ty zanícené zbytky vyndal a nechal mi tam díru na další odtok zánětu a celkové vyčištění s tím, že kdyby to dělalo problémy, musela by nastoupit další operace. Naštěstí se tak nestalo, nicméně od té doby mám do zadku díry dvě :-)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru