ruce, záda, kozy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ruce, záda, kozy  Úvodní stránka -> Trénink -> ruce, záda, kozy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
johndelamax

PříspěvekZaslal: čt listopad 29, 2012 9:59 pm    Předmět: ruce, záda, kozy Odpovědět s citátem

zdar,

chtěl bych nabrat svaly na rukách, zádech a kozách. Co bych měl cvičit. Chodím tak 1-2 x týdně, páč mám práci i přítelkyni, obojí časově náročné

Teď dávám tady to:
bench (moje max je 50 kg; kombinuju vždy sérii s nižší váhou - 35 kg a vyšší váhou - 45 kg) - celkem dávám 4 série (cca. 15x, 6x, 9x, 3x); po každé si dám ještě kliky.

záda - shyby s vlastním tělem nebo kladkou; dnes jsem zkusil MT s malou váhou (snad 25 kg)

ruce - tah dole na kladce s takovou tou koncovkou se dvěma úchopy; volná váha jednoručky postupně 10 kg, 7,5 kg; 6,5kg; 5kg; 4,5kg; 3,5kg - 8 až 12 opakování

teď mi napíšete, že cvičím jen kozy a bicepsy, ale není tomu tak - soustředím se i na záda; no a se spodkem jsem spokojenej - hrál jsem fotbal a běhal...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Midnight

PříspěvekZaslal: čt listopad 29, 2012 10:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednou týdně je málo, pokud zvládneš aspoň dvakrát, tak bych jel tento trénink https://forum.ronnie.cz/trenink-pro-zacatecniky-t19369.html a nebudeš to mít pondělí-středa-pátek, ale prostě to budeš točit. Sám s ním mám dobré zkušenosti.
Away from the past
Mari.Shinzon

PříspěvekZaslal: čt listopad 29, 2012 10:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

25kg na mrtvý tah?
johndelamax

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mari.Shinzon napsal:
25kg na mrtvý tah?

tak jako všude se píše, že to je potřeba dělat s malou váhou ať se to člověk naučí.
johndelamax

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 8:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jinak dík za rady. ještě btw. k benchpressu - se mi zdá, že dám 50 kg proto, že mám slabé ruce nebo nějaké jiné svaly, které je k tomu potřeba. protože kozy v podstatě po tréninku necítím (jako jsou takové nabobřelé, ale na druhý den necítím že by byly nějak namožené, nic...). může to být tím?

ještě mi napadlo tak edituju:
jaká je doba za kterou bych měl vyhodnocovat trénink a stravu? jestli z toho něco je nebo jestli je to na nic?
nebuzardar

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hm hm hm cele zle, akoze nic v zlom, neuraz sa, len faktom je, ze takto naporasties urcite.
Musis si dat fullbody, t.z. minimalne jeden komplexny cvik na spodnu cast tela, jeden tlakovy cvk a jeden tahovy cvik na hornu cast tela...a teda na to ze nohy mas vymakane z futbalu ci z coho, sa mozes rovno vysrat, ked nebudes cvicit drepy, neporasties, btw. vies, ze cca 10% hmoty bicepsov pochadza z drepovania?
podla toho co pises predpokladam, ze nie si "posilovnovy panic" tak som si isty, ze by si zvladol naucit sa zopar komplexnych cvikov, najdes si dajaky fullbody, das si pozor na stravu a mozes zacat rast drzim palce
jake.daniels

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Priklanam sa ku kolegom. Proste nemozes chciet aby ti rastla horna polovica tela a na spodnu sa vykaslat. Samozrejme, poznam ludi, co cvicia svoje izolovane cviky na vrsok a zabera im to. Ale progress, ktory dosiahli po 4 rokoch je rovnaky aky som mal ja po roku.
Ked naozaj stihas do posilky len 2x tyzdenne, mozes skusit trening co som siel ja, ked som zacinal.

(A)
Drepy
Bench Press
Pritahy VC v predklone
Zhyby na hrazde

Nejake doplnky (rozpazovanie v predklone (na zadne ramena), lytka, brucho)

(B)
Mrtvy Tah
Military Press
Pritahy VC k brade
Kliky na bradlach

Nejake doplnky (biceps izolovane, pullover, brucho)
ntz

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud nestihas chodit 100% pravidelne do fitka, tak se prosim nauc cvicit doma .. chod do fitka 1-2x tydne jak pises a davej si do toho v jeste v ostatni dny (tedy 5x) doma alespon kliky, shyby a drepy ..

myslim tim rano vstan o 45 minut driv a dej si 100 kliku, 100 drepu a 50 shybu

zdravim, ntz
blazen

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
pokud nestihas chodit 100% pravidelne do fitka, tak se prosim nauc cvicit doma .. chod do fitka 1-2x tydne jak pises a davej si do toho v jeste v ostatni dny (tedy 5x) doma alespon kliky, shyby a drepy ..

myslim tim rano vstan o 45 minut driv a dej si 100 kliku, 100 drepu a 50 shybu

zdravim, ntz

dogeatdog

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 8:51 pm    Předmět: Re: ruce, záda, kozy Odpovědět s citátem

johndelamax napsal:
... no a se spodkem jsem spokojenej - hrál jsem fotbal a běhal...

Znám zhruba 4875 variant tohoto tvrzení, vesměs od lidí, kteří ve fitku chodí zásadně v teplákách, protože jim jaksi chybí stehna a lýtka.
Kozobicepsu zdar.
ntz

PříspěvekZaslal: pá listopad 30, 2012 11:34 pm    Předmět: Re: ruce, záda, kozy Odpovědět s citátem

dogeatdog napsal:

Kozobicepsu zdar.

OLOL
johndelamax

PříspěvekZaslal: so prosinec 01, 2012 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

děkuji Vám za rady. trénink skusím.

do fitka v teplákách nechodím; chcu cvičit i nohy, ale ne na objem, ale plyometrics abych rychleji běhal. Konec konců moje hlavní motivace k posilování je ta abych rychleji sprintoval. Při sprintu je totiž důležitá i síla horní poloviny těla. Teď už 3 měsíce neběhám a soustředím se na sílu horní části těla. Na jaře postupně zase začnu, zapojím plyo... a slibuji si lepší časy :-)

jinak - teď to prosím neberte jako rýpání; jenom rád věcem rozumím, proto bych se chtěl zeptat - jakou souvislost s posilováním dolní části těla má rast svalů v horní části těla? Protože nepřekvapuje mě, že z dřepů rostou i bicepsy (je potřeba držet zátěž rukama - tzn. zatěžujou se ruce => rostou ruce); ale když píšete, že fakticky full body posilováním se dosahujou 4 x rychlejší výsledky tak tomu celkem nerozumím. jako chápu, že někdo kdo posiluje spodek i vršek nabere celkem víc hmoty. ale z toho co říkate to chápu tak, že pokud někdo posiluje spodek i vršek tak nabere na horní části víc než ten který posiluje jednom vrchní část..... opakuji - no offfence, zvědavost
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so prosinec 01, 2012 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

top ze ti z drepovani rostou i ruce neni z toho ze si pridrzujes cinku na ramenou
je to z toho, ze u urcitych cviku (drep, mrtvy tah, premisteni, trh, vyrazovy tlak) je o dost vyssi sekrece rustoveho hormonu nez treba u predkopavani nebo drepu na jedne noze
takze kdyz poradne oddrepujes ( a pokud chces silu a dynamiku, precti si http://kulturistika.ronnie.cz/c-6311-treninkova-poradna-01-2010.html )
johndelamax

PříspěvekZaslal: so prosinec 01, 2012 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahaaaa. díky moc za vysvětlení i za odkaz na poradnu. :-) teď jsem spokojený. díky všem
johndelamax

PříspěvekZaslal: st prosinec 05, 2012 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jake.daniels napsal:
Priklanam sa ku kolegom. Proste nemozes chciet aby ti rastla horna polovica tela a na spodnu sa vykaslat. Samozrejme, poznam ludi, co cvicia svoje izolovane cviky na vrsok a zabera im to. Ale progress, ktory dosiahli po 4 rokoch je rovnaky aky som mal ja po roku.
Ked naozaj stihas do posilky len 2x tyzdenne, mozes skusit trening co som siel ja, ked som zacinal.

(A)
Drepy
Bench Press
Pritahy VC v predklone
Zhyby na hrazde

Nejake doplnky (rozpazovanie v predklone (na zadne ramena), lytka, brucho)

(B)
Mrtvy Tah
Military Press
Pritahy VC k brade
Kliky na bradlach

Nejake doplnky (biceps izolovane, pullover, brucho)

Zdar,

tak jsem včera začal Béčkem a bylo to celkem fajn. záda cítím. military press se mi líbil, přítahy vc k bradě taky. kliky na bradlech byly fajn, nicméně ruce necítím a to jsem šel na doraz, kým jsem další klik již prostě nezvládl a zvedl jsem se jen o kousíček...

mrtvy tah - co k tomu říct... pochopil jsem proč je nebezpečná ta fáze kdy se pokládá váha na zem... nic se mi nestalo a snažil jsem se dodržovat tyto instrukce co jsem splašil na netu (i na ronnie):
- hlava mírně nahoře
- ramena nesmí být před osou činky
- rovná záda
- ramena výš než boky, boky výš než kolena

nicméně i když jsem měl jenom 40 kg, tak při pokládání činky jsem cítil takové napětí v dolních zádech a něco mi říká, že by to tak nemělo být :-)

tak nevím, v podstatě to tady jen tak komentuju. pokud si myslíte, že mi můžete pomoct nějakou reakcí tak uvítám samozřejmě každou :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ruce, záda, kozy Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: