Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 640, 641, 642 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blazen

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud vidíš přínos v tom přečíst si 20 veskrze nudných knížek, tak si je přečti/poslechni

pokud je tvým cílem jenom odmaturovat z češtiny a knihy jsou ti fuk, tak si o každé z nich najdi referát, shrň to do 1-2 stránek a to se nauč.

rozdíl poznáš v ušetřeném čase
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MAST3R

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Insano41 napsal:
do školy máme mít najetou povinnou četbu, jelikož maturita se blíží, říkal jsem si, že si o vikendu přečtu (resp. poslechnu v mluvenem slovu - jsem líný číst ) Bylo nás pět a asi 6 povídek od Čapka... kurva, 20:52 a já za celý víkend najel jenom zfilmovanou, 29.minutovou povídku Zločin na poště

Já to taky nečetl. Jak píše blázen stáhnul jsem si takový ten výcuc. Takže to nehroť. Navíc maturita probíhá tím stylem, že to Ti to ty učitelé chtějí dát a ty u kterých bys čekal, že Ti neporadí, většinou radí nejvíc na potítku.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

učitelka: Ty tady máš napsanou Babičku, tus četl?
já: Ne, viděl jsem film
učitelka: Ten novej, nebo ten starej?
já: ten starej
učitelka: A líbil se ti?
já: Ne, vůbec se mi to nelíbilo, bylo to moc starý a po dvaceti minutách jsem to vypnul.

Maturita z češtiny mi trvala 8 minut a dostal jsem jedničku =) Z těch 25 knížek/filmů jsem viděl všechny filmy (film musel být podle knížky), tedy asi 10 a z těch 15ti knížek jsem četl jen dvě - Dva roky prázdnin a Robinsona. Zbytek jsem se naučil ráno před maturitou v podobě asi 5 věk ke každé knížce
Johncreasy

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nevím, jestli větší kráva tvoje češtinářka, že ti za takovou odpověď dala jedničku, nebo seš ty větší debil, že si takhle ohodnotil klasiku.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Tak nevím, jestli větší kráva tvoje češtinářka, že ti za takovou odpověď dala jedničku, nebo seš ty větší debil, že si takhle ohodnotil klasiku.

Jako učitel bys měl vědět, jak se hodnotí žák u maturity.
Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:

100 lidí má 100 chutí. To co je pro jednoho klasika, je pro druhého nudná debilita.

Naposledy upravil Gohan dne ne prosinec 02, 2012 9:47 pm, celkově upraveno 1 krát
Turakam

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Guru týmto by som sa veru nechválil, u mňa by si tak dobre nedopadol a ver, že v tom nie je nič zlomyseľné, povinná literatúra má svoje miesto a odôvodnené v rámci výučby a jej ingorácia a vôbec ignorácia čítania literatúry už od mladého veku je veľkým problémov, ktorý len prispieva ,žiaľ, k stádovitosti a hlúposti národov...
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Říkám to tak, jak to je. Vůbec bych neměl problém říct učitelce o čem nějaká knížka je, ale zároveň jí říct, že jsem to nečetl. Nám prostě řekli, ať si vyberem 25 filmů/knih a napíšem si je tam a že se nás na jednu zeptaj. Tak jsem si jednu vybral a řekl jsem, jak jsem to nedokoukal a že se mi to vůbec nelíbilo. Stejně tak, jako o nějakém filmu řeknu, že se mi nelíbil a přišel mi nudnej a zdlouhavej a problém v tom vůbec nevidím. Vůbec nevidím problém v tom, že se něco někomu nelíbí, pokud dokáže říct, co se mu nelíbilo.
Gohan

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hmm, já z češtiny napsal slohovku za 1, ústní jsem měl na háku. Neučil jsem se ani vteřinu a odešel jsem vysmátý jak lečo za 4. I když netuším, jak se třídnímu povedla ta 4, když je snad jasné, že maturita z češtiny by se měla skládat ze dvou stejných částí a potom tedy (1 + 5) /2 = 3, ale to připisuju tomu, že jsem třídního, který nás měl na češtinu celých 6 let víceméně sral a nedivil bych se, kdyby mě chtěl od maturity vyrazit a ostatní mu řekli, že to prostě nejde
Michoo

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Guru: Kdyz jsem byl jeste na gymplu a ted na medicine tak me obcas taky neco nebavi a stejne se to musim naucit. Neumim si predstavit ze bych prisel ke zkousce, vytahl si otazku a rekl ze jsem se to neucil, ze me to nebavilo
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
Neumim si predstavit ze bych prisel ke zkousce, vytahl si otazku a rekl ze jsem se to neucil, ze me to nebavilo

Přesně tak, z toho je akorát vidět, jak dotyčný absolutně postrádá respekt k učiteli.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
Guru: Kdyz jsem byl jeste na gymplu a ted na medicine tak me obcas taky neco nebavi a stejne se to musim naucit. Neumim si predstavit ze bych prisel ke zkousce, vytahl si otazku a rekl ze jsem se to neucil, ze me to nebavilo

Ale to není o tom, že něco neumím. Umět - vědět o čem to je. A né přečíst něco celý - k tomu mě přeci nikdo nutit nemůže. Objektem zkoušení je přeci prokázat znalost, nikoliv prokázat to, že jsem tomu věnoval nějakej čas.
blazen

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to by mě celkem zajímalo, jak jsi mohl vědět o čem to je, jakým stylem je ta knížka napsaná a podobný hovadinky, když jsi teda nečetl knihu ani neviděl film
Michoo

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Guru: Mel jsem za to ze do ctenarskyho deniku se maji uvadet knihy/filmy ktere jsi precetl/videl cele. To by sis mohl z netu stahnout obsahy del a nemusis nic cist. Stejne jako blazen nechapu jak jsi vedel pak o knizce vic kdyz jsi ji necetl, ani nevidel film. Podle me sis spis precetl obsah, ale o tom povina cetba casto neni. Autori maji casto ruzny styl psani, apod. proste ti to neda to jako kdyz to vidis cele.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2012 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michoo napsal:
Guru: Mel jsem za to ze do ctenarskyho deniku se maji uvadet knihy/filmy ktere jsi precetl/videl cele. To by sis mohl z netu stahnout obsahy del a nemusis nic cist.

Asi mohl. Nevím. Nám bylo řečeno, ať na papír napíšeme 25 knih/filmů a jejich autora. V případě filmu poznámku, že jde o film. A taky nám bylo řečeno, že pokud bychom o tom nic nevěděli, že jde známka o stupeň dolů.

A jak jsem věděl obsah? Pejska a kočičku jsem taky nikdy neviděl a stejně vím, o čem je. Řeší se to všude, pořád a učitelé do vás (nebo aspoň do nás) šili obsah od 5. třídy až po čtvrťák. Určitě bych o tom řekl i teď víc, než třeba o nějaký knížce, kterou jsem sice celou přečetl, ale nepamatuju si z ní víc, než autora - třeba ty Dva roky prázdnin.

:D No a sorry, že jsem vás tak pohoršil, chápu, že rádi trávíte čas tak, že si hezky sednete a poctivě čtete literaturu. Určitě je to hrozně ušlechtilý a pyšníte se tím a já vám to moc přeju. Já radši těch několik desítek hodin ušetřím a tu sociální degradaci spokojeně akceptuju. Peace out

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 640, 641, 642 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: