Díky, taky jsem si celou dobu říkal, musim dát do těch Vánoc aspoň 90 jinak se mi Turakam "vysměje" :)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Muze mne nekdo vysvetlit, proc nekteri hlavne asi crossfitaci a strongmani cvici dost cviku s tlustou osou? Urcite to nejaky smysl ma, ale nenapada me jaky, kdyz to musi zakonite na vykonu ubrat, protoze uchop preci jen dela hodne. Stejne tak treba shyby na tluste trubce...
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Muze mne nekdo vysvetlit, proc nekteri hlavne asi crossfitaci a strongmani cvici dost cviku s tlustou osou? Urcite to nejaky smysl ma, ale nenapada me jaky, kdyz to musi zakonite na vykonu ubrat, protoze uchop preci jen dela hodne. Stejne tak treba shyby na tluste trubce...
Jednoduchá odpověď ... na strongman soutěži se s tenkou osou prakticky nesetkáš, takže proč si na ní nezvykat během tréninku ... možná narážíš i na ten benchpress co mám po military, tam mam tlustou osu z toho důvodu, abych posiloval nenásilně úchop a předloktí a ze zkušenosti musim říct, že z toho cítím víc prsa i tricepsy, asi jak to musim pevně svírat v rukou. Nevím, jestli bych dal víc na military, kdybych měl tenkou osu, ale na benchpressu určitě ano ... tenhle benchpress ale jedu jako doplněk s trochu větším počtem opak.
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
V SPCéčku mají širší hrazdu než v BG a na té širší se mi shybuje líp. Nevím proč, ale u tahových cviků mívám občas tendenci držet osu jen v konečcích prstů a tlustší osa mě to donutí držet pořádně.
Přemístění s axlem bylo na druhou stranu pěkně na houby, u výrazu to možná bylo zase trochu příjemnější, ale já tam neměl žádnou váhu, jen nějakých 70kg a zkusil jsem to tak 2x. :)
Mám pocit, že Christian Thibaudeau na tlaky tlustou osu doporučuje, ale už jsem neposlouchal proč a nechce se mi to teď hledat.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
V SPCéčku mají širší hrazdu než v BG a na té širší se mi shybuje líp. Nevím proč, ale u tahových cviků mívám občas tendenci držet osu jen v konečcích prstů a tlustší osa mě to donutí držet pořádně.
Přemístění s axlem bylo na druhou stranu pěkně na houby, u výrazu to možná bylo zase trochu příjemnější, ale já tam neměl žádnou váhu, jen nějakých 70kg a zkusil jsem to tak 2x. :)
Mám pocit, že Christian Thibaudeau na tlaky tlustou osu doporučuje, ale už jsem neposlouchal proč a nechce se mi to teď hledat.
Já můžu ze zkušenosti říct, že se mi shybuje taky mnohem lépe na tlustých madlech (dávám si na ně kvůli tomu speciálně fat gripz) než na tenkých, ty záda prostě cítim víc, nevim proč, ale je to tak .. no a u těch tlaků, když jsem to kdysi jezdil s klasickou osou, tak jsem zařínal mít potřebu bandáží už u nějakých 65kg .. nevím, jestli je to tím, že teď dlouhou dobu pomalu, systematicky přihazuju na tlusté ose a zápěstí si zvyklo a posílilo, ale potřebu bandáží nemam absolutně žádnou ani u těch 90kg
Pěknej tlak ;) Zatínáš u toho vůbec zadek, nepřišlo mi to. To by ti mělo přidat jak na stabilitě, tak na síle - hlavně přes mrtvej bod.
Jsem rád, že ti to šlape. Snad se posuneš v 2013 ještě dál
No vidíš, díky za tip, já se soustředil abych vůbec nezapojil nohy a byl to čistej tlak, že jsem na prdel úplně zapomněl a nevím jestli ji používam nebo ne, což znamená že ne, zkusim zapojit a třeba do Vánoc to kilo stihnu :-)
A díky za přání do 2013, když tělo bude držet, tak mam sny velký ... rád bych 200kg dřep, 250 tahy, 150 bench a 110 military a vše úplně bez pomůcek, no když je cíl, je i cesta :-)
Výstupy na lavičku (50cm) s VČ:
☞ 5x??kg
☞ 10x40kg
☞ 10x47,5kg
☞ 10x55kg
Svíčky + Plank s nohama na míči a rukama na obráceném BOSU
☞ 5x + max
☞ 5x + max
☞ 5x + max
Strečing, Foam Roller
rád bych 200kg dřep, 250 tahy, 150 bench a 110 military a vše úplně bez pomůcek, no když je cíl, je i cesta
tak přeji hlavně klidnou cestu a zranění ať se ti jen vyhýbají
a gratulace k PRkám
Díky
Warm-Up:
◇ švihadlo, burpees s BOSU 2x10
◇ krátký strečink, foam roller, strečink s bandama
CG benchpress se stopkou:
☞ 5x50kg
☞ 5x62,5kg
☞ 3x75kg
☞ 5x82,5kg
☞ 5x95kg
☞ 6x107,5kg - PR - se stopkou je to celkem velký PR
Kliky na bradlech:
☞ 10x
☞ 10x
☞ 10x
☞ 10x
- bylo málo času, tak sem dal hlavně jen to nejnutnější
Strečing, Foam Roller
Warm-Up:
Military press s tlustou osou:
☞ 5x45kg
☞ 5x60kg
☞ 3x70kg
☞ 1x80kg
☞ 1x87,5kg - tohle bylo až překvapivě lehoučký
☞ 0x95kg - tak bohužel, tlačil jsem tak 2 vteřiny na mrtvým bodě a nevytlačil, škoda
☞ 0x92,5kg - tohle bylo už vesměs jako předchozí pokus, akorát jsem měl mrtvej bod o 10 cm výš
☞ 1x92,5kg - jenom jsem si zkusil, když mírně použiju nohy v tom mrtvým bodě, jestli to pude a šlo a bylo to rázem hodně lehoučký, takže tohle byl takovej mini push press
Tak jsem to do těch Vánoc teda nestih :) ... ale nevadí, s 90kg jsem celkem spokojenej, teď malinko podseknu a budu pokračovat v cestě za 100kg ... zkusím zařadit něco na ten mrvý bod, asi dám opět po dlouhé době šanci Z-Pressu - přesně z té úrovně, co mi začíná ten mrtvej bod a uvidíme, co to udělá ... a taky zkusím víc zatínat ten zadek!
Dál už se mi dneska nic nechtělo, šel jsem jen se záměrem zkusit tu maxku. Další trénink vidím na cca 25.-26.12.
Zatím všem pěkné Vánoce.
Strečing, Foam Roller
Zkracovačky s nohama na míči + Jack Knife s míčem
☞ 10x + 10x
☞ 10x + 10x
☞ 10x + 10x
Strečing, Foam Roller
Warm-Up:
Military press s tlustou osou:
☞ 5x37,5kg
☞ 5x47,5kg
☞ 3x57,5kg
☞ 3x65kg
☞ 3x75kg
☞ 3x85kg - PR ... zkusil jsem i čtvrtý opak, tak sem skončil na mrtvým bodě
Axle Push Jerk:
☞ 1x95kg
☞ 1x107,5kg - PR ... big motha fokin PR, ou je, haleluja, bez pásku, bez bandů ... překonání max. overheadu (z června 2011) ... chtěl jsem dát 105, ale zkusil jsem 107,5 abych právě případně překonal PRko a povedlo se ... no byl jsem cvičit s kamarádem Milanem co s nim jezdim do Prahy na crossfit, tak jsem si nemoh udělat ostudu :)
Shyby s dopomocí bandu:
☞ 10x + 1ks purple small
☞ 10x + 1ks purple small
☞ 10x + 1ks purple small
☞ 10x + 1ks purple small
☞ 10x + 1ks purple small
Biceps s EZ vestoje:
☞ 10x15kg
☞ 10x25kg
☞ 10x35kg
☞ 10x35kg
+ nějaký pumpování s gumičkama
Strečing, Foam Roller
Svíčky + Plank s nohama na míči a rukama na obráceném BOSU
☞ 5x + max
☞ 5x + max
☞ 5x + max
Strečing, Foam Roller
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru