|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Don99
|
Zaslal: út prosinec 18, 2012 8:20 pm Předmět: správný x chybný strečink |
|
|
Zdarec,mám dotaz ohledně protahování zkrácených svalů.Vždycky jsem protahoval sval,tak že jsem šel do bolesti,přišlo mi to celkem logické (pokud je něco zkrácené, natáhnu to-podobnou myšlenku nám říkali i trenéři).Teď když jsem se začal o protahování zajímat víc,tak se ve spoustě článků dozvídám,že největší hloupost je protahovat sval do bolesti.Údajně při tom vznikají nějaká mikrotraumata (tkáň se poruší a zahojí se jizvou,která už není tak pružná jako ostatní a kolem 40let tyto jizvy povolí).Teď jsem pro změnu četl článek z nějaké knihy,která uvádí přesný opak.S mírnou změnou mého původního protahovaní.Ze začátku máme jít nějakou dobu na hranici příjemného protažení a bolesti a poté už je naším „limitem“ pouze naše snášenlivost bolesti (samozřejmě to myslím s rozumem,tak mě hned nechytejte za slovo).Jaký je tedy správný způsob protahování zkrácených svalů?Předem díky. _________________ Don
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ntz
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 11:28 am Předmět: |
|
|
to bys nam prave mohl rict ty, kdyz jsi toho tolik o strecingu precetl ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Reprotek
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 12:00 pm Předmět: |
|
|
hmm to mi pripomina - ja kdyz jsem kdysi protahoval hyzde tak jsem to tak prehanel ze jsem z toho mel pozdeji bolest v kyclich
neco na tom bude _________________ No Pain, No Gain
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 1:00 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | | to bys nam prave mohl rict ty, kdyz jsi toho tolik o strecingu precetl ;) |
Blahopreji, prave jsi vyhral soutez o "nejdebilnejsi prispevek mesice"
K tematu. O sval a mikrotraumata bych se nebal, o tom je ostatne cele posilovani. Ale nevim co to udela s vazy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 1:20 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | ntz napsal: | | to bys nam prave mohl rict ty, kdyz jsi toho tolik o strecingu precetl ;) |
Blahopreji, prave jsi vyhral soutez o "nejdebilnejsi prispevek mesice"
K tematu. O sval a mikrotraumata bych se nebal, o tom je ostatne cele posilovani. Ale nevim co to udela s vazy. | myslis ;)
synku, cvicim prakticky celej zivot, ale tenhle kamen mudrcu se mi jeste rozlousknout nepodarilo .. jinak dekuji za gratulaci ..
@Don99 - okay, tak jeste jednou i pro natvrdle jako Mablung: Podle me neexistuje odpoved a ani spravne reseni .. kazdej rika neco jineho a takhle to i zustane .. zavisi to na trenerovi .. kdyz treba delas atletiku, tak vetsina *pro treneru te bude nutit desitky minut strecovat ;) ..
souhlasim s tim, co pise vyse Lust .. pokazdy to boli, nicmene do extrenu by to jit nemelo
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 2:22 pm Předmět: |
|
|
Nezávisí to na trenérovi, ale podle mého na tom, JAKÝ druh aktivity se bude poté vykonávat.
Každopádně je třeba, aby si protahovaný sval v ten moment cítil, ale nejít přes velkou bolest, to je hloupost. V té "přijatelné bolesti" vydržet cca 30-90sek a pokračovat. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 5:07 pm Předmět: Re: správný x chybný strečink |
|
|
| Don99 napsal: | | .Teď jsem pro změnu četl článek z nějaké knihy,která uvádí přesný opak.S mírnou změnou mého původního protahovaní. |
K cíli vede více cest :) Nicméně jeden z nejefektivnějších programů pro flexibilitu je imo Relax into Stretch od Pavla nebo Flexible Steel od Jona Enguma. Doporučuji přečíst a aspoň na 3 měsíce aplikovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 5:54 pm Předmět: |
|
|
Nezkousel jsem ho, ale pri cteni se mi v hlave vybavil Suzukiho strecink
|
|
| nahoru |
|
 |
Don99
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 7:13 pm Předmět: Re: správný x chybný strečink |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | Don99 napsal: | | .Teď jsem pro změnu četl článek z nějaké knihy,která uvádí přesný opak.S mírnou změnou mého původního protahovaní. |
K cíli vede více cest :) Nicméně jeden z nejefektivnějších programů pro flexibilitu je imo Relax into Stretch od Pavla nebo Flexible Steel od Jona Enguma. Doporučuji přečíst a aspoň na 3 měsíce aplikovat. |
Je to někde v CZ? Díky _________________ Don
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt prosinec 20, 2012 2:10 pm Předmět: |
|
|
Myslíš v Čechách nebo v češtině? V češtině to není, ale dá se to koupit třeba na amazonu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|