správný x chybný strečink

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - správný x chybný strečink  Úvodní stránka -> Trénink -> správný x chybný strečink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Don99

PříspěvekZaslal: út prosinec 18, 2012 8:20 pm    Předmět: správný x chybný strečink Odpovědět s citátem

Zdarec,mám dotaz ohledně protahování zkrácených svalů.Vždycky jsem protahoval sval,tak že jsem šel do bolesti,přišlo mi to celkem logické (pokud je něco zkrácené, natáhnu to-podobnou myšlenku nám říkali i trenéři).Teď když jsem se začal o protahování zajímat víc,tak se ve spoustě článků dozvídám,že největší hloupost je protahovat sval do bolesti.Údajně při tom vznikají nějaká mikrotraumata (tkáň se poruší a zahojí se jizvou,která už není tak pružná jako ostatní a kolem 40let tyto jizvy povolí).Teď jsem pro změnu četl článek z nějaké knihy,která uvádí přesný opak.S mírnou změnou mého původního protahovaní.Ze začátku máme jít nějakou dobu na hranici příjemného protažení a bolesti a poté už je naším „limitem“ pouze naše snášenlivost bolesti (samozřejmě to myslím s rozumem,tak mě hned nechytejte za slovo).Jaký je tedy správný způsob protahování zkrácených svalů?Předem díky.
ntz

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to bys nam prave mohl rict ty, kdyz jsi toho tolik o strecingu precetl ;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Reprotek

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hmm to mi pripomina - ja kdyz jsem kdysi protahoval hyzde tak jsem to tak prehanel ze jsem z toho mel pozdeji bolest v kyclich
neco na tom bude
Mablung

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:

Blahopreji, prave jsi vyhral soutez o "nejdebilnejsi prispevek mesice"

K tematu. O sval a mikrotraumata bych se nebal, o tom je ostatne cele posilovani. Ale nevim co to udela s vazy.
Luster

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jednoduse protahovat s rozumem.. samozrejme cejtit to bejt musi, ale urcite nejit pres nejakou vetsi bolest, to je nesmysl
ntz

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 1:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
ntz napsal:

Blahopreji, prave jsi vyhral soutez o "nejdebilnejsi prispevek mesice"

K tematu. O sval a mikrotraumata bych se nebal, o tom je ostatne cele posilovani. Ale nevim co to udela s vazy.
myslis ;)

synku, cvicim prakticky celej zivot, ale tenhle kamen mudrcu se mi jeste rozlousknout nepodarilo .. jinak dekuji za gratulaci ..

@Don99 - okay, tak jeste jednou i pro natvrdle jako Mablung: Podle me neexistuje odpoved a ani spravne reseni .. kazdej rika neco jineho a takhle to i zustane .. zavisi to na trenerovi .. kdyz treba delas atletiku, tak vetsina *pro treneru te bude nutit desitky minut strecovat ;) ..

souhlasim s tim, co pise vyse Lust .. pokazdy to boli, nicmene do extrenu by to jit nemelo
Frozz.

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nezávisí to na trenérovi, ale podle mého na tom, JAKÝ druh aktivity se bude poté vykonávat.

Každopádně je třeba, aby si protahovaný sval v ten moment cítil, ale nejít přes velkou bolest, to je hloupost. V té "přijatelné bolesti" vydržet cca 30-90sek a pokračovat.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 5:07 pm    Předmět: Re: správný x chybný strečink Odpovědět s citátem

Don99 napsal:
.Teď jsem pro změnu četl článek z nějaké knihy,která uvádí přesný opak.S mírnou změnou mého původního protahovaní.

K cíli vede více cest :) Nicméně jeden z nejefektivnějších programů pro flexibilitu je imo Relax into Stretch od Pavla nebo Flexible Steel od Jona Enguma. Doporučuji přečíst a aspoň na 3 měsíce aplikovat.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nezkousel jsem ho, ale pri cteni se mi v hlave vybavil Suzukiho strecink
Don99

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 7:13 pm    Předmět: Re: správný x chybný strečink Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Don99 napsal:
.Teď jsem pro změnu četl článek z nějaké knihy,která uvádí přesný opak.S mírnou změnou mého původního protahovaní.

K cíli vede více cest :) Nicméně jeden z nejefektivnějších programů pro flexibilitu je imo Relax into Stretch od Pavla nebo Flexible Steel od Jona Enguma. Doporučuji přečíst a aspoň na 3 měsíce aplikovat.

Je to někde v CZ? Díky
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2012 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslíš v Čechách nebo v češtině? V češtině to není, ale dá se to koupit třeba na amazonu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: