_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
Takže, dneska jsem si konečně uvědomil, že se sebou musím něco dělat. Od základu měním stravování. Už žádný fast food a podobný sračky. Taky radikálně snížím příjem sacharidů a časem (o velkých prázdninách) bych chtěl jet něco na způsob palea (+ třeba trocha sachrů po tréninku). Začnu dodržovat tréninky a pravidelně běh.
Trénink se bude odehrávat jen doma, protože na LA už nejsou money a ani chuť tam pořád dojíždět (mám to nějakých +- 50 km = 70-80 min. 1 cesta).
Bude to vypadat nějak takto:
PO :
Trh s jč 4x3
Výrazy s jč 3x10
Shyby nadhmat
Dřepy na 1 noze
+ ramena rehab., břicho
ST :
Kruhák s vlastní vahou (kliky, shyby, výpady atd...)
PÁ :
SS: Dřepy s jč + rumuny s jč
SS: Floor pressy s jč + přítahy jednoručky k pasu
SS: Kliky + shyby
+ biceps,břicho
ve volných dnech hlavně běhání...
Na tohle najedu až od příštího týdne. Tento týden ještě nějaký šmrdlání.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Frozz: Paleo vypadá fakt super a těším se až ho o prázdninách začnu dodržovat. Teď se pokusím jen snížit sachry a vyřadit kraviny. Chci se časem dostat po 10% BF.
Mrtvý tah pojedu zase až po prázdinách, kdy plánuju zase pravidelně chodit do LA.
Nejdřív jsme si říkal, že pojedu do LA a dám pořádný trénink, ale vůbec se mi nikam nechtělo cestovat, ještě k tomu v tomhle teple. Nakonec jsem si dal domácí kruhák.
Domácí šmrdling trénink 3
WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)
10 minut dynamický strečink
Kruhák :
Kliky na bradlech 10,10,10,10,10
Shyby nadhmatem (na futrech dveří) 5,5,4,4,4
Výpady s medicinbalem (6 kg) 15,15,15,15,15 (na každou nohu)
Skákání panáků 30,30,30,30,30
Doplňky :
Bic. zdvihy 4x6 - 13 kg JČ
Plank 3x50 sec. + mosty 3x15
TIME: 45 MIN.
+ FINIŠER:
cca 5 min. skákání přeš švihadlo
COOL DOWN
10 minut strečink
- kruhák spokojenost. Nejvíc mi daly zabrat shyby. Nejvíc mě u nich limitoval úchop, protože udržet se na těch futrech dá celkem zabrat. Jinak OK.
- doplňky v pohodě
- na konec jsem dal nějaký švihadlo. Úplně jsem si na to svoje odvyknul, tak to šlo špatně, ale něco jsem naskákal.
Dneska dobrý trénink, taková příjemná rychlovka. Jinak dnes večer vyrazím ven, když jsou ty čarodky, ale počítám, že do 24:00 budu zase doma.
Zítra teda ty sprinty.
Dneska první den "diety". Hlavně se budu snažit snížit příjem sachrů a vyřadit sračky. Na večer kdyžtak postnu jídelák.
Jinak cca 1 hod. po snídani jsem vyrazil na sprinty.
Běh - sprinty
rozehřátí :
600 metrů rozklusání
dynamcký strečink
běžecká abeceda
1 stupňovaná rovinka
trénink :
10x30 metrů sprint (cca na 95%)
- pauza: chůze zpátky na startovní pozici
ukončení :
600 metrů vyklusání
strečink dolní poloviny těla
Hodně pohodový trénink. Těch 30 metrů je si myslím na rychlost ideální. Jinak krásné počasí, takže spokojenost.
Zítra jdeme se školou někam do kina a k večeru dám trénink doma.
A máš to i nějak rozplánované ten počet sachrů, počítáš si to podle něčeho? Já třeba dávám v tréninkový den 300, v netréninkový 100-150, a celkem to šlape, když sem dával sachry každý den kolem 150 tak šla hrozně rychle dolů síla a všechno...tak bacha na to Já jinak používám pro přepočty makroživin tuhle stránku.
Nechci nic počítat a nechci nic plánovat, protože bych se tím zbytečně stresoval... uvidím časem jak to na mě začne působit, jak se budu cítit atd... Podle toho to pak nějak upravím.
Nechci nic počítat a nechci nic plánovat, protože bych se tím zbytečně stresoval... uvidím časem jak to na mě začne působit, jak se budu cítit atd... Podle toho to pak nějak upravím.
Na jednu stranu to chápu, je to otrava a člověk si pak až úzkostlivě hlídá každé sousto , ale na druhou stranu, já sem si třeba myslel, že se držím tak na 200g sachrů denně, a když sem to potom začal přepočítávat tak sem zjistil že to bylo mnohonásobně víc a chyběly mi brutálně tuky Tak ať ti to šlape
Snídaně: omeleta (3 vejce + hrst oves. vloček), 2 malé banány
Přesnídávka: hrst mandlí, 0,3 polotučného mléka
Oběd: kuřecí prso (gramáž nevím), cca 50 g. rýže, 2 mrkve
Svačina: sýr cottage (180 g.) + hrst borůvek
Večeře: omeleta (3 vejce, kuřecí šunka, cibule)
2. Večeře: tvaroh odtučněný (250 g.)
Dneska jsem měl jet původně do Prahy se školou do kina (náhradní program, protože jsou maturity), ale je to zbytečný cestování a útrata peněz, takže místo toho jsem zůstal doma.
Dopoledne trénink.
Domácí šmrdling
trénink 4
WARM UP
Trénink :
Dřepy na 1 noze s dopomocí (dotýkání zdi) 5x5 (na každou nohu)
Floor press s JČ jednoruč (natažené nohy) 5x3 - 23 kg JČ
Kroc rows 3x15 - 26 kg JČ
SS: Upaž. v předklonu 3x15 + Upažování v sedě 3x20 - 2 kg
SS: Zkracovačky 3x15 + R. twisty 3x20 (na každou stranu) - 5 kg
TIME: 75 MIN.
COOL DOWN
skákání panáků
10 minut strečink
- dřepy na 1 noze jsem dělal tím způsobem, že jsem se celou dobu přidržoval zdi, i tak celkem náročné a nohy jsem z toho cítil festovně
- floor pressy jsem zařadil po hodně dlouhé době. Zatím jen takový seznámení, ještě se musím pořádně sžít s technikou a vahama.
- přítahy jsem dělal v dynamickým stylu, takže jsem je rovnou napsal jako "kroc rows" (podle Matta Kroca)
- pro zpestření jsem dal menší kruhák. Všechno OK, jen u těch shybů mě omezoval úchop, protože jsem je opět dělal doma na futrech dveří a kolikrát u toho 3-4. opak. už se držím jen za konečky prstů, což je jasný, že se nemůžu udržet.
- box jumps bych měl spíš psát jako "gauč jumps". Nic vhodnějšího na skákání jsem nenašel, takže aspoň toto. Sice ta výška je strašně malá a člověku to nedá žádnou námahu tam vyskočit, ale tak lepší než nic.
- doplňky OK
Dneska dobrý trénink, ale musím ještě pilovat ty floor pressy a dřepy na 1 noze.
Zítra si dám nějaký běh.
Dnešní trénink jsem pojal spíš rehabilitačně. Musím začít pořádně cvičit core, takže jsem si našel poměrně dobrý trénink a budu ho cvičit alespoň 2x týdně. Ještě jsem přidal pořádný strečink celého těla.
Domácí šmrdling
trénink 5
WARM UP
Core
podle tohoto videa:
Front Plank 2x30 sec.
Side Plank 2x15 sec. (na každou stranu)
Mosty 2x20
Superman v leže střídavě 2x20
Zvedání trupu v leže na břiše 2x20
Bird-dog (výdrž v pozici) 2x30 sec. (na každou stranu)
Švihadlo
cca 10 minut - snožmo, střídavě, na 1 noze
Strečink
20 minut podle tohoto videa:
Cviky na core byly v pohodě, musím je dávat pravidelně. Potom jsem dal nějaký švihadlo. S tím mým mi to moc nejde, protože je strašně lehký a skoro vůbec necítím, že přes něco skáču. Každopádně na to domácí skákání to stačí.
Na konec strečink, který se sice nezdá, ale dá celkem zabrat.
Po zbytek dne volno a zítra trénink doma.
Dneska jsem byl po týdnu ve škole a jen na 3 hodinky :-D. Ve vlaku na mě nějak padala únava a nechtělo se mi nic cvičit, ale dokopal jsem se k tomu.
Domácí šmrdling
trénink 6
WARM UP
Trénink :
Shyby nadhmatem (tlustá tyč) 7x4
Výrazy s jednoručkou 3x10 (každá ruka) - 22 kg JČ
SS: Dřepy s jednoručkami 10,10,10,10 (20kg+20kg JČ) + Rumunské mrtvé tahy s jednoručkami 10,10,10,10 (20kg+20kg JČ)
Rotátory 4x12
Zkracovačky 4x15
TIME: 75 MIN.
+ FINIŠER:
1 km běh (hodně svižným tempem)
COOL DOWN
10 minut strečink
- shyby šly dobře, sice byly už těžké, ale spokojenost
- výrazy hodně náročné. Ty vysoké počty opakování jsou u tohoto cviku strašná nálož.
- supersérie dřepů a tahů OK. Jen u těch rumunských mrtvých tahů jsem moc hamstringy necítil (asi špatná technika), takže to ještě budu muset dopilovat. Jo a jinak v poslední sérii u rumunů jsem musel snížit váhu, protože už bych to neudržel.
- rotátory i zkracovačky OK
- na dodělání jsem dal 1 km běh. Bežel jsem to skoro na doraz, takže mě to vyřídilo pěkně.
Dneska dobrý trénink, ale musím zapracovat na těch rumunech, protože dneska jsme z nich neměl dobrý pocit.
Zítra volníčko.
Ještě přidám jídelníček za poslední 2 dny. Nedá se to moc nazývat "dieta", ale oproti dřívějšku jsem ubral na sachrech a kompletně vyřadil pečivo, z čehož mám radost.
2.5.12
Snídaně: 3 míchaná vejce, mrkev, ovesná kaše (cca 50 g. vloček + 250 ml polotučného mléka)
Svačina: banán, hrst mandlí
Trénink
Recovery shake: 2,5 odměrky BIG
Oběd: 130 gramů tuňáka ve vlastní šťávě, cca 50 g. rýže
Svačina: Koktejl (500 ml polotučného mléka + banán + hrst borůvek)
Večeře: omeletka (3 vejce + 2 plátky kuřecí šunky, 2 plátky sýra), 5 ředkviček
3.5.12
Snídaně: ovesná kaše (50 g. vloček, 400 ml polotučného mléka), jablko, hrst mandlí
Svačina: volské oko ze 2 vajec, zelenina
Oběd: 50 g. rýže, kuřecí prso, zelenina
Svačina: Koktejl (400 ml plnotučného mléka, hrst borůvek, 4 jahody, hrst mandlí)
Trénink
Večeře: těstovinový salát (těstoviny, hodně zeleniny, vejce natvrdo, 20% sýr)
Jen mě malinko zaráží, že většina sacharidů je z mléka a ovoce, ale tak asi víš co děláš. Jinak log sleduju a i když si někdy říkám, že by sis mohl pořádně naložit (nemyslím váhy, myslím celkově trénink ) , tak jedeš pěkně .
btw. tvůj cíl je teď shodit tuk nebo něco nabrat?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru