|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Merrao

|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 5:28 pm Předmět: |
|
|
O tomhle bych se ale fakt nehádala. Položme se na otázku, jak často se nám tohle stává. Když jeden den budu hladovět stane se úplný nic (a já bych maximálně spláskala všechno slaný a sladký co bych doma našla s tím, že bych nevěděla co si dát dřív k jídlu...)
Stejně tak po týdenní nemoci svaly prostě nezplasknou, jenom se mírně maximálně ztratí kondice a takvová ta "mrštnost" ve sportu.
Takže najíst se je jen v zájmu tvého pocitu a žaludku.
Nicméně dlouhodobé provozování
jídlo-------šest hodin nic-----jídlo by mohlo vést k malým transformacím ve tvém těle...
Ukládání tukových zásob, růst svalů a odbourávání svalů je podle mě celkem dlouhodobější záležitost, než šesti hodin...
Souhlasím s Draperem s tom, že ve spěchu je na nic jíst, protože i já beru jídlo jako požitek a ne přežitek...
Ráda jsem, když to jídlo hezky vypadá, má hezkou oblohu a není to jen kus paliva. (Viz. příkrm od Hamé:D)
Nicméně ja si jídlo ve škole třeba vychutnat prostě nedokážu, tak jak doma a v klidu, ale nejíst kvůli tomu?...
Souhlasím s hovnivalem v tom, že jíst je prostě potřeba a opravdu je lepší si dát nějaký ten rohlík se sýrem (snickerska stojí stejně jako 100g eidamu a myslím, že by ti moc nepomohla:D)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Partridge

|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 6:13 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | O tomhle bych se ale fakt nehádala. Položme se na otázku, jak často se nám tohle stává. Když jeden den budu hladovět stane se úplný nic (a já bych maximálně spláskala všechno slaný a sladký co bych doma našla s tím, že bych nevěděla co si dát dřív k jídlu...)
Stejně tak po týdenní nemoci svaly prostě nezplasknou, jenom se mírně maximálně ztratí kondice a takvová ta "mrštnost" ve sportu.
Takže najíst se je jen v zájmu tvého pocitu a žaludku.
Nicméně dlouhodobé provozování
jídlo-------šest hodin nic-----jídlo by mohlo vést k malým transformacím ve tvém těle...
Ukládání tukových zásob, růst svalů a odbourávání svalů je podle mě celkem dlouhodobější záležitost, než šesti hodin...
|
Když budeš jeden den hladovět tak se určitě něco stane, tím sim můžeš být jistá. Bez jakéhokoli příjmu základních živin aspon v hygienických minimech se už za ten jeden den odehrajou silné katabolické procesy, to není žádná paranoia ze ztráty svalstva, to je holý fakt (viz. i výzkumy tuším na BB nebo wannabebig, kde ty ztráty u jedinců na půstu byly opravdu enormní, nemoh jsem je najít když je někdo najde PM pls).
Pravidelné 6ti hodinové pauzy u lidí se stylem jako my, opravdu nebudou vést jen k "malým trnasformacím", to stejné je nemoc (kde už samozřejmě hraje roli dost faktorů)
Polemizuješ špatně, protože bez urážky v tomhle ohledu nemáš a zatím ani nemůžeš mít praktické zkušenosti, které jsou rozhodující.....
Btw. Drapere, já beru ty tvoje připomínky a celkem s nimi souhlasím, ale musíš brát v ohled že ta ztráta aktivní hmoty není opravdu jenom strašák, je to prostě fakt, hlavně je to individuální, ty máš narozdíl od ostatních velký svalový základ a dobrou genetiku, např. já kdybych se v dietě rozhodl dělat aerobky na max. a vynechávat jídla tak mi nakonec zbyde opravdu nula nula nic.
Chci říct prostě to nepodcenovat, ale jak říkáš zbytečně se toho nebát. _________________ If the Jesus comes back, we will kill him again.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 6:18 pm Předmět: |
|
|
hm...při CKD jsem měl 1 den úplný půst...no dobře... jjedl jsem naposledy ve čtvrtek v 18 hod. a pak carb up v pátek kolem 14 hod.
dost mi to pomohl. Rozměry jsem udržel na úrovni před CKD ( kromě pasu ) a shodil přes 10 kg. Rozhodně jsem na sobě pozoroval nižší úbytek svalové hmoty než při vlnách ( které nejsou špatné, ale pro mě to není ) a silově jsem byl taky někde jinde...na dietu např. legpress 300 x 30 není úplně zlý.
Samozřejmě bez kouzelných pilulek, jen tak pro pořádek.
Tj. 6 hodin nejezení znamená jen to, že tělo sáhne na glukosu v krevním řečišti...případně glykogen játrech, toť vše - nic tak hrozného se neděje.
Neplašte puboše, nebo z nich budou paranoici neustále sledující minutovou ručičku u hodinek, aby náhodou neztratili gram hmotnosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tommm

|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 6:26 pm Předmět: |
|
|
Taky me napadlo ,jestli by nebylo dobre pro takovehle nouzovky pouzit proteinovou tycinku,ale kdyz se divam na ty cukry co to obsahuje,tak to asi taky nebude takovej zazrak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 6:34 pm Předmět: |
|
|
| Partridge napsal: |
Btw. Drapere, já beru ty tvoje připomínky a celkem s nimi souhlasím, ale musíš brát v ohled že ta ztráta aktivní hmoty není opravdu jenom strašák, je to prostě fakt, hlavně je to individuální, ty máš narozdíl od ostatních velký svalový základ a dobrou genetiku, např. já kdybych se v dietě rozhodl dělat aerobky na max. a vynechávat jídla tak mi nakonec zbyde opravdu nula nula nic.
Chci říct prostě to nepodcenovat, ale jak říkáš zbytečně se toho nebát. |
Ztráta hmoty je stejný strašák jako pády letadel.
Co se původního dotazu týče, když jednou za čas mám hlad a musím to vyřešit za 10 min v supermarketu, koupím si prakticky cokoliv na co mám chuť, protože jednou za čas na to sere pes ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 7:02 pm Předmět: |
|
|
Partridge:
Lidi, co mají často velké pauzy mezi jídly a jí nepravidělně nebývají sportovci a vypadjaí podle toho. To je můj názor.
Máš pravdu, jediná moje praktická zkušenost je pětihodinové hladovění po, před a ve cvičebním dnu a necítila jsem, že bych druhý den vážila o extrémní hmotnost méně ... Jak říkám, maximálně jsem byla naštvaná hlady :)))
A já sklony k hubnutí bych řekla mám...sice ne extrémní...
Máš pravdu s tím, že je to genetikou. Někdo něco zhodí a stačí málo, nicméně myslím, že když se dá druhý den nebo ještě ten den do pořádku...
Občas si myslím, že je dobré brát život reálně a ne se hned opravdu strašit "chemickými procesy v těle"...neříkám, že nemáš pravdu...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 7:39 pm Předmět: |
|
|
Základní stravovací schéma jsou tři jídla denně, tak si spočítejte, jak pak vychází pauzy.
Jídla mezi jsou tak trochu navíc, tzv. nadstandard
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 7:44 pm Předmět: |
|
|
já teda znám 3 velká jídla a 2 svačiny, ale to jentak mimo =) jinak do týhle nezajímavý debaty nechci vstupovat
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 7:46 pm Předmět: |
|
|
No a ono v noci taky málokdo jí a spí se v průměru více než těch 6 hodin...prostě příkladů víc než dost. Nic se nemá přehánět - ani naprostá neúcta ke svému tělu nacpáváním se balastem, ani přesný opak.
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 7:56 pm Předmět: |
|
|
aha, takze presny opak balastu je perfektni vyvazena strava, to jako teda taky neni dobre ? Duvod ? Telo potrebuje uzeniny, sladkosti atd. ?? Cersve maso, zelenina, ovoce, oleje/orechy, komplexni sacharidy (vlocky,ryze, brambory) mleko, vajicka. Co vic potrebuje telo ? Potrebuje rohlik se sunkou ? Nebo nejakej jinej sranec ? Hm ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 8:02 pm Předmět: |
|
|
TO hovnival: Tento názor se mi líbí. Klidně bych jedl jenom maso, mléčné výrobky, vločky, zeleninu. Je prakticky vše, co tělo potřebuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 8:05 pm Předmět: |
|
|
Přesný opak byl myšlen hladovění.
To o čem mluvíte "jen to co tělo potřebuje" je zlatá střední cesta.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
Merrao to pochopila. Hovnivále - myslíš, že tu dietu zvládáš ? Myslím, nepozoruješ na sobě nějaké projevy nervozity ?
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
merreo precti si co napsal Deadlift a to netvrdi jen on, ze nic se nema prehanet, ze ve strave ma bejt vsechno. Jo takze mam zrat rohliky s utopencema abych mel ''pestrej jidelnicek'' ?? Tohle vetsinou tvrdi lidi co vzivote nedokazou jist ciste a musej se cpat srackama, tak to pisou aj ostatnim, aby to s tou zdravou stravou neprehaneli, ze se ma jist vsechno BULLSHIT
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: ne srpen 21, 2011 8:24 pm Předmět: |
|
|
hovnivale, ja jsem nic o utopencich nerikala tak klid :)
Asi jsem přecitlivělá, ale... - podívej se na můj jídelníček a potom piš něco co zní celkem útočně na něco co jsem ani neřekla.
tvrdím, že hladovět a cpát se NENÍ DOBŘE - resp. trvdím to co tvrdí Deadlift.
a také tvrdím, že to co jsi říkal ty (a vypsal jsi ty základní potraviny) je zlatá střední cesta.
(to, že mám mléčné výrobky rozšířené o např. plnotučné mléko (kravské), smetanu, různé druhy sýru, bílé i sladké jogurty, tvarohy- TO mi dělá pestrý jídelníček už je něco jiného...a opravdu do mléčných výrobků neřadím "Kinder mléčný řez")
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|