Zdravím pánové,
chtěla jsem se zeptat na pár maličkostí ohledně výživy a cvičení. Vždy jsem měla nějakou obyčejnou postavu, špíček tam byl, ale normální hubená postava. Jenže po 2 měsících v zahraničí jsem nějak přibrala a během léta, když je klid, tak jsem začala cvičit, víc si hlídat stravu, omezila jsem alkohol a dala pryč asi 10 cm přes břicho (nejproblémovější partie). Jídlo si myslím mám víc než v pohodě,
sacharidy dopoledne, ovoce na svačinu taky dopoledne, na odpolední svačinu zeleninu s tvarohovým dipem, na večeři už hlavně jen maso se salátem atd..Jenže cvičení mě chytlo asi trochu víc a jeden den jsem si ráno šla normálně zaběhat a ještě večer jsem si dala pořádně do těla cvičením a asi jsem to trochu přehnala a druhý den už nemůžu nic moc dělat, protože mám pravděpodobně natáhlý sval, není to taková ta bolest, že se ty svaly budují, ale opravdu ta hrozně nepříjemná. No a to mě hrozně štve, protože nemůžu nic dělat, zvlášť když se mi začaly rýsovat svaly. Kamarádka mi doporučila
aminokyseliny,
BCAA na regeneraci svalů.
Moje otázky:
1)
Aminokyseliny,
BCAA - jaké, kdy brát, před cvičením i po, že?
2)Co nějaký
protein po cvičení? Teď si dávám cca 20-30 minut po cvičení. Maso i tvaroh sice jím, takže bílkovin je dost, ale přece, hrozně ráda vařím a chce to rozmanitou stravu, takže občas tolik bílkovin do sebe nedostanu.
Pokud vás ještě něco napadne, budu ráda :)