Shyby

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Shyby  Úvodní stránka -> Trénink -> Shyby
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Máča

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 7:35 am    Předmět: Shyby Odpovědět s citátem

Chtěl bych se zlepšit ve shybech a zajímalo by mě jestli mi k tomu můžou pomoct i tahové cviky jako stahování kladky před/za hlavu, přítahy JČ,VČ, veslování atd., nebo je nejlepší jezdit každý trénink jenom různé variace shybů?Mám rád pestrost v tréninku a přece jenom jezdit pokaždé jenom shyby by mě za chvilku asi moc nebavilo..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pro zlepseni se ve shybeh bude nejlepsi delat shyby, je mi lito
jake.daniels

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne tak. Zhybov je vela roznych variant. Zhyby (Pull up) so sirokym uchopom, uzkym, neutralnym. Dalej zhyby s podhmatom (Chin up), zasa: siroky, uzky uchop...
Obcas zarad izometricke prevedenie, dost to pomaha pre rozvoj sily.
Zadaj do googlu "izometricke cviky"
U.B0B

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

- pises " za hlavu " - toto se nedoporucuje, takze jen pred hlavu (sam s tim mam spatne zkusenosti)
- pises :"... nebo je nejlepší jezdit každý trénink jenom různé variace shybů " - ja to pochopil tak, ze prijdes na trenik a hodinu jedes shyby a to te nebavi, tak by si chtel jet ruzne varianty ... trenik napr. vypada takto: 1. pritahy VC v predklonu (zada), 2. benchpress (prsa), 3. shyby (zada), 4. atd .... tohle neni ze me, to psal Cizo, takze to muzes brat jako bernou minci :)
- a pokud chces nejaky varianty shybu, tak si variabilne prihazuj zavazi na opasek :)
- cvicim nadhmat, ruce na vetsi sirku ramen a sem rad za 5x5 (100kg) :). techniku dohanim (stahnout lopatky, ramena) na horni kladce, kdyz se dostanu do posilovny ...

jinak nevim jakou rozmanitost by jsi chtel na shybu. za trenal cvicis vicero cviku a v ruzne dny cvicis jine cviky ... jasne, pokud davas v kuse 100 shybu v paradni technice, tak je to nuda ... :) v tom pripade bych dal ruce pred sebe a nekolikrat obletel nasi planetu .. :)
blazen

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

samozřejmě pokud se chceš zlepšit ve shybech tak dělej shyby, ale jasně že různý přítahy (VČ, JČ, kladka,...) ti pomůžou vybudovat hmotu a sílu svalů, který pracují při shybech
já osobně bych doporučoval shyby v každým tréninku + zaměřit se na ty záda
Máča

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já cvičím fullbody a myslel jsem to tak, že na záda se snažím dávat ty shyby.100 jich rozhodně není-to bych nepsal, že to je moje slabina .Tou nudou bylo myšleno prostě to, že jako hlavní cvik na záda jedu vždycky shyby.
dogeatdog

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Tou nudou bylo myšleno prostě to, že jako hlavní cvik na záda jedu vždycky shyby.

Tak si zkus dát jako hlavní cvik na záda mrtvý tah nebo přítahy v předklonu, a hrazdu s pulloverem jako doplněk, a uvidíš ten fikot v zádech :)
Luster

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jemu nejde o fikot v zadech, ale o zlepseni shybu.. nicmene bych zminovany cviky uplne nevynechaval, mas treba moznost odcvicit shyby mimo trenink s cinkama? da se pomerne rychle zlepsit pomoci ruznejch programu, akorat kdyz uz je cvicis denne, tak je fakt vhodny dalsi cviky na (predevsim) laty vynechat, dl bych ale treba 1x tejdne klidne nechal.. nebo muzes dat nejakej vlastni program treba obden, ja sem si to postavil takhle:

SHYBY (hammer grip) 3-4x tydne:

A) add weight (rest 180s)

B) 5 sets ME (rest 120s)

C) 1x-Xx (rest 60s)

musi fungovat

ps: C) sem potom pozmenil na: 1x-*Xx-1x (rest 60s)

*max pocet
(napr. 1x, 2x, 3x, 4x, 5x, 4x, 3x, 2x, 1x)
U.B0B

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Já cvičím fullbody a myslel jsem to tak, že na záda se snažím dávat ty shyby.100 jich rozhodně není-to bych nepsal, že to je moje slabina .Tou nudou bylo myšleno prostě to, že jako hlavní cvik na záda jedu vždycky shyby.

shyby jsou i moje slabina - zvlast pokud je davam az jako nekolikaty cvik. samo ze clovek ktery neda ani jeden, si holt musi pomoct kladkou nebo napr. zidli pod hrazdou nebo expanderem nebo sparingem, ktery mu pomaha zvedat nohy apod ...
obcas zkusim shyby i v netrenikovy den, at se nemam na co vymlouvat :)
a jsou i jine cviky na zada - muzes obmenovat ...

jinak clanky na Ronnie ke cteni mas ... :
Shyby širokým úchopem
Deset rad jak na zaostávající shyby
Vybudujte si široká masivní záda pomocí shybů
Máča

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je právě na prd že nemám kde cvičit shyby mimo posilovnu - kam chodím 2x týdně většinou.Sakra mít doma hrazdu tak je drtím denně..
jake.daniels

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Da sa kupit taka hrazda, co si namontujes medzi zarubne dveri :)
Alebo proste chod von na nejake ihrisko, kde su preliezky :)

Naposledy upravil jake.daniels dne pá listopad 02, 2012 12:52 pm, celkově upraveno 1 krát
U.B0B

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2012 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hmm.. to je skoda. hrazdu nastesti mam - byla v byte, uz kdyz jsem se nastehoval ..:)

kdyz se chce, vsechno jde .. :) .... tedy krome napasovani novych bytovych dveri, do tech puvodnich, totalne krivych futer v panelaku ... 5 dnu na tom delam a ... kdo vi .. :)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud máš možnost shybovat pouze dvakrát týdně a chceš se ve shybech zlepšit, dělej je během obou tréninků a hned jako první věc po rozcvičce, dokud jsi stále čerstvý.

Razantně sniž počet opakování v sérii, přidej hodně sérií a dej mezi ně dlouhý odpočinek. Úplně vynechej jakoukoli redundantní činnost (veslování s T-tyčí, přítahy v předklonu, stahování kladky, atd.) a soustřeď se pouze na shyby.

Pro rychlé zlepšení doporučuju ruské žebříky:

1 shyb, krátká pauza (15 sekund cca)
2 shyby, krátká pauza
3 shyby, pauza
4 shyby, pauza
5 shybů, pauza

3 - 5 minut pauza

To celé zase od začátku (1 shyb, 2 shyby...)

Pokud cvičíš ve dvojici, střídejte se 1:1.

NIKDY NECHOĎ DO SELHÁNÍ! Pracuj na 80%, nech si vždycky 1 - 2 opakování v záloze a sérii zastav před vyčerpáním.

Celkem prováděj tak pět sérií, nemusíš v každé sérii za každou cenu dojet až na konec žebříku - radši třeba na 3. příčku. Dej tomu tak 6 týdnů a uvidíš, jak shyby poletí nahoru.

Pokud na začátku nezvládneš pět žebříků po pěti stupních, začni na třech žebřících po třech stupních (dohromady 18 shybů). Jeden den prováděj předepsaný počet (na začátku tedy například tři žebříky po jednom, dvou a třech opakováních) a druhý den prováděj o jednu příčku méně než posledně (tři žebříky po jednom a dvou opakováních).

Po shybech bys neměl být vyčerpaný, pamatuj, že síla je schopnost!

Ať se daří, těšíme se na výsledky za šest týdnů ;)

Michal Vrátný
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě dodatek:

Až program dokončíš a budeš schopen udělat pět žebříků po pěti příčkách (celkem tedy 75 přítahů), začni znovu na začátku (tři žebříky po třech příčkách) a přidej zátěž (10 - 15 kg kotouč na opasek anebo si pověs kettlebell na nárt).

MV.
Judson

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja to natrenoval jednoduse takto.

Cvicim to asi tak od ledna, tahnu se nahoru se spoustou tuku, takze sem rad, kdyz ted udelam 4, ciste bez nejake pomoci.

Rychle na stránku:

Přejdi na: