Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Petey

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysh,uz to pleties ked mam kopu hnoja na zahrade,skodim susedovi aj na jeho pozemku - tudiz ee
mysH

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

aha a predstav si, ze ten kour lita kolem a skodi i tem, ktery to cuchat nechtej a musi ..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blazen

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH, to s tím pálením pneumatik je úplná hovadina, to je snad zakázaný a jestli budeš mít na pozemku hnůj je tvoje věc a nikdo ti do toho nemůže kecat (nicméně jsem ještě neviděl hospodu, která by byla vedle domu s dostatečným prostorem pro uskladnění hnoje -a20* )...
a nikdo nenutí nekuřáky chodit do restaurací pro kuřáky - jestliže si budou nekuřáci v určité restauraci stěžovat (třeba se tam vaří dobře, ale není tam místnost pro nekuřáky), určitě se nad tím rozumný majitel zamyslí a bude-li chtít víc hostů, tak se prostě přizpůsobí.. jestli se nepřizpůsobí, udělá to někdo jiný se svou restaurací a zákazníky přitáhne k sobě, jak jednoduché
Petey

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
aha a predstav si, ze ten kour lita kolem a skodi i tem, ktery to cuchat nechtej a musi ..

to ako keby som prisiel do kafilerky a stazoval sa na smrad
Cratach

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja ale na druhou stranu chapu, ze restaurace (ve smyslu zarizeni na jidlo) maj bejt nekuracky, da se na to nahlizet jako na hygienickou normu ochrany jidla (jak psal cizo) a asi by to nebylo od veci. U baru a jinejch naleven uz do toho ale nema nikdo co kecat - mne se podobne jako yggovi nelibi ten zpusob shora, kde system zakazu a regulaci ve vysledku dela z lidi nezodpovedny nerozhodny hovada, ktery si zvyknou na to, ze je nekdo vodi za rucicku a stoji nad nima s bičem ... a pak si staci predstavit, co se v takovy spolecnosti stane, kdyz ten bič zmizi.
mysH

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
mysH, to s tím pálením pneumatik je úplná hovadina, to je snad zakázaný

Ano je, proto nevidim duvod proc nemuze byt zakazany i koureni v restauracich. Argument, ze je to moje zarizeni je sice fajn, ale na svoji zahrade si taky nemuzu delat co chci a se svym majetkem taky uplne ne ..

blazen napsal:
a nikdo nenutí nekuřáky chodit do restaurací pro kuřáky - jestliže si budou nekuřáci v určité restauraci stěžovat (třeba se tam vaří dobře, ale není tam místnost pro nekuřáky), určitě se nad tím rozumný majitel zamyslí a bude-li chtít víc hostů, tak se prostě přizpůsobí.. jestli se nepřizpůsobí, udělá to někdo jiný se svou restaurací a zákazníky přitáhne k sobě, jak jednoduché

Zadny restaurace pro nekuraky nejsou, mozna ve vetsich mestech je to IN .. pro matky s detma treba .. mimochodem treba v mekaci se nekouri a nesmi .. jaktoze tam to jde a nikomu to nevadi?
Majitel se nezamysli, majitel se na to vysere .. maximalne rozdeli prostor na kuracky a nekuracky .. plus udela lepsi vzduchotechniku, ze to ve vzduchu bude citit minimalne .. ale vzhledem k tomu jaka investice to je, kolik si jich to poridi? Myslim normalni restaurace, ne exkluzivne draha

petey napsal:
to ako keby som prisiel do kafilerky a stazoval sa na smrad

do kafilerky nechodis na obed ;)
Petey

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a ani nechodim na obed do podnikov kde sa fajci
Marky V.

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na kouření v hospodách nemám vyhraněný názor, ale musím si postěžovat, že některý kuřáci jsou fakt bezholedný prasata. Jdu do slušný a dobře větraný hospody na oběd i s rodinou a hned za mojí tříletou dceru si sedne hovado a zapálí si půl metru od ní..nebo jsme čekali na autobus a na zastávce si hned vedle mojí tehdy viditelně těhotný ženy zapálil debil...to fakt nechápu, ať se pak nedivěj, že je seřvu.
blazen

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH: ono je rozdíl, když se jdeš "najíst" do fast foodu nebo jdeš na normální oběd do restaurace, víš.. určitě tu nemusíme řešit, kolikrát týdně jdeš běžně na oběd do FF nebo restaurace, že ne :) to už můžeš rovnou namítat, že u stánku s hamburgerama taky nikdo nekouří

a rozdíl mezi vlastní hospodou a vlastním pozemkem hmm.. srovnávat pálení pneumatik s kouřením, zkus porovnat dopad na životní prostředí, škodlivé látky a pravděpodobnost, kdo umře dřív - pasivní kuřák nebo člověk, kterýmu budeš pod nosem čoudit spálenou gumou?

snažíš se sice srovnávat principy, ale na špatném příkladu :) pasivní kouření určitě není zrovna výhra v loterii, ovšem já osobně s tímto nemám problém, protože každá restaurace, ve které jsem zatím jedl (mám prolezlý celý okres) byla aspoň natolik slušná, aby měla oddělený kuřácký a nekuřácký prostor, takže mám dobré zkušenosti v tomto ohledu.. ale je jasný, že když vlezeš do obyčejné hospody, kde ti maximálně ohřejou párek, tak to nebude fajnový místo na nedělní rodinný oběd
mysH

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen: asi marna diskuze :) od zacatku se snazim jen obhajit, ze k jidlu clovek nepotrebuje i cuchat smrad cigaret. A druha cast, ze dokud to neobtezuje jiny, at si dela kazdy co chce - tzn doma/venku at si kazdy huli, co mu plice dovoli .. ale v uzavrenych prostorech, kde svoji zalibu vnucuje i dalsim, ktery to rozhodne nesdili, by to regulovany byt melo.
tot vse ..

PS: to paleni pneu byl dobry priklad .. to by totiz vadilo kazdymu .. smrad z koureni vadi prevazne nekurakum, ktery jsou navic zvykly drzet hubu, protoze se nemaj v zakone o co oprit ;)
CIZO

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 1:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
..nebo jsme čekali na autobus a na zastávce si hned vedle mojí tehdy viditelně těhotný ženy zapálil debil...to fakt nechápu, ať se pak nedivěj, že je seřvu.

Dokud jsem ještě jezdil hmd, tak jsem z toho šílel. Nejlepší to je když prší nebo sněží, ty se schováš pod střechu na zastávce a vedle tebe začne někdo vypalovat. Párkrát jsem doytčný požádal, aby s tím šli jinam a obvykle vyhověli. Jen jednou se borec tvářil jako co si to dovoluju, ale nakonec jsme se taky domluvili

Derek Poundstone
mandor

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To mysh: ale jo, mají - kde se v hospě/restauraci hulí musí být na dveřích nálepka - varuje tě tedy nejen smrad valící se ze dveří ale i nálepka :D již před vstupem. Dále máš tabákový zákon. Já si myslím, že to děti a nekuřáky chrání dostatečně. Dál bych to fakt nereguloval, dává to neskutečný prostor k buzeraci podnikatelů.

Já si dám jednou za rok doutník po nějaké drsné zkoušce/ ukončené práci a když jsem byl v naposledy v Brně, podnik pod Lékárnou (hospa prokouřená skrz naskrz) dávali jsme doutník s kámošem, oslava...přišli dva frajeři jestli můžou přisednout, že není nikde volno, jasně, udělali jsme jim místo, do deseti minut začali prudit, že ten smrad máme típnout - to jsem zase ztratil sluníčkovou nálad já. Ono je to o slušnosti. Mám dost kamarádů kuřáků, ale nikdo by mi nebafal pod nos, natož u jídla.
Diana

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Marky V. napsal:
..nebo jsme čekali na autobus a na zastávce si hned vedle mojí tehdy viditelně těhotný ženy zapálil debil...to fakt nechápu, ať se pak nedivěj, že je seřvu.

Dokud jsem ještě jezdil hmd, tak jsem z toho šílel. Nejlepší to je když prší nebo sněží, ty se schováš pod střechu na zastávce a vedle tebe začne někdo vypalovat. Párkrát jsem doytčný požádal, aby s tím šli jinam a obvykle vyhověli. Jen jednou se borec tvářil jako co si to dovoluju, ale nakonec jsme se taky domluvili

Já si myslím, že se slušní lidé vždy domluví Navíc, když mu to hezky podáš
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
blazen

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pálení pneu je dobrý příklad jasně.. kdybychom to podle tvé logiky aplikovali, tak kdyby gumy pálil každej kuřák, tak za rok neuvidíme oblohu, všude by byly těžký černý mraky a jedovatý splodiny, co by postupně všechny lidi zabily a totálně dojebaly ekosystém :D ale určitě je to srovnatelný zlo s pasivním kouřením, kouř jako kouř :D
kid

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už vedete takovou učenou debatu, tak aspoň začněte odlišovat restaurace a hospody.

Nevidím důvod, proč by se v nějaké pivnici nemohlo čmoudit. Tam večer s děckama nemá co kdo dělat.

Rozumné restaurace v době podávání obědů stejně nedovolují kouřit.

Bezohledný hovada najdeš jak mezi nekuřáky i kuřáky.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: