|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Larisa
|
Zaslal: po únor 06, 2017 5:21 pm Předmět: Těžké váhy a hubnutí |
|
|
Ahoj!
Chtěla bych poradit, jelikož ve svém okolí nemám lidi, kteří se o takové téma zajímají.
Je možné shodit přebytečný tuk pouze tréninkem 4x týdně s těžkými váhami + 25 minut kardio pa páse s vysokým incline (15)? Někdo tvrdí že jo, někdo že ne, jak to tedy je? Měřím 165, vážím 61kg a většina tuku se mi ukládá do spodní části těla což je dáno geneticky a velmi těžko se mi ento tuk shazuje. Nemůže se stát, že takto ještě více zmohutním?
V jídle se vyhýbám fastfoodům a stravování v restauracích apod. Sem tam si dopřeju sladkost, po hlavním jídle, když je chuť nevydržitelná. Stravuji se tak, abych byla schopná to udržet dlouhodobě. Snídaně vločky+ovoce, oběd kuřecí nebo vepřové maso, vejce a různé přílohy (rýže,brambor,..), svačina jogurt nebo ovoce, večeře tmavý chléb šunka, sýr nebo vejce a zelenina. Je to příčina proč mi nejde váha dolů?
Můj hlavní cíl je shodit přebytečný tuk a vytvarovat postavu.
Jelikož jsem začátečník budu ráda za jakékoliv rady. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
gesag
(ban)
|
Zaslal: po únor 06, 2017 5:24 pm Předmět: |
|
|
Zalezi na spouste faktoru. Posli fotku a uvidime.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po únor 06, 2017 5:38 pm Předmět: |
|
|
| gesag napsal: | | Posli fotku a uvidime. |
s jedním příspěvkem to asi nepůjde ;)
| Larisa napsal: | | Je možné shodit přebytečný tuk pouze tréninkem... |
ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
gesag
(ban)
|
Zaslal: po únor 06, 2017 6:32 pm Předmět: |
|
|
detail, staci img upload a link
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr Ondráček
|
Zaslal: po únor 06, 2017 6:42 pm Předmět: |
|
|
Trénink do diety je vhodnější s těžšími váhami jak s lehkými, takže tohle je v pořádku.
Složení jídelníčku je jako výchozí bod v pořádku, ale pokud nehubneš, tak je potřeba pomalu ubírat. Máš tam celkem dost sacharidů (i když velikost porcí si můžu jen domýšlet).
Například si ze šunky, sýru, vejce a zeleniny udělat salát a dát si to bez chlebu. Nebo pokud si dáváš víc krajíců, tak aspoň ubrat na jeden. Případně následně ubrat přílohu k obědu.
Plus to vem i z druhé strany, postupně přidávej kardio. Nemusíš prodlužovat čas, ale jak se ti bude zlepšovat kondice, tak pořád zvyšovat intenzitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
gesag
(ban)
|
Zaslal: út únor 07, 2017 4:02 pm Předmět: |
|
|
| Petr Ondráček napsal: | | TITS OR GTFO |
ftfy
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: út únor 07, 2017 4:36 pm Předmět: Re: Těžké váhy a hubnutí |
|
|
| Larisa napsal: |
Je možné shodit přebytečný tuk pouze tréninkem 4x týdně s těžkými váhami + 25 minut kardio pa páse s vysokým incline (15)? |
Je, ale musíš mít vychytané jídlo
Snídaně vločky+ovoce, oběd kuřecí nebo vepřové maso, vejce a různé přílohy (rýže,brambor,..), svačina jogurt nebo ovoce, večeře tmavý chléb šunka, sýr nebo vejce a zelenina. Je to příčina proč mi nejde váha dolů?
|
Příčinou bude to, KDY a KOLIK toho sníš. Je třeba velký rozdíl, jestli si k obědu k masu dáš rýži nebo brambory. Rýže má cca 5.5x více cukru než brambory. A tohle tělu jedno není. Stejně tak tmavý chléb večer. Je jedno, jestli je tmavý, světlý, nebo třeba růžový. V každém případě v něm bude dost cukru, což by nevadilo jako snídaně, svačina, či někdy v první půlce dne, ale večer už je to horší. Opět - nálož cukrů, a to taky tělu jedno není. Naopak tělu ve finále je naprosto jedno, jestli ten chléb je obyčejný "bílý", nebo extra super vegan bio raw. Po tom, co ten chleba sníš, a tvoje střeva ho začnou trávit, tak si z toho chleba vezmou molekuly sacharidů. A tělo nepozná jestli ten pomalej sacharid je z toho bílýho pečiva, nebo z toho super bio dietního.
Bude to potřeba vypočítat, kolik toho denně sníš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olafekk

|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:01 pm Předmět: Re: Těžké váhy a hubnutí |
|
|
| Frybis napsal: | | Larisa napsal: |
Je možné shodit přebytečný tuk pouze tréninkem 4x týdně s těžkými váhami + 25 minut kardio pa páse s vysokým incline (15)? |
Je, ale musíš mít vychytané jídlo
Snídaně vločky+ovoce, oběd kuřecí nebo vepřové maso, vejce a různé přílohy (rýže,brambor,..), svačina jogurt nebo ovoce, večeře tmavý chléb šunka, sýr nebo vejce a zelenina. Je to příčina proč mi nejde váha dolů?
|
Příčinou bude to, KDY a KOLIK toho sníš. Je třeba velký rozdíl, jestli si k obědu k masu dáš rýži nebo brambory. Rýže má cca 5.5x více cukru než brambory. A tohle tělu jedno není. Stejně tak tmavý chléb večer. Je jedno, jestli je tmavý, světlý, nebo třeba růžový. V každém případě v něm bude dost cukru, což by nevadilo jako snídaně, svačina, či někdy v první půlce dne, ale večer už je to horší. Opět - nálož cukrů, a to taky tělu jedno není. Naopak tělu ve finále je naprosto jedno, jestli ten chléb je obyčejný "bílý", nebo extra super vegan bio raw. Po tom, co ten chleba sníš, a tvoje střeva ho začnou trávit, tak si z toho chleba vezmou molekuly sacharidů. A tělo nepozná jestli ten pomalej sacharid je z toho bílýho pečiva, nebo z toho super bio dietního.
Bude to potřeba vypočítat, kolik toho denně sníš. |
Já tě, kolego, trochu opravím. Cukr nerovná se sacharid, je v tom dost velký rozdíl, běžně se cukrem nazývá klasický sypaný, rafinovaný cukr který se vyrábí rafinací a, i když to určitě víš, je to to čím si sladíš třeba kávu. Rozdíl v nich je hlavně ten, že rafinovaný cukr je velice "rychlý", tzn. rychle se tráví a dostane do krve a do tuků.
Dále rýže zcela určitě nemá 5.5x více sacharidů než brambory. Klasický dlouhozrná může mít třeba i 2x tolik. Každopádně zde se už jedná o pomalé sacharidy, ty se tráví dlouho a z dietního hlediska poskytují mnohem větší "komfort".
A v pečivu? V něm už není sacharid skoro žádný, může to být třeba 10g/100g výrobku a to se bavíme o pečivu světlém, tmavé je na tom zase trochu lépe.
Ale co mě pobavilo jsou molekuly sacharidů, to jsem ještě neslyšel.
K příspěvku, zkus jíst častěji, 5-6x denně, menší porce, do polo syta, bez čokolád a smažených hranolek, k tomu se klidně 4x týdně, jak píšeš, hýbej a nevěš hlavu. Když to takhle budeš dělat déle tak uvidíš, že to půjde.
|
|
| nahoru |
|
 |
Larisa
|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:18 pm Předmět: |
|
|
K tomu jídlu, porce jím většinou menší, u ovesných vloček to je většinou 40g + 100ml mléka a ovoce, oběd si moc nevážím (ne vždy to je možné) ale nepřejídám se a na večeři mám chléb celozrnný a velikost jednoho krajíčku je u těchto chlebů většinou menší než u běžného chleba (cca jako toust), takže si dám maximálně dva, k tomu dva plátky šunky a půlku avokáda.
A hlavně jsem studentka VŠ a nevstávám pravidelně ve stejný čas a tak taky nechodím spát, tudíž 5-6 jídel je pro mě někdy strasně moc, pokud nemám snídani už v 6-7 ráno což je málokdy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:24 pm Předmět: Re: Těžké váhy a hubnutí |
|
|
| Olafekk napsal: |
Já tě, kolego, trochu opravím. Cukr nerovná se sacharid, je v tom dost velký rozdíl, běžně se cukrem nazývá klasický sypaný, rafinovaný cukr který se vyrábí rafinací a, i když to určitě víš, je to to čím si sladíš třeba kávu. Rozdíl v nich je hlavně ten, že rafinovaný cukr je velice "rychlý", tzn. rychle se tráví a dostane do krve a do tuků.
Dále rýže zcela určitě nemá 5.5x více sacharidů než brambory. Klasický dlouhozrná může mít třeba i 2x tolik. Každopádně zde se už jedná o pomalé sacharidy, ty se tráví dlouho a z dietního hlediska poskytují mnohem větší "komfort".
A v pečivu? V něm už není sacharid skoro žádný, může to být třeba 10g/100g výrobku a to se bavíme o pečivu světlém, tmavé je na tom zase trochu lépe.
Ale co mě pobavilo jsou molekuly sacharidů, to jsem ještě neslyšel.
K příspěvku, zkus jíst častěji, 5-6x denně, menší porce, do polo syta, bez čokolád a smažených hranolek, k tomu se klidně 4x týdně, jak píšeš, hýbej a nevěš hlavu. Když to takhle budeš dělat déle tak uvidíš, že to půjde.
|
Vím, že cukr je rychlý sacharid, ne pomalý, já to takhle psal v kontextu toho, že pokud si k večeři dám tyčinku snickers, resp. cukry, nebo krajíc chleba, resp. pomalé sacharidy, a půjdu si sednout k telce, tak přestože výkyv inzulínu a doba jeho poklesu a využití samotného sacharidu bude rozdílný mezi snickers a chlebem - tělu to kalorie přidá tak jako tak, a uloží se do tuku. (Jo, za předpokladu, že to je nadbytek - ale ve stručnosti - chtěl jsem jen udělat bu bu bu na cukry jako takový, protože mi přijde že lidi jich mají prostě dost, a obzvlášť dámy, které si jdou dvakrát týdně do posilky půl hodiny na leg press a roztahování nohou )
U pečiva to stejné, opět jen poukazuju na to, že to, co se mnohdy skrývá za "lepší" variantou, tedy nějaké tmavé pečivo a podobně, je VE FINÁLE srovnatelné jako obyčejné pečivo.
Molekuly sacharidů jsem si vymyslel Opět se vracím k tomu, že pokud jakákoliv větší nálož sacharidů je špatně načasovaná, typicky před spaním, udělá to neplechu.
Jinak máš pravdu a já se omlouvám se za svoji blbou formulaci.
A co se týče rýže, tuhle jsem jedl nějakou která měla sacharidů 70-80g/100g, nevzpomínám si přesně, tak jsem vzal horní hranici, a brambory, který maj cca 15g/100g, podělil to, znovu zaokrouhlil nahoru, a vyšlo mi 5.5x
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:29 pm Předmět: |
|
|
A hlavně jsem studentka VŠ a nevstávám pravidelně ve stejný čas a tak taky nechodím spát, tudíž 5-6 jídel je pro mě někdy strasně moc, pokud nemám snídani už v 6-7 ráno což je málokdy. |
Tak to jsme na tom stejně, PO+PÁ+SO+NE mám naprosto volné, bohužel UT+ST+ČT proměnlivé a ve finále jsem celý den ve městě 40km od domova. Ústí to v to, že musím dělat kompromisy, udělat si dlouhodobý jídelníček je těžké, protože často každý den jen prostě jiný.
Alternativou je chodit do menzy, a vybírat dobrá jídla (brambory s lososem, saláty s kuřecím...) a mít z domu něco nachystané - já si dělám v mixéru vločky+ar.máslo+protein, klidně dvě dávky. Je to sice složitý když je člověk pár dní týdně 10 hodin v kuse ve škole, kde je to dost časově proměnlivý, ale vyřešit se to dá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olafekk

|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:30 pm Předmět: |
|
|
| Larisa napsal: | K tomu jídlu, porce jím většinou menší, u ovesných vloček to je většinou 40g + 100ml mléka a ovoce, oběd si moc nevážím (ne vždy to je možné) ale nepřejídám se a na večeři mám chléb celozrnný a velikost jednoho krajíčku je u těchto chlebů většinou menší než u běžného chleba (cca jako toust), takže si dám maximálně dva, k tomu dva plátky šunky a půlku avokáda.
A hlavně jsem studentka VŠ a nevstávám pravidelně ve stejný čas a tak taky nechodím spát, tudíž 5-6 jídel je pro mě někdy strasně moc, pokud nemám snídani už v 6-7 ráno což je málokdy. |
k snídani si dej 2 vejce, 50 - 60g vloček, úpravu si zvol jaká ti vyhovuje
svačina cottage a dva racio chlebíky
oběd maso, drůbež, ryba nebo hovězí a příloha (v tréningový den klidně rýže, jinak brambor)
svačina 2 racia a 20% eidam nebo dobrá šunka (dobrá = né gothaj )
večeře stejně jak oběd
před spaním tvaroh nebo avokádo
kouzlo je v rozmanitosti, nedrž to takhle stále dokola
uprav si režim tak aby si spala dost, vstávala brzo a všechno stihla, neponocovala, nejedla sladký a četla bibli, jestli se ti to nechce dělat pak víš, kde je chyba
|
|
| nahoru |
|
 |
Larisa
|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:36 pm Předmět: |
|
|
A to je právě to, že svačinu po snídani prostě nedám a takový jídelníček je pro mě moc. Hlavně první svačina (jelikož nejsem vzhůru od 6, ale od 9-10) a večeře jako oběd je pro mě taky moc a pokud se takhle najím večer ráno mám o to větší hlad a mám tendence se přejídat.
Btw. cottage nesnáším
A jídla z naší menzy jsou málo kdy vhodné
|
|
| nahoru |
|
 |
Larisa
|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:41 pm Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | | Larisa napsal: |
Tak to jsme na tom stejně, PO+PÁ+SO+NE mám naprosto volné, bohužel UT+ST+ČT proměnlivé a ve finále jsem celý den ve městě 40km od domova. Ústí to v to, že musím dělat kompromisy, udělat si dlouhodobý jídelníček je těžké, protože často každý den jen prostě jiný.
Alternativou je chodit do menzy, a vybírat dobrá jídla (brambory s lososem, saláty s kuřecím...) a mít z domu něco nachystané - já si dělám v mixéru vločky+ar.máslo+protein, klidně dvě dávky. Je to sice složitý když je člověk pár dní týdně 10 hodin v kuse ve škole, kde je to dost časově proměnlivý, ale vyřešit se to dá. |
Tak taková jídla bys u nás v menze jen těžko hledal tomu se snažím právě dost vyhýbat a navařit si předem, ale ne vždy to taky jde. Já zase bydlím na koleji a tam jsou ty možnosti taky omezené. A to hlavně finančně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olafekk

|
Zaslal: út únor 07, 2017 7:53 pm Předmět: |
|
|
No hele, v úvodním příspěvku sis psala o jakékoliv rady, já ti napsal konkrétní jídelníček, jak s ním naložíš je na tobě.
Garantuju ti, ale, že když budeš vstávat v 10, dáš si 40g vloček, pak si dáš v menze řízek a k večeři chleba s máslem a šunkou tak nezhubneš ani kdyby ses modlila k mayským bohům.
Hezký den
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|