Dneska jen přednožování na bradlech, pauza 1:29+ (1/2*overhead)
Aktuálně serie: (18,18,18,16,16,15,15,14,14,14,14,14,14)= total 200
Jsem si vypral boty :/ takže bez bot a tedy tak trošku mimo, nevim jak to přepočítat do statistik
Nicméně
+ na konci serie zvedam kolena z 4x jsem to zvednul na 5x - a už vždy 5x
+ o 1,2% horší v prvních 10 sériích než můj rekord a tenkrát jsem měl ale pauzu písničky
+ prvně 200 na 13 serii (škoda, že bez bot je to bezcenné)
+ příště redukce pauzy o 2sekundy
------------------------------
Měl jsem ambice ještě břichovat, ale už toho má evidentně dost
Musim udělat backtrace - jak by to ted vypadalo, kdybych měl pauzu písničky
Pokračuji s výrobou vlastního logu, pomalu dokončení datové vrstvy, ted se vrhám na back-up skripty
_________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
Dneska jsem připraven cvičit, ale cítím, že moc dobré to nebude. Takže jsem se rozhodl potěšit grafy ;) Tak kdyby to někoho zajímalo, tak takhle postupuju:
_________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
Přítahy (a v pauze 15x air squat a 5x klik), pauza 2:29 (redukce z 2:33, 4 sekundy)
Aktuální serie: (6,6,5,5,5,5,4,4,4,4,4,4,4)= total 60
Minule serie: (5,5,5,5,5,5,4,4,4,4,4)=total 50
+20% ., přidal jsem dvě serie (bez nich o 4% lepší)
v pauze jsem přidal další 2kliky -> příště 7
Zde se musim pochválit za dokončení dvou serii, kdy jsem se kopnul do rozbitého kolena a místo abych odpadnul jsem ve visu rozdýchal bolest do dokončil jsem
STRATEGIE: Původně jsem chtěl držet 50, ale zjistil jsem, že když zredukuju serie, že pak vlastně cvičím méně těch mezi cviků - což je NEPŘÍPUSTNÉ - , které se značím přidávat, takže new approach/workaround než vymyslím nějaký sofistikovanější algoritmus:max (60,13 serii)
Přednožování na bradlech (+5x nahoru skrčená kolena), pauza 1:27 (redukce z 1:29, 2 sekundy)
Aktuální serie: (18,18,16,15,14,14,14,14,12,13,13,13,13,13)= total 200
Dělal jsem včera, dnes s botama a byl jsem horší o jednu serii, ale jinak asi 2-3 nejlepší fajn.
STRATEGIE: Držím 200+ a krouhám čas a vylepšuji počet serii
Kliky na bradlech, pauza 1:30 (redukce z 1:40, redukce 10 sekund)
Aktuální serie: (10,10,10,9,8,8,8,8,7,7,7,7,8,7,7,6,6,6)= total 139
Minule serie (10,10,10,9,8,8,8,8,8,8,7,7,7,7,8,7)=total 130
+6,9% , musel jsem přidat další dvě serie (ale na rate cvik/s lepší)
STRATEGIE: Vždy +>4% do 200 a pak držet a opakovat. A postupně krouhat pauzu.
Za ne uplně nejlepší výkon bych mohl vinit sebe, ale myslim, že za to může Metallica, takovej šit, jak mi mohlo napadnout si to pustit při cvičení, pochopitelně výkon nic a FROSTTIDE ( už to v posledních sériích mohl těžko zachránit.
Pak jsem musel do krámu, takže 2XTABATA air squat
Dneska to zase moc nevypadalo a to co jsem si nadefinoval z postele (jak jinak), že odcvičím
by asi nedopadlo dobře.
Takže nejprve jsem myslel, že dnes udělám něco s těžšíma váhama
Přítahy s zátěžovou vestou - 9,5 kg (pauza písnička)
Aktuální serie: (2,2,2,2,2,2,1,1)= total 14
Minule serie: (1,2,2,2,1,1,1)=10
+40% přidána jedna serie
STRATEGIE: Tak nějak navyšovat parallelně/instead of s normálníma přítahama a pak začít vytlačovat obyčejné přítahy a nahradit verzí s vestou.
Kliky na bradlech/dipy se zátěžovou vestou - 9,5kg (pauza písnička) - prvně, původně to vypadalo na feasibility study, ale nakonec jsem to obrátil na normální cvičení.
Aktuální serie: (4,6,6,6,6,6,6,6,6,6,6,6)= total 70
PŘÍŠTĚ: Sundat pauzu na 2:30
STRATEGIE: Tak nějak navyšovat parallelně/instead of s normálníma klikama na badlech a pak začít vytlačovat obyčejné kliky na bradlech a nahradit verzí s vestou.
Ale pak jsem se vykašlal na těžké váhy a řekl si, že dám více cviků:
A tak ttbyova verze WOD (lehce taktováno)
215 dřepů se zátěžovou vestou (pauza 59 sekund, 6 serii)
100 přítahů (yeah) (s delší pauzou ale vždy alespon po 4, maximum 7)
333 kliků se zátětovou vestou (9,5kg) - taktováno po 2 minutách
333 přednožování na bradlech, taktováno po 1:50
666 normálních dřepů v pauzách s ostatím.
Zejtra mi přivezou snad už ketellbell tak snad budu mít alespoň sílu ho vytáhnout do bytu. A pak chůze/nějaké to cardio.
Dnes mi přivezli kettelbell -20kg (konečně, první neřádská firma měla "skladem" a nebyla schopna dodat a musel jsem stornovat a objednat jinde..). Dneska lehce, včera jsem tomu dal dost.
Nějaké protahování a tak..
Inu nějaké hraní si s kettelbellem
a pak TABATA otáčení kettelbellem 20kg kolem těla
A i když jsem včera hodně tricepsům tak mazecký výkon:
Kiky v 94/95kg, pauza 30s:
Aktuální serie: (20-10-9-7-7-6-6) = total 65
Minule: (13-8-7-6-5-5-5)= total 49
+32%
Těch 20 se mi hooodně líbí, PR.
Dneska jsem sem se zase moc necítil, ale jestli se tělo nezvládá regenerovat není to muj problém, bude se přizpůsobí nebo má smulu , tedy dneska support by pain&Monster..
Přítahy (v pauze 15x squat, 7 kliků (+2)), pauza 2:28+ (1/2*overhead) (redukce o 1 sekundu).
Aktuální serie: (5,5,5,4,4,4,4,4,4,4,4,4,4,4,4)= total 63
Minule serie: (6,6,5,5,5,5,4,4,4,4,4,4,4)= total 60
+5% , musel jsem nadotovat dvěma seriema.
V pauze 15x squat a 7 kliků -> příště +2kliky
STRATEGIE: max (13 serii, 60 cviků). Držet a krouhat čas, navyšovat cviky mezi
Přednožování na bradlech ( na konci 5x kolena,v pauze 10x kolena k rukám, novinka), pauza 1:27+ (1/2*overhead (bez redukce)
Aktuální serie: (19,19,17,14,12,12,12,12,12,12,12,12,12,12,12)= total 201
V pauze nově ruce ke kolenum (kardio) 10x -> příště 12x
STRATEGIE: nový algoritmus viz níže
Kliky na bradlech, pauza 1:27+ (1/2*overhead) (redukce o 3 sekundy)
Aktuální serie: (11,10,9,8,8,8,8,8,7,7,7,8,8,7,7,7,7,7,6)= total 148
Minule serie: (10,10,10,9,8,8,8,8,7,7,7,7,8,7,7,6,6,6)= total 139
+6% , nadotováno serii.
STRATEGIE: pokaždé přidání alespoň >4% do 200 a nový algoritmus viz níže
Nová strategie pro kliky na bradlech+přednožování na bradlech - dostal jsem je na stejnou pauzu, takže to spočitám, odhadnu proměřím a budu to dělat jak cviky po sobě. Vzhledem k většímu počtu seríí u kliků to nadimenzju spíše v neprospěch přednožování.
A pak:
TABATA air squat
26s rest
TABATA kb 20kg kolem těla
26s rest
TABATA air squat
26s rest
TABATA jednoručky k bradě v kombinaci s air squat
26s rest
TABATA kolena k rukoum.
--------------
A dostal jsem včera drsný zásah od jedné dívky, nový přístup: za tohle je 2xTABATA kliky v zátěžové vestě, je třeba transformovat bolest srdeční na něco normálního :/
Bicepsové zdvihy, pauza 60s
Aktuální serie: (10,10,10,10,10,9,8,7,6,6,6,6)= total 98
S čím srovnat nevím, mam to tam všelijaké, každopádně nejlepší a bez dotace seriie růst o 4,2%
STRATEGIE: růst o >4% do 115, pak opakovat, opakovat opakovat. Pokud je možný růst o 4% v poslední serii i s pauzou 30s, tak tak.
A pak jsem se rozhodl transformovat bolest způsobenou Marcelou na bolest, které se čelí lépe
TABATA - kliky v zátěžové vestě (9,5kg) - (17,13,9,8,7,6,5,7)= total 72 a PR!!!
26 rest
a znovu! TABATA - kliky v zátěžové vestě (9,5kg) - (8,5,6,5,6,5,6,5)=total 46
26s rest
TABATA air squat
--------------
Ty písničky na TABATA jsou super - tělo se to postupně naučí a když pak říká 3-2-1-GO tak apaticky tělo ví, že má začít fungovat a časem si člověk všimne, že když to má náhodou puštěné na WC, že i ve správném slotu startuje močení
mas tam moc tlaku na prsa amalo pritahu na zada, budes se kulatit
tož, tohle nejde úplně proti tomu jak cvičím. Nicméně nejprve bych (a nevím jak) potřeboval vyjasnit to co jsi nedávno psal, že záda se mají cca 2x více cvičit než prsa (není to přesná citace, z hlavy) ovšem v kombinaci s tím, kolik si psal, že se má cvičit sérii, protože já prsa/tricepsy docela zatěžuji (a nechce se mi ustupovat). Takže mi napadají dvě intepretace:
- je to ok, protože prsa tak zatěžuji až moc a záda i když cvičím moc tak mají lepší prostor pro rozvoj (tzn. na prsa až příliš velký tlak, pro záda akorád - dle "méně ne někdy více"
- pokud nehodlám ustoupit z toho co cvičím na prsa, tak i tak to dělám špatně a měl bych záda zatěžovat více (tzn. i když dávky jsou větší než optimum, tak zatěžovat obojí stejně)
Ten poměr co jsi psal 2:1 je imho nereálný pro mě - ale můžu se více přibližovat (minimálně v nějakém blízkém horizontu). Takže pokud je to ta druhá verze nabízí se:
a) začnu zvedat počet přítahů (ovšem bude to znamenat více serii) - postupně, ted jsem toho trošku nechal na pár cvičení ale můžu pokračovat ;) Či zredukovat počet přítahů na cca 60%+ a cvičit to ale každý den (tzn jakoby +20%)
b) přidám další cvik na záda - hyperextenze/plank/ a nebo MT tah s kettebellem (pokud by těch 20kg stačilo)
c) udělat jednorázový transfer a odečíst dejmetomu 20-30 kliků na bradlech a místo toho nabrat 20-30 přítahů
co ty na to?
b) přidám další cvik na záda - hyperextenze/plank/ a nebo MT tah s kettebellem (pokud by těch 20kg stačilo)
c) udělat jednorázový transfer a odečíst dejmetomu 20-30 kliků na bradlech a místo toho nabrat 20-30 přítahů
ale s tou kouli bych radsi po swingoval
par serii pred shybama na zahrati a pak po shybech na dojeti
kdyz uz pomineme frekvenci cviceni a intenzitu zatizeni, aspon tech serii aby bylo vic nez na prsa
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
ale s tou kouli bych radsi po swingoval
par serii pred shybama na zahrati a pak po shybech na dojeti
kdyz uz pomineme frekvenci cviceni a intenzitu zatizeni, aspon tech serii aby bylo vic nez na prsa
Swingovat bych asi mohl - je to ovšem cvik, který považuji za technicky neskutečně náročný a v případě špatného provedení nebezpečný. Proto jsem mluvil o MT - přecejenom ta technika se lépe odlaďuje, když je to více stabilní. Nejsem proti, abych před/po/i KB swingoval ale zde se musim nejprve naučit tu techniku. Přidám tedy něco na záda, co jsme psal (koupil jsem i ten ABS roller nebo jak se jmenuje to kolečko, to je snad taky dobré na zpěvnění) a paralelně s tim, se budu učit swingovat.
Mužeš mi prosím říct, co myslíš tím moc tlaků na prsa? Mam tam obyčejné kliky mezi přítahama něco jako vyplnění mezery (spolu s dřepama) a to tak nějak nepovažuji za nějaké zatížení - spíše, když mam ten čas, tak proč bych mezi těch 7 kliků nedal (hodlám přidávat a dostat to tak na 15 - ne že bych tam nemohl rovnou dát těch 15, ale rád pokaždé vždy něco přidám). Pak tam mam kliky na bradlech - to nevím jak moc to počítáš - tam těch cviků hodlám dělat 200 (ještě jsem se tam nedostal) s tím, že pak to budu opakovat a tělo se to naučí dávat po nějkých - ??? serii nevím. Tudíš krátkodobě serie ještě porostou, ale tak za 7-8 cvičení se to zvrátí a už budou jen klesat .
A pak tam mám kliky se zátěžovou vestou v TABATA (2x). Což jsem myslel, že bylo jednorázové (takhle dvě za sebou) - nadruhou stranu moooc líbilo, takže občas zařadím a to je pravda, to prsa/tricepsy dostaly hodně moc ;) Ale nějaké kliky se zátěží se tam asi budu snažit zařazovat často.
Jinak takové info kam to chci směřovat ;) Doufám, že si Petr nemyslí, že ho s tím chci otravovat, přidám tam nějak ty záda jak doporučil . Ale jinak chci jet určitě TOHLE. Takže je to něco jako pro mě, abych věděl jaký mam bojový plán ;) Podchopitelně když zjistím nějaké pnutí či constrainy tak to odřídím třebas úplně jinak ;)
Phase I.
V první části mam přítahy (kolik je ted otázkou kvůli zádům) A tedy v první části
x přítahů (podle času, někde blízko maxima)
15 dřepů 15 kliků (ted jsem na 7mi, budu zvedat každé cvičení o 2)
Cíl: řídím podle přítahů do treasholdu .
Pauza od přítahů - teoretické minimum 49s - Postupně budu krátit, až se dostanu na nějkých 10 přítahů (max) tak výrazně zrychlím i třebas za cenu více serii.
Po vytunění estimate time: 15minut
Druhá část - spojím přednožování na bradlech s kliky na bradlech .
x přednožování na bradlech
x kliků na bradlech
Cíl: 200/200 . S tím, že prvně těch 200 dám v přednožování nejspíše, až se tak stane v průběhu cvičení to dropnu a vyměním za něco jiného, nejspíše teda něco na záda.
Pauza: 1:30 od přednožování. Chvilku nechám stabilní, když jsem spojil takhle ty dva cviky, pak dolu.
Po vytunění estimate time: 18min ? tak nějak bych to viděl
Třetí část - neřízeno/randomizace - bicepsové zdvihy, KB, kliky v zátěžové vestě, TABATA, obyčejné kliky ještě uvidíme. Budu se snažit každé cvičení měnit. Budu se snažit růst o 4% u jednotlivých cviků do cíle, pak do další cvik.
Phase II.
Protože jsem zjistil, že přednožování na bradlech se dělá blbě se zátěžovou vestou. Změním to a prvně pojedu přítahy+kliky na bradlech
s tím, že nejprve srovnám počet serii . Po té v prvních seriích nahodim zátěžovou vestu a postupně první budu dělat ve vestě a vytlačovat
ty normální.
Přednožování bude jako další a to něčím vyplním v přestávkách . Podle stavu těla, bud nějaké dřepy/kliky nebo při dobré váze nějaké cviky s čínkama.
A v poslední části zase randominace - tabaty apod .
Phase III.
Jako vstup se bude počítat značná dávka vytunění a otočim to celé do nějakého úplně nového přístupu ;) A rychlejšího točení.
-----------------------
Parallelně:
Jednou za čas:
celodenní challange
backtrace
testy
kliky jsou cvik na prsa a je jedno jestli na zemi nebo na bradlech
za kazdou takovovu serii dej cvik na zada, idealne mezilopatkove svaly
Jedno - spíš sem myslel utilizaci, zatimco na bradlech těch 10kliku v serii je nějakejch 80-90% maxima. Tak na zemi, kde obyč kliky používam jako časovou vyplň je to nyní 7 kliků (v budoucnu 15) což je 15-30% maxima (fraška). Tím chci říct, že srovnání na počet serii je podle mě trošku zavádějící. Kliky obyč jako vyplň cvičím, protože se to tak hodí (mezi relaxací na další serii přítahů, které mi ještě nejdou, prostě přidat další spálený KJ a držet tělo v práci + to zároveň nepřímo krátí odpočinek jako takový) - klidně bych to na počet mohl stejnej počet odcvičit dejmetomu v 5ti (místo 13ti) serii. Zatímco těch 13 seríí přítahů, které jedu paralelně je to na co mam focus a co je zase hodně blízko mého maxima (85%+). Tzn. pokud na počet serii, tak by to podle mě mělo být přítahy vs kliky na bradlech (jako velký podíl maxima) a kliky vuči něčemu novému na záda (jako light vuči maximu) Takhle mi to dává smysl.
Já vím, nemáte rádi mé vzorce , ale i když jsem vyznavačem KISS principu (http://cs.wikipedia.org/wiki/KISS) tak ne vždy to funguje dobře a někdy je třebas to trošku komplikovat ;)
Abych to uzavřel - na záda je třebas dávat si pozor (zvlášt pro člověka sedící u kompu) a pokud řikáš přidat, přidám. Vím, že se tu spousta lidí vyřádila, že cvičím jako hulvát a že si nenechám poradit. Ale většinou navrhované šlo proti mé strategii. Cvičit více záda (serie za serie to v krátkém období prostě nedávám) je feasible. Takže ano. Děkuji a pokud sem někdy zavitáš, tak určitě to beru v potaz, ale hned příští cvičení to úplně neotočím. Jak se snažím růst každé cvičení o pár procent tak to teď můžu více zaměřit na záda a dočasně třebas vyhodit TABATAu kliků na konci a hodit místo toho něco jinéh. Ale určitě to nebude, tak že bych hned příští cvičení dělal 1:1. V první fázi chci dostat tělo do nějakého lepšího stavu postupnými změnamy. Na rychlé změny/styly apod. je myslim ještě nějaký ten měsíc čas.
zacinam nad tebou lamat hul
ok, shyby a kliky na bradlech 1:1
klasicke kliky a treba swingy dej taky 1:1
swing neni zase tak tezky cwik, koukni na videa zelezne koule, hledej na youtube a zkousej
a zacni driv, nez bude pozde!
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru