Tuk dolů, svaly nahoru

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tuk dolů, svaly nahoru  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Tuk dolů, svaly nahoru
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak by řekl Pohlraich, může mi někdo jako čtyřletýmu dítěti vysvětlit, jakej je rozdíl mezi dřepy (angl. squat) a squaty (česky dřep)?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Princ

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můžeš pomalu hubnout tuk i přibírat svaly, když budeš šikovná . Posilování, hodně bílkovin, dostatek tuků a moderovaný příjem sacharidů je k tomu tou nejlepší cestou

Každopádně squot = dřep, není tam žádný rozdíl. Doporučuju goblet dřep, 5x5, postupně přidávat váhy, aniž bys kazila provedení

Kide pokud chceš fakt řešit mě, platil jsem si trenéry, investoval tisíce do jídla, hodiny a hodiny každý den četl. Za první rok jsem nabral 17 kg při posilování 3x týdně, do toho jsem dál zápasil, úspěšně se etabloval ve vyšší váhovce. Potom jsem skoro 3 kg srýsoval - kvalita přírustku nebyla úplně zlá, a přeci jenom to trošku chtělo vyladit, těch 17 kg nové hmoty

Teď stojím tady a radím srát na něco, co se jmenuje jumping, a věnovat se rozvoji dřepu, kliku, shybu, zvedání věcí ze země... Tento názor ti připadá nevyzrálý?
Fireangel

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak čistě v překladu v tom rozdíl není, nicméně většina (ženských) dřepem myslí dřep k zemi, kdežto squatem vlastně poloviční dřep ....

Jinak díky všem, zkusím a uvidím :)
kid

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Můžeš pomalu hubnout tuk i přibírat svaly, když budeš šikovná . Posilování, hodně bílkovin, dostatek tuků a moderovaný příjem sacharidů je k tomu tou nejlepší cestou

Každopádně squot = dřep, není tam žádný rozdíl. Doporučuju goblet dřep, 5x5, postupně přidávat váhy, aniž bys kazila provedení

Kide pokud chceš fakt řešit mě, platil jsem si trenéry, investoval tisíce do jídla, hodiny a hodiny každý den četl. Za první rok jsem nabral 17 kg při posilování 3x týdně, do toho jsem dál zápasil, úspěšně se etabloval ve vyšší váhovce. Potom jsem skoro 3 kg srýsoval - kvalita přírustku nebyla úplně zlá, a přeci jenom to trošku chtělo vyladit, těch 17 kg nové hmoty

Teď stojím tady a radím srát na něco, co se jmenuje jumping, a věnovat se rozvoji dřepu, kliku, shybu, zvedání věcí ze země... Tento názor ti připadá nevyzrálý?

Značně, nicméně je to tvůj názor a máš na něj nárok.
kubaz

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevim proc by takove ty classy jako je jumping boxing nebo alpinning mely byt kravina, 100x lepsi nez si sednout na rotoped a 40min slapat a koukat do blba nebo na blba, kor pro zenskou, ktera si to cviceni chce i trosku uzit a ne z toho delat mucirnu
JanaHn

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mě jumping bavil šíleně!!! je to fakt záhul na fyzičku i ty nohy a zadek.......

rad už je tu ažaž.

já bych prostě víc dbala na jídelníček, dost bílkovin a tuků, ty sachry snížit.

2krát v týdnu třeba ten jumping nebo jiné kardio a 3krát v týdnu posilování ať už doma nebo v posilce.
Princ

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele váš problém je, že málo čtete články od vyhrocených silových trenérů. Pak jste málo zfanatizovaní do síly a nejedete se mnou na stejné vlně
krajtamen

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rotoped je super na kolena ;) Mě to doktor i fyzioterapeut doporučil na spravení menisků.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2014 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Hele váš problém je, že málo čtete články od vyhrocených silových trenérů. Pak jste málo zfanatizovaní do síly a nejedete se mnou na stejné vlně

Až budeš mít za sebou pár operací, pochopíš proč
Princ

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 2:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč? O čem to teď mluvíš?
Bosi

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 6:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
nevim proc by takove ty classy jako je jumping boxing nebo alpinning mely byt kravina, 100x lepsi nez si sednout na rotoped a 40min slapat a koukat do blba nebo na blba, kor pro zenskou, ktera si to cviceni chce i trosku uzit a ne z toho delat mucirnu

Presne, kdyz chce nekdo delat aerobku a zrovna ho bavi jumping, tak proc mu cpat cyklistiku, skakani pres svihadlo nebo cokoliv jinyho.
To je asi jediny prinos tech spinningu, walkingu, zumby a buhviceho jeste. I clovek co se nevyziva ve sportu si muze najit neco co ho bavi. Krom toho znam hoku ktera jumpingem vytvarovala nohy a zadek tak, ze jsem se divil, ze to nema z posilovny ...
Fireangel

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 6:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bosi napsal:
kubaz napsal:

Presne, kdyz chce nekdo delat aerobku a zrovna ho bavi jumping, tak proc mu cpat cyklistiku, skakani pres svihadlo nebo cokoliv jinyho.
To je asi jediny prinos tech spinningu, walkingu, zumby a buhviceho jeste. I clovek co se nevyziva ve sportu si muze najit neco co ho bavi. Krom toho znam hoku ktera jumpingem vytvarovala nohy a zadek tak, ze jsem se divil, ze to nema z posilovny ...

Tak já si zas docela umím vybírat z množství informací to podstatné.
Takže když mi jeden člověk řekne, že jumping je nahovno, neznamená to, že s tím z fleku seknu. Jak jsem už psala, jumping mi strašně zvedl kondici, jako dítě jsem měla silné stma a ještě i celou střední jsem měla zakázaný běh venku a vůbec jakýkoliv aerobní pohyb přesahující cca 20 minut, běh pro mě byl fakt neuskutečnitelný, nikdy jsem to neudýchala. Na trampies chodím rok a už dlouho jsem schopná klidně 50 minut v kuse běžet .... jediné, co mi n tom vadí, jsou prsa Tohle vám chlapům závidím, někdy to i přes kvalitní placatící podprsenku bolí :D
Tyhle různé organizované hodiny jsou určit super, zvlášť pro někoho, kdo se k ničemu jinému aktivnímu nedokope. Jenže, jak jsem taky už psala, mám za sebou skoro 12 let aktivního pohybu, chodila jsem na klasický aerobic, tae-bo, pilates, bruslit, plavat, jezdit na koni .... jenže vzhledem k tomu, že jsem měla vážné potíže s jídlem vlastně až do jednadvaceti, měla jsem v sobě zakořeněný pocit, že zhubnu jedině aerobně, takže 80% mé pohybové aktivity bylo "kardio". Vzhledem k tomu, že k posilování jako takovému, ač s vlastní vahou a jen 2x týdně (kruháč, k tomu další dvě hodiny jumpingu), jsem se přeorientovala až poslední rok a změny na těle vidím, i když by to mohlo být mnohem lepší .... jenže mě fakt "zasáhlo" to měření na inbody, myslela jsem si, že jsem na tom líp, jak váhově, tak co do složení těla.
Proto teď řeším, jestli mám překopat celý trénink, na nějakou dobu prostě vzhledem k mým časovým možnostem vynechat kardio jako takové a třeba i dočasně se věnovat hlavně rozvoji svalů, s tím, že buď pak půjde tuk dolů "sám" nebo pak opět zreviduju jídelníček a .... to prostě teď nevím. Pocitově mě spíš trápí přebytek tuku, rozumově vím, že bych nejdřív měla zamakat na svalech. Navíc mám geneticky placatý zadek a z trampolíny kulatý nebude :) Tam jasně vidím jen a pouze efekt výpadů a spol. Jako já nevypadám nijak blbě, většinou mi nikdo nevěří, že mám skoro 60 kilo ... ale prostě to může být ještě mnohem lepší, jen se snažím najít cestu, která bude rozumným kompromisem mezi dostatečnou zátěží a sebelikvidací, naubližovala jsem si už dost ..........

Mimochodem, jedinou přístupnou posilovnu mám v Neratovicích, kde pracuju - na pravidelný trénink to není, vzhledem k tomu, že z práce stíhám tak tak letět vyzvednout dcerku do školky, ale občas bych to zvládla - úplně náhodou, není někdo z vás tady odsud, někdo, kdo by byl schopný na mě mrknout a říct mi konkrétně, co je kde špatně apod.?
JanaHn

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 8:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

napiš sem i ten jídelníček, ten je myslím hodně důležitý.

a posilovat můžeš v pohodě i doma, výpady, dřepy, v rukou činky pořiď si TRX, to nezabere místo.....

já osobně chodím do posilky teprve 2-3 měsíce, předtím jsme přes rok cvičila jen doma a výsledky to má.

a to, že vážíš 60kg a nevypadáš na to....to máš úplně fuk, na tom tak nesejde.

tvým cílem je přece zpevněná postava a síla a né určité číslo na váze. Nebo se mýlím??
sk

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 8:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Fireangel napsal:
Tak čistě v překladu v tom rozdíl není, nicméně většina (ženských) dřepem myslí dřep k zemi, kdežto squatem vlastně poloviční dřep ....

stare moudro rika: myslet, znamena h...o vedet :D
Fireangel

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2014 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
Fireangel napsal:

stare moudro rika: myslet, znamena h...o vedet :D

To moudro je velice moudré :)
Přiznávám, že polovičnímu dřepu taky říkám squat :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tuk dolů, svaly nahoru Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: