Tuk dolů, svaly nahoru

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tuk dolů, svaly nahoru  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Tuk dolů, svaly nahoru
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JanaHn

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2014 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to je stále dokola. nejde jen o ty KJ

právě proto, že námaha neodpovídá výsledkům bys to měla změnit, jak stravu, tak cvičení.

tak investuj do trenéra, výživ. poradce apod......snad natrefíš na někoho dobrého.

tady se plácá pořád dokola.

prostě chyba tam je.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2014 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je pořád furt dokola. Vykašli se na nějaký KJ a bazální metabolismus, to je nepřesný. Přidej si sacharidy a potom to koriguj podle toho, jak budeš vypadat. Pokud nemáš problémy s míň sacharidama, můžeš to zkusit začít vlnit.

Jestli ti to co děláš nefunguje, pak to musíš změnit. Já bych zkusil začít cvičit silově, co tě ale dost limituje je to, že nemůžeš chodit do posilovny. Takže bych zkusil koupit nějaký nakládací jednoručky, nebo kettlebell, nebo vymyslet nějakej jinej typ závaží, kterej můžeš zvedat ze země, dřepovat s ní, dělat s tím tlaky apod.

Pravděpodobně je ale hlavně chyba v tom jídelníčku, ono zase tak nezáleží, co děláš za pohyb, pokud máš dobře nastavenej jídelníček, hubneš vždycky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fireangel

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2014 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JanaHn napsal:
to je stále dokola. nejde jen o ty KJ

právě proto, že námaha neodpovídá výsledkům bys to měla změnit, jak stravu, tak cvičení.

tak investuj do trenéra, výživ. poradce apod......snad natrefíš na někoho dobrého.

tady se plácá pořád dokola.

prostě chyba tam je.

Ale jo, já ty kJ a živiny opakuju proto, že si nemyslím, že jím málo.. :)
Já vím, že je někde chyba - jako není problém vyřadit alkohol, stejně piju jen 1x týdně víno a většinou ne moc. To klidně vyřadím úplně ...
100% jídelníček není dočasně problém, stejně jím takhle už roky, co do složení (jakože zelenina, ovoce, celozrnný chléb, ořechy, maso, sýry, jogurty atd.), jen jím samozřejmě mnohem víc než když jsem trpěla anorexií a mnohem míň než když jsem se prala se záchvatovitým přejídáním. Určitě můžu vyhodit občasné nevhodnosti, to zvládnu - aby se vidělo, jestli to funguje.
Ale stejně pořád nevím, co mám teda zkusit - jestli přidat sacharidy nebo ne a jestli víc posilovat :) fakt doufám, že mi tohle všechno řeknou po té diagnostice ve čtvrtek. Určitě dám vědět :)
Fireangel

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2014 4:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
To je pořád furt dokola. Vykašli se na nějaký KJ a bazální metabolismus, to je nepřesný. Přidej si sacharidy a potom to koriguj podle toho, jak budeš vypadat. Pokud nemáš problémy s míň sacharidama, můžeš to zkusit začít vlnit.

Jestli ti to co děláš nefunguje, pak to musíš změnit. Já bych zkusil začít cvičit silově, co tě ale dost limituje je to, že nemůžeš chodit do posilovny. Takže bych zkusil koupit nějaký nakládací jednoručky, nebo kettlebell, nebo vymyslet nějakej jinej typ závaží, kterej můžeš zvedat ze země, dřepovat s ní, dělat s tím tlaky apod.

Pravděpodobně je ale hlavně chyba v tom jídelníčku, ono zase tak nezáleží, co děláš za pohyb, pokud máš dobře nastavenej jídelníček, hubneš vždycky.

Alee, vzdyt furt rikam, ze jsem na kJ a ziviny kaslala ted dlouho a jedla sice zdrave, ale podle pocitu :) jen kdyz se tu zacal resit jidelnicek, tak jsem to zkusmo propocetla...jinak to nehlidam :)
Ja bych brala, ze kdyz obcas snim neco ne uplne super do "redukce", ze nebudu hubnout (shazovat tuk).
Nejde mi do hlavy, ze mi nejdou nahoru svaly ani poradne sila - furt taham kilovky jednorucky a blokuju si z toho krk, protoze je neunesu a nelepsi se to - techniku mam spravnou, cvicitelka me kontroluje, ale proste ten cvik udelam parkrat a nejde to a kruci sakra se to nezlepsuje! :/
I kdyz vzhled tela se za podledni rok dost zlepsil - nalacno mam videt svaly i na brise :D
Ale jo, ok - zkusim pridat jedno posilovani s vlastni vahou tydne a zacit jist sachry po treninku s tim, ze jidelnicek budu drzet i v sobotu, kterou jsem si davala volnejsi. Kdyz nebude fungovat tohle, zacnu tu otravovat s doporucenim na nejakeho teenera, protoze tohle neni uz mozny..
Pitkin

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2014 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fireangel napsal:

Nejde mi do hlavy, ze mi nejdou nahoru svaly ani poradne sila - furt taham kilovky jednorucky a blokuju si z toho krk, protoze je neunesu a nelepsi se to - techniku mam spravnou, cvicitelka me kontroluje, ale proste ten cvik udelam parkrat a nejde to a kruci sakra se to nezlepsuje! :/

Vyměnil bych cvičitelku, evidentně tomu nerozumí, když si se zasekla na kilové čince.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
JanaHn

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2014 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

s těma činkama je to zvláštní......s kilovkama mi tu blbne syn 21 měsíců a s 2kilovkama malý školáci.

já naopak, jak často tahám malýho, tak v rukách "něco" udržím.
Fireangel

PříspěvekZaslal: po srpen 18, 2014 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JanaHn napsal:
s těma činkama je to zvláštní......s kilovkama mi tu blbne syn 21 měsíců a s 2kilovkama malý školáci.

já naopak, jak často tahám malýho, tak v rukách "něco" udržím.

Tak samozřejmě kilovou činku uzvednu, ale když se bavíme o takových těch klasických cvicích, jako je rozpažování apod, tak prostě tu činku zvednu párkrát (třeba 10x, u předpažení, kdy maká biceps, třeba 20x,) a sval na ruce (jakýkoliv, mám s prominutím nahovno triceps, delťák, předloktí i trapéz) prostě nemůže, ne že bych nepřekonala pálení, ale já nemám vyloženě sílu, když se snažím to přetáhnout, začne mě tahat krční páteř, cítím tlak do hlavy a odcházím se zablokovaným krkem. K rehabílitační doktorce jsem objednaná na konec září, dřív nebylo místo. Neurolog mi řekl, že jsem v pořádku, obvoďačka, že křivě stojím a ať se srovnám (super, tak se snažím rovnat, ale asi už to mám tak zafixované, že ani nevím jak sedět a stát rovně), fyzioterapeutka mi řekla, že se mi blokují žebra a od toho se vše odvíjí a že s tím moc dělat nejde, takže já už fakt nevím, na koho se obrátit.
Někde je něco špatně a já už fakt nevím, jestli mám nějaký zdravotní problém, nebo blbě cvičím, blbě jím nebo co .....
Nohy se svalově lepší, ruce vůbec. Gumičku na cvičení? Na nohy a zadek červenou, rukama sotva roztáhnu nejměkčí zelenou.
Jeden doktor mi dokonce řekl, že bývalá anorektička, která si v patnácti zlikvidovala všechny svaly ztrátou 30 kil a následným pětiletým hubnutím a nabíráním + - 10kil, nikdy svaly mít nebude, protože tělo je prostě neumí dělat.
Což je, podle mě, nesmysl jak Brno. Ale už vážně nevím, kde najít někoho, kdo by byl schopný mi říct, co je kde konkrétně špatně.
A ty záda jsou asi čím dál horší, včera mě přítel hladil po zádech a skoro vyděšeně mi říkal, že na levé straně mám vedle lopatky úplnou "bouli" ze svalu a na druhé straně nic, prostě se mi ta bolavá levá strana celá jakoby vytáčí dopředu, mám vystouplejší lopatku ... ale už fakt nevím, za jakým doktorem jít.
Fireangel

PříspěvekZaslal: po srpen 18, 2014 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:
Fireangel napsal:

Vyměnil bych cvičitelku, evidentně tomu nerozumí, když si se zasekla na kilové čince.

Jinou v okolí nemám :)
Ale ona sama neví, prostě jakékoliv cviky, kde jdou ruce, resp. ramena, od těla - rozpažování, překřižování rukou nad hlavou z upažení atd. mi dělají problém, nevadí mi zvedat předloktí, když mám zbytek paže u těla, takže maká jen biceps ...... dámský klik až k zemi neudělám za celý rok cvičení ani jeden a na skupinových hodinách posilování je tak trochu můj problém, že daný cvik neudělám, protože není moc prostor pro vymýšlení individuálních alternativ.
Fakt jsem se snažila to řešit, jak říkám, byla jsem u obvoďačky, neurologa, fyzioterapeutky a nikdo mi nebyl schopen říct, co je vlastně špatně - už snad jedině nějaký kvalitní trenér, ale už nemám moc chuť zkoušet, komu se zas dostanu do rukou, musel by mi fakt někdo doporučit někoho konkrétního .... na konci září jdu k rehabilitační doktorce a teď ve čtvrtek na diagnostiku těla (bodystat, zátěžový test na trenažéru, flexibilita atd.), kde by měli schopní mi dát doporučení, co změnit v pohybu a v jídle, tak třeba taky na něco přijdou ......
sk

PříspěvekZaslal: po srpen 18, 2014 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to mi teda rekni, k cemu je dobre machat 20x s 1kg cinkou...na tom muze vydelat max. tvuj pritel

radejii vezmi 5kg a machej jen 5x...btw. jak to delas v obchode ? To neuneses ani nakup ? :D
Fireangel

PříspěvekZaslal: po srpen 18, 2014 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
to mi teda rekni, k cemu je dobre machat 20x s 1kg cinkou...na tom muze vydelat max. tvuj pritel

radejii vezmi 5kg a machej jen 5x...btw. jak to delas v obchode ? To neuneses ani nakup ? :D

Jo, to on je spokojenej .... :D

Já to unesu, když mi ta ruka visí podél těla - když se teda budem bavit konkrétně o tašce s nákupem, nebo třeba dejme tomu balík petek (6x1,5l), tak to odtáhnu, ale nezvednu ruku do pravého úhlu ... popisuju to jak blbec, ale chápeš, co myslím .... to samý když zvedám dceru (20kg), tak si buď dřepnu, ona si naleze a já se zvednu s ní v náručí (takže to tahají nohy) nebo si prostě musí trochu povyskočit, pak už ji udržím v náručí, ale staticky ji ze země taky nezvednu ......

Cvičitelka mi říkala, že když ty cviky nezvládám s kilovkou, mám si vzít půlkilovku, ale spíš udělat stejný (takže spíš vyšší, třeba 50) počet opakování ... to jsem chvilku dělala, ale akorát se to celé zhoršilo, po měsíci s půlkilovkama jsem už nezvedla skoro ani tu kilovku, když to přeženu .... nepotřebuju nabouchané ruce, jediné, co se mi trochu "udělalo", jsou delťáky (myslím tak, že ten sval je vidět i nezatnutý ) a prsa, na to ty moje polokliky asi stačí ....

Takže spíš se snažit udělat cvik míňkrát, ale přidat závaží? Pětikilovou jednoručku se obávám, že do jakéhokoliv jiného pohybu, než že vedle mě bude viset, nezvednu ..... dvou až tří kilovku možná, ale fakt to zopakuju třeba 3x ..... :/

Což o to, já nepotřebuju mít nabouchané ruce, daleko radši budu za vymakaný zadek a stehna, ale záda zpevněná mít musím a vzhledem k tomu, že je ten vršek takhle nanic co se síly týče, něco je někde špatně a nebylo by určitě od věci s tím něco udělat ...
Princ

PříspěvekZaslal: po srpen 18, 2014 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Začni klikem o zeď. Až jich najisto zvládneš několik perfektních, dělej kliky o něco menšího. Např. použij tyč od multupressu, o kterou budeš dělat kliky, a v průběhu týdnů a měsíců jí postupně snižuj, až nakonec uděláš několik jistých kliků na zemi.

Stejnou tyč můžeš použít na přítahy (ostatně žádné lepší využití multipress nemá ). Co se týče noh, začni několika perfektními dřepy. Pak je začni dělat s jednoručkou na prsou (goblet dřep), postupně přidávej váhu.

Z izolovaných cviků s půlkilovým závažím zesílit nejde. A ty jsi nebezpečně slabá. Trenérky se zbav.
JanaHn

PříspěvekZaslal: po srpen 18, 2014 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hm, to by fakt chtělo s tím něco dělat, když máš ten vršek takhle slabej.....
Fireangel

PříspěvekZaslal: po srpen 18, 2014 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Začni klikem o zeď. Až jich najisto zvládneš několik perfektních, dělej kliky o něco menšího. Např. použij tyč od multupressu, o kterou budeš dělat kliky, a v průběhu týdnů a měsíců jí postupně snižuj, až nakonec uděláš několik jistých kliků na zemi.

Stejnou tyč můžeš použít na přítahy (ostatně žádné lepší využití multipress nemá ). Co se týče noh, začni několika perfektními dřepy. Pak je začni dělat s jednoručkou na prsou (goblet dřep), postupně přidávej váhu.

Z izolovaných cviků s půlkilovým závažím zesílit nejde. A ty jsi nebezpečně slabá. Trenérky se zbav.

Díky. Zní to dost logicky, že klik je komplexnější a účinnější než jednoručky bez váhy... :)
Fajn, začnu pracovat na kliku. Jak má vypadat vím, techniku vemtšiny cviků mám, troufám si tvrdit, správnou - jen nemám sílu.
Ruce mě limitují i u planku - cítím, že břichem a zádama bych ještě vydržela, ale začne se mi propadat hrudník dolů v ramenou třeba už po půl minutě, takže zbytečně dělám často přestávky.
Jinak ten goblet jsi mi radil myslím už taky ty, nastudovala jsem techniku a v pátek jsem jich se dvěma kilama na prsou udělala 2x10 a 5x5, konec už bolel, ale provedení jsem udržela...stehna mě bolí doteď ;)
Fireangel

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2014 6:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dávám vědět, včera jsem byla na té diagnostice kondice, pohybového systému atd.

Takže, inbody mě změřilo fakt blbě. Resp. to, že mě paní nahnala na inbody hned po cvičení, mělo prostě vliv.

tuku mám podle bodystatu 26%, norma je 20 - 26%, takže sice jsem na horní hranici, ale furt je to norma. Dvě kila tuku dolů a budu na 22%, což je ideál a míň bych stejně asi nechtěla, takhle mám aspoň prsa :)

Svaly - inbody mi vyhodilo, že jsem naprosto na spodní hranici, na bodystatu mi to vyšlo kus za polovinou normy, takže k horní hranici a není potřeba se nějak hnát za svalovou hmotou, když mi to nahoru stejně pořádně nejde, očividně jsem teď podle všech parametrů (krev, tlak, BMI, kondice, zdraví ......) tam, kde jsem z hlediska možností organismu naprosto v ideální rovnováze.

Tak jsem se trochu uklidnila.
Flexibilita (šlachy, klouby, kloubní spojení) naprosto perfektní, stačí udržovat na stejné úrovni. Svalová síla spodních končetin vysoko nad normou, vršek zdatně pokulhává.

Nicméně to není chyba svalů na rukou, resp. oproti nohám je mám slabší, ale problém je v tom, že mám zafixované blbé zapojování svalů, prakticky nikdy mi nezapnul spodek břicha, hned mi to začnou tahat třísla, chybí mi tam jakýsi pohybový stereotyp, kde se zapojí propojení bedra - spodní břicho, takže na břicho můžu makat jak chci, ale dokud se nenaučím zapojit svaly správně, můžu se třeba stavět na hlavu a nic z toho nebude. To samé vršek - používám každou ruku svalově jinak, jinak mi zabírají jiné svaly a mám prostě vršek nasvalený z každé strany jinak, z čehož pak plynou problémy s ramenem, trapézem .....

Kompletní výsledky a doporučení ještě dostanu poštou, ale už teď mi bylo doporučeno soustředit se teď mnohem víc na pořádnou aktivaci všech svalových skupin (rehabilitace, pilates, trx, jakékoliv mobilizační cviky - to musím dořešit, kam s tím) a pokud na tom tedy trvám, tak zhubnout dvě, max. tři kila tuku.
Cvičím 4x týdně už roky, takže jestli chci změnu, mám prý přidat další hodinu cvičení, trochu mě tedy tlačili do delšího kardia, protože na testu na cykloergotrenažéru vyšlo, že mám horší zásobení těla kyslíkem, málo dýchám a kondici mám ve stavu "dobrý", což je střed a není důvod, proč se nepřesunout do "velmi dobrý" nebo i "vynikající". No.

Jinak bazál mám 1440, celkovou potřebu 2200kcal, plus mínus.

Mám se na nějakou dobu vyhnout silovým cvikům, které prostě neudělám správně - dřepy teda jedu bez problémů perfektně, ale břicho a záda, ruce musím nejdřív srovnat, pak můžu makat na síle, teď to nemá smysl, protože jak mám špatné pohybové stereotypy, maká všechno možné, jen ne ty svaly, které mají.
Irminsul

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2014 7:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Až natrénuješ 2 čisté kliky tak zkus žebříkový systém tréninku s tím že budeš přidávat příčky.Jako se jo dělá u shybů.zaručeně to funguje.U té síly rozhodně nejezdi 30x nějakou 1kg jč ale dej system například 5x5 když Ti jde o sílu.A tu trenérku vykopni jak Ti tady už psaly.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tuk dolů, svaly nahoru Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: