Turistika

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Turistika  Úvodní stránka -> Ostatní -> Turistika
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
refresh

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2015 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jezdím na běžky do Bedřichova už od školy kdy jsme tam jezdili na lyžař. kurz. Bydleli jsme vždycky v penzionu U Zvonu, ale pokud chceš hotel a kvalitu tak to bude chtít podívat se jinam, na výběr je toho řekl bych dost.
Každopádně všude okolo-jak Janov nad Nisou tak Bedřichov jsou sjezdovky. Na běžky je ideální vyrazit na stadion přímo běžecký areál, v zimě je tam pro úplné začátečníky udělaný jen malý okruh, kde se dá "rozběhat". Je tam start jizerské 50ky, když od tamtud vyrazíš, těch možných tras je na výběr opravdu hodně, včetně trasy kdy můžeš dorazit až do Liberce a když nebudeš mít náladu běžet zpět, tak se můžeš vrátit autobusem, ten jezdí zase až ke startu 50ky
Na ubytování je ideální vzít si i lyže nebo snowboard a prostřídat to.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2015 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hezký topic, doufám, že se časem rozroste z pokrytí Krkonoš i na jiné trasy.
Freimen

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2015 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

refresh napsal:
Já jezdím na běžky do Bedřichova už od školy kdy jsme tam jezdili na lyžař. kurz. Bydleli jsme vždycky v penzionu U Zvonu, ale pokud chceš hotel a kvalitu tak to bude chtít podívat se jinam, na výběr je toho řekl bych dost.
Každopádně všude okolo-jak Janov nad Nisou tak Bedřichov jsou sjezdovky. Na běžky je ideální vyrazit na stadion přímo běžecký areál, v zimě je tam pro úplné začátečníky udělaný jen malý okruh, kde se dá "rozběhat". Je tam start jizerské 50ky, když od tamtud vyrazíš, těch možných tras je na výběr opravdu hodně, včetně trasy kdy můžeš dorazit až do Liberce a když nebudeš mít náladu běžet zpět, tak se můžeš vrátit autobusem, ten jezdí zase až ke startu 50ky
Na ubytování je ideální vzít si i lyže nebo snowboard a prostřídat to.

Super, díky moc za rady. A přímo v okolí Bedřichova je skiaerál, kam stojí jet za to? Já na ten snowboard myslím, abych si vzal sebou, ale abych přejel do Rokytnice, kde je můj nejoblíbenější český skiarál, mám to tam hrozně rád a fakt si zajezdím.

Ubytování klidně horská chata, spíš abych nemusel nikam daleko přejíždět či docházet, ale aby to bylo blízko nástupních míst na magistrálu. Ten Bedřichov vypadá, že je orpavdu klasika a je tam hodně variatn ohruhů, to se mi líbí (zase tak nezkušený nejsem, spíše jsem myslel vzdálenosti :) ) . Spíš přemýšlím, co tomu 700 - 900 m udělá, když bude lehce nad nulou, to v Krkonoších, kam jezdím nejčastěji (pod Špindlerovkou), problém nikdy nebývá :)
refresh

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Skiareál Beřichov je naproti startu jizerské 50ky, ten je řekl bych nejlepší v bedřichově, ale každopádně Rokytnice je proti tomu něco jiného, navíc nevím jak to teď bude v Bedřichově s kvalitou sněhu, protože když to vidím v Liberci, tak je tu teď celkem nepříjemná obleva.
Já na ty běžky mám nejradši když je pod nulou klidně i víc, letos jsem bohužel ještě nebyl a asi jsem ty mrazy propásl, a to to mám kousek , měl jsem se vydat minulý týden když tu byly ráno teploty k -10°C.
S tím ubytováním asi budeš mít lepší podívat se třeba na nějaké recenze, protože možností je tu dost a nechci ti radit nějak na slepo, já protože to mám kousek tak ubytování neřeším.
Tady a tady se kdyžtak podívej, jsou tam i trasy té jizerské běžkařské magistrály, hřebínek je takový záchytný občerstvovací bod, kde si vždycky dáváme čaj, je to taková lesní chatka, a všechno za pár korun
Freimen

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám čas v polovině příštího týdne, má být mezi 2-4 st a sluníčko, co od toho očekávat na Jizerské magistrále? Bude to sjízdné? Je to hodně nízko většinou kolem 800m, tak se bojím oblevy. Díky :)
ygg

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
Mám čas v polovině příštího týdne, má být mezi 2-4 st a sluníčko, co od toho očekávat na Jizerské magistrále? Bude to sjízdné? Je to hodně nízko většinou kolem 800m, tak se bojím oblevy. Díky :)

Pokud budou 2-4 přes den, tak v noci bude pod nulou, max ta nula, a pokud přes den nebude pršet, tak se se sněhem nic moc nestane. Možná bude složitější namazat, ale sníh zůstane cca jak je dnes.

A v Bedřichově na staďáku ti namažou:-).
Freimen

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 5:11 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

Jj, děkuju, rozhoduju se mezi Bedřichovem (U Lesa, Prezidentská) a Jizerkou - tam se mi líbí, že je to výše a 18 min do Rokytnice na snb :)
ygg

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tam ti je namažou taky ... http://skiservismara.webnode.cz/ :-).

Škoda, že do tý pahorkatiny nejezdím, tohle by byl můj sen, nemuset se s tím sajrajtem patlat:-).
Freimen

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 5:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Tam ti je namažou taky ... http://skiservismara.webnode.cz/ :-).

Škoda, že do tý pahorkatiny nejezdím, tohle by byl můj sen, nemuset se s tím sajrajtem patlat:-).

super, bomba, jsou na obou místech

jako obvykle díky za skvělé rady
Freimen

PříspěvekZaslal: ne únor 15, 2015 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

refresh napsal:
Skiareál Beřichov je naproti startu jizerské 50ky, ten je řekl bych nejlepší v bedřichově, ale každopádně Rokytnice je proti tomu něco jiného, navíc nevím jak to teď bude v Bedřichově s kvalitou sněhu, protože když to vidím v Liberci, tak je tu teď celkem nepříjemná obleva.
Já na ty běžky mám nejradši když je pod nulou klidně i víc, letos jsem bohužel ještě nebyl a asi jsem ty mrazy propásl, a to to mám kousek , měl jsem se vydat minulý týden když tu byly ráno teploty k -10°C.
S tím ubytováním asi budeš mít lepší podívat se třeba na nějaké recenze, protože možností je tu dost a nechci ti radit nějak na slepo, já protože to mám kousek tak ubytování neřeším.
Tady a tady se kdyžtak podívej, jsou tam i trasy té jizerské běžkařské magistrály, hřebínek je takový záchytný občerstvovací bod, kde si vždycky dáváme čaj, je to taková lesní chatka, a všechno za pár korun

vzhledem k názvu topicu je to vlastně offtopic, když Jizerky vyhrály, ale zeptám se, co je tedy na Jizerské magistrále nejhezčí vidět? Myslím ve směru od Bedřichova. Jaké např. výhledy, vyhlídky, cesty, skály atd. je krásně vidět, zkrátka takový ten seznam "must see" :) Moc děkuju :)
Spazik

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neboj se ani Krkonoš, co se týká běžek. Na Horních Mísečkách jsou upravené okruhy (ale to je spíš pro sportovní běžkaře), pokud si spíš na turistiku, po hřebenech se dá taky dobře běžkovat a je tam spousta tras (v podstatě podobná těm letním), jenom je to do kopce na hřeben, ale dá se vyjet lanovkou. (Jizerky jsou prdlajz hory, spíš taková trochu zvlněná rovina :-) )
Freimen

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Neboj se ani Krkonoš, co se týká běžek. Na Horních Mísečkách jsou upravené okruhy (ale to je spíš pro sportovní běžkaře), pokud si spíš na turistiku, po hřebenech se dá taky dobře běžkovat a je tam spousta tras (v podstatě podobná těm letním), jenom je to do kopce na hřeben, ale dá se vyjet lanovkou. (Jizerky jsou prdlajz hory, spíš taková trochu zvlněná rovina :-) )

já vím, bydlím vždy pod Špindlerovkou na VZ, čili na hřebeni, ale už to tam mám prochozené hodně a na běžkách jsem tam byl 2. ledna a prostě pak už krpály, ono to má asi něco do sebe, že ty Jizerky jsou ploché, právě kvůli tomu :)
Freimen

PříspěvekZaslal: po únor 16, 2015 7:27 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

tak jsem nesehnal na celých 5 dní ubytování (se stravováním) pro sebe v Bedřichově (přítelkyně je u moře, tak mám "pré" ), tak to musím nakombinovat - 3 dny Jizerská magistrála, 2 dny Krkonošská magistrála (tento víkend), tak kdybyste někdo byl okolo v sobotu/neděli, dejte vědět
refresh

PříspěvekZaslal: čt únor 19, 2015 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
..vzhledem k názvu topicu je to vlastně offtopic, když Jizerky vyhrály, ale zeptám se, co je tedy na Jizerské magistrále nejhezčí vidět? Myslím ve směru od Bedřichova. Jaké např. výhledy, vyhlídky, cesty, skály atd. je krásně vidět, zkrátka takový ten seznam "must see" :) Moc děkuju :)

Já jezdil trasu nová louka, kristiánov, rozmezí-tam by to mohl být pěkný výhled, ale vždycky jsem tam byl když byla nahoře dost mlha (je to 1000m)

a nic nebylo vidět , od tamtud jsem jel většinou zpět. Cesta tam je pěkné stoupání, ne moc prudké ale táhlé a pak dolů což je pěkný sjezd , takhle to je cca 25km trasa, když jsem jel jen na dopoledne, tak to je akorát příjemná trať, nebo se dá jet zpátky směrem na hřebínek, to už je trasa delší. Jinak se dá jet třeba k v.n. Josefův důl to je kousek, ono takhle v zimě je to pěkné všude, záleží kam se teď bude dát zajet, jak jsou na tom trasy. Ale teď se drží teploty pořád kolem 0°c tak by to nemuselo být špatné, pokud koukneš na http://www.jizerskaops.cz/ tak tam průběžně popisují stav drah.
Bombay

PříspěvekZaslal: út srpen 11, 2015 8:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lehce to oživím.

Na podzim (září až listopad) plánuju víkendový výlet do Tater, Malé Fatry.
Zatím to je ve stadiu příprav, ale pokud by někdo měl tipy, zkušenosti, uvítám.

Kdy: září až listopad 2015
Délka: pa/so, případně so/ne
Počet osob: 4 chlapi
Plán: dorazit na slovensko, ubytovat se v nějakém penzionu/privatu/hospdě a absolvovat jeden až dva "výstupy" (Rozsutec, Chopok, Baranec, hřebenovku, či kýho šlaka). Večer si někde popít, omrknout slovenské holky, pokočkovat se případně s místníma machos Prostě s klukama pánská jízda.

Jde spíš o to, jestli někdo nahodí tipy, jaký kopeček vybrat, nebo kde to už nemá v listopadu smysl, případně link na stránky o turistice v týhle lokalitě, atd.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Turistika Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: