full body vs split? Co je lepsi?

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - full body vs split? Co je lepsi?  Úvodní stránka -> Trénink -> full body vs split? Co je lepsi?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Co je lepsi pro narust svalovych objemu a sily?
FULLBODY
58%
 58%  [ 50 ]
SPLIT
41%
 41%  [ 36 ]
Celkem hlasů : 86

Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 3:46 pm    Předmět: full body vs split? Co je lepsi? Odpovědět s citátem

zajimalo by mne, co je podle vas lepsi na narust sily a svalovych objemu
nemusite byt strucni, budu rad, kdyz napisete, proc zrovna ten ktery
dekuji
Draper

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OMG Petre, tohle uz tu snad bylo mockrat a stejne se vsichni shodnem na tom, ze funguje oboje a hlavni je strava. Uplne zbytecnej topik

Myslim, ze bude nejlepsi to rovnou smazat nez tu zacnou nekteri teoretici produkovat sve myslenkove pochody a zacne tu flame.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
OMG Petre, tohle uz tu snad bylo mockrat a stejne se vsichni shodnem na tom, ze funguje oboje a hlavni je strava. Uplne zbytecnej topik

Myslim, ze bude nejlepsi to rovnou smazat nez tu zacnou nekteri teoretici produkovat sve myslenkove pochody a zacne tu flame.

bylo ale tohle je topik prave pro tohle tema

ja myslim ze je lepsi nez split, protoze vetsina strongmanu trenuje spis na bazi fullbody nez splitu
je to spis dano komplexnimi cviky nez preferenci, ale vyzniva mi to tak
cerpam z treningu ciza a s.smana
Draper

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pripada mne, ze se cimdal vice utapis v teorii. Jen bacha at ti to nepreroste pres hlavu a neprestanes v dusledku zavalu informaci chodit cvicit, protoze nebudes vedet, co je vlastne nejefektivnejsi.
Znovu rika, zbytecna diskuze, ktera uz tu byla nescetnekrat. Ale klidne si dikutujte, kdo chcete, ja vyklizim pole.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Pripada mne, ze se cimdal vice utapis v teorii. Jen bacha at ti to nepreroste pres hlavu a neprestanes v dusledku zavalu informaci chodit cvicit, protoze nebudes vedet, co je vlastne nejefektivnejsi.
Znovu rika, zbytecna diskuze, ktera uz tu byla nescetnekrat. Ale klidne si dikutujte, kdo chcete, ja vyklizim pole.

neprestanu neboj, porad ses pro me motivaci, ale cejtim v kstech, ze na tebe nemam
ale nedky bych chtel zkusit spolecnej trenal
Partridge

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oboje
MAST3R

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petře dopadneš jak já. :) Budeš řešit jestli dát prsa stimhle nebo stimhle, jestli jít v pondělí ráno nebo je lepší v neděli večer.

Já poslední dobou jedu 2 plus 1, ale mám to rozdělené na 3 tréningy, takže projedu skoro celé tělo dvakrát do tejdne. Cvičim jak tu psal zrhuba hovnivál, když to nejde dám 6 opakování, když to jde dám 10 a svět se nezboří. Snažim se držet 10,8,6,6 ale sparing stejně ze mě vymáčkne více.

Jinak někdy jdu třeba jeden tréning a pak dna dny volno, jindy jdu tři tréningy po sobě. Prostě jak to vyjde, jak se mi chce. Dřív jsem taky cvičil FB, ale split mi více vyhovuje. Tolik ode mě.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Petře dopadneš jak já. :) Budeš řešit jestli dát prsa stimhle nebo stimhle, jestli jít v pondělí ráno nebo je lepší v neděli večer.

Já poslední dobou jedu 2 plus 1, ale mám to rozdělené na 3 tréningy, takže projedu skoro celé tělo dvakrát do tejdne. Cvičim jak tu psal zrhuba hovnivál, když to nejde dám 6 opakování, když to jde dám 10 a svět se nezboří. Snažim se držet 10,8,6,6 ale sparing stejně ze mě vymáčkne více.

Jinak někdy jdu třeba jeden tréning a pak dna dny volno, jindy jdu tři tréningy po sobě. Prostě jak to vyjde, jak se mi chce. Dřív jsem taky cvičil FB, ale split mi více vyhovuje. Tolik ode mě.

dekuju, konecne rec
ja ted uz taky nejedu striktni fullbody
mam to rozdelene na taky a tlaky
ale shyby mam pokazde
Reiben

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně si myslím, že split je jen pro pokročilé cvičence s ambicemi v závodění v kulturistice. Pro všechny ostatní je lepší full body 2-3 týdně, nebo trénink vršek/spodek atd. Hlavně tento typ tréninku vytvoří funkční tělo, které není jen pro vzhled, ale i pro reálný život a lepší výkony ve sportech (fotbal, hokej, bojová umění, atletika atd.. atd..).
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
Osobně si myslím, že split je jen pro pokročilé cvičence s ambicemi v závodění v kulturistice. Pro všechny ostatní je lepší full body 2-3 týdně, nebo trénink vršek/spodek atd. Hlavně tento typ tréninku vytvoří funkční tělo, které není jen pro vzhled, ale i pro reálný život a lepší výkony ve sportech (fotbal, hokej, bojová umění, atletika atd.. atd..).
nekde je tu topik o postavach sportovcu, a gymnasti a crosfitaci jasne vedou
e nikdo z nich nema podvahu a ty svaly jsou funkcni
MAST3R

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
Osobně si myslím, že split je jen pro pokročilé cvičence s ambicemi v závodění v kulturistice. Pro všechny ostatní je lepší full body 2-3 týdně, nebo trénink vršek/spodek atd.

Podle mě spíš jak kdo na co reaguje a co mu vyhovuje. Sparing cvičí cca 5 let stoho celou dobu jen split, partie 1krát týdně. Cvičí zhruba jak to řikal Dorian: jedna sérka lehce, jedna střední a pak do selhání a roste stoho. Síla mu teď šla strašně nahoru.

Jinak vršek/spodek je už tak druh splitu. :)
koudy.

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nic proti Draperovi, ale myslím si, že je lepší nad tréninkem přemýšlet trochu víc než míň .
MAST3R

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koudy. napsal:
nic proti Draperovi, ale myslím si, že je lepší nad tréninkem přemýšlet trochu víc než míň .

Já bych řekl, že spousta lidí až moc zbytečně přemýšlí, místo toho aby vzali činku a začli jí zvedat.
Draper

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
koudy. napsal:

Já bych řekl, že spousta lidí až moc zbytečně přemýšlí, místo toho aby vzali činku a začli jí zvedat.

Asi tak. To se jen snazim naznacit.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2011 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kazdy z nas, kto chodi na toto forum ma urcity ciel. Trening je len jednym z prostriedkov a jednou z okolnosti, bez ohladu na to, ci je na prvom mieste sila, svalova hypertrofia, sila a vybusnost etc. Na prvy pohlad ide sila a hypertrofia ruka v ruke, co ale nie je pravda. Samozrejme, suvis maju, ale to nie je potrebne rozoberat teraz.
Tu sa dostavam prave k nezmyselnosti podobnych tem a diskusii, aky typ treningu je lepsi. Kulturistovi, ktoremu je jedno, ci drepne 150kg alebo 250kg bude Prilepinova tabulka tak akurat na nic... Trojbojarovi budu izolovane cviky na definiciu svalu tiez asi na nic. Kulturista sa rozhodne ale silovemu treningu nevyhne. Niekto, kto potrebuje silu a vybusnost a flexibilitu, asi nebude pouzivat kulturisticke principy, kedze objem svalu mu moze prave vadit a znevyhodnovat ho. Cize, co je lepsie? Fullbody? Ci split?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - full body vs split? Co je lepsi? Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: