Bolest deltových svalů při cvičení hrudníku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest deltových svalů při cvičení hrudníku  Úvodní stránka -> Trénink -> Bolest deltových svalů při cvičení hrudníku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jirdano

PříspěvekZaslal: pá prosinec 21, 2012 8:07 am    Předmět: Bolest deltových svalů při cvičení hrudníku Odpovědět s citátem

Ahoj, mam tenhle problém:

Už asi měsíc mě trápí bolest ramen kdykolik cvičním hrudník, respektive při tlakových cvicích. Není to bolest kloubů, ale svalová bolest. Cvičím s malou váhou 15 opakování a důraz na techniku a jakmile začnu cvičit např bench press, jsem sice schopen ho odcvičit v plném rozsahu, ale jakmile skončím sérii, tak místo toho abych cítil hrudník, cítím přední delty - a to takovým způsobem jako by mi měly upadnout. To samé při tlacích s jednoručkami. Když jsem zkoušel cvičit kliky na kruzích, ten samý druh bolesti se objevuje v zadních deltách.

*Edit: Ještě na doplnění, bolest vždycky z 90% zmizí po pár sekundách od dokončení série, po tréninku ty svaly ještě nějakou dobu cítím, ale půl hodiny po tréninku bolest zmizí úplně a další dny nic necítím. U cviků které delty tolik nezatěžují, např rozpažky na rovné lavici nebo pullover, je to OK.

Jediné co mě napadá jestli není něco v nepořádku se šlachami. Už jsem měl tenhle problém kdysi s předloktími, ale to poměrně rychle odeznělo samo.

Pokud se s tímhle už někdo setkal, prosím, poraďte jak se toho zbavit, nebo co je špatně.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá prosinec 21, 2012 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dáváš si pozor na polohu loktů při benchi? Kvůli rotátorům (EDIT: ano samozřejmě myšleno ramen) bys to neměl tlačit v pravym úhlu vůči tělu, ale v úhlu menším (tj abys neměl lokty skoro vodorovně s ramenama ale níž)

Naposledy upravil 8Shade dne pá prosinec 21, 2012 8:01 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
honzaj95

PříspěvekZaslal: pá prosinec 21, 2012 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rotátory ramen nejspíš

Najdi si na youtube shoulder mobility a cvič pár cviků před každým tréninkem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirdano

PříspěvekZaslal: pá prosinec 21, 2012 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo na rotátory už jsem začal cvičit poslední dva týdny, v těch ramenou mam disbalanci, mam je vystrčený dopředu a zkrácený přední delty dřív jsem si to neuvědomoval, ale tenhle problém mám odjakživa ještě než jsem vůbec začal cvičit s činkama. Nicméně je mi divný, že ta bolest v ramenou začla až teď (cvičím asi 5 let)

k tomu benchi - lokty by měly být ok a činku zvedám po obloukové dráze
Lada78
Anonymní

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2012 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mohou to byt take pretizene tihove vacky v rameni, zrovna u tlakovych cviku dostavaji zabrat pomerne dost. Zacina to bolesti, muze se to stupnovat i vyhazovanim ramene a neprijemnym krupanim v nem. Me na to zabral Voltaren 5x denne a 14 dni pauza bez komplet vrsku (diky bohu za drepy), potom velmi opatrne zpatky ke cviceni.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Bolest deltových svalů při cvičení hrudníku
Rychle na stránku:

Přejdi na: