skříplej nerv alias ústřel

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - skříplej nerv alias ústřel  Úvodní stránka -> Trénink -> skříplej nerv alias ústřel
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marki

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 3:04 pm    Předmět: skříplej nerv alias ústřel Odpovědět s citátem

Zdravím,
už od loňska mi zlobí skříplej nerv v křížový kosti, vystřelovalo mi to prvně do levý kyčle a nohy a od loňského léta mi to přešlo do pravé nohy...Léčili mi to rehabilitacema, dávali mi i baňky, akupunkturní jehličky, ale pořád to bolí ( taková bodavá bolest ). hlavně při běhu, teď už i na kole
nemáte někdo zkušenosti s léčbou, co by fakt pomohlo? ty rehabky jsou o ničem , hrozně mi to omezuje, bere to už i ze spaní.. u neurologa jsem byla včera a opět naordinoval rehabilitace...tak fakt nevím...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fyzioterapeuta nebo chiropraktika jsi zkoušela?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Marki

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

právě že k fyzioterapeutovi chodím, ten mi to naordinoval...ale přijde mi, že ten ultrazvuk a elektroléčba moc nezabíraj, aspon subjektivní pocit je nula nula nic:- (
Poman

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marki napsal:
právě že k fyzioterapeutovi chodím, ten mi to naordinoval...ale přijde mi, že ten ultrazvuk a elektroléčba moc nezabíraj, aspon subjektivní pocit je nula nula nic:- (

A co jinýho než ultrazvuk a elektorléčba? Páč to je jaksi nahovno

Ultrazvuk ti může při správný aplikaci (důležitý detail) uvolnit nějkej menší spazmus nebo trigger ale to je tak všechno. A většina druhý elektroléčby je krásná analgezie na půl hodinky tak... Nevidim čim tě léčej nikde...
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 8:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Marki napsal:

Ultrazvuk ti může při správný aplikaci (důležitý detail) uvolnit nějkej menší spazmus nebo trigger ale to je tak všechno. A většina druhý elektroléčby je krásná analgezie na půl hodinky tak... Nevidim čim tě léčej nikde...

a jaká že by měla bejt správná aplikace ultrazvuku s elektroléčbou musím souhlasit
Poman

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnold Strong napsal:
Poman napsal:
Marki napsal:

a jaká že by měla bejt správná aplikace ultrazvuku s elektroléčbou musím souhlasit

To záleží na tom co jim chceš docílit a kde to chceš udělat a jaká je diagnoza...hezky se uč. Poděbradský má jen 2 díly a každej jen kolem 300 stran, hezkou zábavu
Marki

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hmm...tak nevím, asi je to individuální, nebo nevím, prostě žádné účinky po tom ultrazvuku ani po elektrodách necejtim...možná ale časem...? nerozumím tomu, jen hodnotím subjektivně jako nula nula nic a ztráta času...
Tsunami

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Arnold Strong napsal:
Poman napsal:
Marki napsal:

To záleží na tom co jim chceš docílit a kde to chceš udělat a jaká je diagnoza...hezky se uč. Poděbradský má jen 2 díly a každej jen kolem 300 stran, hezkou zábavu

Oba Poděbradský + manuál jsem se musela naučit i pozpátku :D :D a kdžy jsem na zkoušce řekla, že magnetoterapie nejspíš nefunguje, vyhodili mě :D . Ale k tomu ultrazvuku, na nějaký menší problémy je to pro mě nedocenitelné, pacienti si to hrozně chválí a já když mě bolí např. zápěstí taky. Ale na větší problémy se to samozřejmě jen doplňek, ne hlavní léčba.
Marki

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 8:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

aha...mno a ta hlavní léčba...?to bych právě ráda věděla, co by mohlo být účinnější...aby to fakt zabralo, nemá někdo nějaký další zkušenosti třeba s akupunkturou nebo nevím co?
Tsunami

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marki napsal:
aha...mno a ta hlavní léčba...?to bych právě ráda věděla, co by mohlo být účinnější...aby to fakt zabralo, nemá někdo nějaký další zkušenosti třeba s akupunkturou nebo nevím co?

No nevím, čím přesně trpíš (a jsem ještě studující - takže brát s rezervou), ale spíš nějaké cvičení, manipulace,... řekla bych.
Marki

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

uáá, manipulace, to zní drsně tož uvidím co ta rehabka, kdyžtak zajdu k maserovi, aby mi rozhýbal...díky za radu...
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a má někdo zkušenosti a akupunkturou pro a proti
Poman

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marki napsal:
uáá, manipulace, to zní drsně tož uvidím co ta rehabka, kdyžtak zajdu k maserovi, aby mi rozhýbal...díky za radu...

Manipulace se už nedělaj. A nevim co by jsi si představovala že si někam lehneš něco ti píchnou,zapnou a ono to přejde? A té poznámce o masáži se nevyjadřuju se,bo se rozčílim akorát.

Všichni by chtěli PASIVNÍ proceduru co je uzdraví,tak to ale nefunguje.

PASIVNÍ PROCEDURY JSOU NA HOVNO

Je potřeba dignostikovat primární problém-co ti to dělá ten odstranit. nejlépe cvičením-milion léčebnejch cvičebních metod, je celkem jedno jaká- použitelná většina při správný indikaci.

Nedávno jsem měl pacienta s prakticky stejnou iradiací ( teda takových pacientů mám tak 10 týdně), léčba je úspěšná podle toho jak se sami snaží a někdy trvá i dýl- ale třeba tady u toho jednoho stačilo uvolnit ze spazmu m. quadratus umborum a bylo po problému. Jidny je potřeba překovat celý držení těla,upravit dýchání, stabilizovat trup nebo upravit postavení chodidla- záleží co je primrní problém. To že tě bolej záda neznamená že máš nemocný záda.
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Marki napsal:

Manipulace se už nedělaj. A nevim co by jsi si představovala že si někam lehneš něco ti píchnou,zapnou a ono to přejde? A té poznámce o masáži se nevyjadřuju se,bo se rozčílim akorát.

Je potřeba dignostikovat primární problém-co ti to dělá ten odstranit. nejlépe cvičením-milion léčebnejch cvičebních metod, je celkem jedno jaká- použitelná většina při správný indikaci.

Nedávno jsem měl pacienta s prakticky stejnou iradiací ( teda takových pacientů mám tak 10 týdně), léčba je úspěšná podle toho jak se sami snaží a někdy trvá i dýl- ale třeba tady u toho jednoho stačilo uvolnit ze spazmu m. quadratus umborum a bylo po problému. Jidny je potřeba překovat celý držení těla,upravit dýchání, stabilizovat trup nebo upravit postavení chodidla- záleží co je primrní problém. To že tě bolej záda neznamená že máš nemocný záda.

a co že to pán dělal že měl m. quadratus umborum ve spazmu to měl velkou asymetrii části těla
Tracey

PříspěvekZaslal: so červen 01, 2013 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:

Nemůžu než souhlasit, v lednu mě začala bolet záda a na klinice rehabilitace mě primářka poslala na elektroléčbu. Po měsíci, kdy to bylo ještě horší, mě poslala na CT, které odhalilo protruzi disku do páteřního kanálu a relativní stenózu. Tak mě šoupli do nemocnice, kapačky proti bolesti a na uvolnění svalového spasmu v levé půlce zad, následovaly trakce, obstřiky na neurochirurgii a vše bez výsledku. Tedy bylo to pořád horší. O tom, že mi neustále nakazovali klidový režim, se asi zmiňovat nemusím (cvičila jsem jen rehabilitační cviky, které mě tam učili).

Tak jsem v půlce dubna šla k soukromé fyzioterapeutce, která mi řekla, že to je to nejhorší, co můžu dělat - nedělat nic. Chodila jsem k ní měsíc dvakrát týdně na reflexní hloubkové masáže a začala zase normálně cvičit. Každý trénink přidávala další cviky a zkoušela, co už půjde a co ještě ne. A upřímně, co pomohlo nejvíc, byly mrtvé tahy. Po týdnu jejich zařazování jsem odložila bederní pás a dneska jsem poprvé dělala hluboké dřepy, i když jen s prázdnou osou, ale před pár týdny bych si nedokázala představit, že tenhle pohyb ještě někdy zvládnu. A jde to. Ale ne bez cvičení...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - skříplej nerv alias ústřel Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: