|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sabli

|
Zaslal: út leden 07, 2014 7:14 pm Předmět: bolest ramene při benči |
|
|
Zdravím, mám dotaz =). Když při benči bolí ramena a paže, čím to může být způsobeno? Existuje ještě jiná varianta než špatná technika? Třeba příliš silné prsní svaly a slabé ramena a ruce, které se unaví příliš brzy? Nebo něco jiného?
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: út leden 07, 2014 7:43 pm Předmět: Re: bolest ramene při benči |
|
|
| sabli napsal: | Zdravím, mám dotaz =). Když při benči bolí ramena a paže, čím to může být způsobeno? Existuje ještě jiná varianta než špatná technika? Třeba příliš silné prsní svaly a slabé ramena a ruce, které se unaví příliš brzy? Nebo něco jiného?
Díky |
Můžeš mít slabé či předunavené předloktí/zápěstí či ramena. Co cvičíš předtím?
|
|
| nahoru |
|
 |
sabli

|
Zaslal: út leden 07, 2014 7:45 pm Předmět: Re: bolest ramene při benči |
|
|
Nevcičím nic, snažím se jet prsa první. Ale více než prsa cítím bud ramena nebo ruce
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: út leden 07, 2014 7:56 pm Předmět: Re: bolest ramene při benči |
|
|
mě na ramena nedělaj dobře šikmý benče
|
|
| nahoru |
|
 |
sabli

|
Zaslal: út leden 07, 2014 7:58 pm Předmět: Re: bolest ramene při benči |
|
|
Mě hlavně rovnej benč. Ale nejhorší je, že prsa necítím skoro vůbec po ničem
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: út leden 07, 2014 8:01 pm Předmět: Re: bolest ramene při benči |
|
|
| sabli napsal: | | Mě hlavně rovnej benč. Ale nejhorší je, že prsa necítím skoro vůbec po ničem |
Bench s jednoručkama jsi zkoušel? Či třeba rozpažky?
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út leden 07, 2014 8:02 pm Předmět: |
|
|
Muze to byt cokoliv, od mikrotrhlinek ve svalu, pres tihove vacky, po spatne polozeni ramen. Zkusil bych tlaky jet s jednoruckama, jednak ti to dovoli vetsi variabilitu a rozsah pohybu, jednak to ve spouste pripadu resi prave bolest jednoho z ramen a v neposledni rade ten prsni sval procitis (a napumpujes) lepe...
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: út leden 07, 2014 8:08 pm Předmět: |
|
|
Taky technika bude důležitá, lopatky mít u sebe a nedávat činku moc ke krku, ale spíš níž. Mně levé rameno bolí spíš u šikmých tlaků a u tlaků v sedě mi vypne uplně - pravá ruka jede dál, ale levá nedá ani jedno opakování.
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanaliM

|
Zaslal: út leden 07, 2014 8:23 pm Předmět: |
|
|
bolí tě ramena a paže i při klikování ? _________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
sabli

|
Zaslal: út leden 07, 2014 8:25 pm Předmět: |
|
|
Nene, to ani ne... ale možná to bude tím, že jak mě nebolí prsa, tak je chci jet stále více a holt to ramena a ruce nestíhají
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanaliM

|
Zaslal: út leden 07, 2014 8:43 pm Předmět: |
|
|
regenerace je důležitá - určitě bych jeden příští trénink vyřadil - to, že tě bolí sval po tréninku tedy po probuzení a i několik dní od samotného tréninku je dobré znamení, že dostal slušnou nálož na to, aby se musel zadaptovat novému neznámému podnětu (s kulturistickou objemovou stravou sval lépe zregeneruješ a posílíš) - bacha ! přetrénování je sviňa ! už toto je signál, že musíš zapojit mozek a danou situaci řešit jinak, než se držet nalinkovaného tréninkového plánu - rozhodně nebudeš podávat takové výkony pokud dál pojedeš přes bolesti a nenecháš to odpočinout
dej si pauzu - dej si KitKat _________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
člověk

|
Zaslal: út leden 07, 2014 9:25 pm Předmět: |
|
|
Na to bacha....já jsem si minulý rok v prosinci odrovnal u BP pravé rameno... 3 týdny jsem nemohl pořádně cvičit vršek a když už tak to bylo zlehka a často i přes měnší bolest...
|
|
| nahoru |
|
 |
Kocik™
|
Zaslal: út leden 07, 2014 9:30 pm Předmět: |
|
|
Pokud to i v klidu samo neodezní - jdi k ortopedovi, a nenech se odbýt tím, ať přestaneš cvičit, popř. at posílíš záda a zajdeš si na masáž  .
|
|
| nahoru |
|
 |
sabli

|
Zaslal: út leden 07, 2014 9:32 pm Předmět: |
|
|
To by bylo asi nejlepší, to máš pravdu. Můžu se zeptat, co mám tedy žádat =)?
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út leden 07, 2014 10:39 pm Předmět: |
|
|
Dej si bacha na polohu loktů vůči tělu. Měly by být cca 45 stupňů vůči tělu a nejčastější chybou, kdy to odnáší ramena je právě úhel 90 stupňů.
Viz http://www.injoymint.com/images/storage/images/Bench%20press (1).jpg
Dále jsem ze zkušeností zjistil, že čím užší úchop, tím méně bolí ramena. (tím myslím třeba že při středním úchopu méně bolí ramena než při velmi širokém). Bohužel také čím užší úchop, tím více práce přebírá právě triceps (při širším prsa), takže je to něco za něco.
Pokud prsa z benče necítíš, můžeš zkusit techniku předvyčerpání. Zvolíš na začátku izolovaný cvik na prsa, který slušně odjedeš a až poté jdeš na bench. Soustřeď se před každým započetím opakování zatnout prsa, tedy iniciovat pohyb svalem, který má pracovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|