bolest ramene při benči

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - bolest ramene při benči  Úvodní stránka -> Trénink -> bolest ramene při benči
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sabli

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 7:14 pm    Předmět: bolest ramene při benči Odpovědět s citátem

Zdravím, mám dotaz =). Když při benči bolí ramena a paže, čím to může být způsobeno? Existuje ještě jiná varianta než špatná technika? Třeba příliš silné prsní svaly a slabé ramena a ruce, které se unaví příliš brzy? Nebo něco jiného?

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 7:43 pm    Předmět: Re: bolest ramene při benči Odpovědět s citátem

sabli napsal:
Zdravím, mám dotaz =). Když při benči bolí ramena a paže, čím to může být způsobeno? Existuje ještě jiná varianta než špatná technika? Třeba příliš silné prsní svaly a slabé ramena a ruce, které se unaví příliš brzy? Nebo něco jiného?

Díky

Můžeš mít slabé či předunavené předloktí/zápěstí či ramena. Co cvičíš předtím?
sabli

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 7:45 pm    Předmět: Re: bolest ramene při benči Odpovědět s citátem

Nevcičím nic, snažím se jet prsa první. Ale více než prsa cítím bud ramena nebo ruce
Mravenec1

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 7:56 pm    Předmět: Re: bolest ramene při benči Odpovědět s citátem

mě na ramena nedělaj dobře šikmý benče
sabli

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 7:58 pm    Předmět: Re: bolest ramene při benči Odpovědět s citátem

Mě hlavně rovnej benč. Ale nejhorší je, že prsa necítím skoro vůbec po ničem
balbi

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:01 pm    Předmět: Re: bolest ramene při benči Odpovědět s citátem

sabli napsal:
Mě hlavně rovnej benč. Ale nejhorší je, že prsa necítím skoro vůbec po ničem

Bench s jednoručkama jsi zkoušel? Či třeba rozpažky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Olejnas

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muze to byt cokoliv, od mikrotrhlinek ve svalu, pres tihove vacky, po spatne polozeni ramen. Zkusil bych tlaky jet s jednoruckama, jednak ti to dovoli vetsi variabilitu a rozsah pohybu, jednak to ve spouste pripadu resi prave bolest jednoho z ramen a v neposledni rade ten prsni sval procitis (a napumpujes) lepe...
Big Muscle

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky technika bude důležitá, lopatky mít u sebe a nedávat činku moc ke krku, ale spíš níž. Mně levé rameno bolí spíš u šikmých tlaků a u tlaků v sedě mi vypne uplně - pravá ruka jede dál, ale levá nedá ani jedno opakování.
MilanaliM

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bolí tě ramena a paže i při klikování ?
Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
sabli

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nene, to ani ne... ale možná to bude tím, že jak mě nebolí prsa, tak je chci jet stále více a holt to ramena a ruce nestíhají
MilanaliM

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

regenerace je důležitá - určitě bych jeden příští trénink vyřadil - to, že tě bolí sval po tréninku tedy po probuzení a i několik dní od samotného tréninku je dobré znamení, že dostal slušnou nálož na to, aby se musel zadaptovat novému neznámému podnětu (s kulturistickou objemovou stravou sval lépe zregeneruješ a posílíš) - bacha ! přetrénování je sviňa ! už toto je signál, že musíš zapojit mozek a danou situaci řešit jinak, než se držet nalinkovaného tréninkového plánu - rozhodně nebudeš podávat takové výkony pokud dál pojedeš přes bolesti a nenecháš to odpočinout

dej si pauzu - dej si KitKat
Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
člověk

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na to bacha....já jsem si minulý rok v prosinci odrovnal u BP pravé rameno... 3 týdny jsem nemohl pořádně cvičit vršek a když už tak to bylo zlehka a často i přes měnší bolest...

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Kocik™

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud to i v klidu samo neodezní - jdi k ortopedovi, a nenech se odbýt tím, ať přestaneš cvičit, popř. at posílíš záda a zajdeš si na masáž .
sabli

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To by bylo asi nejlepší, to máš pravdu. Můžu se zeptat, co mám tedy žádat =)?
8Shade

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dej si bacha na polohu loktů vůči tělu. Měly by být cca 45 stupňů vůči tělu a nejčastější chybou, kdy to odnáší ramena je právě úhel 90 stupňů.

Viz http://www.injoymint.com/images/storage/images/Bench%20press (1).jpg

Dále jsem ze zkušeností zjistil, že čím užší úchop, tím méně bolí ramena. (tím myslím třeba že při středním úchopu méně bolí ramena než při velmi širokém). Bohužel také čím užší úchop, tím více práce přebírá právě triceps (při širším prsa), takže je to něco za něco.

Pokud prsa z benče necítíš, můžeš zkusit techniku předvyčerpání. Zvolíš na začátku izolovaný cvik na prsa, který slušně odjedeš a až poté jdeš na bench. Soustřeď se před každým započetím opakování zatnout prsa, tedy iniciovat pohyb svalem, který má pracovat.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - bolest ramene při benči Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: