|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Fireangel
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 11:48 am Předmět: Tuk dolů, svaly nahoru |
|
|
Ahoj všem, prosím o radu.
Stručně - je mi 27, od 15 do 20 jsem hubla a přibírala 10kilo, k tomu šlapala 4x týdně na rotopedu, stepperu, 2x v týdnu k tomu lehce v posilovně jednoručky, nohy na strojích .... trpěla jsem anorexií a následně záchvatovitým přejídáním, na 165cm mi váha běhala cca od 50 do 60 kilo. Je mi jasné, že svaly jsem si odpálila a nabrala akorát tak dost tuku. Pak jsem otěhotněla, nabrala dalších 20 kilo (76), rok po porodu jsem byla na 55 (kojení, rotoped, stravu jsem neupravovala), po skončení kojení se to ustálilo na cca 59 kilech. Další tři roky jsem se "aktivně" snažila zhubnout - 4x týdně hodina rotoped, strava ve stylu "snaž se co nejmíň sacharidů a tuku" - důležité je slovo snaž, 1 - 2x týdně jsem se přejedla, pila alkohol apod. Nicméně váha se mi držela. Opravdu vím, co všechno bylo špatně, ale musela jsem si k tomu dojít sama ... poslední rok (je mi 27, 165cm a aktuálně 58kg) jsem začala víc posilovat, 2x týdně jsem začala chodit na kruhový trénink a 2x týdně na jumping. Pocitově fakt masakr, často jsem sotva lezla .... bohužel posilovnu v okolí nemám a kvůli dceři (samoživitelka ....) si úplně nemůžu dovolit dojíždět. Nemám váhu, z jistých důvodů jsem ji dávno vyhodila. Za poslední půlrok postava začala opticky vypadat mnohem lépe.
Minulý týden jsem měla možnost změřit se na inbody a výsledky teda nic moc ..... 59 kilo, svaly naprosto na spodní hranici normy, tuky naopak na horní hranici normy. Já vím, že jsem roky tělo dost ničila, ale poslední rok fakt makám (výpady, dřepy .....) a ty svaly jsou na tom pořád takhle špatně?
Fajn, co s tím - potřebuju sundat cca 5 kilo tuku a nabrat 3 kila svalů.
Čím mám začít?
Problém je v tom, že já jakoby "dělám všechno dobře". Samozřejmě, na nějakou dobu holt vyhodím všechny občasné jídelní hříchy ... i když teda jich moc nemám, stravu v základu držím dobře, bílkovin mám spíš místy až dost (115g), sacharidů méně (cca 130g), tuků se snažím kolem 60g.... přiznávám občasné víkendové víno a větší večeři, v týdnu sem tam kousek něčeho sladkého (protože jsem žila v tom, že už to vlastně bude stačit udržovat, a ono prd).
Ale s jídelníčkem si snad poradím, problém je v tom, že po všech těch problémech s jídlem jsem hodně háklivá na hlad, musím prostě jíst po cca 3 hodinách, tzn. klasických 5 porcí denně.
Co s tréninkem? Potřebuju tuk dolů, svaly nahoru. Co mám změnit? Vynechat úplně trampolíny (kardio, kondice ..) a jet jen posilování 4x týdně celé tělo s vl. váhou? Mám se svalama hrozný problém, dodnes neudělám pánský klik, nejsem schopná cvičit s těžší činkou než s kilovkou a to ještě jen chvíli .... zkoušela jsem kašlat na bolest a prostě to oddřít, 2x jsem si zablokovala krk takovým stylem, že jsem si vypracovala chronický CC a CB blok a jako bonus mě k tomu bolí celá spodní část trapézu a rameno
Co sakra mám dělat?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 11:58 am Předmět: |
|
|
Podle mně potřebuješ posilovat, a postupně nejen s vlastní váhou, ale i s činkami. Nejdřív ale musíš napravit ty problémy s páteří a trochu zpevnit svalový korzet. Doporučoval bych začít u fyzioterepeuta a pak si najít dobrého trenéra.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 12:00 pm Předmět: |
|
|
odpovim jen na jednu z tvych otazek, jestli citis ze vypadas lepe nez predtim a opticky to tak i v zradle je, tak se na cele inbody mereni vykasli, byl sem na inbody parkrat, jednou sem sel i se sestrou, ktera ma top vysportovanou postavu a ukazalo ji to s prominutim podobny srance, ze tuk na horni hranici,zadny svaly, atd..
|
|
| nahoru |
|
 |
Fireangel
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 12:10 pm Předmět: |
|
|
Posilovat potřebuju určitě ..... teď hodně zařazuju plank v různých modifikacích, že mám slabý střed těla si uvědomuju. Jde mi spíš o to, jestli má opravdu smysl, vzhledem k tomu, že jsem schopná si udělat čas 4x týdně cca hodinu, víckrát nebo na delší dobu se dcery "nezbavím", vynechat to dvoje samotné kardio a místo 2x týdně projet celé tělo 4x týdně ....... jakože nejdřív zapracuju na svalech a nadbytečný tuk na sobě holt přežiju do doby, než ........ budu mít dost svalů?
U fyzioterapetů jsem byla u několika, i u neurologa, na EMG, MR ...... všechno v pořádku, všichni mi řekli "nemáte na takové cviky sílu, tak je nedělejte, k čemu vám je, že uděláte klik? Prostě nemáte tělo silově stavěné .."
Fakt, všichni se vyjádřili v tomhle stylu. Nějak to ale jít musí a půjde.
Je fakt, že na sobě mám pár kilo tuku, který sice nevypadá nijak blbě, protože mám prsa, trochu zadek a sem tam někde trochu něco navíc, ale nic hrozného. Proto mě to tak překvapilo .... rozhodně na sobě chci dál makat, pohyb mám zažraný už přes deset let, jen tak s tím neseknu :) Jen přemýšlím, jestli nezměnit skladbu tréninku ......
Musím si vystačit se cvičením doma, popř. to, co nabízí místní trenérka - jumping a kruhový trénink.
Kubo - tonoucí se stébla chytá - fakt může být inbody nepřesné? Ve většině diskuzí ho všichni chválí, jak je to jeden z mála přesných strojů ........ jasně, je to jen stroj, ale kde je důvod, proč zrovna mě by to mělo měřit blbě? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 12:20 pm Předmět: |
|
|
kruhovej trenink neni spatnej je dobry ze se nevazis neni to moc objektivni hlavni je neco delat ale bohuzel svaly nerostou bez zateze, cviceni doma je taky dobry jen to chce cas a jestli vidis vysledky tak to neni marny drzim palce, a jestli nedas panskej klik tak delej damsky a urcite se dopracujes
|
|
| nahoru |
|
 |
Fireangel
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 12:28 pm Předmět: |
|
|
Dámský kliky dělám, udělám jich pět až k zemi a končím, pak už zvládnu jen tak pružit ... konkrétně ruce se mi moc silově nelepší.....
Zkusím to teď takhle, 2x týdně kruhový trénink, 1x týdně posilování doma s vl. vahou (squaty, výpady, kliky, angličáky ....) a 1x týdně buď běh nebo jumping nebo občas zajdu na vacushape (chůze na páse v podtlaku, sice to má být na celulitidu, ale tu skoro nemám, jen jsem zjistila, že když si tam přiklikám rychlost na 6km/hod, docela dobře se na tom maká, prostě kardio)......
Bílkovin mám v běžném jídelníčku dost, většinou cvičím k večeru, tzn. po tréninku už jen večeře a spát ..... doteď jsem po cvičení hodinu nejedla a pak zelenina + bílkoviny (sýry, Cottage, tuňák, maso, losos .......).
Je mi fuk, jestli bílkovinu po cvičení dostanu z jídla nebo proteiňáku, ale mám doma v rezervě Hydro 80 od Extrifitu, nebyla by to lepší volba hned po tréninku, než pevná strava ? Když potřebuju svaly, tak by pro ně mohlo být lepší dostat "rychlé proteiny", ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 12:47 pm Předmět: |
|
|
zaklad cviceni je jidlo a az potom doplnky a jak ctu ze budes delat squaty tak se musim zeptat budes delat drepy ? nebo takovou tu pico.inu co vymyslela nejaka kra.a ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 12:54 pm Předmět: |
|
|
"K čemu je že uděláte klik? Nemáte tělo silově stavěné?"  Tohle by řekl jen idiot
Jaký vole jumping, ty se fakt soustřeď na SÍLU. Více sérií, delší pauzy, jen několik málo perfektních opakování, postupně ztěžovat. Najdi si nějakého důvěryhodnějšího trenéra. Promiň, ale na jumping a podobné se chytají jen hlupáci.
Dokud nezvládneš klik, zákaz kardia
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 1:34 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | "K čemu je že uděláte klik? Nemáte tělo silově stavěné?" Tohle by řekl jen idiot
Jaký vole jumping, ty se fakt soustřeď na SÍLU. Více sérií, delší pauzy, jen několik málo perfektních opakování, postupně ztěžovat. Najdi si nějakého důvěryhodnějšího trenéra. Promiň, ale na jumping a podobné se chytají jen hlupáci.
Dokud nezvládneš klik, zákaz kardia |
Princi, myslíš, že s tvými zkušenostmi jsi schopen fundovaně radit druhým? Pokud ano, tak jsi za rok udělal opravdový kus práce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 2:50 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Takže ty kide doporučuješ raději jumping? |
Já položil otázku jako první, pokud chceš mou odpověď, tak nejprve sám odpověz.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 3:03 pm Předmět: |
|
|
Před rokem jsi se tu při řešení svých unikajících plynů přiznal, že s posilováním začínáš, proto mne zajímá, kde bereš tu svou sebejistotu při rozdávání mouder ostatním začátečníkům. Nic víc, nic míň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Fireangel
|
Zaslal: čt srpen 14, 2014 3:06 pm Předmět: |
|
|
Se nehádejte, ne :)
Pokedex - dělám radši klasické dřepy, u squatu mi prostě přijde, že trochu zabírají jen stehna, zadek vůbec - možná to dělám blbě, ale jsou mi sympatičtější dřepy jako takové. Ráda bych se dopracovala k zátěži, ale s dvacetikilovou dcerou na zádech se nezvednu z dřepu a lehčí závaží musím vymyslet - nacpu něco do batohu :D
Squaty (tu píčovinu) dělám do výskoku v rámci prvků HIIT v tréninku ;)
Princi - od jumpingu si, samozřejmě, neslibuju svaly, ale skvěle mi pak šla nahoru kondice jako taková, nikdy jsem nebyla schopná běžet, protože jsem to neudýchala, teď klidně vyběhnu na 40-50 minut v terénu..
Jde o to, že doteď jsem dělala víc kardia než posilování, nebo minimálně časově napůl a vzhledem k nutnosti trochu zvednout svaly a snížit tuk při zachování plus mínus stejné váhy a možnosti cvičit 4x týdně po hodině mi jde o to, jestli se na kardio, krom rozehřátí, vykašlat úplně a usoudila jsem, že asi jo - víc posilovat. Tím pádem ale i stravu musím z redukce přizpůsobit anabolismu, naberu svaly a pak co, zas budu kardiovat a hubnout?
Nebo je cesta, jak prohodit trochu tuku za trochu svalů?
Já vím, že oboje najednou nejde, ale ani trochu? Když přidám víc posilování, ale nechám jídelníček redukční ( tzn. v podstatě jen méně sacharidů), co se stane? Jak moc svaly potřebují velký příjem živin, energie?
Tuku mám dost, potřebuju ho naopak dostat dolů...musím tyhle dvě věci nutně dělat odděleně?
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|