|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
weightlifter

|
Zaslal: po únor 09, 2015 8:47 pm Předmět: Korte + doplňkový objemový trénink 5x týdně |
|
|
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda má níže uvedené smysl, nebo tělo nedokáže regenerovat natolik, aby byl trénink vhodný. Je mi 20, trénuji asi 4 roky jídelníček je v rámci možností objemový (nedokážu jej vypsat, neb každý den je trošku jiný, ale snažím se dbát na dostatečný příjem bílkovin i sacharidů) a doplňuji 3x denně proteinem, příjem BCAA z proteinu je cca 21g/den, HMB 1g/den, doba spánku min. 9 hod.
Pondělí, Středa, Pátek
- dřepy 6x5
- bench 6x6
- mrtvy tah 6x5
- lýtka na legpressu 4x8-12
Úterý, Čtvrtek
- bicepsový zdvih s velkou činkou 4x8-12
- tricepsové extenze s kladkou 4x8-12
- bicepsové zdvihy jednoruček na šikmé lavici 4x8-12
- pullover 4x8-12
- železný kříž (ne ten na břicho, ale na ramena) 4x8-12
- Krčení ramen s jednoručkami 4x8-12
- Klopení zápěstí podhmatem s velkou činkou na lavičce 4x8-12
Uvědomuji si, že Korte je náročný sam o sobě, ale i on je často doplňován doplňkovými cviky, které já jsem se rozhodl rozhodit do dvou tréninků. Hlavní důvod proč trénuji 5x týdně je, že díky prekérní situaci ve které se nacházím (studuji v zahraničí, takže 1300km od přítelkyně, rodiny, přátel) mi posilování nejen pomáhá k vysněné postavě, ale zároveň je pro mě velikou terapií, tudiž bych se tréninku 5x týdně nerad vzdal.
Díky za všechny podměty.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
bolgi
|
Zaslal: út únor 10, 2015 9:40 am Předmět: |
|
|
Plne rozumiem tvojej tuzbe travit v posilovni co najviac casu, pozname to asi vsetci. Ale pri korte treningu to je podla mna bude skratka blbost, pretoze nenechas telu cas rast a regenerovat. Prvy, druhy tyzden to mozno budes zvladat, ale ako pojdu hore vahy a bude sa kumulovat unava tak budes trpiet a stracat chut do treningu. Odpecies si cns, zacnes sa menej sustredit na treningu a bude hrozit riziko zranenia, ktore ta moze dostat z posilky na dlhsie ako by si si prial. Ine je byt 5krat v tyzdni v posilke a z toho polku treningov cvicit ramena a bicak a ine je 3krat ist velku trojku. Ja som isiel korte 2krat zatial a vzdy len 3 treningy do tyzdna s tym, ze ked som sa citil dobre, tak som na konci treningu hodil nejake doplnky. A fakt to stacilo, posledny tyzden uz bol na krv. Na druhy den po (obzvlast takom tazkom) fullbody treningu by si mal urobit vsetko pre to, aby si do posilky ani nepachol, prinajlepsom si dat nejake kardio ak sa fakt nudis.
Pokial fakt chces chodit 4-5 krat do tyzdna, skus sa mozno pozriet po inom treningu. Vrsok/spodok sa da ist 2+1, to mas presne 4-5 treningov do tyzdna a mas to vybavene :)
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: út únor 10, 2015 10:26 am Předmět: |
|
|
Díky za tvou odpověď, se kterou jsem bohužel tak nějak počítal...Nicméně zkusím ještě počkat na ostatní názory :) Nicméně musím teda říct, že mě vždy udivuje, jak každý vyzdvihuje náročnost Korteho :O Korteho 3x týdně jedu už druhým měsícem, váhy samozřejmě zvyšuji každým novým týdnem a i když v posledních sériích jedu dřepy, bench i mrtvy tah opravdu na pokraji všech sil, nedalo by se říct, že jsem další den nebo po konci týdne neshopný pohybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: út únor 10, 2015 10:32 am Předmět: |
|
|
Na 5x týdně bych zvolil jiný trénink..spodek/vršek+fullbody nebo tlaky/tahy+fullbody .
U korteho taky záleží jestli máš správně vypočítané % do začátku...podle toho se odvíjí jak náročné to pro tebe pak bude.
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: út únor 10, 2015 11:14 am Předmět: |
|
|
Popravdě plánované maxima mám ještě nadhodnocené, takže bych řekl, že v tomhle problém není. Prostě asi stíhám regenerovat? Jinak o jakém tréninku tréninku full body se bavíš? Protože to vlastně jedu teď :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: út únor 10, 2015 11:25 am Předmět: |
|
|
Myslel jsem to jako čtyři dny tlaky/tahy nebo vršek/spodek pak den pauza, 1 x fullbody, den pauza a znovu. Takhle ti to dá 5 dní tréninku a 2 dny volna. Cvičit se tak dá, ale je to taky docela záhul a chce to dost protahovat spodní záda. Ještě by to šlo tak, že bys po prvních dvou dnech hodil volno - vršek (nebo tlaky), spodek (nebo tahy), volno, vršek, spodek, volno, fullbody, volno, vršek, spodek, .....a furt dokola. To fullbody bych volil nějaké lehčí.
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: út únor 10, 2015 11:32 am Předmět: |
|
|
Chápu a zní to rozumně. Pak je tady ovšem jeden zásadní problém - chodím do univerzitní posilovny a ta o víkendech zavírá už v 15:30. Vzhledem k tomu, že o víkendech jsem vždy min. do 4 v práci, tak mi právě zbývá pouze ten pracovní týden, ze kterého bych chtěl vytřískat co nejvíce.
Takže se asi zeptám jinak - nějaký objemový trénink, který mohu trénovat 5+2 a bude mít smysl?
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út únor 10, 2015 11:52 am Předmět: |
|
|
| weightlifter napsal: | Chápu a zní to rozumně. Pak je tady ovšem jeden zásadní problém - chodím do univerzitní posilovny a ta o víkendech zavírá už v 15:30. Vzhledem k tomu, že o víkendech jsem vždy min. do 4 v práci, tak mi právě zbývá pouze ten pracovní týden, ze kterého bych chtěl vytřískat co nejvíce.
Takže se asi zeptám jinak - nějaký objemový trénink, který mohu trénovat 5+2 a bude mít smysl? |
Jakejkoliv split, kde procvicis partii 2x tydne
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 9:02 pm Předmět: |
|
|
Omlouvám se za delší odmlku. Rozhodl jsem se, že Kortemu MOŽNÁ ještě dám šanci, ale mám následující problém. Dnes jsem zkoušel maximálky a:
Váha: 69.5kg
Dřepy: 126 kg (133kg plánované maximum)
Bench: 77.5 kg (82kg plánované maximum)
MT: 132.5 kg (140kg plánované maximum)
Na základě tohoto bych měl ve 4. týdnu Korteho (tzn. 64% z plánovaných maxim) jezdit s váhami 53kg bench, 86kg dřepy, 90kg mrtvy tah. Jenže už teďkom jsem jezdil bez problémů 65kg bench, 100kg dřepy, 95kg mrtvý tah)
Jediné dvě odlišnosti, které mě napadly, jsou ty, že jsem jezdil "pouze" šest sérii. Takže zvýším na 8. Nicméně i tak ty váhy budou moc lehké. Druhá a poslední věc, která určuje obtížnost tréninku je tempo - v jakém, že se má Korte jezdit? Já jel jej v cca 201.
Takže - tempo určitě změní obtížnost tréninku, nicméně bude to ve finálním objemu (resp. nabrání váhy) až tak znatelný rozdíl?
V úterý jsem měl 4 dny volna, včera jsem si dal velice lehký trénink, dneska jsem jezdil maxima. Následují další tři dny volna a od příštího týdne chci začít znovu po relaxačním týdnu off.
Naposledy upravil weightlifter dne čt březen 05, 2015 9:52 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
bolgi
|
Zaslal: čt březen 05, 2015 9:25 pm Předmět: |
|
|
no neda sa nic robit, ked mas take maximalky, tak to proste treba tak brat. co by si chcel koncit na 90% 1RM? asi nie :) na tvoju bw je to slusne, takze sa nic neboj.
stale je tu jedna premenna s ktorou sa mozes pohrat - prestavky medzi seriami. daj si prestavky 30-45 sekund a uvidis ako sa ti zrazu budu zdat tie vahy tazke
|
|
| nahoru |
|
 |
weightlifter

|
Zaslal: čt březen 05, 2015 11:06 pm Předmět: |
|
|
Tak jasně, že končit s 90% 1RM asi ne, ale i tak prostě bude ten trénink bude mnohem lehčí...Jak říkám, už teď jsem po sériich jezdil bench o 12kg více a dřepy 14kg více než bych měl v posledním týdnu! Nějak si nedovedu představit, jak podobný trénink může nějak fungovat...Jasně, váhy nejsou všechno, ale i tak?
Takže ty si myslíš, že bych měl nehledě na nízké váhy podle plánu, jak diktuje Korte? Přestávky mezi sériemi ubrat můžu, teď jsem na cca minutě a půl.
Jinak jak je to s tím tempem? Jaké je správné tempo pro Korteho? 402 bych si díky váhám dokázal snad i reálně představit...
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: čt březen 05, 2015 11:42 pm Předmět: |
|
|
Nemusíš se těch procent držet tak striktně. Tak začni v prvním týdnu třeba na 60, ve druhém skoč na 64, pak 66 a 68, když to uregerenuješ. Já jel Korteho v lednu a taky jsem třetí a 4. týden jel 65 a 67% a bylo to bez problému.
Trochu mě udivuje ten bench, v sériích jezdíš 65 a maxko jsi dal jen 77? Já mám 67kg, Korteho jsem končil na 65 kg a maxko pak dal 95.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá březen 06, 2015 12:03 am Předmět: |
|
|
Tak ono je rozdíl jezdit to v sériích 1x týdně a 3x týdně FB  Ten čtvrtej týden je už docela záhul a navíc pokud by to pro tebe bylo furt lehký, můžeš si to protáhnout, podle mě by to mělo jen pozitivní efekt. Tam prostě vůbec nejde o ty váhy, jde o tu frekvenci. Ale samozřejmě na každýho to fungovat nemusí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá březen 06, 2015 12:24 am Předmět: |
|
|
a nebo zkus freimenova korteho
ten zacina na 70%
original korte?i kdyz jak poznat co je original?l je na 2x 4 tydny
v prvnim cyklu jedes 5 z redpokladaneho maxima a v druhem mas dva cviky 5x5 a jeden vzdycky 33x3 s vyssi intenzitou
a mimochodem,korte neni primarne na objem
to udela vetsinou ta zmena z nizkofrekvencniho splitu na vysokofrekvencni FB _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: pá březen 06, 2015 9:22 am Předmět: |
|
|
| weightlifter napsal: |
Dřepy: 126 kg (133kg plánované maximum)
|
V originál Korte se ta váha u dřepu zvyšuje o 25 lbs, což je o víc než jsi zvýšil ty. U benchpressu je tam myslím pauza na hrudníku, což udělá taky dost. Sérií pak není striktně 5, ale 5-8, takže pokud ti to přijde lehký, tak můžeš přidat.
Každopádně nic proti, ale nevím, jestli při tvých maximálkách/hmotnosti má nějaký Korte vůbec smysl.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|