|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: st prosinec 20, 2023 1:26 pm Předmět: |
|
|
19. prosince 2023, úterý
volno - plánované
po dvou trénincích má být rezerva, tak ji zatím držím. plánoval jsem nějaký wellness, ale nevyšlo to.
20. prosince 2023, středa
volno - neplánované
na trénink jsem se sice sbalil, a protože měly být tahy, tak jsem nebral ani těžké boty, ani opasek... a bohužel ani teplákovku :/ a bez tepláků, ani legín, to fakt nejde. a to už jsem se na tréninku obešel bez různých věcí, které jsem zapomněl. možná ještě u Magumiho v garáži bych mohl dělat benče, přítahy a shyby v džínách :D ale tahy v komerčním fitku asi ne.
sauna - 15 min., 10 min.
zpočátku trochu pára, protože jsme museli čekat, než to tam uklízečka vygruntuje hadicí, ale pak už to bylo fajn.
asi budu dávat tréninky když to půjde, protože jak je vidět, člověk nikdy neví, z jakého důvodu mu nějaký odpadne ;)
| Magumi napsal: | | Super tréninky, kamaráde, dřepy i tlaky, mám radost. A vypadá to, že ti tenhle program dobře sedí. |
díky, hlavně mě zatím nestresuje, ale jestli k něčemu bude, to se teprve ukáže.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: čt prosinec 21, 2023 2:07 pm Předmět: |
|
|
21. prosince 2023, čtvrtek
531+BBB, M1 W2 D3, tahy, polední trénink, FF Václavák
Mrtvý tah: (klasika, s pokládáním)
3x 110 kg
3x 140 kg
8x 162.5 kg, trhačky, série 3+, pak už nebyl morál, kyslík, síla
5x 10x 90 kg, tortura, jak bych nakládal vagóny
Břicho: (leh-sed na lavici)
5x 10x BW, v páté sérii jsem měl dost, takže zatím je to tak akorát
váhovka: 101.4 kg, stres je na hubnutí velmi účinný
tahy jsou teď pro mě nejnáročnější, po té top sérii už v podstatě nemám čím tahat a ty dlouhé desítky už jenom sosají zbytky šťávy a morálu. mohl bych na tu 3+ sérii dát třeba pět opáček, když mám v zásobníku osm, a v pohodě si to pak dojet, ale vzhledem k tomu, že je to jediná těžká série na celém tréninku, tak cítím a věřím, že mi dá nejvíc, když i já jí dám nejvíc, a stejně tak je pak nutné odjet i ty dlouhé série a dokonat dílo zkázy. *** Milan si s tím sice dává patnáctky, ale to je dobře, mládí vpřed ;) po pár mesocyklech to tam snad taky zase bude.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá prosinec 22, 2023 10:42 am Předmět: |
|
|
22. prosince 2023, pátek
531+BBB, M1 W2 D4, tlaky, ranní trénink, Maximus
Military press: (stopky)
3x 60 kg
3x 65 kg
8x 72.5 kg, série 3+, osmé už přetlačovaná, ale chtěl jsem ho dát, asi pr na stopky
5x 10x 40 kg, pořád stopky, OT2.5M, od sedmého opáčka tuhly svaly a více než dvě bych těžko přidal
Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek)
5x 10x 54 kg, akorát
posilka skoro prázdná, cvičilo se dobře, v top sérii jsem šel o jedno opáčko za hranu plánu, má to být technicky, ale když nic nebolí a hrubá síla tam je, tak je i chuť to přetlačit ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá prosinec 22, 2023 12:51 pm Předmět: |
|
|
Super tréninky, kamaráde. Už teď zvedáš parádní čísla a určitě z toho bude výborný progres.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá prosinec 22, 2023 10:19 pm Předmět: |
|
|
Koľko to trvá, takýto tréning? Ono to vyzerá tak minimalisticky, ale keď si človek preráta ten objem... _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne prosinec 24, 2023 3:54 pm Předmět: |
|
|
23. prosince 2023, sobota
wellnessy, Jedenáctka Chodov
sauna - 15 min. aroma, 5 min. finská, 10 min. aroma
po dvou trénincích příjemná pauza, ta aroma sauna mi asi dělá nejlíp, prý 65°, optimální vlhkost, to se pak krásně relaxuje, ta finská je brutus, většinou vylezu až na třetí schod, kde je místo, sedět se nedá skoro ani na prostěradle a za pět minut ze mě teče jak z kohoutku, ledovou vodu kvůli cévám vynechávám, ale to teplo jim dělá dobře.
| decarabas napsal: | Koľko to trvá, takýto tréning? Ono to vyzerá tak minimalisticky, ale keď si človek preráta ten objem... |
přesně, jak očekáváš, je to krátké, podle cviku 40-45 min., když dám doplňkové dva, tak to natáhnu až na 55 min., ale aktuálně jsem spokojený, top série zhruba v 15 min. mě přepne do zombie módu a jsem rád, že už mě nic těžkého nečeká ;)
24. prosince 2023, neděle , vánoce
volno - ale klidně bych si ten dopolední trénink dal a fandím všem, kterým to vyšlo ;)
užijte si hezký Štědrý večer! já už se těším na ten klid zítra :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po prosinec 25, 2023 2:25 pm Předmět: |
|
|
25. prosince 2023, pondělí , Boží hod
531+BBB, M1 W3 D1, dřepy, série 1+, polední trénink, Maximus
Dřep: (low-bar, sbd)
5x 120 kg
3x 140 kg
8x 155 kg, opasek 2. dírka , série 1+, desítka tam nebyla, ale spoko, vrací se to
5x 10x 80 kg, bez opasku
Břicho: (přednožky)
5x 10x BW
v supersérii
Biceps: (jednoručky, ve stoje, střídavě)
5x 10x 12.5 kg, akorát váha
vážit a měřit se budu až po svátcích, ale dnes mě velmi mile překvapilo, když jsem opasek dotáhnul až na druhou dírku, samozřejmě stažený jsem byl řádně, ale dopnutí a dokončená série se počítá ;)
silově to ještě není letošní top forma a už to nestihnu, ale to neva, příští rok pokračujeme dál, jak mi dnes popřál jeden spolubojovník z fitka.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út prosinec 26, 2023 2:00 pm Předmět: |
|
|
Super, krásně přidáváš a to pumpování na závěr ti očividně prospívá.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út prosinec 26, 2023 7:15 pm Předmět: |
|
|
26. prosince 2023, úterý
531+BBB, M1 W3 D2, benč, odpolední trénink, Maximus
Bench-press: (stopky)
5x 100 kg
3x 110 kg
4x 120 kg, série 1+, žádná sláva, příští cyklus zkusím zabrat
5x 10x 62.5 kg, stopky a dynamika
Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek, OT2M)
5x 10x 54 kg
minimální trénink, včera jsme byli na vánoce u tchána a dopadnul jsem jako obvykle, takže jsem byl rád, že na dnešek vycházejí benče. a že narozdíl od Jeseníka bylo i v podvečer fitko poloprázdné.
| Magumi napsal: | | Super, krásně přidáváš a to pumpování na závěr ti očividně prospívá. |
díky, přidávám podle tabulky a to pumpování po té předúnavě vůbec není naprázdno ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st prosinec 27, 2023 3:14 pm Předmět: |
|
|
27. prosince 2023, středa
531+BBB, M1 W3 D3, tahy, polední trénink, Maximus
Mrtvý tah: (klasika, s pokládáním)
5x 140 kg, nadhmat, bez magnézka
3x 160 kg, zámek, ale už to klouzalo
6x 170 kg, série 1+, opasek 2. dírka, trhačky, ale stejně to nestačilo, síla nebyla
5x 10x 90 kg, nadhmat, závěry už byly cítit
Břicho: (leh-sed na šikmé)
5x 10x BW
Biceps: (jednoručky, ve stoje, střídavě)
5x 10x 15 kg, OT2,2,2,3M, čtvrtý nástup jsem musel prodloužit, ale už to bylo jedno, svaly vytuhlé
tahy mohly být aspoň osmička, lépe desítka, ale není každý den posvícení a když to nejde, tak to netřeba lámat přes koleno, tenhle program dává zpočátku velkou rezervu a chce to aspoň tři cykly, abych posoudil, jestli je v těch "plus" sériích nějaký progres.
krom toho měl dnes být volný den, ale vychází mi to teď mezi svátkama tak, že dám ještě zítra tlaky, dokončím tak třetí týden, v pátek přesun na Moravu, v neděli na Silvestra zpět a v úterý 2. 1. zahájím čtvrtý, deloadový týden :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt prosinec 28, 2023 3:13 pm Předmět: |
|
|
28. prosince 2023, čtvrtek
531+BBB, M1 W3 D4, tlaky, polední trénink, Maximus
Military press: (stopky na hrudi)
5x 60 kg
3x 70 kg
5x 77.5 kg, série 1+, asi PR na stopky, páté šlo pomalu, ale došlo
5x 10x 40 kg, stopky + dynamika + OT2M, dobře vyladěno, ramena kaput
Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek, OT2M)
4x 10x 54 kg
1x 10x 60 kg, testík, šloto, budu opatrně po sérii přidávat
podle doporučeného effortu bych to v té plusové sérii po čtvrtém opáčku odložil, ale síly byla plná nádrž a nebylo proč ji šetřit, tak jsem ji tam nasměroval, i kdybych tu činku nakonec nepřetlačil. trochu se mi pak motala šiška po tom zhruba pětisekundovém (??) tlaku, ale to uspokojení stálo za to :) nad tímhle už stojí jenom pětka s 80, ale bez stopek.
tři týdny za mnou, čeká mě deload podle toho, jak se dostanu do fitka, a pak další mesocyklus, na který si tady zase vytisknu tabulku, protože kdo si to má pamatovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2023 4:27 pm Předmět: |
|
|
Krasa ty MP a drepy, jinak nedoporucuji se v te brozurce vyssi pocty opakovani na ty AMRAPy (a tedy nizsi vahy)? Nevim, jestli si to pamatuju dobre (cetl jsem to pred cca peti lety), ale prave jsem si (taky?) rikal, ze bych dal tezsi vahy. Nicmene nakonec jsem to nejel...
Az budu mit vyssi kalorie, tak to bude jeden z programu, co bych si rad zkusil
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: čt prosinec 28, 2023 6:05 pm Předmět: |
|
|
| caukymnauky napsal: | | Krasa ty MP a drepy, jinak nedoporucuji se v te brozurce vyssi pocty opakovani na ty AMRAPy (a tedy nizsi vahy)? Nevim, jestli si to pamatuju dobre (cetl jsem to pred cca peti lety), ale prave jsem si (taky?) rikal, ze bych dal tezsi vahy. Nicmene nakonec jsem to nejel... |
Je hodně variací 5/3/1, není to jen jeden tréninkový plán ale v základu se jedná o jeden týden 5+, další 3+ a pak 1+ s tím, že vše je počítáno z dost podseknutého maxka a ve výsledku to tak může být, že první trénink dáš klidně třeba 14 opakování.
Wendler právě říká váhu nepřidávat a klidně začít ještě níže, že jde o to se k té váze propracovat a defakto "udržet" ty opakování u amrapu další a další měsíce a přidávat pomalů = desítka má benefit pro osmičky, ta má benefit pro šestky, ty mají benefit pro čtyřky, ty mají benefit pro dvojky což následně znamená že i desítka má benefit na maximální sílu v dlouhodobém horizontu. Blbý je, že po nějaký době už chceš přidat ale tím jdeš pryč od programu a nedojdeš tak daleko.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: pá prosinec 29, 2023 7:10 am Předmět: |
|
|
Aha, ja cetl jenom original (treba zde https:// roids. vip/books/531%20by%20Jim%20Wendler.pdf), mas nejaky link na tu "tezsi" variantu?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá prosinec 29, 2023 7:49 am Předmět: |
|
|
třeba tady
| kód: | | https://www.lift.net/workout-routines/wendler-5-3-1/ |
| citace: | | You may notice the last set shows 5+, 3+, and 1+. During these sets you will be going for as many reps as possible. You do not want to go to failure, but your goal should be a new rep record each workout. |
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|