vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 232, 233, 234 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Turakam

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2024 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prepáč Vlku, máš x zdrav. problémov, vek a reálne okrem tréningu držíš režim tak deň-dva pred odbermi, neviem, je to bizár.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2024 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Prepáč Vlku, máš x zdrav. problémov, vek a reálne okrem tréningu držíš režim tak deň-dva pred odbermi, neviem, je to bizár.

už jsem to psal ke tvému předchozímu komentáři, to není režim, ale standardní příprava na odběr, aby vždy probíhal za stejných podmínek, výsledky měly vypovídací hodnotu a byly porovnatelné

jinak samozřejmě nějaký režim držet musím, není to sice kalorický deficit, ale v průměru je to vyrovnané a umožňuje mi to progres, kdybych nedržel, tak už jsem 120+

a obdivuju, že dokážeš shodit dvacet kilo, ale já tam zatím nejsem, i přesto, že si zdravotní rizika s tím spojená uvědomuji
Turakam

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2024 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aké výsledky by boli, keby si tie zásady držal tri mesiace, hm? Či je zlé reálne si zlepšiť zdravie?
vlk#

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2024 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Aké výsledky by boli, keby si tie zásady držal tri mesiace, hm? Či je zlé reálne si zlepšiť zdravie?

tři měsíce jsou málo, potřebuji režim, který dokážu držet celoživotně, a k tomu se dopracuji pouze postupnými udržitelnými změnami, nebo taky ne, držet něco měsíc nebo tři už jsem zkoušel, opakovaně, výsledky boli, ale nevydrželo to, před 3 měsíci jsem vážil 100 kg, před 2 lety dokonce 90, teď mám cca 105, ale na kreoši a pas drží stejně jako když jsem měl 100, takže ono to pomalu půjde, jenže v životě není pouze cvičení a občas musí člověk znovu vstávat, když mu něco podrazí nohy, ale samozřejmě, někdo má ten morál silnější, já s tím bojuju víc
caukymnauky

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2024 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
ale já tam zatím nejsem

Taky mi docela dlouho trvalo zcela prijmout fakt, ze mam oralni fixaci jak prase a je treba s tim neco delat... s uctou, Tvuj - Sigmund Freud

Jinak drzim palce s odbery a celkove se zdravim, samozrejme.
decarabas

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2024 6:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

dodo1985 napsal:
Chodi jsem kdysi dávat krev a rozdíly mezi sestřičkami byly obrovské.
Nejlépe to uměl zdravotník na vojně. Byl to bývalý narkoman a u něj člověk vůbec nevěděl, že mu bere krev.

beru kohokoliv, protože poslední tři odběry se nepodařily, to má být rutina a ne hledání zlaté žíly...

Jo jó, tiež som chválil sestričku minulý týždeň, ako bezbolestne mi odobrala krv.

A nakoniec mi aj tak prervala žilu durch a mám tam modrinu Také sú nadšené, že na tých mojich žilnatých prackách je všetko vidieť, že ma furt naberú jak praveký lovec oštepom.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Magumi

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2024 6:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Stravu nebudu komentovat, protože vím dobře, jak obtížné je počítat kalorie a hlídat si stravu v našem věku a při našem pracovním a rodinném zápřahu. Ale věřím, že to zvládneš; vzhledem k tomu, jak makáš v posilovně, jsi na tom stejně radikálně lépe, než naprostá většina chlapů v našem věku, i když máš proti teoretickému ideálu o pár procent tuku víc; ale to já mám momentálně taky. :) Úspěšná dieta stojí na změně životního stylu a k tomu je třeba přenastavit spoustu věcí, aby to bylo udržitelné, což není nic triviálního.

Přemýšlím ale už nějakou dobu o tom tvém programu a říkám si, jestli bys neměl větší silové pokroky, kdybys malinko zvednul intenzitu těch shazovaných sérií nebo zvětšil počet těch těžších pracovních sérií. Pokud dobře počítám, dáváš ty desítky přibližně na úrovni 55% 1RM, což na hypertrofii úplně stačí, ale na sílu je trochu míň, než by bylo třeba. Možná bys postupoval trochu rychleji, kdybys to zvedl tak na 65%. Jako alternativa mě napadá, že by sis mohl zkusit dát o jednu sérii víc v tom rozmezí od 80 do 90 procent, aby tam byl trochu větší silový stimul, což znamená místo jedné top série si dát dvě s tím, že u té první by sis nechal alespoň 1 opáčku rezervu, abys měl sílu na druhou. Četl jsem k tomu nějaké studie, a ukazuje se, že dvě až čtyři těžké série přinášejí o dost lepší výsledky než jedna.

Musel bys ale zvážit, jestli to zvládneš uregenerovat při své frekvenci tréninků, to neumím posoudit.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Carmelita

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2024 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlku, co se týče odběrů, úplně Ti rozumím. Páč nemám žíly, zažila jsem u obvodní a dokonce i v nemocnici už i zoufalý odběr z předloktí a kotníku.
Proto už roky chodím do laboratoře Medila - tam mě vždycky dobře opíchají.
Ne, teď vážně, v těch laboratořích jsou zkušené sestřičky a ještě se mi nestalo, že by byl nějaký výraznější problém. Možná by podobné odběrové místo bylo pro Tebe řešení.

https://forum.ronnie.cz/carmelita-grace-in-strength-t39323.html
vlk#

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2024 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

9. května 2024, čtvrtek
wellness, Form Factory Vršovice

plavání 20 bazénů, 280 m, 12 minut

sauna 10 minut

žůžo, cvičit se tady sice nedá, ale plavčo bylo velmi příjemné a budu to zkoušet plánovat na volné dny, abych se trochu dostal do kondice

caukymnauky napsal:
Taky mi docela dlouho trvalo zcela prijmout fakt, ze mam oralni fixaci jak prase a je treba s tim neco delat... s uctou, Tvuj - Sigmund Freud

díky za tip! k Freudovi jsem nikdy neodstal, teď jsem dal vyhledat orální fixaci a vidím, jak jsou takové věci už prostudované :) dám si ho na seznam a něco si od něj půjčím.

Magumi napsal:
Úspěšná dieta stojí na změně životního stylu a k tomu je třeba přenastavit spoustu věcí, aby to bylo udržitelné, což není nic triviálního.

děkuji za podporu, kamaráde, ty už jsi opakovaně dokázal, že se dokážeš přenastavit a jít napříč váhovkami a to je pro mě velká motivace!

Magumi napsal:
Přemýšlím ale už nějakou dobu o tom tvém programu a říkám si, jestli bys neměl větší silové pokroky, kdybys malinko zvednul intenzitu těch shazovaných sérií nebo zvětšil počet těch těžších pracovních sérií. Pokud dobře počítám, dáváš ty desítky přibližně na úrovni 55% 1RM, což na hypertrofii úplně stačí, ale na sílu je trochu míň, než by bylo třeba. Možná bys postupoval trochu rychleji, kdybys to zvedl tak na 65%. Jako alternativa mě napadá, že by sis mohl zkusit dát o jednu sérii víc v tom rozmezí od 80 do 90 procent, aby tam byl trochu větší silový stimul, což znamená místo jedné top série si dát dvě s tím, že u té první by sis nechal alespoň 1 opáčku rezervu, abys měl sílu na druhou. Četl jsem k tomu nějaké studie, a ukazuje se, že dvě až čtyři těžké série přinášejí o dost lepší výsledky než jedna.

desítky už jsou na úrovni 60 % 1RM a s každým meso to jde nahoru, protože přihazuji stejně jako na pracovní série, takže ještě pár meso a bude 65 %, zároveň s tím se protáhly i nástupy na 4-5 minut a přes 5 minut chodit nechci, taky ty desítky musí být dynamické, ještě do toho nebudu šťourat ;)

v případě top série by druhá mohla pomoci, ale je to odchylka od programu, který ještě nemám pořádně vyzkoušený tak jak je, musel bych poznat rpe 9, což bych občas netrefil, jako teď u posledních tahů a jsou z toho hned dvě opáčka mínus, taky se blížím fázi, kdy dám pouze těch 5/3/1 a víc tam nebude, taky další top série znamená +6 až 8 minut k tréninku, protože si na ní dávám záležet a pěkně mě vycucne, už teď jsem díky dlouhým pauzám na 50 minutách jenom za hlavní cvik a přidávám dalších zhruba 15 minut na doplněk, z pohledu vašich tréninků to není mnoho :) ale já se občas musím vejít, tak i doplněk vynechám, taky bych se více poničil a musel více regenerovat a já už jsem se i na tomhle schematu naučil zničit dostatečně ;)

díky za zamyšlení i za podněty, nechám si to v šuplíku až bude potřeba hrábnout do programu nebo budu chtít nějakou změnu, teď mě láká ten program dovést do selhání, postupném resetu pro všechny čtyři cviky a druhému kolečku, je to sice na dlouho, ale budu už mít velmi dobré srovnání, jak mi to funguje

Carmelita napsal:
Možná by podobné odběrové místo bylo pro Tebe řešení.

praktik má výslovné přání na vybranou laborku, se kterou má dobré zkušenosti, a pokud tě pošle opakovaně, tak je nutnost do stejné, ať je to plně srovnatelné, kardio není tak striktní, ale chodím pravidelně každé 3 měsíce, takže ideálně opět do stejné a před těmi 3 měsíci mě nabrali v pohodě, teď jiná sestřička a nešlo to
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2024 6:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
Turakam napsal:

tři měsíce jsou málo, potřebuji režim, který dokážu držet celoživotně, a k tomu se dopracuji pouze postupnými udržitelnými změnami, nebo taky ne, držet něco měsíc nebo tři už jsem zkoušel, opakovaně, výsledky boli, ale nevydrželo to, před 3 měsíci jsem vážil 100 kg, před 2 lety dokonce 90, teď mám cca 105, ale na kreoši a pas drží stejně jako když jsem měl 100, takže ono to pomalu půjde, jenže v životě není pouze cvičení a občas musí člověk znovu vstávat, když mu něco podrazí nohy, ale samozřejmě, někdo má ten morál silnější, já s tím bojuju víc
Taky to vidím stejně. Každý má jiné geny, jinou vůli, jiné životní podmínky a absolutně jiný moral. Rozdané karty na začátku života nejsou ani zdaleka stejné .o) A jak píšeš, udržitelnost je král. Na tvůj věk jedeš jak drak .o)
Magumi

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2024 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
[

díky za zamyšlení i za podněty, nechám si to v šuplíku až bude potřeba hrábnout do programu nebo budu chtít nějakou změnu, teď mě láká ten program dovést do selhání, postupném resetu pro všechny čtyři cviky a druhému kolečku, je to sice na dlouho, ale budu už mít velmi dobré srovnání, jak mi to funguje.

Jsou to jen takové opatrné návrhy, sám víš nejlíp, co ti funguje a jak se ve svém těle cítíš. A tenhle program ti podle všeho sedí moc dobře, zvládáš krásně regenerovat a postupně bezpečně přidávat.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Turakam

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2024 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

By si sa možno čudoval, kto má ake podmienky, avšak absencia pevnej vôle a reálneho opustenia komfortných zón sa dá ospravedlniť kadejako. Ono máme mier, prácu, krásne rodiny, darov až-až, takže dramatizovať bežný život v súčasnej dobe je úsmevné.
vlk#

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2024 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

11. května 2024, sobota
531+BBB, M5 W4/4 D3/4, tahy deload, polední trénink, Maximus

Mrtvý tah:
5x 105 kg
5x 125 kg, nadhmat
5x 145 kg, hook-grip, ale stejně nedržel, takže na desítky radši jistota
5x 10x 125 kg, trhačky, OT4M, o minutu kratší nástupy a po páté jsem odpadnul s vo2max :D

Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek)
8x 84, 78, 72 kg nebyla síla na desítky, tak jsem toho nechal

váhovka cca 105 kg

sice deload, ale díky těm 4 min. nástupům jsem si z toho udělal hezké kardio ;) příští meso už 130, tak jsem zvědavý, jestli bude OT5M stačit, zvláště po té top pracovní sérii

12. května 2024, neděle
531+BBB, M5 W4/4 D4/4, tlaky deload, polední trénink, Maximus

Military press: (stopky na hrudi)
5x 52.5 kg
5x 57.5 kg
5x 62.5 kg
5x 10x 52.5 kg, OT3M, zkrácené nástupy, ale i pátá ještě prošla v tempu bez rozdýchávání

Břicho: (přednožky)
5x 10x BW, OT2M

páté meso včetně deloadu za mnou, už se těším na šesté, protože tam už budou 1+ série pěkné kulaté váhy a nerad bych to ještě balil ;)
seeya

PříspěvekZaslal: ne květen 12, 2024 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ten deload neni trochu moc velky objem? V mojich papieroch to bolo nejak 50% z max nastavene a 5x10 tam nebolo vobec.
vlk#

PříspěvekZaslal: út květen 14, 2024 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

13. května 2024, pondělí
wellness, Jedenáctka Chodov

aroma sauna 65°: 15, 10 minut; pára: 10 minut

sice to není žádný velký saunový svět, ale ty sauny jsou lepší než v komerčních fitkách, vzduch mi připadá sušší a lépe a více se potím i v té mírné sauně

14. května 2024, pondělí
531+BBB, M6 W1/4 D1/4, dřepy 5+, polední trénink, FF Václavák

Dřepy: (low-bar, sbd)
5x 120 kg
5x 140 kg, velká jistota, to potřebuji
10x 160 kg, opasek, série 5+, od pátého jsem věděl, že kyslík tam naženu, teď už jen, co vydrží nožičky
5x 10x 120 kg, bez opasku, OT5M, tak nevím, co bylo horší, jestli ta plus série nebo pět těchto

čas 50 minut, více jsem ho neměl a energii jsem vyčerpal beze zbytku

váhovka: 104.0 kg

úkol zněl jasně, potřebuji 8-10 opakování, aby tam byl výhled na další progres, splněno při horní hranici, takže spoko, opasek na 2. dírku, taky drží, dlouhé série daly zabrat, už po druhé desítce jsem měl pocit, že by to dnes i stačilo, po třetí pak že snad dostávám svalovku v průběhu série a ne až zítra a pak už byly jenom dvě další. a teď si počkám, jak rychle to zregeneruji.

seeya napsal:
ten deload neni trochu moc velky objem? V mojich papieroch to bolo nejak 50% z max nastavene a 5x10 tam nebolo vobec.

asi mám jiné papíry :) těch 50, 60, 70 % na pětky je celkem v pohodě a 5x10 je nesnížené BBB, což je těžší, když dávám 60 % a je tam možnost snížit na 3x10, ale když je to celý trénink, tak to jde

a tradičně rozpis na další mesocyklus, M6, který už atakuje původní 1RM, u benče se zvýšil rozestup mezi plus sériemi na 7.5 kg a u military se zvýšil rozestup mezi pracovními sériemi na 7.5 kg, obojí v rámci rebalancování procent, abych někde zbytečně neskončil dříve

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 232, 233, 234 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: