|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: pá květen 02, 2025 8:56 pm Předmět: |
|
|
2. května 2025, pátek
kardio, střední intenzita, podvečerní, Form Factory Malešice
Chůze:
3 km, 30 min., do fitka
Běh na páse: (indiánský)
běh 7.5 km/h až do tepovky 145 a pak chůze 6 km/h do tepovky 120 a znovu
5 km, 43:40 min., prům. tep 135, max 148
první interval vypadal nadějně, 9 min. běhu, druhý interval 4 min. a pak už to spadlo zhruba na 2 min. běh a 2 min. chůze, abych se držel v daném rozsahu tepovky, ale dobrý, spoko, cílem byla nízká tepovka, tak si nemůžu stěžovat, že z toho nebyla "vysoká aerobka" ;)
Sauna:
10 min. a dnes už to moc pěkně hřálo, +2 min. studená sprcha +10 min. relax
taky už je připravené vířivka, ale zatím se tam nesmí, tak snad to časem zprovozní
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: ne květen 04, 2025 12:13 pm Předmět: |
|
|
3. května 2025, sobota
25Q2 W3 D1+2/4, dřepy+benče, 4/6/8, večerní, Form Factory OC Černý Most
Dřepy: (high-bar, sbd, no belt)
4x 120, 130, 140 kg
4x 150 kg, rpe 10, spoko, nečekal jsem, že i tady padne čtyřka, ale ubojoval jsem
6x 140 kg, rpe 10
8x 130 kg, rpe 10
Bench-press: (stopky)
4x 100, 105, 110 kg
4x 115 kg, rpe 10, odpovídá aktuálnímu maxku
6x 110 kg, rpe 10, respekt Prarazitovi, který s tím při své velter váze dává desítku
8x 105 kg, rpe 10
čas 1:05 h, žádné velké objemy a přesto příjemná a efektivní zátěž
Rotoped: (sedlo)
5x (2 min. zátěž 6 + 1 min. zátěž 8), rpm 80
15 min., 6.46 km, prům. tep 146, max 158, prům. výkon 144 W, rpm 80
další fitko v řetězci Form Factory od 1. 5., zatím v hávu Clever Fit, ale proběhne rekonstrukce, takže jsem měl štětí, že jsem to trefil ještě když mají otevřeno.
jsou tam dvě rozumné klece, kde se dá dřepovat i tahat, dvě benčové lavice s měkčím polstrem, pak nějaké stroje, kladky, crossfiťácká hexagon klec, kde se dá taky dřepovat, rotopedy křeslo/sedlo i pásy a zdí oddělená "dámská zóna", kde jsem teda nebyl a tak nevím, co tam je :D všechno tedy TechnoGym, ale co už. a ještě tam mají "fitness bar", který je na čipy, ale chlazená voda teče zdarma - je potřeba vlastní nádoba.
bohužel zde není sauna, což je škoda, protože je to fitko přímo na střeše OC Černý Most, takže ideál, když jde rodinka na nákupy a ne jako OC Hasso, které je sice taky Černý Most, ale je to kousek z ruky. na druhou stranu zde teď zavedli parkování pouze 4 h zdarma, takže když si dám fitko včetně kardia a pak jdeme ještě s rodinkou nakupovat do toho velkého dvoupatrového Globíku, tak není příliš času nazbyt. ale darovanému koni na zuby nehleď, jsem rád za ta fitka v obchoďácích.
|
|
| nahoru |
|
 |
Šolcík
|
Zaslal: ne květen 04, 2025 2:24 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: |
Dřepy: (high-bar, sbd, no belt)
4x 120, 130, 140 kg
4x 150 kg, rpe 10, spoko, nečekal jsem, že i tady padne čtyřka, ale ubojoval jsem
6x 140 kg, rpe 10
8x 130 kg, rpe 10
4x 100, 105, 110 kg
4x 115 kg, rpe 10, odpovídá aktuálnímu maxku
6x 110 kg, rpe 10, respekt Prarazitovi, který s tím při své velter váze dává desítku
8x 105 kg, rpe 10 |
Náhodou... slušná čísla! Vzhledem k tomu, že si teď neměl úplně optimální podmínky.
Pár týdnů systematické přípravy a budou zase padat PRka.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne květen 04, 2025 11:50 pm Předmět: |
|
|
4. května 2025, neděle
kardio, nízká intenzita, večerní, Form Factory Karlín
Chůze:
2 km, 20 min., do fitka, z kopce
Běh na pásu: (indiánský)
běh 7 km/h + chůze 6 km/h ve 3. tepové zóně 123-139
60 min., 6.64 km, běh 40:20, chůze 19:40, prům. tep 132
Sauna:
8 min. + 10 min. terasa, bylo tam pěkně teplo, plno a neuvědomil jsem si, že o víkendu 20:30 končí
tu tepovku na běh asi zase rozšířím ať prodloužím intervaly, sice jsem začal 14 min. běh, pak chůze a 5 min. běh, ale pak už to šlo k šípku a končil jsem chůze 2 min. a běh 1.5 min.
| Šolcík napsal: | Náhodou... slušná čísla! Vzhledem k tomu, že si teď neměl úplně optimální podmínky.
Pár týdnů systematické přípravy a budou zase padat PRka. |
díky za podporu, ale když nemám plnou suplementaci kreatinem, tak je to slabé + jak píšeš, chce to systematickou přípravu ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po květen 05, 2025 10:52 am Předmět: |
|
|
Trosku premyslam nad tym tvojim kolenom v suvislosti s behom. Ci tam nahodou nie je nejaka spojitost, ze si zacal uplne novy pohybovy vzorec a tie kolena sa pri nom naozaj dost namahaju. Vies mi popisat techniku toho tvojho behu? Alebo urobit videjko? Najma ma zaujima doslap. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po květen 05, 2025 2:17 pm Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | | Trosku premyslam nad tym tvojim kolenom v suvislosti s behom. Ci tam nahodou nie je nejaka spojitost, ze si zacal uplne novy pohybovy vzorec a tie kolena sa pri nom naozaj dost namahaju. Vies mi popisat techniku toho tvojho behu? Alebo urobit videjko? Najma ma zaujima doslap. |
zapátral jsem v logu - na tohle se taky výborně hodí - a první stížnost na koleno tam mám 21. 3., přičemž první indiánský běh až 23. 3., takže koleno bylo asi dříve, ale samozřejmě ten běh mu nepřidává
technika běhu je vysoká kadence, držím to kolem 167 k/m, což jsou při té malé rychlosti velmi krátké kroky, cca 80 cm, nízká vertikální oscilace, hodinky píšou 7.6 cm, a dopad pokud možno na celé chodidlo nebo dříve na patu, kdyby to bylo více na špičku, což jsem jednou zkoušel, když jsem neměl boty, tak by mi hned odešly achilovky, hodinky píšou doba kontaktu se zemí 290 ms, takové seniorské dusání.
ale nejsem žádný běžec a vidím ty borce před sebou, jak jim to krásně šlape, takže určitě by bylo co ladit, navíc je možné, že běhám tak, abych to koleno šetřil a vyrábím si nějaké dysbalance, ovšem aktuálně si dám asi od pobíhání a všeho, co to koleno stresuje, pokoj a pak zkusím vypátrat, co mu vadí.
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po květen 05, 2025 2:35 pm Předmět: |
|
|
"Seniorske dusanie" je jedna z najhorsich veci, ktore mozes pre seba urobit. Na beh cez patu potrebujes mat obuv, ktora naozaj kvalitne odpruzi patu a v podstate tym nahradi clenok (vratane achillovky a lytka) z procesu odpruzenia. Ono sa to nezda, ale kazdy jeden bezecky krok cez patu je poriadny otras pre telo a sam som si zazil, ako ma po mesiaci behania touto technikou zacali boliet kolena, chrbat... no zle.
Co navrhujem je, aby si velmi postupne nabehol na techniku "cez spicku" - samozrejme, nepojdes cez spicku, ale skor na stred nohy, pricom patou vzdy len zlahka tuknes o podlahu/pas/asfalt/cokolvek. Ako ked velmi zlahka skaces na svihadle z nohy na nohu. 10 krokov z kazdych sto krokov na zaciatok. Dalsi trening 20 krokov a postupne si tie achillovky/clenok/lytka zvyknu. Ja som isiel presne takymto postupom a za 10 behov som si komplet preprogramoval techniku z "cez patu" na "cez spicku". Odvtedy ma kolena neboleli.
Ak do toho pojdes, VZDY PO behu treba lytka aspon minutku postrecovat. Postavit sa na schodik, klasika. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út květen 06, 2025 3:07 pm Předmět: |
|
|
6. května 2025, úterý
25Q2 W3 D3/4, "tahy", polední, Form Factory Václavák
Chůze:
3.2 km, 35 min., s dcerkou do školy a pak do práce, z kopce
a cestou oblíbený test, schodiště směrem dolů na hlavní nádraží... pořád ho nedokážu sejít, a to jsem měl včera volný den, je to mrsk
Mrtvý tah: (sbd, no belt)
4x 70, 120, 160 kg, koleno není stabilní, dál do toho nejdu
vzhledem k tomu, že koleno jsem si zranil právě při mrtvém tahu, tak jsem neměl chuť zkoušet, jestli mě vypne bolest a činka poletí na platformu, což by se nic nestalo, nebo jestli v něm zase něco křupne, což by bylo horší
odebírám si mrtvé tahy z playlistu do doby, než dokážu sejít obyčejné schody, přitom zrovna na nich mi síla hezky držela a ještě jsem se někdy plánoval podívat na 220+
Leg press: (vsedě, UNI, pauzy 3 min.)
20x 80, 120 kg, warm-up
4x 12x 160 kg, já se zapotil, ale hodinky nenaměřily žádnou zátěž, bezva
4x 16x 160 kg, pořád nic, krám je to drahý, hardware má špičkový, ale měřit to neumí
4x 20x 160 kg, konečně, druhou a čtvrtou sérii to chytlo, ale ty závěry už byly vypalovačky
zkusil jsem, dráha byla dobrá, koleno fungovalo, tak jsem si trochu zapumpoval, aby tam dnes alespoň nějaká tréninková zátěž byla
a měl jsem i trochu rozptýlení na jinak nudném leg-pressu, přišel borec, že kolik toho ještě mám, nakonec se ukázalo, že více, než je jeho obvyklý trénink, tak jestli se můžeme střídat, reku, že můžeme, ptal se, jak je těch 160 těžkých, že tenhle stroj nezná, říkám, že na mě dost - viděl, jak jsem zpocený, když jsem zrovna dopumpoval první šestnáctku, tak si tam zasednul, vytlačil první opáčko a pronesl "oukej", jakože když mě viděl, tak to vypadalo lehčeji, ale zabojoval, něco k desíti tam dal, zůstal se mnou asi na tři série a pak se s rozloučením přesunul, sympatický kluk, doufám, že se ještě potkáme ;)
Rotoped: (sedlo)
warm-up: 3 min. zátěž 8, 190 W, rpm 80, tepovka vzhůru!
2 min. zátěž 6, 130 W + 1 min. zátěž 8, 190 W, rpm 80
2 min. zátěž 6, 130 W + 1 min. zátěž 8, 190 W, rpm 80, levý hamstring zlobí
1 min. zátěž 10, 250 W (?) + 2 min. zátěž 6, 130 W, rpm 80, cool-down
12 min., 5.15 km, prům. tep 145, max 163, prům. zátěž 167 W
v plánu bylo 15 min., ale v osmé minutě začal bolet levý hamstring a nemohl jsem se nijak srovnat, tak že dám jenom 10 min., nakonec jsem dal 12, ale pak už jsem to vzdal
váhovka: 103.3 kg, po velikonocích to ještě spadlo hezky, ale další dva týdny byl takový kalorický surplus, že jsem se, teď vidím, že oprávněně, bál vlézt na váhu... poznám to i na opasku u kalhot, no nic, zkusíme to zase pohlídat
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt květen 08, 2025 2:48 pm Předmět: |
|
|
8. května 2025, čtvrtek , státní svátek
25Q2 W3 D3+4/4, dřepy+benče+tlaky, ranně-dopoledně-polední, Form Factory Václavák, já a Magumi
4x 90, 100 kg
2x 110, 120 kg
1x 125 kg
1x 130 kg, rpe 9.5, rezerva cca 2.5 kg, Magumi pronesl: "v některých federacích by ti to uznali i jako stopku" :D :D
4x 8x 100 kg, rpe 8-9
Dřep: (low-bar, sbd, no belt)
4x 100, 120 kg
2x 140, 150 kg
1x 160 kg
1x 170 kg, rpe 9.5, rezerva cca 5 kg, využil jsem, že mám Magumiho za zády
4x 160 kg, rpe 9.5, spoko, kreošek zřejmě začíná fungovat
6x 150 kg, rpe 9.5
8x 140 kg, rpe 9
Shyby: (nadhmat, naširoko)
6x 4x BW
Biceps: (velká činka, ve stoje)
6x 40 kg, silově fajn, ale levé rameno to nedává, tak nic
čas 2:30, dlouhé pauzy, kecali jsme
Magumi tam měl dneska pořádné váhy a těch závěrečných 132.5 kg, co dával na čelňáky, se stopkou, to už by se mi nechtělo
Rotoped: (křeslo)
warm-up: 3 min. zátěž 8, 190 W, rpm 80
intervaly: 4x (2 min. zátěž 6, 130 W + 1 min. zátěž 8, 190 W), rpm 80, 15. minuta zátěž do 10, 275 W
cool-down: 3 min. zátěž 6, 130 W, rpm 85-90
18 min., 7.77 km, prům. tep 148, max 164, prům. výkon 154 W
a mezitím přišla Magumiho sestra, tak jí ukazoval některé užitečné cviky ze svého repertoáru, něco základních cviků, a já, abych nevychladl, jsem si ještě dal
Military press: (stopky na hrudi)
4x 50, 60 kg
2x 70 kg
1x 75 kg
1x 80 kg, rpe 10, bez rezervy, kdeže jsou 3-4 opakování, ale zase po dlouhé době testík
4x 70 kg, rpe 10
6x 65 kg, rpe 10
8x 60 kg, rpe 10
Sauna:
12 min. + cool-down
a pro dnešek stačilo, trénink 8:30-13:30, jó, když je čas a není potřeba spěchat
|
|
| nahoru |
|
 |
dodo1985
|
Zaslal: pá květen 09, 2025 7:56 am Předmět: |
|
|
Ty teda válíš.
Jenom čumím. _________________ Necvičím ani pro zdraví, ani pro sílu, ani pro krásu.
Cvičím, abych si udělal žízeň.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne květen 11, 2025 4:34 pm Předmět: |
|
|
11. května 2025, neděle
25Q2 W4 D1/4, dřepy, polední, Form Factory Václavák
Chůze:
3.4 km, 35 min., do fitka, z kopce
Dřepy: (low-bar, sbd, opasek )
4x 100, 120 kg
2x 140, 160 kg, opasek, čekal jsem, že to bude lehčí :)
1x 170 kg, trojka by tam asi nebyla a ta je potřeba, abych mohl přihodit, ale kdo se bojí... jdu na to
1x 180 kg, rpe 10, trochu grind, ale co tak, když člověk zkouší maximálku
5x 160 kg, rpe 10, chtěl jsem šestku mocí mermo, ale síla už nebyla, vs. 4x minule bez opasku
8x 150 kg, rpe 10, tady už jsem plánovanou osmičku vydřel, vs. 6x minule bez opasku
10x 140 kg, rpe 9.5, a nakonec i desítku tady a jsem kaput, tepovka šla na 93 %, vs. 8x minule bez opasku
Shyby: (nadhmat, naširoko)
4x 4x BW, pauzy 2 min., celkem striktně
čas 1:05 h
váhovka: 102 kg, ranní, poslední dva dny dost spánku i odpočinku
Sauna:
18 min., prvních 12 min. vleže a tepovka se neobtěžovala přes 105, i když kamna hřála dobře
příjemný nedělní trénink, v pátek večer jsem se nakonec do fitka nedostal a v sobotu byl rodinný den, tak jsem fitko obětoval, no a dnes jsem začal čtvrtý týden svého aktuálního ne-programu, který asi budu držet do prázdnin, o prázdninách je to vždycky rozházené a na podzim už začnu opět něco seriózního.
včera večer jsem ještě poslechnul podcast Bikina a bikina: Co se ve fitness světě podceňuje a co přeceňuje?, jsou to sice žáby, ale mají už něco odcvičeno, tak proč ne, a to mě inspirovalo si dnes vzít na dřep opasek a zkusit, co z toho vymáčknu, a jo, začnu ho zase používat - když se mi vejde do tašky :), sice to u mě není žádná raketa, přidává mi to +10 kg na maxko, a +2 opáčka pro série 5+ reps, ale to vyhovuje a představuje optimální přetížení pro stehna a jejich další stimul.
aktuálně tedy padlo 1x180 a 5x160 low-barem a s opaskem, loni, když jsem měl rozjeté 5/3/1, tak bylo maxko 1x200 a 10x160, takže mám -20 kg na maxko a 50 % na opáčka, kus práce přede mnou.
@dodo, @Carabas - díky, jak už jsem psal, asi začíná nastupovat kreošek a to je vždycky pak všechno hned veselejší ;) jenom doufám, že je to pořád ještě začátek a bude líp.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne květen 11, 2025 5:14 pm Předmět: |
|
|
Vĺčku, veľmi pekné. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: ne květen 11, 2025 6:36 pm Předmět: |
|
|
Super, všetci teraz tak makáte,že sa asi musím trochu posnažiť aj ja
Dobré výkony! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út květen 13, 2025 2:27 pm Předmět: |
|
|
13. května 2025, úterý
25Q2 W4 D2/4, benče, polední, Form Factory Václavák
Chůze:
3.3 km, 35 min., ranní klasika s dcerkou do školy a pak do práce, z kopce, luxusní počasí
Bench-press: (stopky, pauzy 5 min. - byly potřeba)
8x osa
4x 60 kg
4x 80 kg, tady ještě dvojka nestačí, je potřeba trochu aktivovat pumpu
2x 100 kg
2x 110 kg
4x 120 kg , rpe 10, 1. pracovní, spoko, na tu současnou bídu
6x 115 kg, rpe 10, taky dobrý, počítal jsem spíše s pětkou
8x 110 kg, rpe 10, a pořád to funguje, už teď je to vydařený trénink
9x 105 kg, rpe 10, a už to přestává fungovat...
8x 100 kg, rpe 10, a už to nefunguje
10x 95 kg, rpe 10, konečně, první desítka!!
10x 90 kg, rpe 10, a co je lepší než desítka... dvě desítky :)
11x 85 kg, rpe 10, 8. pracovní, hotovo, tělo si řekne, tělo si řeklo, dvanácté bych nevyškráb, stačilo
52 min.
váhovka 101.9 kg
zapsal jsem i zahřívací série, aby bylo vidět, že u Prarazita nekážu vodu a sám nepiju víno, fungovaly dobře, neunavily, aktivovaly a byl jsem ready na pracovní série... akorát teď nemám sílu, abych dával takové bomby jako Prarazit :D
vysilující, ale příjemný trénink, včera a dnes jsem si zapomněl vzít kreošek, jinak by možná bylo ještě o trochu více šťávy, ale nevadí, málokdy jsou optimální podmínky, taky to měl být včerejší trénink, ale zase bylo potřeba udělat všechno možné a pak už bylo pozdě, a pak hokej :)
Rotoped: (křeslo)
intervaly: 5x (2 min. zátěž 7, 160 W + 1 min. zátěž 9, 225 W), rpm 80
cool-down: 3 min. zátěž 7, 160 W, rpm 80
18 min., 7.7 km, prům. zátěž 176 W, prům. tep 151, max 162
a ještě vysoká aerobka, kterou jsem během dubna/apríla trochu flákal, takže ji potřebuji doplnit a nejlépe průběžně, ať nevznikají v tom plovoucím 4-týdenní okně velké skoky
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|