vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 269, 270, 271 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: po září 08, 2025 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

100 km bez bagáže a s mírným výškovým profilem není velká zátěž, jenom zadnice to tedy odnese, když není zvyklá, a to je málokterá

my si vezeme nějaké to oblečení na víkend, neseséry, něco jídla na snídani a tak dva litry tekutin, které podle možností doplňujeme, takže u sebe jsem to tipnul těch 10 kg na nosiči a když se šlape po rovině nebo do kopce, tak je to znát

výškový profil přikládám, aby bylo zřejmé, proč trénuji vytrvalé šlapání pod zátěží a proč se každý rok obávám, že zůstanu někde v kopci :D ten zub na konci jsem si letos vybral, abych nemusel šlapat o něco menší stoupání, ale prudší a v kuse

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: po září 08, 2025 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Na prdel si vsetci davaju daky specialny krem :))
To maju na hemeroidy.
vlk#

PříspěvekZaslal: út září 09, 2025 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

9. září 2025, úterý , Den horníků, si pamatuji ještě ze školy, u nás na ostravsku se to slavilo :)
8/4/2 M1 W2 D2/4 2., benč 4+, polední, Arena Centrum

Bench-press: (stopky)
4x 60, 80, 90 kg
12x 100 kg, série 4+, vše stopky, dynamika, stejně jako minule
4x 10x 70 kg, BBB, rpe 7, pauzy 3 min., nepamatoval jsem si, že minule bylo 72.5 kg :/

silově stejně jako před 9 dny, takže asi dobrý, ale tepovku jsem nevyhnal nad 110, takže žádná zátěž

Shyby: (naširoko, nadhmat)
6, 5, 4, 4x BW, pauzy 2 min., striktně

první série šla dobře... a pak to zvadlo, tepovka nešla přes 115, pořád žádná zátěž

Pendlay rows:
4x 8x 80 kg, pauzy 3 min., striktně, dynamika, akorát

tepovka konečně 130-136, základní zátěž

čas 50 min.

váhovka 103.0 kg, ajaj, ale to už jsem cítil i na opasku u kalhot, budu si to více hlídat

dnes byl v plánu D3/4, tedy tahy, tedy Arena a magnézko, chyba lávky! chytnul jsem skupinovku, velkou skupinovku, takže jsem byl rád, že ve zbývajícím prostoru byla volná benčová lavice a mohl jsem si tak zopakovat D2/4, ostatně trochu jsem měl z těch tahů obavu, že když to po takové době napálím, tak se pak nehnu, tak mi přípravný trénink přišel vhod

na běhacím pásu jsem viděl to, co doposud pouze na vtipných videích z posiloven... kluk tam měl rychlost chůze a šel obráceně... tedy nohy kladl dozadu, určitě je to na něco dobré, ale... nevím na co

EDIT: ok...
citace:
Přehled od AI
Chůze na běžeckém pásu pozpátku je způsob cvičení, který zlepšuje rovnováhu a koordinaci, posiluje různé svalové skupiny a zvyšuje pohyblivost kloubů, avšak vyžaduje kontrolu a správnou techniku. Je důležité držet se vzpřímeně, dělat krátké kroky s našlapováním přes špičku a využívat ruce k udržení rovnováhy. Tento typ chůze trénuje neurologické dráhy a může vést k lepší motorické dovednosti.

Naposledy upravil vlk# dne čt září 11, 2025 1:03 pm, celkově upraveno 2 krát
vlk#

PříspěvekZaslal: st září 10, 2025 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10. září 2025, středa
plavčo, polední, Form Factory Vršovická

Bazén: (14 m)
prsa, 1120 m, 42 min., prům. tep 118, max 123, 98 % ve 2. tepové zóně

plavčo po delší době a prakticky ideál, tepovka stabilní u horní hranice 2. tepové zóny, kraulovat se mi nechtělo, únava žádná, jenom by to chtělo delší bazén, ale to tady píšu často

jenom po 30 kolech ze 40 se mi do dráhy u kraje bazénu bez ptaní nasáčkovala jedna důchodkyně a pustila si tam nějaké ty masážní proudy, které jsou podél té stěny dva, čímž tu dráhu zrušila a ještě ve zbytku bazénu zajistila vířivku, ale nenechal jsem se rozhodit a dorazil to podle plánu

Sauna:
25 min.

saunu nám o prázdninách hezky rekonstruovali, komplet nové dřevo, stejně tak vyspravili sousedící ochlazovací sprchy, jenom s tou termoregulací nic neudělalli, takže je prohřívání zpočátku pozvolnější, ale po těch 16-17 min. to začne nabírat švunk

zítra už snad klapnou tahy v Areně
vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 11, 2025 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

11. září 2025, čtvrtek
8/4/2 M1 W2 D3/4, tahy 4+, polední trénink, Arena Centrum

Mrtvý tah: (sbd, no belt, magnézko)
4x 60, 100, 120, 140 kg, warm-up, dynamika
12x 155 kg, série 4+, hook-grip, snaha o dynamiku, hecnul jsem se, ale ta dvě závěrečná už trochu haprovaly nožičky, tepovka vystřelila na 162
4x 10x 110 kg, BBB, rpe 6, pauzy 3 min., dynamika

Shyby: (naširoko, nadhmat)
4x 4x BW, pauzy 2 min., dnes nezbyla šťáva na nějaké extra opakování

Air bike:
4 min., intervaly 8x 10+20 s, prům. tep 142, max 163, nedostatečná zátěž, příště dvojnásobek, ale je to šichta

vyšlo to do Areny, poslední tahy před 2 týdny, takže všechno odpočaté, byl jsem zvědavý, kolik tam po té cyklo-pauze zbylo síly a spoko, tahat cokoliv nad 12 opáček by se mi stejně nechtělo

pauzy mi zpříjemňovala osvalená holčina, která tam tahala intervaly na ski-trenažeru, ale to bylo kardio, že by mě pobila už asi ve třetím intervalu :)

zítra vychází militárko, to je menší zátěž, k tomu přihodím nějakou vysokou aerobku, tam už jsem ve skluzu a dopřeju si asi welness, takže to vychází na Karlín ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: po září 15, 2025 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

15. září 2025, pondělí
8/4/2 M1 W2 D4/4, tlaky 4+, odpolední, Form Factory Karlín

fáze I - nízké kardio

Chůze:
2 km, do fitka, z kopce, -65 m

fáze II - silový trénink

Military press: (stopky na hrudi)
4x 40, 50 kg
12x 57.5 kg, série 4+, dynamika, mohlo to být lehčí, ale zase dát to se 60, tak jsem spokojený, takže good
4x 10x 45 kg, BBB, rpe 6, pauzy 2 min., dynamika, do vysokého protažení a taky to pěkně unavilo

Pendlay rows:
4x 8x 80 kg, pauzy 3 min., dynamika

fáze III - vysoké kardio

Rotoped: (sedlo)
intervaly 5x (1 min. zátěž 10, rpm 80, 195 W + 2 min. zátěž 7, rpm 80, 140 W)
15 min., 6.6 km, prům. tep 153, max 164, prům. zátěž 160 W, nižší, ale úplně stačila

fáze IV - wellness

Sauna:
10 min., pěkně vyhřátá, tepovka letěla na 160, pak relax na prosluněné terase

fáze V - nízké kardio

Chůze:
2 km, z fitka, do kopce, +65 m

váhovka 103.7 kg, náročný víkend, vinobraní, pivobraní, snad to bude rychle nabyl, rychle pozbyl

pocitově super trénink, taky jsem od čtvrtka tři dny proflákal, tak už mi to chybělo

militárko samozřejmě easy, tak jsem si mohl dovolit kratší pauzy, větší dynamiku a větší vytažení nad hlavu a pak už jsem byl rád, že můžu odložit :)

slečna vedle si zabrala dvě osy, jednu na hip-thrusty a druhou na výpony, a dokázala na ně vyskládat 10x 10-kilové kotouče a 8x 5-kilové, naštěstí je takhle lifterna zásobená, takže zbyly i na nás ostatní, kteří umíme kombinovat a 10/5/2.5/1.25 používáme max 1x na každé straně

další slečna, když jsem pak šel pendlayovat, si dřepla vzpěračským způsobem tak, že měla zadek asi 4 cm nad zemi, kolena někde vedle ramen, buttwink minimální a tímto způsobem se asi dvě minuty strečovala... dojem kazil pouze mobil, na kterém si scrollovala, jinak mobilita luxusní

když už jsem zmínil to vzpírání... vypadá to, že nám ho tam zakázali, resp. "odhazování těžkých činek na zem", což se u vzpírání obvykle děje, nemají tam platformy a ta podlaha není bůhvíco... takže případné další pánské nedělní kluby v Karlíně s Magumim budou muset doznat změny... i když Magumi má teď se vzpíráním kvůli rameni asi na pár měsíců stopku, tak bychom tam mohli chodit dřepovat a na vzpírání časem najdeme jiný klub

a pak tam byl jeden benčař menšího vzrůstu, který se různě protahoval s gumama, pak vzal dřevěnou tyč a v natažených pažích ji přesouval zepředu dozadu úplně za záda, což je opět nesmyslná mobilita a mně to někdo udělat, tak mám obě ramena vykloubená, pak se poctivě zahříval s 50 kg, ale mě tím neoklamal a bylo zjevné, že tam má nejmíň 3x150 a jenom člověk nezkušený by ho podcenil...

vysoká aerobka šla skvěle... tedy zpočátku, zadnice už byla z cyklo-výletu v Jeseníkách zotavená, počítač ukazoval dostatečnou zátěž, tepovka letěla správně nahoru a pořád to bylo v pohodě, až do pátého intervalu, kdy začla rychle docházet šťáva a řekl jsem si, že pro dnešech jich bude pět základních stačit

wellness už pak bylo za odměnu, dneska jsme tam měli jednu mořskou pannu a škoda, že nebyl čas tu saunu otočit ještě jednou. nebo dvakrát ;)

příště dřepy, třetí týden a série 2+, takže už se objeví zajímavější váhy, ale zase ne tolik, je to první měsíc programu
decarabas

PříspěvekZaslal: út září 16, 2025 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za tie objemy na militarku máš môj obdiv. Moja skúsenosť je, že je úplne jedno, aká tam je váha, nad 6 opakovaní sa mi hrozne rýchlo utavia ramená a tricáky a je po ptákách

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
vlk#

PříspěvekZaslal: út září 16, 2025 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Za tie objemy na militarku máš môj obdiv. Moja skúsenosť je, že je úplne jedno, aká tam je váha, nad 6 opakovaní sa mi hrozne rýchlo utavia ramená a tricáky a je po ptákách

je to tak, já se dopracoval na 12 opakování, ale ta poslední dvě už jsou peklíčko a je jedno, jestli tam mám 40, 50 nebo 60 kg, příští týden mě čeká 65 kg a tam už asi síla dojde dříve ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: út září 16, 2025 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

16. září 2025, úterý
8/4/2 M1 W3 D1/4, dřepy 2+, polední, Form Factory Václavák

fáze I - nízké kardio

Chůze:
3.2 km, do práce, z kopce

fáze II - silový trénink

Dřepy: (low-bar, sbd, no belt)
8x osa, 60 kg
4x 80, 100 kg
2x 120, 130, 140 kg
8x 150 kg, série 2+, nejsou to ještě staré dobré časy, ale nějak se začít musí
4x 8x 120 kg, BBB, rpe 8, pauzy 3 min., dynamika, ty závěry už teda vadly, ale to jsem čekal

40 min.

Shyby: (nadhmat, naširoko)
6, 5, 5, 5x BW, pátá opáčka už nebyla úpa strict, ale lepší než čtyřky

fáze III - vysoké kardio

Rotoped: (křeslo)
intervaly 6x (1 min. zátěž 9, rpm 80, 240 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80, 135 W)
18 min., 7 km, prům. tep 149, max 163, prům. zátěž 168 W

po tom včerejším kardiu a po dnešních dřepech už se nožkám moc nechtělo, ale mám tam resty, tak to chci trochu popohnat, akorát 15 min. nestačilo, tepovka moc rychle padala, tak jsem musel ještě 1 interval a 3 min. přidat

fáze IV - wellness

Sauna:
12 min., relax, není to takový gril jako v Karlíně, ale hlavně že tu je

váhovka 102.1 kg, očekávání bylo správné, obsah dutiny břišní se normalizoval, voda odtekla, -1.6 kg proti včerejšku a teď opět pomalu ubírat (rychle to asi nepůjde)

zítra buď benče 2+ nebo plavčo na bazénu, uvidím podle chuti, každopádně žádné vysoké kardio :D
decarabas

PříspěvekZaslal: st září 17, 2025 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
Magumi má teď se vzpíráním kvůli rameni asi na pár měsíců stopku

Ako to s ním teraz vlastne vyzerá? Dlho sa už neozval.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 18, 2025 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

17. září 2025, středa
wellness, večerní, Form Factory Karlín

po včerejších dřepech rozbité nohy, ale hlavně se ozývala kolena, což nebylo příjemné zjištění, tak jsem naplánoval bazén, ale přes poledne se na něj nedostal, tak jsem alespoň večer zašel na wellness do Karlína

Sauna:
15 min., úplně zbytečné, bylo to tam jak na nádraží, tepovka se nedostala přes 120
12 min., mnohem lepší, lidí ubylo, sauna se vyhřála, sice tomu ještě trochu chybělo, ale good

k tomu si jenom poznamenám, že nechodit tady na wellness před 19 h, v pracovní dny, jak je to o víkendu si už nepamatuji, šatna plná chlapů, těžko hledat skříňku, sauna plná chlapů, pak se objevily i holky, asi jim skončila skupinovka, ale bylo to tam jak na nádraží, ani nebylo kam si dát nohy, dvě pece se snažily, ale vyhřát to tam bylo unreal, po 15 min. jsem vzdal a šel si dá relax na terasu, tam bylo krásně, modrá podvečerní obloha, letadla lítala, dal jsem si 15 min. dechové cvičení a průměrná tepovka se dostala na 50... pak se začalo stmívat, tak jsem tomu dal druhou šanci a mnohem, mnohem lepší, sauna poloprázná, vyhřátá, pot se dostavil okamžitě, věřím, že zůstat tam ještě na jedno kolo, tak by to byl obvyklý karlínský standard, večerní terasa pak luxus, ale doma na mě čekali, tak jsem musel jít, někdy si tu naplánuji kardio den, večer - přijít kolem šesté, dát si hoďku rotoped nebo pás, činkárna, všechny stroje i podlaha bývají obsazené, a pak někdy po sedmé na wellnes a zůstat tam třeba až do deváté, ve všední dny mají do půl desáté, o víkendu do půl deváté

decarabas napsal:
vlk# napsal:
Magumi má teď se vzpíráním kvůli rameni asi na pár měsíců stopku

Ako to s ním teraz vlastne vyzerá? Dlho sa už neozval.

čeká na vyšetření ramene, protože je rozbité více než obvykle, a pak zřejmě delší pauza, než se dá dohromady, mezitím s Carmelitou dřepuje, tahá RDL, ale když nemůže vzpírat, tak to ani nezapisuje
vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 18, 2025 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

18. září 2025, čtvrtek
8/4/2 M1 W3 D2/4, benče 2+, polední, Form Factory Václavák

fáze I - nízké kardio

Chůze:
3.2 km, do práce, z kopce

fáze II - silový trénink

Bench-press: (stopky)
8x osa, 60 kg
4x 80 kg
2x 90, 100 kg
9x 110 kg, série 2+, rpe 10, hustý, hodně nad plán
4x 8x 80 kg, BBB, rpe 7, pauzy 3 min., dynamika

odpočinek dělá divy, deváté opáčko v plusové sérii jsem zkusil, i když:
a) nemám rád lichá čísla,
b) desítka byla bez šance,
c) budu rád, když to deváté dotlačím,
ale síly byla plná nádrž, tak jsem to zkusil, nakonec dotlačil a byl happy. pokud bude program fungovat a budu to ještě zlepšovat, tak budu ještě víc happy :)

Pendlay rows:
4x 10x 80 kg, pauzy 3 min., ještě nějakou tu zátěž, ať se trochu zadýchám, tepovka do 150

čas 45 min.

fáze III - vysoké kardio

Běhací pás: (běh)
15 min., 1.5 km, rychlost 6 km/h, tempo 10:00, prům. tep 137, max 149

měl to být běh na pomalé tepy, ale ani když běžím rychlostí chůze (!), tak se na žádné pomalé tepy nedostanu, závěrečných 5 minut se ustálilo kolem tepovky 146, což mám v půlce tepové zóny 4 a tedy dost daleko od tepové zóny 2, ale nevadí, jsem spokojený, že jsem dokázal běžet 15 minut, že tam v tepovce pořád byla velká rezerva, ale pěkně mě bolely achilovky, holt nezvyk. ještě bych mohl zkusit zpomalit na 5 km/h a nebo holt ověřený indiánský běh, který funguje.

a běh proto, že i když mi nedělá dobře na kolena, tak v mírném objemu a se snahou o techniku by to takovou neplechu dělat nemuselo a taky proto, že furt šlapat na rotopedu mě taky nebaví.

váhovka: 102.2 kg
cohen999

PříspěvekZaslal: čt září 18, 2025 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Opatrne s tym behom, presne pred pretazenymi achilovkami som ta varoval. Aspon si ich dobre vystrecuj na schodiku.
vlk#

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2025 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

19. září 2025, pátek
8/4/2 M1 W3 D3/4, tahy 2+, polední, Arena Centrum

Mrtvý tah: (sbd, magnézko)
8x 60 kg
4x 100 kg
2x 130, 150 kg, nadhmat
10x 170 kg, opasek, hook-grip, série 2+, rpe 10, špatně se dýchalo, desáté už jsem tahal z paty, ale když ji miluješ, tak není co řešit :)
4x 8x 120 kg, BBB, bez opasku, nadhmat, rpe 7, pauzy 4 min., byly potřeba, ta plus série mě vycucla

Shyby: (nadhmat, naširoko)
5, 5, 4, 4x BW, pauzy 2 min., po tazích to jde hůř než po dřepech a tam mám ještě na nohou vzpěračky

čas 45 min.

opasek jsem si vzal, abych pošetřil záda a dobře jsem udělal, takhle přímo po tréninku se necítím nijak polámaný, taky na desáté opáčko už mi záda povolovala, ale s opaskem jsem si troufnul ho dotáhnout, dobrá série, samozřejmě 180 by bylo lepších, ale to byl můj top výkon a teprve začínám

vedle byl vzpěrač, takový vyzáblý, atleticky osvalený kluk, už jsem ho tam viděl, nevím, jaká je nejnižší váhovka, ale to bych tak tipoval, že v ní zvedá, a ten pak začal dřepovat 3x140 high-barem, tak jsem jenom koukal, že ho to nikde nepoláme, ale zkušené oko by mrklo na stehna v legínách a hned vidělo, že je čím zvedat, pak jsem se ho v šatně ptal a váží 66, holt svaly jsou těžké, a prý mě tam zaregistroval už loni, když jsem tahal 200+ :) tak mám možná s kým pokecat, až se tam příště potkáme

dobře mi ten první měsíc programu začíná, 8x150 dřep, 9x110 benč, 10x170 tah, to je více, než jsem očekával a správně nastavený základ, ještě mě čeká military 65 a pak si dám týden deload

zítra odpočinkový den, vyrazíme si s dcerkou na Moravu do jeskyně a v neděli ještě uvidím
Turakam

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2025 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Veľmi pekná výkonnosť už teraz.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 269, 270, 271 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: