|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: po březen 02, 2026 12:04 pm Předmět: |
|
|
ježíšmarjá... ne M2/M3 jako M2/M3
to jsem to zase blbě napsal, jenom jsem dokončil 2. mesocyklus/měsíc programu (M2)
jsem ročník 1973, takže už nějakou dobu věkovka "M2", aktuálně 52, v červnu 53 a do "M3" mi ještě pár let zbývá... to jsem zvědavý, jestli si i za těch pár let tady ještě povedu log a řeknu si, sákryš, to to ale uteklo
ráno po roce na cévním, žádná změna, cokoliv jsem zmínil, tak mi nedoporučila, takže jsem už pak raději mlčel, aby si nemyslela, že ji provokuju nebo jsem chabé mysli, s touhle zprávou potvrzení na soutěž nedostanu, je tam red flag, který souvisí s ucpanýma cévama, ale veřejně nezmiňuju, a angiolog je pro všechny autorita
| Turakam napsal: | | Už daj 93ku a choď si po medaily na jeseň! Každopádne, makáč a obdiv i gratulácia k sviatku. |
díky! ta 93by byla fajn ;) s těma medailema to zatím neklapne, ale neva, zatím mi ty soutěže nechybí ;)
| decarabas napsal: | Všetko naj k M3 A šestka nešestka, ty to ťaháš bez opasku a to som si ja ani netrúfol,takže nač ta zbytečná skromnost, Zdeňku |
M3, ještě to by mi tak chybělo! i když časem... :D tahám bez opasku, protože je to komfortnější a na první opakování bych řekl, že to nemá takový vliv, spíše žádný, a kdo je Zdeněk nevím :D
| spekounP napsal: | | Vše nej k dosažení M2 |
sorry za zmatení, viz výše, M2 už jsem nějakou dobu
| spekounP napsal: | mě to čeká v prosinci |
já vím, Pajásku, na první mikulášském zvedání (2015) jsme se o tom bavili, že ještě nejsi ani M1, tak jsem si do paměti zapsal, že jsi o 3 roky mlaší :)
| cohen999 napsal: | "Päťdesiatka, päťdesiatka, to nie je žiadny vek,
Napríklad taká korytnačka, žije až 200 liet!" |
odvolávám, co jsem odvolal, sorry, za to zmatení, kluci
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Turakam

|
Zaslal: po březen 02, 2026 1:33 pm Předmět: |
|
|
Fakt na tlak a cievy aspoň už po 18.00 nič do raňajok nejedz. Jediný krok a začnú sa diať veci. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út březen 03, 2026 3:49 pm Předmět: |
|
|
3. března 2026, úterý
plavčo, polední, Form Factory Vršovická
Bazén: (14 m)
kraul, intervaly 40x 28 m, 2-záběry + 2-kop, výdech pod vodou, tempo
1120 m, čas 37:11, prům. tempo 3:19 (i když to nemá moc smysl), prům. tep 129, max 152
nejprve jsem zkoušel 3-záběry a bilaterální dýchaní (na obě strany), ale to fungovalo jenom pár délek, dokud se nezvedla tepovka a nezadýchal jsem se, držet to déle, musel bych zpomalit
tak jsem přešel na 2-záběry a 2-kop, což bylo velmi přirozené a umožnilo mi to vyvinout poměrně slušné tempo - na mě, akorát jsem to po dvou délkách musel rozdýchávat
opakovaně jsem zkoušel i 4-kop, ale nedokázal jsem to na ty 2 záběry synchronně napasovat a vypadalo to přesně, jak to popisoval Carabas, bude to holt potřeba natrénovat, ale zatím se utavím i u 2-kopu, tak to není tak akutní, taky jsem si otestoval, že i těch 100 m bych asi dal v tempu, i když teď mi hodinky orientačně ukázaly 2:14, takže ne pod 2 minuty, ale na téhle kaluži je moc obrátek, tak to zkresluje
| Turakam napsal: | | Fakt na tlak a cievy aspoň už po 18.00 nič do raňajok nejedz. Jediný krok a začnú sa diať veci. |
tlak naštěstí dobrý, ale musí mě měrit tím manuálním manometrem :) teď jsem měl 120/60, což si sestra jenom ověřila, jestli sportuju a řekla, že je to ukázkové. ovšem když mě měří praktik na tom digitálním plasťáku, tak to tam lítá, přitom doma mi ukazuje rozumně.
s tím jídlem od večeře do snídaně souhlasím, akorát mi to vychází spíše na 19 h, ale to je detail, mám rád, když se na snídani budím mírně hladový :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st březen 04, 2026 4:03 pm Předmět: |
|
|
4. března 2026, středa
532 M3 5x5 SQ+BP, polední, Form Factory Václavák
Dřepy: (low-bar, no belt)
5x 5x 150 kg, rpe 8, pauzy 3 min., cítil jsem se dobře, síla, energie, dynamika, větší rezerva
Bench-press: (stopky)
5x 5x 110 kg, rpe 8, pauzy 3 min., totéž, síla, jistota, ale v závěru už teda menší rezerva
začátek 3. mesocyklu, ani jsem si neuvědomil, jak rychlý progres jsem si nastavil a že už to přestává být legrace, ale to je dobře, chci zkusit program, který budu moci točit a zjistit, jestli se to bude zlepšovat
Sauna:
10 min., lehce, šetřím cévy, ale to prohřátí je fajn
a ještě veselá historka z natáčení, číslicové zámky, které se dají snadno přenastavit, můžou způsobit nejednu horkou chvilku... aneb, zamknul jsem skříňku, šel do sprchy, do sauny, pak se vrátil a zámek se nedal otevřít :/
protože když jsem předtím zámek odemknul, tak stačí nechtěně zatlačit na to otevřené oko, zavadit o číselník, nevšimnout si toho a je vymalováno.
inu, jedna možnost byla vyjít o patro výše na recepci, jenom v ručníku, na místo kde se pohybují běžně oblečení lidé, a půjčit si kleště na zámky - tady člověk ocení, že si pořídil kvalitní zámek se silným okem z dobré oceli.
druhá možnost byla - přece se to nemohlo tím nechtěným zásahem pootočit o tolik!! první pokus, tedy, že se změnila pouze jedna číslice ze 4, nevyšel, to je nějakých 40 kombinací a když má člověk cvik, tak je za minutu hotovo.
druhý pokus byly různé náhodné blízké kombinace.
třetí pokus byl opět systematický, vycházel z předpokladu, že se pootočily dvě sousední číslice, přičemž jedna pouze o jedno číslo.
po nějakých 10 minutách už jsem si představoval tu potupu, jak budu šlapat v ručníku za holkama na recepci... a najednou to nešlo pootočit, tak to ještě zkouším silou a tu jsem si všiml, že oko už vyskočilo a tudíž s tím otočit nejde.
uff, to byla úleva, a zároveň praktická ukázka, že i číslicové zámky skrývají pasti. ale stejně si ho nechám, protože nosit s sebou klíček od zámku po posilovně nebo pak do sauny už jsem si odvyknul ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st březen 04, 2026 8:06 pm Předmět: |
|
|
Čakal som nejakú vtipnú storku zahŕňajúcu legíny a v podstate si nám dal prednášku z kombinatoriky. 😁 _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá březen 06, 2026 3:02 pm Předmět: |
|
|
6. března 2026, pátek
532 M3 5x5 DL+MP, polední, Form Factory Václavák
Mrtvý tah: (opasek, trhačky)
5x 5x 180 kg, rpe 8-9, pauzy 3 min., těžké to bylo, rezerva klesala
vzal jsem opasek, abych pošetřil záda a dobře jsem udělal, před pátou sérií jsem měl střed pevný asi jako po dvouhodinové thajské masáži, taky jsem nutně potřeboval 5 min. pauzu, abych obnovil základní respirační funkce a tepovku vrátil do studených barev, ale když uplynuly 3 minuty, tak jsem si řekl houby, bude to dobrý benčmark, tak tam umřeš, jako zatáhnout desítku je fajn, ale tohle je taky pěkná fuška
Military press: (stopky na hrudi)
5x 5x 65 kg, rpe 7-8, pauzy 2 min., dynamika, zpočátku to lítalo hezky, v závěru to rychle vadlo
tady jsou ještě rezervy, takže abych zvýšil efekt, zkrátil jsem pauzu a s přibývajícími sériemi to začalo být znát
Sauna:
10 min., krátce, na prohřátí
ps: dnes mi napsal duch Olejňase, v neděli dáme trénink v Areně, to mám dřepy a benče trojky, prý se přidá, akorát dřepovat nemůžeme na stejném stojanu, protože je o dvě hlavy vyšší :D
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá březen 06, 2026 3:25 pm Předmět: |
|
|
Uuuu, pozdravuj ho! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne březen 08, 2026 4:40 pm Předmět: |
|
|
7. března 2026, sobota
Cyklo
32 km, s dcerkou na pohodu, podél Vltavy, takže lautr rovina ;) počasí luxus, lidí jak... občerstvovací stanice v provozu
8. března 2026, neděle
532 M3 5x3 SQ+BP, polední, Arena Centrum, já a Olejňas
Dřepy: (low-bar, no belt)
4x 3x 160 kg, rpe 8, pauzy 3 min., zpočátku těžší, ale zlepšovalo se to
5x 160 kg, rpe 9.5, proof-of-rpe, spoko, nakonec se to rozhýbalo
Olejňas hezky vylepšil techniku dřepu a nakonec tam měl chlapských stopade a hezky se s tím popral, zvedat to na takovou eifflelovku by se mi taky nechtělo :)
Bench-press: (stopky na hrudi)
4x 3x 117.5 kg, rpe 8, pauzy 3 min., dynamika, jisté, silné, větší rezerva
6x 117.5 kg, rpe 9.5, proof-of-rpe, velké spoko a kdybych při čtvrtém neporazil stojan, tak se spotterem možná ještě jedno
tady se Olejňásek dočkal své parádní disciplíny, s tím jeho vrškem se může těžko smrtelník průměrného vzrůstu srovnávat, a zatímco já se zahříval pětkama a pak trojkama, tak Olejňas tam bouchal desítky až do 110 a místo mých pracovních trojek si dal pětky, nejmíň o deset kilo by mě teď přebenčoval (i přetahal), ale má to odmakáno
Shyby: (nadhmat, naširoko)
5, 5, 5, 4, 4x BW, pauzy 2 min., snaha byla, ale vadlo to
další Olejňasova disciplína, a to na nás chtěl ještě něco věšet, ale ubránil jsem se, řka, že závaží si zvládnu dělat sám :)
super trénink, Olejňas je ve formě, to je vidět a to mě těší, že i když nepíše, tak pořád maká jako drak a maká dobře, přes týden to s ním nedám, chodit ráno na šestou je aktuálně mimo můj režim, ale o víkendu, když bude čas a domluvíme se, tak to bude příjemná společnost
a ještě skupinové foto, za které mu děkuji :D
 [/img]
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po březen 09, 2026 8:14 am Předmět: |
|
|
Pekné, pekné. Radosť pozerať, ako takí veteráni makajú, že aj mládežníci musia závidieť.
Až ma krúti ukecať Sorayu na nejakú letnú Prahu pod zámienkou rodinného výletu, z ktorého 6 hodín by som zas obetoval na tréning a potréningovú tekutú suplementáciu _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: po březen 09, 2026 9:27 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | letnú Prahu .... 6 hodín by som zas obetoval na tréning a potréningovú tekutú suplementáciu |
Jsem pro. Ukecáme i Magumího a další borce!
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út březen 10, 2026 11:30 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Pekné, pekné. Radosť pozerať, ako takí veteráni makajú, že aj mládežníci musia závidieť.
Až ma krúti ukecať Sorayu na nejakú letnú Prahu pod zámienkou rodinného výletu, z ktorého 6 hodín by som zas obetoval na tréning a potréningovú tekutú suplementáciu *a20* |
Tohle jsem akorát vlkovi v neděli říkal, že tě mají kluci ukecat na rodinný výlet do Prahy. Rád se taky přidám :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st březen 11, 2026 4:19 pm Předmět: |
|
|
11. března 2026, středa
532 M3 5x3 DL+MP, polední, Form Factory Václavák
Mrtvý tah: (opasek, trhačky)
5x 3x 190 kg, rpe 8, pauzy 3 min., od 3. série i nějaká ty dynamika
program začíná být takový, jaký jsem si ho napsal, těžký a nekomfortní, poslední tři tréninky už nejsou automaticky "to dám", ale už si říkám, jestli to dám. minulé tahy byly před pěti dny, ale stejně jsem ještě necítil záda ready. ovšem pocity občas klamou a trénink je napsaný, tak se musí odcvičit.
první dvě série odpovídaly pocitům a utvrzovaly mě v tom, že dnes není dobrý den, i přesto, že se Jupiter vrací do přímého směru ve znamení Blíženců, ale (!) ve třetí sérii se mi podařilo správně zafixovat ramena a trapézy a objevil se náznak dynamiky, který vydržel i v dalších opakováních, to mě potěšilo, ve čtvrté sérii se to pořadilo zopakovat a dokonce byla ještě lehčí, to mě nadchlo, až do páté série, kdy jsem si uvědomil, že jsem nedávno zatáhnul 9x185 a dnes bych dal sotva pětku, což mě opět zchladilo. přesto, splněno, zapsáno, spokojenost.
5x 3x 70 kg, rpe 8, pauzy 2 min., první opáčko extra dynamika, třetí už vlažně
možná mě nakoply ty tahy, ale tlaky byly překvapivě jisté a silné, a zároveň ta síla rychle vadla, takže nijak zvlášť opakování by nebylo, ale ty začátky opravdu letěly až jsem nabyl falešného dojmu, že bych zatlačil čistých devadesát. nezatlačil, ani jako pokus by se to nedalo počítat, ten vnitřní tlak byl extrémní a po odložení jsem se musel přidržet osy než se to srovnalo.
Sauna:
10 min., přiměřeně, překvapivě vyhřátá
tak nakonec mě velký Jupiter, planeta expanze, štěstí a růstu, nakopnul v mém znamení tím správným směrem a od třetí série tahů mi vrátil vytrácející se sebevědomí.
taky mě včera hlídací pes upozornil, že naskladnili vyhlédnutý nylonový opasek, který chci používat místo toho starého těžkého tvrdého koženého, hlavně proto, že ten opasek už používat ani nosit nechci, ale zároveň u těžkých tahů a dřepů potřebuji pošetřit záda, abych stíhal regenerovat. tenhle má široká záda, 15 cm, dopředu se zužuje a je na sucháč, takže komfortní nošení během celého cviku.
akorát, když jsem včera u počítače rozmýšlel velikost, tak jsem si nebyl jistý, jestli L nebo M, tak jsem si říkal, že ještě počkám a doma se změřím, dobře jsem udělal, otázka náhle zněla, jestli L nebo XL :D tak jsem pořídil L a doufám, že nebude potřeba upgradovat.
v pátek mě čekají dřepy, těžké dvojky, a na neděli, pánský klub, pokud to vyjde, budou těžké tahy, dvojky s 200, na což jsem tedy zvědavý, co předvedu až/jestli se dostanu do páté série ;)
| decarabas napsal: | | Až ma krúti ukecať Sorayu na nejakú letnú Prahu pod zámienkou rodinného výletu, ... |
nám se ty Košice pořád nedaří :/ pokud bys přijel mimo první dva týdny v červenci/júli, tak by se něco dalo vymyslet ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt březen 12, 2026 3:11 pm Předmět: |
|
|
12. března 2026, čtvrtek
532 M3 5x2 SQ+BP, polední, Form Factory Václavák
Dřepy: (low-bar)
4x 2x 170 kg, rpe 8, pauzy 3 min., těžké, pomalé, pocitově rpe 9
5x 170 kg, opasek, amrap, spoko, není to desítka, ale dá se s tím pokračovat
první test nového nylonového opasku a spokojenost, mohl jsem ho mít celý trénink, komfortně, aniž bych o něm věděl, na pracovní série jsem ho dal natěsno, takže zabíral hlavně ve spodní fázi a na závěrečnou amrap sérii už jsem ho utáhnul jako normální opasek, ale přesně podle aktuálního stavu pupku, ne o půl dírky více nebo méně, a fungoval dobře, ty předchozí dvojky jsem cítil na 3, max 4 opáčka, ale ta dopomoc byla citelně vyšší
5x 2x 125 kg, rpe 9.5, pauzy 3 min., tak tady bohužel, dnes to bylo bez rezervy, pouze první opáčko bylo jisté
po těch nedělních benčích s Olejňasem jsem si věřil na silné dvojky s náznakem dynamiky a čtyřku na závěr... houby, houby, druhé opáčko nesmyslně zpomalilo a na třetí bych si bez spottera netroufnul, nevadí, připočítám to špatné nebo nedostatečné regeneraci a příště bude líp
Sauna:
10 min.
trénink byl plánovaný na pátek, ale protože večer jdu s bráchou na tatarák a po tom včerejším tréninku jsem se cítil dobře, tak jsem ho strategicky přesunul na dnešek, abych byl na nedělní těžké dvojky tahy v pánském klubu ready, a dopadlo to poměrně dobře, i když byly benče slabé, ale vím že jsou i lepší dny
| citace: | Na co si dát dnes pozor
Luna v Kozorohu ovlivňuje páteř, klouby a kolena. Vyhněte se extrémní fyzické zátěži těchto partií a dopřejte si spíše mírný pohyb (např. plavání). |
tak přesně to bylo dnes v plánu a dnešní trénink až zítra
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po březen 16, 2026 1:48 pm Předmět: |
|
|
15. března 2026, neděle
532 M3 5x2 DL+MP, dopolední, Form Factory Karlín, pánský klub, já a Magumi
Mrtvý tah:
4x 2x 200 kg, trhačky, rpe 8, pauzy 3 min., první šlo hodně ztuha, druhé už líp
5x 200 kg, opasek, rpe 10, tak jsem se hecnul a dorovnal si osobáček ;)
tady už pro mě končí legrace, při rozjedu už si nemůžu dovolit žádné chyby s tím, že to když tak ještě nějak něčím dotáhnu, takové rezervy už nemám, pak se srovnám a další opakování jsou lepší
dal jsem čtyři, Magumi řekl jako obvykle ještě jedno, pokušení tam bylo, ale šlo to teda celé do opasku, bez něj by mě to zlomilo :)
4x 2x 75 kg, rpe 8, pauzy 2 min., dynamika, první série síly vagon, pak už míň
6x 75 kg, rpe 10, ale jo, not good, not bad, odpovídá, spokojenost, ve čtvrtek bylo hůř
Shyby: (naširoko, nadhmat)
5x 5x BW, čtyři a něco
Biceps: (velká činka, ve stoje)
5x 8x 30 kg, radši jenom 30, levé rameno je na tenhle cvik pořád citlivé
Horní kladka:
5x 5x 30 kg, jak to není volná kladka, tak to bylo docela hodně, ale Magumi naložil, tak jsem ubral opáčka
Sauna:
3x 15 min., žůžo, na terase už bylo velmi příjemně i při 8 stupínkách
váhovka 102.4 kg
ráno jsem byl pořádně rozbitý, takže volný den a zítra už snad dřepíky 5x5
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po březen 23, 2026 3:18 pm Předmět: |
|
|
23. března 2026, pondělí
532 M4 5x5 SQ+BP, polední, Form Factory Václavák
Dřepy: (low-bar, opasek)
5x 5x 155 kg, rpe 8-9, pauzy 3 min., první dvě opakování ještě jakž takž dynamika, už je to výživné
4x 5x 112.5 kg, rpe 9-10, pauzy 3 min., první tři opakování celkem dynamika, ale páté už úplně zvadlé
4x 112.5 kg, rpe 10.5, ajáj... potřeboval jsem, aby za mnou někdo stál, sám jsem si na páté už netroufnul :/
po týdnu zase ve fitku, minulou neděli jsem zakončil 3. meso a cítil, že si potřebuji orazit, měl to být deload, ale nakonec jsem do fitka nedostal vůbec, pomohlo to, měl jsem chuť cvičit, jenom síla trochu padla
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|