Volby 2006 - nanečisto

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 47, 48, 49  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Volby 2006 - nanečisto  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Volby 2006 - nanečisto
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koho budete v červnu volit?
ODS
49%
 49%  [ 144 ]
CSSD
14%
 14%  [ 41 ]
KDU-CSL
2%
 2%  [ 6 ]
KSCM
3%
 3%  [ 11 ]
US-DEU
0%
 0%  [ 1 ]
Strana zelených
13%
 13%  [ 38 ]
Jiná strana
5%
 5%  [ 17 ]
K volbám nejdu
11%
 11%  [ 33 ]
Celkem hlasů : 291

Autor Zpráva
m4l

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pride mne to taky divny ta politika ods bude hlavne "bolet" lidi co nechtej makat.... a to je dobre...
a taky si uvedomte ze proste nekdo je lepsi a nekdo horsi... taj furt brecite A co ja kdyz nejsem tak chytrej a co ja kdyz nejsem tak zrucnej.... to je proste zivot .. nekdo je lepsi nekdo horsi.... (a to ze nemam na to studovat vejsku atd. kamoska studuje soukromou vejsku ; ma jen maminku a zije sama je ji 21 u skoly maka a zvlada si zapatit SOUKROMOU SKOLU!)
mne pride jako byste breceli na zavodech v kulturistice .. kdyz on ma lepsi genetiku a je lepsi tak vyhrava... ja proste takovou genetiku nemam a ani nedru ale chci taky vyhravat!! ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Objemák

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Terminatorus napsal:
Objemák napsal:
Terminatorus napsal:
Fire.Tiger napsal:
Kazdy se nemuze mit stejne....
to PROSTE nejde...nekdo na to ma, a nekdo na to nema....
je to o tom snazit se abych na to mel, k tomu jsou dulezite podminky,
a proto volim ODS. cssd uz nehodlam komentovat. A o komunistech...tak o tom ani nehovorim.

jenze liberalismus, ktery navrhuje ods proste neni fer vuci tem, kteri maji nevyhodu-proste nemaji kapital, schopnosti-proste se tak narodi-muze za to, nebo proste nemeli ty podminky? proste ja nerikam, ze se ma mit kazdy stejne, ale proc by kazdy nemohl mit garantovanu jistou kvalitu zivota, jista prava, jistou hranici prijmu, zabezpeceni v pripade nouze... ono se to snadno nekomu mluvi, kdyz je z bohate rodiny, mlady, ma kvalitni vzdelani apod ale co ma delat nejaky 50ti lety chlap ze zakladnim vzdelani z karvinska? ten na tyhle zmeny sakra doplati...

Jo a přijde bradavice a bude tu ráj na zemi Já zase nevím, proč bych měl platit daň 30 a více procent za to, že jsem úspěšnej? To Ti přijde fér?

no jo ale ty jsi uspesny i diky tehle spolecnosti-ze ti proste dali vzdelani, sanci se prosadit, dobrou praci apod. takze z toho sveho uspechu odvadis dan, ja na tom nevidim nic nepochopitelneho....

Aha, tak teď jsi mi otevřel oči. Já myslel, že studuju sám, ale ono přitom za mě celou dobu studujou socani. Já je fakt žeru!
Terminatorus

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ale tohle neni o socanech...to je o spolecnosti..ze ti vubec umozni pristup ke studiu a vzdelani, tohle neni zadna samozrejmost...a s tou praci to same, proste tohle neni jen tvoje zasluha, to je zasluha cele spolecnosti, ze to tady tak nejak funguje a ty muzes vydelavat...
Rupik

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

HAD napsal:
Dekster píše, že se docela těší na novou zkušenost, jestli vyhraje volby ODS. Nefandím jim, ale co se týče tohodle, úplně s nim souhlasím. Té jejich modré šanci ani za mák nevěřím. Podle mě je to jen ubohý slibování peněz. Nevidíte tu jistou paralelu? Volte nás, budeme se mít všichni dobře? Nechal jsem si na jejich stránkách spočítat výši mého platu v případě, že budou u kormidla. Hezký. Budu mít víc, ale stejnou kalkulačku ci můžu udělat na svých satránkách. Prostě nevěřím, a proto jsem zvědav.
Taky tu byla diskuze tipu Kdo hodně vydělává je podvodník, podnikatelé přiznávají komplet všechno a nemohou si pomoct atd. Já to vidím asi takhle. Rovnádaň je hezká, demokratická. Progresivní (nebo jak se jí to říká ) mi tak trochu zavání komunismem. Máš víc, zaplať víc. Pravda, trošku to svádí k onomu:"všichni budemem mít stejně, ať žije KSČ" Jenomže on by měl taky tak trochu platit princip solidarity. (Dle mého názoru) A to nemluvím za někoho, kdo dostává základní plat, navíc, moje vyhlídky jsou do budoucna co se týče financí poměrně slibný. Záleží to jen na mých schonostech. Je pravda, že podnikatelé to mají dost těžký, musí většinou hodně makat, zaslouží si víc. Ale pánové, já taky makám a makám dost a nemám žádnou šanci dát si něco do nákladů, přiznat jen to skutečně nutný a podobně. Tím nechci tvrdit, že jsou to podvodníci, ale dělat z podnikatelů obětní beránky je podle mě taky trochu přitažený za vlasy.
No, měl bych pokračovat, čeká mě pernej den, dneska to vidím na dlouho. Snad jsem nikoho nepobouřil, jen jsem se snažil tak trochu zamyslet. Třeba se z reakcí něco i přiučím.

A co by sis chtel jakozto zamestnanec davat do nakladu? Mam za to, ze jako zamestnanec si prace netahas do kanclu vlastni stul, zidle, nabytek, pc, ale za mas k dispozoci firemni veci...

Jenze podnikatel si musi tohle vsechno koupit za svy firemni prachy, takze proc by si to jako nedal do nakaldu, kdyz to potrebuje k podnikani?
Objemák

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Terminatorus napsal:
ale tohle neni o socanech...to je o spolecnosti..ze ti vubec umozni pristup ke studiu a vzdelani, tohle neni zadna samozrejmost...a s tou praci to same, proste tohle neni jen tvoje zasluha, to je zasluha cele spolecnosti, ze to tady tak nejak funguje a ty muzes vydelavat...

Ok, to s Tebou souhlasím. Ale nechápu, proč by v případě výhry ODS ve volbách a jejím vládnutí (s někým v koalici) tohle nemohlo fungovat dál. To snad přijde konec světa nebo co?
Terminatorus

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Objemák napsal:
Terminatorus napsal:

Ok, to s Tebou souhlasím. Ale nechápu, proč by v případě výhry ODS ve volbách a jejím vládnutí (s někým v koalici) tohle nemohlo fungovat dál. To snad přijde konec světa nebo co?

no jo jenze oni chteji porusit ten princip solidarity a zavest tu drsny liberalismus, ktery proste polozi do kolen pulku obyvatel.... proste nizsi dane a nizsi prerozdelovani odnesou ti chudsi, ods porad mlzi, ze si kazdy polepsi, vsechno pujde k lepsimu, zadne schodky, nizsi dane, vice penez do dulezitych resortu apod. proste oni toho naslibujou, oblbnou, ale podstate je jak jsem psal, chudsi a znevyhodneni si jen pohorsi...
m4l

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

terminatorus: omg ty taj furt placas ty vseobecny keci co rvou socani... mluv konkretne... (pac to co rikas neni vubec pravda..)
Terminatorus

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

m4l napsal:
terminatorus: omg ty taj furt placas ty vseobecny keci co rvou socani... mluv konkretne... (pac to co rikas neni vubec pravda..)

a cim chces byt konkretni, ods jeste nic konkretne neudelala...ale to je podstata liberalismu, to je proste v "definici"..se podivej vsude do sveta (kde to je), tam to proste tak funguje...
Objemák

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Terminatorus napsal:
Objemák napsal:
Terminatorus napsal:

no jo jenze oni chteji porusit ten princip solidarity a zavest tu drsny liberalismus, ktery proste polozi do kolen pulku obyvatel.... proste nizsi dane a nizsi prerozdelovani odnesou ti chudsi, ods porad mlzi, ze si kazdy polepsi, vsechno pujde k lepsimu, zadne schodky, nizsi dane, vice penez do dulezitych resortu apod. proste oni toho naslibujou, oblbnou, ale podstate je jak jsem psal, chudsi a znevyhodneni si jen pohorsi...

Ale to přeci není pravda? Proč by si měli pohoršovat? Proč by měli nižší daně odnést ti chudší? To nějak nechápu. Napiš nějaký pádný důvod, nějaký argument. Princip solidarity já osobně vidím v tom, že beru 10 krát víc, platím 10 krát větší daně (stejný procentně, ale absolutně 10 krát víc)...to je solidarita a spravedlnost a ne, že budu platit 30 krát více.
A socani nemlží a neslibujou? Nepodvádí, nekradou, netunelujou? Tobě se líbí, jak manipulujou s policií? Kolik je teď korupčních afér? Jak v čele tohohle státu stojí arogantní bývalý kádr, zdravotnictví řídí arogantní krysa, která vystřídalala už několik stran včetně ODS, kulturu vede upocenej slintal atd.?
Terminatorus

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Objemák napsal:
Terminatorus napsal:
Objemák napsal:
Terminatorus napsal:

Ale to přeci není pravda? Proč by si měli pohoršovat? Proč by měli nižší daně odnést ti chudší? To nějak nechápu. Napiš nějaký pádný důvod, nějaký argument. Princip solidarity já osobně vidím v tom, že beru 10 krát víc, platím 10 krát větší daně (stejný procentně, ale absolutně 10 krát víc)...to je solidarita a spravedlnost a ne, že budu platit 30 krát více.
A socani nemlží a neslibujou? Nepodvádí, nekradou, netunelujou? Tobě se líbí, jak manipulujou s policií? Kolik je teď korupčních afér? Jak v čele tohohle státu stojí arogantní bývalý kádr, zdravotnictví řídí arogantní krysa, která vystřídalala už několik stran včetně ODS, kulturu vede upocenej slintal atd.?

ale sakra to snad musi byt jasne kazdemu, ze si pohorsi..takze nizsi dane-nizsi prijem do statnich pokladny, zadne schodky.. z toho plyne mene penez pro duchody, socialni davky, davky v nezamestanosti...
Terminatorus

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo a jeste jsem opomel, ze na snizeni dani chudsi v podstate nevydelaji...jestli usetri par stovek mesicne...
Objemák

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stačí jeden pojem: Lafferova křivka ochoty platit daně a hned je jasné, že k žádným dramatickým výpadkům nedojde. Nižší daně pro živnostníky = budou moci zaměstnat více lidí a dát jím více peněz. Přesun energie atd., které představují velké náklady pro domácnosti, z 19-ti procentní sazby DPH do 15-ti procentní. A mohl bych pokračovat, ale už mě to nebaví, jdu si dát šlofíka po obědě.
Rupik

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Terminatorus napsal:

Jasne, zasluha cele spolecnosti... Takze me chces rict, ze chudej clovek, byt chytrej si nemuze precist odborny knizky, nemuze chodit do knihoven, nemuze navstevovat stredni s maturitou, nemuze jit na vysku? Kdo mu tom, prosimte brani? KDO ??? Pokud ten clovek CHCE neceho dosahnout a tvrde na tom DRE, tak mu v tom nikdo nemuze zabranit. NIKDO.

add dane - linearni zdaneni je jedine spravedlive.

add zdravotnictvi - kdo rika, ze zdravotnictvi bude bezplatne LZE. Zdravotnictvi nikdy nebylo, neni a NEBUDE !!! bezplatne. PLatime ho vsichni (brigadnici, zamestnanci, podnikatele z odvodu zdrav. pojisteni)

Jde jen o tom, stanovit STANDARD, kterej bude plne hrazenej z pojisteni a kazdy ma mit volbu NADSTANDARDU, pokud ma na zaplaceni!!! Sere me politika socanu, kteri halsaji, ze zdravotnictvi bude zadarmo. Mozna bude, ale uroven bude MIZERNA. Ja jsem prot to, aby zakladni pece byla zadarmo, ale byla i moznost priplatit si za nadstandardni sluzby. Dale jsem pro 100% ucast pacientu napr. pri koupi paralenu, acylpirinu atd. A naopak drahe operace hradit PLNE z pojisteni.
Terminatorus

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Objemák napsal:
Stačí jeden pojem: Lafferova křivka ochoty platit daně a hned je jasné, že k žádným dramatickým výpadkům nedojde. Nižší daně pro živnostníky = budou moci zaměstnat více lidí a dát jím více peněz. Přesun energie atd., které představují velké náklady pro domácnosti, z 19-ti procentní sazby DPH do 15-ti procentní. A mohl bych pokračovat, ale už mě to nebaví, jdu si dát šlofíka po obědě.

ja vedel, ze tohle pouzijes, ale to je jeden z nejvetsich nesmyslu, na ktery mj. doplatil i Regan, proste taky s tim pocital, ale nepotvrdilo se to v praxi a v usa byly nejvetsi schodky rozpoctu v historii..a to je jeden z problemu ODS, oni vychazi z milionu nepodlozenych teorii...takze se obavam, ze poslou celou ekonomiku do hajzlu...
Terminatorus

PříspěvekZaslal: so květen 27, 2006 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rupik napsal:
Terminatorus napsal:

Jasne, zasluha cele spolecnosti... Takze me chces rict, ze chudej clovek, byt chytrej si nemuze precist odborny knizky, nemuze chodit do knihoven, nemuze navstevovat stredni s maturitou, nemuze jit na vysku? Kdo mu tom, prosimte brani? KDO ??? Pokud ten clovek CHCE neceho dosahnout a tvrde na tom DRE, tak mu v tom nikdo nemuze zabranit. NIKDO.

add dane - linearni zdaneni je jedine spravedlive.

add zdravotnictvi - kdo rika, ze zdravotnictvi bude bezplatne LZE. Zdravotnictvi nikdy nebylo, neni a NEBUDE !!! bezplatne. PLatime ho vsichni (brigadnici, zamestnanci, podnikatele z odvodu zdrav. pojisteni)

Jde jen o tom, stanovit STANDARD, kterej bude plne hrazenej z pojisteni a kazdy ma mit volbu NADSTANDARDU, pokud ma na zaplaceni!!! Sere me politika socanu, kteri halsaji, ze zdravotnictvi bude zadarmo. Mozna bude, ale uroven bude MIZERNA. Ja jsem prot to, aby zakladni pece byla zadarmo, ale byla i moznost priplatit si za nadstandardni sluzby. Dale jsem pro 100% ucast pacientu napr. pri koupi paralenu, acylpirinu atd. A naopak drahe operace hradit PLNE z pojisteni.

mluvis o dnesni mladych, ale co starsi generace, vzdyt za komunistu slusny clovek nemohl poradne studovat...a ver tomu, ze ne kazdy to ma tak jednoduche, ale to ty proste nevidis, protoze z tech pomeru nejsi a neznas ty lidi kolem...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Volby 2006 - nanečisto Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 47, 48, 49  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: