|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PMKB5

|
Zaslal: st únor 18, 2015 10:36 am Předmět: |
|
|
Pánové, finta jako třešnička na dortu - ne základní stavební kámen . Proto zmíněno jako úplně poslední. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: st únor 18, 2015 10:42 am Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | jez jednou denně - od rána do večera, a nějaké pořádné jídlo, ne tyhle sračičky: maso, vajíčka, zeleninu, rýži, brambory, batáty. Dokud nebudeš jídlo nenávidět, jíš málo |
Tohle mi přijde jako dobrá rada na vypěstování bulimie, nebo minimálně solidních problémů s trávením. Mezi jídly musí být dostatečné rozestupy, jinak není možné ty živiny strávit a využít. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st únor 18, 2015 11:23 am Předmět: |
|
|
Cizopasník:
ad) bulimie - zkus se podívat, co to je bulimie (takže nesouhlas)
ad) rozestupy a vstřebávání - pokud bude jíst výživově hodnotné potraviny, a ne polystyren, tělo si samo řekne kdy, kolik atd. (takže souhlas). Netřeba komplikovaně měřit, vážit, časovat, důležité je však co jíst, a aby toho byl dostatek. Tělo přidává na svalové hmotě velmi váhavě, a je ho třeba přesvědčit, že stravy je nejen dostatek, ale nadbytek. Jsou rafinovanější/komplikovanější metody? Samozřejmě, ale ty ať si schová na později.
U mě osobně je prioritou zdraví, pohyb, síla (a ne svaly), ale následováním kolegova jídleníčku bych umřel hlady (a to jím většinou také jednou denně, ale v tomto případě skutečně jednou denně, protože mi intermittent fasting osobně velmi vyhovuje).
Ostatní gentlemani: o důležitosti regenerace nelze pochybovat - možná si někdo z vás dal tu práci, a rozkliknul odkaz, kde se píše, cituji:
| citace: | | Spánek – jít spát nejpozději ve 22:30, spát minimálně 8 hodin. čím více, tím lépe. |
Vzhledem k výše uvedenému doporučení je to x hodin o hladu. Proteiňák si může dát vedle postele, a vybumbat, když se půjde v noci vyčůrat. Já spím kupř. velmi dobře a hodně, ale nikdy ne v kuse, bez probuzení. Koho to zajímá, může si o sekvencích spánku najít spoustu zajímacích informací :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st únor 18, 2015 12:11 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Vzhledem k výše uvedenému doporučení je to x hodin o hladu. Proteiňák si může dát vedle postele, a vybumbat, když se půjde v noci vyčůrat. Já spím kupř. velmi dobře a hodně, ale nikdy ne v kuse, bez probuzení. Koho to zajímá, může si o sekvencích spánku najít spoustu zajímacích informací :-) |
Už mě lezou na nervy ty pindy o tom, že tělo v noci hladoví. Tělo v noci regeneruje.
Pokud nejsi schopen spát v kuse aspoň 7-8 hodin, máš zřejmě problém. Já se například v noci nebudím.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st únor 18, 2015 12:35 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | Pokud nejsi schopen spát v kuse aspoň 7-8 hodin, máš zřejmě problém. Já se například v noci nebudím. |
Já se jdu jednou za noc vyčůrat, tak snad to nebude problém :-) o regeneraci není pochyb.
| EpsteinBarr napsal: | | tak PMKB5 da v pohode viac ako 7-8 hodin, kedze sa stravuje formou IF...bez jedla bude tak 16 hodin |
Ano, protože mi to vyhovujuje a umožňuje můj režim a cíle. Kdybych chtěl napakovat, IF bych nejel, a ani nemohl. 7 měsíců jsem byl na easy programu DL-BP-Zercher dřep, a když jsem si dával hodně dlouhé pauzy, šel málo setů, a málo opakování, a váhy nebyly nic extra, tělo si samo řeklo o více jídla, a i když jsem nechtěl, přibral jsem asi 6 kg. Ještě předtím 5 kg za měsíc na double kettlebell programu, cíleně, ale protože jsem začal funět v bojovkách, shodil jsem to.
Ne každý chce svaly - MMA fighteři z nížších vah, co se u nás připravují, si váhu musejí setsakramentsky hlídat.
Nadruhou stranu předminulý týden u nás dojel dvouměsíční program jeden profi-kickboxer, který chtěl o váhovku výše - cvičil 2x týdně, jen jednu sérii po 20 dřepech (ano, Supersquats), + pullover jen s osou (na rozšíření hrudního koše), nic jiného, a nabral 6 kg. Jídlo nevážil, nepočítal, prostě přidal, dle výše uvedených doporučení. Za tu investici solidní výsledky, přesně dle očekávání a potřeby. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st únor 18, 2015 12:48 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | PMKB5 napsal: | | Vzhledem k výše uvedenému doporučení je to x hodin o hladu. Proteiňák si může dát vedle postele, a vybumbat, když se půjde v noci vyčůrat. Já spím kupř. velmi dobře a hodně, ale nikdy ne v kuse, bez probuzení. Koho to zajímá, může si o sekvencích spánku najít spoustu zajímacích informací :-) |
Už mě lezou na nervy ty pindy o tom, že tělo v noci hladoví. Tělo v noci regeneruje.
Pokud nejsi schopen spát v kuse aspoň 7-8 hodin, máš zřejmě problém. Já se například v noci nebudím. |
Ty vole to je paráda. Dneska jsem se vzbudil 4x za noc, měl bych navštívit lékaře?
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: st únor 18, 2015 12:55 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | Ano, protože mi to vyhovujuje a umožňuje můj režim a cíle. Kdybych chtěl napakovat, IF bych nejel, a ani nemohl. 7 měsíců jsem byl na easy programu DL-BP-Zercher dřep, a když jsem si dával hodně dlouhé pauzy, šel málo setů, a málo opakování, a váhy nebyly nic extra, tělo si samo řeklo o více jídla, a i když jsem nechtěl, přibral jsem asi 6 kg. Ještě předtím 5 kg za měsíc na double kettlebell programu, cíleně, ale protože jsem začal funět v bojovkách, shodil jsem to.
Ne každý chce svaly - MMA fighteři z nížších vah, co se u nás připravují, si váhu musejí setsakramentsky hlídat.
Nadruhou stranu předminulý týden u nás dojel dvouměsíční program jeden profi-kickboxer, který chtěl o váhovku výše - cvičil 2x týdně, jen jednu sérii po 20 dřepech (ano, Supersquats), + pullover jen s osou (na rozšíření hrudního koše), nic jiného, a nabral 6 kg. Jídlo nevážil, nepočítal, prostě přidal, dle výše uvedených doporučení. Za tu investici solidní výsledky, přesně dle očekávání a potřeby. |
Ja s tymto plne suhlasim. Akurat az na to, ze na IF sa da aj rozumne naberat. Na T-nation to bol jednu dobu ospevovany program stravovania, v poslednej dobe je tam zase zatracovany a objavuju sa tam clanky plne nezmyslov.
Pri rozumne nastavenych makrach to ide v pohode a vaha sa da regulovat doslova takmer v zmysle dekagramov. Samozrejme, ak chce niekto na seba nabalit rychlo 10kg, tak IF nebude prave tou najlepsou volbou (myslene tak, ze nie kvalitnych 10kg v priebehu dlheho casoveho horizontu).
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st únor 18, 2015 1:13 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | Akurat az na to, ze na IF sa da aj rozumne naberat. Na T-nation to bol jednu dobu ospevovany program stravovania, v poslednej dobe je tam zase zatracovany a objavuju sa tam clanky plne nezmyslov.
Pri rozumne nastavenych makrach to ide v pohode a vaha sa da regulovat doslova takmer v zmysle dekagramov. Samozrejme, ak chce niekto na seba nabalit rychlo 10kg, tak IF nebude prave tou najlepsou volbou (myslene tak, ze nie kvalitnych 10kg v priebehu dlheho casoveho horizontu). |
Souhlas. Pošli mi prosím odkaz na článek, jestli za to stojí, díky! _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: st únor 18, 2015 2:58 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | Cizopasník:
ad) bulimie - zkus se podívat, co to je bulimie (takže nesouhlas)
ad) rozestupy a vstřebávání - pokud bude jíst výživově hodnotné potraviny, a ne polystyren, tělo si samo řekne kdy, kolik atd. (takže souhlas). Netřeba komplikovaně měřit, vážit, časovat, důležité je však co jíst, a aby toho byl dostatek. Tělo přidává na svalové hmotě velmi váhavě, a je ho třeba přesvědčit, že stravy je nejen dostatek, ale nadbytek. Jsou rafinovanější/komplikovanější metody? Samozřejmě, ale ty ať si schová na později.
U mě osobně je prioritou zdraví, pohyb, síla (a ne svaly), ale následováním kolegova jídleníčku bych umřel hlady (a to jím většinou také jednou denně, ale v tomto případě skutečně jednou denně, protože mi intermittent fasting osobně velmi vyhovuje).
Ostatní gentlemani: o důležitosti regenerace nelze pochybovat - možná si někdo z vás dal tu práci, a rozkliknul odkaz, kde se píše, cituji:
| citace: | | Spánek – jít spát nejpozději ve 22:30, spát minimálně 8 hodin. čím více, tím lépe. |
Vzhledem k výše uvedenému doporučení je to x hodin o hladu. Proteiňák si může dát vedle postele, a vybumbat, když se půjde v noci vyčůrat. Já spím kupř. velmi dobře a hodně, ale nikdy ne v kuse, bez probuzení. Koho to zajímá, může si o sekvencích spánku najít spoustu zajímacích informací :-) |
Ještě včera jsi psal, ať si kvůli tomu nařizuje budíka.. _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st únor 18, 2015 3:14 pm Předmět: |
|
|
Pokud spí od večera do rána jako I.N.G., tak proč ne; pokud se chodí jednou za noc vyčurat jako já nebo Hulkie, nemusí.
Hele, můžeš mě chytat za slovíčko - fajn, anebo přemýšlet o tom co jsem napsal a doporučil - víc fajn. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st únor 18, 2015 3:59 pm Předmět: |
|
|
No mně probudí čůrání. A když si dám proteiňák, půjdu za dvě hodiny znovu. Né že bych teda když se v noci probudím a nemůžu zabrat nešel vypít do lednice litr mlíka:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Dean_Moriarty
|
Zaslal: st únor 18, 2015 4:04 pm Předmět: |
|
|
Díky za rady, ale nevím jak zvýšit denní porce, vždyť bílkovin přijímám více než bych správně měl. Vyřešilo by to kdybych si denně k tomu všemu přidal 0.5 kg rýže, abych měl více sacharidů?
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: st únor 18, 2015 4:31 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | No můžeš to PMKB5 okecávat jak chceš, ale nemění to nic na tom, že pro normálního člověka je to blbost
Ať si dá tři normálně velký jídla s kupou sacharidů, bílkoviny a trochou tuku, mezi to dvě svačiny a je to, jednoduchý, nebude otrokem jídla a dokonce se v noci i vyspí |
Já si teda myslím, že by byl menším otrokem jídla, kdyby snědl 3 velký jídla denně - přiměřeně bílkovin, hodně tuků a sacharidy jen ze zeleniny. Případně ve velkém jídle, které následuje po tréninku, přidat rýži nebo batáty. Ale klíčové je tam to "hodně tuků".
Noční jídlo, pokud se vzbudí a vypije protein, bonus navíc. (Jak tu bylo řečeno).
Pokud spí jako zabitej 8 hodin denně, pak je třeba ještě varianta, že těsně před spaním vypije protein s kaseinem nebo rozmixovanej tvaroh. Protože pravděpodobně to třetí velké jídlo nebude těsně před spaním. Pokud bude to třetí jídlo těsně před spaním a spí 8 hodin bez probuzení, pauza 8 hodin není tak dlouhá, aby to vadilo v nabírání.
Zapomněla jsem na nějakou variantu? :-) _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st únor 18, 2015 4:31 pm Předmět: |
|
|
Pro normálního člověka? Kdo normální cvičí s činkama a kdo normální cvičí s činkama a chodí si o tom psát s podobnými individui na internet? :-)
Tady není nikdo normální a všechno nenormální nám není cizí. Jsme jedna rodina, tak proč se pořád má někdo potřebu separovat od někoho, kdo má jiný názor. Přečtěte si, co napsal Pavel pořádně a v klidu a seberte u toho rozum do hrsti. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|