|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Blackoff

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pruzicka
|
Zaslal: st září 10, 2014 5:47 pm Předmět: |
|
|
| Blackoff napsal: | | ZeleznaKoule napsal: | | Gray Cook - Movement, Todd Hargrove - Guide to a Better Movement, T. Anderson & G. Neupert - Original Strength, G. Cook - Athletic Body in Balance, P. Tsatsouline - Super Joints + Relax into Stretch, Thomas Kurz - Stretching Scientifically: A Guide to Flexibility Training - tam bych začal :) |
Už chápu, jak to byl zjednodušený pohled na věc Tohle ale nedávám |
Hele proste kazdy den bud 30 minut ve drepu (kumulovany). Vydrz to 30 dni. Pak dej vedet. Fakturu ti poslu az pak. Nemas zas.
Muzes cist az do aleluja, ale tim ti telo nepovoli. Lidi maji dneska tendence obracet "99% praxe, 1% teorie". Pak to ale nefunguje no
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: st září 10, 2014 5:47 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | Gray Cook - Movement, Todd Hargrove - Guide to a Better Movement, T. Anderson & G. Neupert - Original Strength, G. Cook - Athletic Body in Balance, P. Tsatsouline - Super Joints + Relax into Stretch, Thomas Kurz - Stretching Scientifically: A Guide to Flexibility Training - tam bych začal :) |
prebytek volneho casu ?
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st září 10, 2014 5:54 pm Předmět: |
|
|
| pruzicka napsal: | | Blackoff napsal: | | ZeleznaKoule napsal: | | Gray Cook - Movement, Todd Hargrove - Guide to a Better Movement, T. Anderson & G. Neupert - Original Strength, G. Cook - Athletic Body in Balance, P. Tsatsouline - Super Joints + Relax into Stretch, Thomas Kurz - Stretching Scientifically: A Guide to Flexibility Training - tam bych začal :) |
Hele proste kazdy den bud 30 minut ve drepu (kumulovany). Vydrz to 30 dni. Pak dej vedet. Fakturu ti poslu az pak. Nemas zas.
Muzes cist az do aleluja, ale tim ti telo nepovoli. Lidi maji dneska tendence obracet "99% praxe, 1% teorie". Pak to ale nefunguje no |
No moment, pokud to dobře chápu, on chtěl vědět, proč to není jen otázka zkrácené achillovky/lýtka/nebocojávímčeho, tak to je na obsáhlejší studium než jen na odpověď v diskusi.
Že pro svůj vlastní trénink nepotřebuje vědět jak věci fungují, ale spíš kudy se dostat k výsledku? Tak s tím souhlasím :) Stejně jako s otázkou teorie vs. praxe.
A co se přebytku týče, až na Movement nejde o žádný hutný čtení. Většina z toho se dá přelouskat za pár cest emhádéčkem ;) Nebo pár návštěv na velké :) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Blackoff

|
Zaslal: st září 10, 2014 6:03 pm Předmět: |
|
|
| pruzicka napsal: | | Blackoff napsal: | | ZeleznaKoule napsal: | | Gray Cook - Movement, Todd Hargrove - Guide to a Better Movement, T. Anderson & G. Neupert - Original Strength, G. Cook - Athletic Body in Balance, P. Tsatsouline - Super Joints + Relax into Stretch, Thomas Kurz - Stretching Scientifically: A Guide to Flexibility Training - tam bych začal :) |
Muzes cist az do aleluja, ale tim ti telo nepovoli. Lidi maji dneska tendence obracet "99% praxe, 1% teorie". Pak to ale nefunguje no |
Já s tím problém nemám, jen mě to tak zajímalo, proč s tím lidi ten problém mají.
Čas si neměřím, ale když si můžu dřepnou, tak si dřepnu _________________ 180/80
|
|
| nahoru |
|
 |
marzochi
|
Zaslal: st září 10, 2014 6:15 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem to taky dneska vyzkoušel. 10 minut v kuse, nejtěžší na tom byla bolest jakoby svalu/šlachy na holeni, což myslím pramení z dřepování ve vzpěračkách a tím pádem menší mobility kotníku. Zvednout se po tech 10ti minutách a následných nekolik kroků byl celkem záhul :D
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: st září 10, 2014 6:38 pm Předmět: |
|
|
| marzochi napsal: | | Tak jsem to taky dneska vyzkoušel. 10 minut v kuse, nejtěžší na tom byla bolest jakoby svalu/šlachy na holeni, což myslím pramení z dřepování ve vzpěračkách a tím pádem menší mobility kotníku. Zvednout se po tech 10ti minutách a následných nekolik kroků byl celkem záhul :D |
neber to jakoze musis. ze musis prekonat bolest nebo tak neco. Drep je odpocinek. Moc rychle, moc casto, moc brzo = ze to muze vest ke zraneni.
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: st září 10, 2014 6:55 pm Předmět: |
|
|
| marzochi napsal: | | Tak jsem to taky dneska vyzkoušel. 10 minut v kuse, nejtěžší na tom byla bolest jakoby svalu/šlachy na holeni, což myslím pramení z dřepování ve vzpěračkách a tím pádem menší mobility kotníku. Zvednout se po tech 10ti minutách a následných nekolik kroků byl celkem záhul :D |
Musíš si občas protáhnout i bércové svaly a ne jen honit lýtka
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st září 10, 2014 9:28 pm Předmět: |
|
|
Je to k tématu jen lehce, ale jak jsem teď začal dřepět každej den, tak jsem začal dělat i pořádný hluboký dřepy (jo, o těch předtím jsem si taky myslel, že jsou hluboký a teď nějak zjišťuju, že to jde hlouběji  ) a bolely mě z toho trochu spodní záda, je to normální nebo dělám něco špatně? Techniku dřepu mám imho docela slušnou (vím, že mi tu napíšete, že si to myslím blbě  )
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt září 11, 2014 7:59 am Předmět: |
|
|
Nevim co ma byt revoltak.
A tohle ma k drepu fakt hodne daleko...
Navic mimo asi 5 veci co je na tyhle vyzve nebo co to je spatne bych vsech co to zkousej precist si neco o tzv. Creep efektu vazivova tkane;) jinak se tesim na ty urazy zad nasledny _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
DikobrazieDieťa
(ban)

|
Zaslal: čt září 11, 2014 9:19 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Nevim co ma byt revoltak.
Navic mimo asi 5 veci co je na tyhle vyzve nebo co to je spatne bych vsech co to zkousej precist si neco o tzv. Creep efektu vazivova tkane;) jinak se tesim na ty urazy zad nasledny |
TY SI FAKT MIMO.......O čom tu plieskaš ?? .... Takto čupia denne milióny a milióny ľudí, hlavne v rozvojových krajinách, kde trávia kopu času vonku, a z určitého dôvodu (možno vedia prečo) používajú stoličky minimálne. Robia to aj starci, ktorí sa z takto hlbokého drepu sami postavia..... Ty si fakt myslíš, že príroda to zariadila tak, že keď si človek chce oddýchnuť, tak si musí zadkom sadnúť na stoličku alebo zem ? Alebo si rovno ľahnúť ? ... Zapni logiku
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: čt září 11, 2014 9:41 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | pruzicka napsal: | | Deadlift napsal: | | OK...co ale těch 30 minut v tom dřepu děláte? Asi se na tom dost blbě píše na NB:o))))))))))) |
Cekam na tramvaj, ctu si, koukam na filmy, pisu SMSky, maily, pracuju. Na NB se pise dost dobre.
Hele
|
Tahle hrůza je co? |
To je drep. Seznamte se. Napis mi, jake tam vidis chyby a ja ti vysvetlim, proc to chyby nejsou
|
|
| nahoru |
|
 |
pruzicka
|
Zaslal: čt září 11, 2014 9:44 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Nevim co ma byt revoltak.
Navic mimo asi 5 veci co je na tyhle vyzve nebo co to je spatne bych vsech co to zkousej precist si neco o tzv. Creep efektu vazivova tkane;) jinak se tesim na ty urazy zad nasledny |
Jo ty myslis ta ohnuta zada :) ? Takze spravny drep je podle tebe s rovnymi zady, neutralni pater a podobne povidacky ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|