Je to k tématu jen lehce, ale jak jsem teď začal dřepět každej den, tak jsem začal dělat i pořádný hluboký dřepy (jo, o těch předtím jsem si taky myslel, že jsou hluboký a teď nějak zjišťuju, že to jde hlouběji ) a bolely mě z toho trochu spodní záda, je to normální nebo dělám něco špatně? Techniku dřepu mám imho docela slušnou (vím, že mi tu napíšete, že si to myslím blbě )
Fotka by byla ? Pokud nejsi zvykly na tuhle pozici, tak musis povolit bederni pater do celkem slusne flexe, totalne ji "vyvesit". To nemusi byt prijemne, dej tomu cas.
Nevim co ma byt revoltak.
A tohle ma k drepu fakt hodne daleko...
Navic mimo asi 5 veci co je na tyhle vyzve nebo co to je spatne bych vsech co to zkousej precist si neco o tzv. Creep efektu vazivova tkane;) jinak se tesim na ty urazy zad nasledny
Ten Jefferson vypadá dobře, to vyzkouším :) Potřebuju tělo připravené na válku, né tělo které umí pracovat jen v ideálních podmínkách s neutrální páteří apod.
Jaké jsou Peťo základy toho cviku, respektive na co při provádění myslet?
EDIT: Abys to chápal on je Poman fyzioterapeut, takže jako většina fyzioterapeutů, když vidí, co Ido učí, tak si asi rve vlasy z hlavy
Viset se dá všude možně. Na dveřích, schodech, zábradlí, venku, na větvi, stojanu na prádlo...
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Na dverách visieť s vystretými nohami ? Nemeriam 120cm.... Na schodoch ? ... nemám dom. Zábradlie ? Na vetve ? ...to vždy ísť visieť do lesa ?... :D na sídlisku veľké stromy nemáme (s veľkými vetvami teda), akurát v lese. Stojan na prádlo ? .... v byte ani na balkóne ho nemá asi nik
To nie sú výhovorky, tu sa to tvoje "motto" nehodí. Ešte mi nezabudni poradiť tyčky v autobuse...
Proste treba uznať, že je to oveľa náročnejšie na možnosti, než sedenie v drepe a robenie stojky. Hlavne, keď to chce človek robiť 6-7 krát týždenne.
Visieť na dverách......
Najlepsie je mat hrazdu doma, lebo clovek sa moze vesat/zhybovat vzdy ked ma cas. Ale ak to nie je, v meste je vacsinou viac moznosti ako v lese. "Prašáky", preliezky (v Osle som si pripadal ako uchyl, ked som obiehal vsetky detske ihriska a skolky v okoli ). Na Slovensku priibudaju aj verejne sportoviska, napr. toto je "moje":
Btw. pardon za OT, dokonca ani pri foteni toho snimku som necupel
Aha a to ma byt k cemu...moc rad bych znal odpoved.
Flektovat poradne bederni pater, genialni rada.
Paceni kloubni sterbinii v koleni, utlak celyho cevnenervovyho svazku v poplitealni jamce, vazivo co jsem psal uz vyse najdi si to znamena.., to se ideealne doplnuje s tim co dela plotynkam v nekolika segmentech, uzasne koordinovane postaveni lopatek asi nema rad ramena chlapec...
Benefit je v cem konkretne?
Kdyba jste si radsi uvolnili vnitri rotaci v koleni aby fumgovala jak ma...
Paceni kloubni sterbinii v koleni, utlak celyho cevnenervovyho svazku v poplitealni jamce, vazivo co jsem psal uz vyse najdi si to znamena.., to se ideealne doplnuje s tim co dela plotynkam v nekolika segmentech, uzasne koordinovane postaveni lopatek asi nema rad ramena chlapec...
Hele nejak nemam naladu, cas ani chut ti to vysvetlovat. Kazdy ma svoje "nabozenstvi". Delej cenu veris a co ti vyhovuje, ja budu delat to same.
Mam za sebou hodne veci a za dost z nich jsem zaplatil (ne penezi). Jedna z nich byla myslenka "spravnych" pozic, korektnich postaveni a neutralni pozice patere (ktera existuje jenom v labu).
Hele nejak nemam naladu, cas ani chut ti to vysvetlovat. Kazdy ma svoje "nabozenstvi". Delej cenu veris a co ti vyhovuje, ja budu delat to same.
Mam za sebou hodne veci a za dost z nich jsem zaplatil (ne penezi). Jedna z nich byla myslenka "spravnych" pozic, korektnich postaveni a neutralni pozice patere (ktera existuje jenom v labu).
IMO jedna věc je "zdravá pozice" a druhá věc je, že to někomu může nadělat víc škody než užitku. Jak už jsme psal výše, rozhodně bych tenhle cvik nedoporučoval někomu, kdo má potíže s koleny. Je to masakr pro křížáky a určitě i pro cévy a žíly pod kolenem.
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
IMO jedna věc je "zdravá pozice" a druhá věc je, že to někomu může nadělat víc škody než užitku. Jak už jsme psal výše, rozhodně bych tenhle cvik nedoporučoval někomu, kdo má potíže s koleny. Je to masakr pro křížáky a určitě i pro cévy a žíly pod kolenem.
Tohle je utra-jednoducha vec...Jak si chcete hrat, kdyz neudelate drep ? Jak se chcete prat v kleci, lezt po stene, bouchat do sebe na hristi pri basketu ?
Kouknete se nekdy na sport a stopnete mi, kolik casu maji boxeri pater v neutralni pozici, kolikrat se kolena dostanou do zkrutu nebo ven a dovnitr, kolikrat se asymetricky telo zatizi.
A ty mas problemy s krizovymi vazy ? A jak je jinak chces posilit nez namahou ? Predkopavanim ? Drepem s koleny presne nad spickou a neutralni pateri ? Cink cink cink... Proberte se, zivot/sport/boj vypada jinak nez v telocvicne
Tohle je utra-jednoducha vec...Jak si chcete hrat, kdyz neudelate drep ? Jak se chcete prat v kleci, lezt po stene, bouchat do sebe na hristi pri basketu ?
Kouknete se nekdy na sport a stopnete mi, kolik casu maji boxeri pater v neutralni pozici, kolikrat se kolena dostanou do zkrutu nebo ven a dovnitr, kolikrat se asymetricky telo zatizi.
A ty mas problemy s krizovymi vazy ? A jak je jinak chces posilit nez namahou ? Predkopavanim ? Drepem s koleny presne nad spickou a neutralni pateri ? Cink cink cink... Proberte se, zivot/sport/boj vypada jinak nez v telocvicne
Na podstatě funkčního (fuj, to slovo "funkční", ale jiný mě nenapadá) tréninku a pohybu se s tebou shodnu, sám cvičím takovej hybrid crossfit šmrnclej myšlenkama Ferruggii, De Franca, Tsatsoulina apod., ale mě prostě přijde dřepění na bobku takový samoúčelný a spíš nebezpečný. Léta jsem dělal karate, teď cvičím klasickou policejní sebeobranu a hodněkrát jsem v práci musel bojovat, sprintovat, přetahovat se, zatýkat, ale i v ledový vodě zachraňovat tonoucí apod. A to samozřejmě bez rozcvičky, většinou v noci a ve stresu. Takže reálnost a funkčnost mám za celkem důležitou. Ale na prvním místě je zdraví a pouštět se do nějakých guru experimentů jakožto do všeléku, to opravdu ne. A rozhodně odmítám dřepět na bobku někde v kavárně nebo na nádraží
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Na podstatě funkčního (fuj, to slovo "funkční", ale jiný mě nenapadá) tréninku a pohybu se s tebou shodnu, sám cvičím takovej hybrid crossfit šmrnclej myšlenkama Ferruggii, De Franca, Tsatsoulina apod., ale mě prostě přijde dřepění na bobku takový samoúčelný a spíš nebezpečný. Léta jsem dělal karate, teď cvičím klasickou policejní sebeobranu a hodněkrát jsem v práci musel bojovat, sprintovat, přetahovat se, zatýkat, ale i v ledový vodě zachraňovat tonoucí apod. A to samozřejmě bez rozcvičky, většinou v noci a ve stresu. Takže reálnost a funkčnost mám za celkem důležitou. Ale na prvním místě je zdraví a pouštět se do nějakých guru experimentů jakožto do všeléku, to opravdu ne. A rozhodně odmítám dřepět na bobku někde v kavárně nebo na nádraží
to je naprosto v poradku, delej cemu veris a co ti prijde spravne. Ja nikomu nenutim, ze tohle je ta jedina spravna cesta. Stejne tak respektuju, co delaji ostatni, ja jenom sdilim na svem blogu, co umim, co jsem se naucil, cemu verim a co mi funguje. Nemusis to ani cist, ani sdilet, ani delat.
Delej cemu veris, ja budu delat to same :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru