|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Riku
|
Zaslal: pá září 12, 2014 1:09 pm Předmět: |
|
|
| DikobrazieDieťa napsal: | | Poman napsal: | Jinak mam pacienty od pul rocnich 2 kilovejch deti po lidi co vjeli na motorce pod vlak tak i zniceny ramena z funkcnich ehm treninku.
Poslouchat sve telo je super a jsem vsema deseti pro. Ale chce to aby pak clovek dokazal i odpoved spravne.
Ja se priznam ze to zdaleka vzdy nezvladnu a proto verim svoji fyzio ktera me s tim pomaha.
Mozek se totiz dokaze tak krasne prizpusobit ze patologie je pro nej norma a spravna vec a prekorigovat to zpet je fuska jako prase... |
Aha....takže ako si predstavuješ oddych človeka ? Buď v tureckom sede, alebo v ľahu na zemi, a inak nič iné ? ... Pýtam sa na oddych v prírode, a dajme tomu, že dotyčný nechce nachytať kliešte, alebo byť poštípaný iným hmyzom, či zašpiniť sa, prípadne sedieť na tvrdých kameňoch.... Hmmmm ? Ako, ak nie drepom, to teda vyriešila príroda ? |
Když se člověk nechce zašpinit, sedět na tvrdých kamenech a být poštípaný hmyzem tak nemá chodit do přírody :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá září 12, 2014 1:34 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Tak daymone nikdy nikoho na dalku nediagnostikuju natoz lecim...a vsude to tady i na foru ke zdravotnim dotazum i cpu jestli jsi si vsimnul.
Vidim obtazek a popsal jsem negativa z polohy na nem a jak tu polohu ten typek dela a jeste vydrz pul hodiny.
Nildo mi tu nenapsal co je na mych vytkach spatne, jen jakej jsem magor s nezaschlym razitkem.
Nikde tu ani nevidim mapsano co tim chcete dosahnout, rozcvicit nebo cemu ulevit...
To je pak disluze jako prase.
Argument delal to tak asijskej praclovek je opravdu kvalitni. | Nevšimnul, já jen všide vidím divné chytré kecy, jak kdybys měl 70 let a za sebou tisíce pacientů. Pokud nikde nevidíš napsáno, co tím chceme dosáhnout, přečti si to znovu a v klidu. Já jsem ti napsal, co je na nich špatně. Špatně je to, že je děláš po přečtení textů a možná pohledu na jednu fotku. Ne Pomane, takového doktora nechci.
Diskuzi jako prase začínáš ty a to tím, že úplně zbytečně pácháš jakési tvoje osobité dobro. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Naposledy upravil daymoon dne pá září 12, 2014 1:36 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
DikobrazieDieťa
(ban)

|
Zaslal: pá září 12, 2014 1:36 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | DikobrazieDieťa napsal: | | Poman napsal: | Jinak mam pacienty od pul rocnich 2 kilovejch deti po lidi co vjeli na motorce pod vlak tak i zniceny ramena z funkcnich ehm treninku.
Poslouchat sve telo je super a jsem vsema deseti pro. Ale chce to aby pak clovek dokazal i odpoved spravne.
Ja se priznam ze to zdaleka vzdy nezvladnu a proto verim svoji fyzio ktera me s tim pomaha.
Mozek se totiz dokaze tak krasne prizpusobit ze patologie je pro nej norma a spravna vec a prekorigovat to zpet je fuska jako prase... |
Aha....takže ako si predstavuješ oddych človeka ? Buď v tureckom sede, alebo v ľahu na zemi, a inak nič iné ? ... Pýtam sa na oddych v prírode, a dajme tomu, že dotyčný nechce nachytať kliešte, alebo byť poštípaný iným hmyzom, či zašpiniť sa, prípadne sedieť na tvrdých kameňoch.... Hmmmm ? Ako, ak nie drepom, to teda vyriešila príroda ? |
Když se člověk nechce zašpinit, sedět na tvrdých kamenech a být poštípaný hmyzem tak nemá chodit do přírody :D |
Predstav si zimu v lese.... Máš svoj príbytok, ale niekoľko hodín si vonku. Nemáš špeciálnu izolačnú teplú deku, ani elektricky vyhrievaný vankúšik na ktorý si sadneš... Chceš si oddýchnuť.... čo spravíš ? Podľa Pomana to, čo je veľmi škodlivé pre človeka - drepneš si. JE TO PRIRODZENÉ. A nedrepneš si na 5 minút, ani na 10.... Mimochodom, po drepiačky sa aj spávalo, keď mali vojaci výpravy (v stredoveku napr.), a nechceli spať na studenej zemi. Tak proste driemali v drepe... Čo mi k tomu povie Poman ?
edit : áno, som RANDO. Ale nie som jožko.mrkvička, to vás uisťujem. Mať dve nicky naraz, to nehrozí...
Naposledy upravil DikobrazieDieťa dne pá září 12, 2014 4:35 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: pá září 12, 2014 2:36 pm Předmět: |
|
|
dikobraz na 100%
jinak drepeni funguje skvele, mam za sebou asi dva tejdny, uvolneni beder, lepsi mobilita.. kdo neveri, at zkusi a pak teprv kritizuje..
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá září 12, 2014 7:44 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Poman napsal: | Tak daymone nikdy nikoho na dalku nediagnostikuju natoz lecim...a vsude to tady i na foru ke zdravotnim dotazum i cpu jestli jsi si vsimnul.
Vidim obtazek a popsal jsem negativa z polohy na nem a jak tu polohu ten typek dela a jeste vydrz pul hodiny.
Nildo mi tu nenapsal co je na mych vytkach spatne, jen jakej jsem magor s nezaschlym razitkem.
Nikde tu ani nevidim mapsano co tim chcete dosahnout, rozcvicit nebo cemu ulevit...
To je pak disluze jako prase.
Argument delal to tak asijskej praclovek je opravdu kvalitni. | Nevšimnul, já jen všide vidím divné chytré kecy, jak kdybys měl 70 let a za sebou tisíce pacientů. Pokud nikde nevidíš napsáno, co tím chceme dosáhnout, přečti si to znovu a v klidu. Já jsem ti napsal, co je na nich špatně. Špatně je to, že je děláš po přečtení textů a možná pohledu na jednu fotku. Ne Pomane, takového doktora nechci.
Diskuzi jako prase začínáš ty a to tím, že úplně zbytečně pácháš jakési tvoje osobité dobro. |
Přečetl jsem si to dokonce 2x a pořádně...shodou okolností i komentáře pod blogem kde hned první píše o vazivu a postavení ramen prakticky to samý...
Jestli to chápu,špatně na jich je to že jsem je vyvodil z fotky a z textu...Ty jsi začal po přečtení textu a pohledu na fotky dřepět. Takže ty na stejných informacích zakládáš to,že je to prospěšný. Já, že to prospěšný zdaleka není.
Přednesl jsem nějaký argumenty proč si myslím že to není ok, a stále jsem neslyšel proč to prospěšný je. Rád se přiučim něčemu novýmu,zcela vážně bych to rád konkrétně slyšel jak a proč.
Neberu odpověd: protože si zvětšim dorziflexi v kotníku...jak se mi tim zvětší? Budu mít triceps lepší schopnost excentrický kontrakce,zlepší se joint play v nějakym ve skloubení v kontíku, upraví se mi spirála chodidla,vyrovná se práce agonistů co tu dorziflexi dělaj?
Se všim tim se dá různě pracovat a všechno mužu klidně pojmenovat mobilita kotníku, fakt netuším jak mi pasivní dřepění v maximální dorziflexi co mi to zrovna noha dovolí s něčim s tim pomuže...jo vazivo ve svalech a vazy si protáhnu a to je mi prosím k čemu? (To neni řečnická otázka rád bych to věděl v čem mi to pomuže).
Tady mi přijde lepší u člověka co si to přečte předpokládat to horší,určitě si to přečte mín vrcholovejch atletů co kolena a záda fungujou správně - centrovaný a koordinovaný pohyby ,který si myslim narozdíl od autora že se samozřejmě dají v běžnym životě dělat a měly by se dělat (to že to 90% populace není schopná dělat je věc jiná a na tomhle si zakládá technika s kterou s lidma pracuju konkrétně já (teda snažim se, vzdělávám se v ní 2 roky a právě od těch lidi s tisíci klientama a pacientama a to jak se dá pracovat s tělem je neuvěřitelný a viděl jsem že to jde, jde lézt po skále a mít správně postavenou lopatku,kyčle a napřímenou páteř, jde tak sedět jde tam vzpírat jen se to musí umět)
Když budu sprostej tak obyčejná kancelářská krysa nebo špatně trénující sportovec si tím že si dřepne jak ho to pustí, nejen že si neupraví kvalitu pohybových stereotypů (těch drobnejch - kolene nebude stabilnější protože se mu správně stočí zkřížený vazy, neudělá se mu správná opora chodidla a zázrakem mu taky nezačne pracovat extenze v kyčli místo v zádech) ale protože tam tyhle funkce nemá tak to tělo bude kompenzovat nějak jinak aby to ustál což mu z dlouhodobý hlediska vyrobí problémy samozřejmě navíc ještě jinde...
Osobité dobro páchat nebudu,napsat jsem svůj pohled na věc,nebo svoje "náboženství:)". Nikomu ho nenutim. Když budeš někdy chtít ukážu s jakejma technika pracuju,resp. chci pracovat já a pak třeba pochopíš proč se mi tohle zdá barbarský
Rando...ale radši nic... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá září 12, 2014 8:06 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: |
Ne Pomane, takového doktora nechci.
Diskuzi jako prase začínáš ty a to tím, že úplně zbytečně pácháš jakési tvoje osobité dobro. |
Hele, co se s tebou děje? Ty jsi byl vždy velmi rozumný jedinec, a teď tohle? Nejen tady se vždy objeví někdo s nějakým úplně super novým svatým grálem, který spasí každého kdo uvěří a bude následovat. Poman akorát napsal, že je sakra dobré si rozmyslet co člověk, dělá, proč to dělá, a že nekritické následování je cesta do prdele ... nebo do špitálu. Což je názor, který s ním plně sdílím.
On nikde nepíše ať tak nikdo necvičí, jinak že bude do roka na vozejku. Jen píše, že to má svá úskalí, občas i četná, a že z toho může být víc škody než užitku.
Za mně rozhodně v pohodě. A pokud to někdo bere jako nějaký útok či snahu druhým kecat do života, tak je chyba na jeho přijímači. Ne u Pomana.
BTW ... naslouchat svému tělu je velmi potřebné, ale rozhodně není moudré se spoléhat jen na to. Protože taky jeden může slyšet celkem blbě ... neomylný je z podstaty jen ten nahoře ... ale bohužel to někdy zjistí pozdě, a pak to není žádná hitparáda a dost blbě se s tím už něco dělá. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: pá září 12, 2014 9:13 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: |
Osobité dobro páchat nebudu,napsat jsem svůj pohled na věc,nebo svoje "náboženství:)" |
Osobité dobro klidně páchat můžeš, je dobré, když na věc člověk slyší vícero názorů. Klidně se o těch svých technikách rozepiš, já budu jedině rád. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
DikobrazieDieťa
(ban)

|
Zaslal: pá září 12, 2014 10:34 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Rando...ale radši nic... |
Nič preto, lebo si stratil reč - nevieš na to dať odpoveď, tak si to vyhodil z hlavy. Rozumiem
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá září 12, 2014 11:20 pm Předmět: |
|
|
Na tu tvoji kokotinu se spaním v dřepu myslím odpovídat rozhodně netřeba
Navíc konkrétně TOBĚ odpovídat na cokoli je fakt ztráta všeho ... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
jnerez
|
Zaslal: so září 13, 2014 6:08 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | daymoon napsal: |
Ne Pomane, takového doktora nechci.
Hele, co se s tebou děje? Ty jsi byl vždy velmi rozumný jedinec, a teď tohle? Nejen tady se vždy objeví někdo s nějakým úplně super novým svatým grálem, který spasí každého kdo uvěří a bude následovat. Poman akorát napsal, že je sakra dobré si rozmyslet co člověk, dělá, proč to dělá, a že nekritické následování je cesta do prdele ... nebo do špitálu. Což je názor, který s ním plně sdílím.
On nikde nepíše ať tak nikdo necvičí, jinak že bude do roka na vozejku. Jen píše, že to má svá úskalí, občas i četná, a že z toho může být víc škody než užitku.
Za mně rozhodně v pohodě. A pokud to někdo bere jako nějaký útok či snahu druhým kecat do života, tak je chyba na jeho přijímači. Ne u Pomana.
BTW ... naslouchat svému tělu je velmi potřebné, ale rozhodně není moudré se spoléhat jen na to. Protože taky jeden může slyšet celkem blbě ... neomylný je z podstaty jen ten nahoře ... ale bohužel to někdy zjistí pozdě, a pak to není žádná hitparáda a dost blbě se s tím už něco dělá. |
yggu, ale on má daymoon pravdu. Sotva Pomanovi zaschl inkoust na diplomu, tak je tu jedna rada vedle druhé. Věřím, že ho to baví a taky věřím, že je dobrej a bude výbornej fyzioterapeut, ale ty roky co sem psal byl v pohodě, naprosto. Ale opravdu od té doby co se "promočil", tak tu furt jen jede svoje rady a vše kolem toho.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: so září 13, 2014 7:02 am Předmět: |
|
|
Proc ma vubec rando porad pristup na forum? Toto je uz jeho snad 5. nick a vzdy to dopadne stejne, nasere se, protoze se mu kazdy smeje kvuli piti vlastni moci a sam si pozada o ban, ze uz tu nechce byt. Za tyden je tu dalsi debilni nick a stejnej clovek za nim. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: so září 13, 2014 7:08 am Předmět: |
|
|
Tak diplom mi zaschnul před 4 lety což sice není moc ale když už mě s tim nějakou dobu nechaj i učit ty nebožáky na univerzitě tak by to mohlo stačit i na diskuzi na internetu. Ale samozřejmě to záležitý na čitateli.
Jinak jnerezi máš uplnou pravdu, když už si tady něco čtu nebo přispěji tak je to prakticky jen ohledně nějakého zdravotnímu problému (jako třeba topik s kolenem hned vedle), debaty o důležitosti JR ve cvičení bicepsu nějak pomíjim...
A ještě Draperův log samozřejmě _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: so září 13, 2014 7:40 am Předmět: |
|
|
Díky Pomane, že jsi se už vyjádřil mnohem klidněji. Z posledních příspěvků bylo cítit velké napětí :-) Dovolím si vyjádřit se po částech, protože jsi toho napsal hodně.
| Poman napsal: | Přečetl jsem si to dokonce 2x a pořádně...shodou okolností i komentáře pod blogem kde hned první píše o vazivu a postavení ramen prakticky to samý...
Jestli to chápu,špatně na jich je to že jsem je vyvodil z fotky a z textu...Ty jsi začal po přečtení textu a pohledu na fotky dřepět. Takže ty na stejných informacích zakládáš to,že je to prospěšný. Já, že to prospěšný zdaleka není. |
Ne, takhle to zdaleka nebylo. V tomto topiku si to můžeš přečíst v přesném chronologickém sledu. Ve čtvrtek jsem článek objevil a při čtení jsem si říkal, že na tom něco může být. Zkusil jsem to a ve čtvrtek jsem dřepět začal. Až v pondělí jsem se vyjádřil o tom, že mám kupodivu velmi dobré výsledky již po pár dnech. Tedy tvůj závěr, že já jsem si to přečetl a okamžitě pokládal za dobré, není správný. Bylo to tak, že jsem si to přečetl, zkusil, počkal pár dní a až pak jsem to začal pokládat za správné. Až na základě vlastní zkušenosti, protože vím, že každý je jedinečný.
| Poman napsal: | Přednesl jsem nějaký argumenty proč si myslím že to není ok, a stále jsem neslyšel proč to prospěšný je. Rád se přiučim něčemu novýmu,zcela vážně bych to rád konkrétně slyšel jak a proč.
Neberu odpověd: protože si zvětšim dorziflexi v kotníku...jak se mi tim zvětší? Budu mít triceps lepší schopnost excentrický kontrakce,zlepší se joint play v nějakym ve skloubení v kontíku, upraví se mi spirála chodidla,vyrovná se práce agonistů co tu dorziflexi dělaj?
Se všim tim se dá různě pracovat a všechno mužu klidně pojmenovat mobilita kotníku, fakt netuším jak mi pasivní dřepění v maximální dorziflexi co mi to zrovna noha dovolí s něčim s tim pomuže...jo vazivo ve svalech a vazy si protáhnu a to je mi prosím k čemu? (To neni řečnická otázka rád bych to věděl v čem mi to pomuže). |
Tady s tebou samozřejmě nemůžu argumentovat na stejné úrovni a ani nechci. Rozebral jsi lidské tělo na součástky, tak jak je v současné medicíně běžné, a shledal jsi, že to nemůže být k ničemu, ba naopak, protože žádná ze součástek z toho nemůže mít benefit. Já na součástky rozkládat nechci a ani samozřejmě neumím. Já mám asi 17 let problémy s kolenem, jak jsem už psal v tomto topiku a navštívil jsem pár doktorů. Každý mě rozebral na součástky, posvítil si na ně rentgenem (asi byl v akci :-) a řekl, že mám koleno šetřit. Ale já ho šetřil celý život. V životě jsem ho nepřetěžoval a každý, kdo si umí otevřít nějaký můj log může vidět, že cvičím nohy jako děcko. Takže mi nic není, ok. Když mi nic není, tak to asi bude tím, jak žiju. Většinu dne sedím nebo se přesunuju mezi místy, kde sedím (kancelár, laboratoř...). Jak píšeš, můžeš mě naučit sedět dobře. Ale to je z mého pohledu zase náprava důsledku. Proč jen sedět? Je moje tělo uzpůsobeno k sezení po třetinu života? Na dřepění se mi líbí to, že je to přerušení zvyku sedět. Možná návrat někam, kde to mohlo fungovat lépe. Určitě by nebylo vůbec dobrý 8 hodin denně dřepět, pak bych si zase rád na 30 minut za den sednul :-) Myslím, že mě chápeš.
| Poman napsal: | Tady mi přijde lepší u člověka co si to přečte předpokládat to horší,určitě si to přečte mín vrcholovejch atletů co kolena a záda fungujou správně - centrovaný a koordinovaný pohyby ,který si myslim narozdíl od autora že se samozřejmě dají v běžnym životě dělat a měly by se dělat (to že to 90% populace není schopná dělat je věc jiná a na tomhle si zakládá technika s kterou s lidma pracuju konkrétně já (teda snažim se, vzdělávám se v ní 2 roky a právě od těch lidi s tisíci klientama a pacientama a to jak se dá pracovat s tělem je neuvěřitelný a viděl jsem že to jde, jde lézt po skále a mít správně postavenou lopatku,kyčle a napřímenou páteř, jde tak sedět jde tam vzpírat jen se to musí umět)
Když budu sprostej tak obyčejná kancelářská krysa nebo špatně trénující sportovec si tím že si dřepne jak ho to pustí, nejen že si neupraví kvalitu pohybových stereotypů (těch drobnejch - kolene nebude stabilnější protože se mu správně stočí zkřížený vazy, neudělá se mu správná opora chodidla a zázrakem mu taky nezačne pracovat extenze v kyčli místo v zádech) ale protože tam tyhle funkce nemá tak to tělo bude kompenzovat nějak jinak aby to ustál což mu z dlouhodobý hlediska vyrobí problémy samozřejmě navíc ještě jinde...
Osobité dobro páchat nebudu,napsat jsem svůj pohled na věc,nebo svoje "náboženství:)". Nikomu ho nenutim. Když budeš někdy chtít ukážu s jakejma technika pracuju,resp. chci pracovat já a pak třeba pochopíš proč se mi tohle zdá barbarský |
V životě sleduju princip minimalismu, při řešení problémů je mi nejbližší Occamova břitva. Mám velký respekt k tvým technikám, kdy se dokážeš každé součástce věnovat tak, jak si to žádá a možná to opravdu dělá zázkraky. Já si ale v současné době radši dřepnu, to mi přijde jednodušší :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so září 13, 2014 7:59 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Tak diplom mi zaschnul před 4 lety což sice není moc ale když už mě s tim nějakou dobu nechaj i učit ty nebožáky na univerzitě tak by to mohlo stačit i na diskuzi na internetu. Ale samozřejmě to záležitý na čitateli.
Jinak jnerezi máš uplnou pravdu, když už si tady něco čtu nebo přispěji tak je to prakticky jen ohledně nějakého zdravotnímu problému (jako třeba topik s kolenem hned vedle), debaty o důležitosti JR ve cvičení bicepsu nějak pomíjim...
A ještě Draperův log samozřejmě |
Já z tebe mám pocit, že máš velkou touhu po uznání ostatních. V tvých příspěvcích se to jenom hemží pacienty, odbornými názvy, kterým tady nikdo nerozumí a arogantním přístupem. A když
to leze na nervy i sluníčkovému Gaymoonovi, tak na tom asi něco bude
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|