30/30 Squat challenge

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 30/30 Squat challenge  Úvodní stránka -> Trénink -> 30/30 Squat challenge
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gusep

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Aha a to ma byt k cemu...moc rad bych znal odpoved.
Flektovat poradne bederni pater, genialni rada.

Paceni kloubni sterbinii v koleni, utlak celyho cevnenervovyho svazku v poplitealni jamce, vazivo co jsem psal uz vyse najdi si to znamena.., to se ideealne doplnuje s tim co dela plotynkam v nekolika segmentech, uzasne koordinovane postaveni lopatek asi nema rad ramena chlapec...

Benefit je v cem konkretne?

Kdyba jste si radsi uvolnili vnitri rotaci v koleni aby fumgovala jak ma...

A ze problemami trpime prave my tu v "zapadnej" casti sveta, ktora namiesto toho nebezpecneho cupu vyuziva bezpecne stolicky. Myslis ze zbytok sveta potrebuje tak moc fyzioterapeutov a chirpraktikov? Ach jo, toto je podla mna totalna profesionalna deformacia, ked este aj v obycajnom cupe nezatazenom externou vahou hladas taketo veci.
Okrem toho Petr zdoraznuje aj to, ze kazda dlhodoba staticka pozicia je zla.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pomane, ty už jsi snad fakt definitivně zmagořil :-) Ty už potřebuješ léčit lidi na potkání? Ani mi neodpovídej na otázku, jak mám věřit doktorům, když ty, jako jeden z nich, mi bez toho, abys mě znal, abys mě kdykoliv viděl při jakékoliv činnosti, abys mě viděl sedět, abys mě obyčejně znal, začneš léčit na dálku po internetu.

Možná si myslíš, že jsi za odborníka a hájiš zájmy své "vědy", ale přitom si tu svou medicínu akorát kopnul bodlem do koulí.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nečekal bych, že to řeknu
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jinak myslím, že až mu zaschne razítko na diplomu, tak ho to přesvědčování ostatních o svojí
kvalifikaci přejde
magion

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Pomane, ty už jsi snad fakt definitivně zmagořil :-) Ty už potřebuješ léčit lidi na potkání? Ani mi neodpovídej na otázku, jak mám věřit doktorům, když ty, jako jeden z nich, mi bez toho, abys mě znal, abys mě kdykoliv viděl při jakékoliv činnosti, abys mě viděl sedět, abys mě obyčejně znal, začneš léčit na dálku po internetu.

Možná si myslíš, že jsi za odborníka a hájiš zájmy své "vědy", ale přitom si tu svou medicínu akorát kopnul bodlem do koulí.

Totální souhlas. Nejlepší fyzioterapeut pro mě bude vždy moje tělo. Ono se dycky ozve, když se mu něco nelíbí. Začatečníky bych určitě nakorigoval dobrým trenérem, nezfanatizovaným fyzioterapeutem. Ale ti chytřejší a zkušenější dokáží naslouchat svému tělu a já mu rozhodně věřím víc než fyzioterapeutovi.
Oddo

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

On i sám Ido Portal (tvůrce tady těch "výzev") psal, že sním pracovalo už hodně fyzioterapeutů a když viděli, co je učí, tak říkali, že je to přesný opak toho, co je učili ve škole. Ale nakonec to dopadlo tak, že tady ti fyzioterapeuti učí dál svoje klienty to, co se naučili od Ida, protože jim to prostě pomohlo. A to je asi nejlepší důkaz ze všech
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mablung

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gusep napsal:

A ze problemami trpime prave my tu v "zapadnej" casti sveta, ktora namiesto toho nebezpecneho cupu vyuziva bezpecne stolicky. Myslis ze zbytok sveta potrebuje tak moc fyzioterapeutov a chirpraktikov? Ach jo, toto je podla mna totalna profesionalna deformacia, ked este aj v obycajnom cupe nezatazenom externou vahou hladas taketo veci.
Okrem toho Petr zdoraznuje aj to, ze kazda dlhodoba staticka pozicia je zla.

No, já bych z toho nic nevyvozoval souvislosti s dřepem či stoličkou. Tam totiž funguje přirozený výběr a zejména ti lidé mají pohyb a nejsou tlustí jak prase. Když někdo z nich potřebuje fyzioterapeuta, tak má prostě smůlu.
Co se dřepu týče, může to být klidně tak (a nemusí), že ti, kterým to způsobilo problém s koleny, už dávno prdí do hlíny, protože nejen že neměli na fyzioterapeuta, ale neměli ani na chirurga který by jim dal kolena titanová.

magion napsal:
daymoon napsal:

Totální souhlas. Nejlepší fyzioterapeut pro mě bude vždy moje tělo. Ono se dycky ozve, když se mu něco nelíbí. Začatečníky bych určitě nakorigoval dobrým trenérem, nezfanatizovaným fyzioterapeutem. Ale ti chytřejší a zkušenější dokáží naslouchat svému tělu a já mu rozhodně věřím víc než fyzioterapeutovi.

Hm, naslouchání tělu. Tipl bych si, že Poman by si mohl odškrtávat pacoše v kategoriích
a) Věřil svému tělu
b) Necvičící
c) Nevěřil svému tělu
d) Smolař

Já osobně mám za sebou dvě operace a u nich mi tělo dávalo nulové signály, že je něco špatně. Dokud se to neposralo. Naslouchání svému tělu funguje do omezené míry.

Mimochodem, co se tohodle dřepu týče, je to (podle mě, co jsem pochopil) v souladu s přednáškou od Tlapáka, kterou sem myslím linkoval Poman, kde vysvětloval že se fyzioterapie snaží napodobovat dětské přirozené pohyby a hluboký přirozený dřep je podle mě jeden z nich (myslím. Sice mám děti rád, ale má láska k nim je podmíněna vzdáleností. Když jsou ode mě kilometr či dále, přímo je miluju )
magion

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja myslím, že spíš má pacoše podle tohoto rozdělení:

1) Cvičil špatně
2) Pohyboval se špatně
3) Necvičil a nepohyboval se
4) Cvičil správně, ale moc

A jaké máš dvě operace za sebou, smím li se zeptat?
Mablung

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
Ja myslím, že spíš má pacoše podle tohoto rozdělení:

1) Cvičil špatně
2) Pohyboval se špatně
3) Necvičil a nepohyboval se
4) Cvičil správně, ale moc

A jaké máš dvě operace za sebou, smím li se zeptat?

Rameno (zůžená štěrbina a výrůstky, takže vyčištění) a plastiku křížového vazu v koleni. Obojí bez sebemenšího signálu, dokud to nebylo v hajzlu (upřímně řečeno, ani nevím jestli existuje nějaké prevence proti výrůstkům v rameni. Štěrbina by se dala dát dohromady na fyzio (asi), ale ty výrůstky se musely vybrousit)
magion

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A to mi chceš říct, že tě to ani nepobolívalo při určitých pohybech?
Poman

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak daymone nikdy nikoho na dalku nediagnostikuju natoz lecim...a vsude to tady i na foru ke zdravotnim dotazum i cpu jestli jsi si vsimnul.

Vidim obtazek a popsal jsem negativa z polohy na nem a jak tu polohu ten typek dela a jeste vydrz pul hodiny.
Nildo mi tu nenapsal co je na mych vytkach spatne, jen jakej jsem magor s nezaschlym razitkem.
Nikde tu ani nevidim mapsano co tim chcete dosahnout, rozcvicit nebo cemu ulevit...
To je pak disluze jako prase.

Argument delal to tak asijskej praclovek je opravdu kvalitni.
Gusep

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Tak daymone nikdy nikoho na dalku nediagnostikuju natoz lecim...a vsude to tady i na foru ke zdravotnim dotazum i cpu jestli jsi si vsimnul.

Vidim obtazek a popsal jsem negativa z polohy na nem a jak tu polohu ten typek dela a jeste vydrz pul hodiny.
Nildo mi tu nenapsal co je na mych vytkach spatne, jen jakej jsem magor s nezaschlym razitkem.
Nikde tu ani nevidim mapsano co tim chcete dosahnout, rozcvicit nebo cemu ulevit...
To je pak disluze jako prase.

Argument delal to tak asijskej praclovek je opravdu kvalitni.

Pol hodina je akumulovana za cely den, neni to v kuse.

Argument s praclovekom tu neni ani jeden, zato tu bol spomenuty argument s detmi. K tomu nic?
Mablung

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
A to mi chceš říct, že tě to ani nepobolívalo při určitých pohybech?

Rameno vůbec. Prostě se jednoho dne zanítilo.

Chtěl jsem napsat že u toho kolene to není úplně pravda. Jak si moje paměť vyhrabává podrobnosti, říká mi, že jsem ošklivý lhář (chvíli jsem přemýšlel že bych zůstal v nastaveném kursu, ale na moje koleno sere pes, takže není důvod lhát) Delší dobu mě pobolíval vnitřek kolene. Byl jsem u třech ortopedů kteří mě vyšetřili a nic nenašli. A čtvrtý mě poslal k fyzioterapeutovi a to jen proto, že jsem si o to řekl. A ten také nic nenašel. Jen určité disbalance vzniklé zejména díky dysplazii kyčlí. Takže jo, příznaky tam byly. Ale nikdo je nedokázal přečíst.
Poman

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 1:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak mam pacienty od pul rocnich 2 kilovejch deti po lidi co vjeli na motorce pod vlak tak i zniceny ramena z funkcnich ehm treninku.
Poslouchat sve telo je super a jsem vsema deseti pro. Ale chce to aby pak clovek dokazal i odpoved spravne.
Ja se priznam ze to zdaleka vzdy nezvladnu a proto verim svoji fyzio ktera me s tim pomaha.
Mozek se totiz dokaze tak krasne prizpusobit ze patologie je pro nej norma a spravna vec a prekorigovat to zpet je fuska jako prase...
DikobrazieDieťa
(ban)

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2014 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Jinak mam pacienty od pul rocnich 2 kilovejch deti po lidi co vjeli na motorce pod vlak tak i zniceny ramena z funkcnich ehm treninku.
Poslouchat sve telo je super a jsem vsema deseti pro. Ale chce to aby pak clovek dokazal i odpoved spravne.
Ja se priznam ze to zdaleka vzdy nezvladnu a proto verim svoji fyzio ktera me s tim pomaha.
Mozek se totiz dokaze tak krasne prizpusobit ze patologie je pro nej norma a spravna vec a prekorigovat to zpet je fuska jako prase...

Aha....takže ako si predstavuješ oddych človeka ? Buď v tureckom sede, alebo v ľahu na zemi, a inak nič iné ? ... Pýtam sa na oddych v prírode, a dajme tomu, že dotyčný nechce nachytať kliešte, alebo byť poštípaný iným hmyzom, či zašpiniť sa, prípadne sedieť na tvrdých kameňoch.... Hmmmm ? Ako, ak nie drepom, to teda vyriešila príroda ?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 30/30 Squat challenge Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: