|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
8Shade

|
Zaslal: pá prosinec 28, 2012 6:59 pm Předmět: |
|
|
Dneska záda, nohy, břicho a musim říct, že po dlouhé době jeden z nejtěžších tréninků, co jsem kdy jel. Pauzy opravdu jen 40s a po 4x20 (na každou nohu) výpadech a těžkých dřepech jsem u předkopávání (pomalé negativní, 4x10) myslel, že umřu. Poslední dvě opakování jsem šel přes neuvěřitelnou bolest (ale tu dobrou bolest) a pak jsem zůstal sedět jako bez duše snad dvě minuty na lavičce, jelikož jsem ani nemohl chodit. Přesto výbornej workout, takže velká spokojenost. Na druhou stranu pokud nebudu muset, tak k sobě už nohy a záda nikdy nedam, jelikož když je jede obě člověk pořádně, tak je to extrémně vyčerpávající.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
8Shade

|
Zaslal: st leden 09, 2013 10:37 pm Předmět: |
|
|
Jen tak narychlo. Váha je něco kolem 73,5 kg (+0,2kg od minulého zápisu) bez kreatinu, v pondělí jsem jel prsa záda spíš tak nějak na rozehřátí po svátcích a dneska nohy, ramena, břicho . U nohou jsem pro změnu nemohl chodit, jak tvrdě jsem je odjel :) Vždycky se hrozně na ně netěšim, takže o to větší odříkávání to je, mít jen 40s pauzy mezi cvikama a cvičit to kulturisticky. Na druhou stranu se mi nestane, že bych je při cvičení necítil narozdíl od jiných svalů, které se ještě učím více izolovat. HIIT po takovémto tréninku nepřipadal v úvahu, jelikož jsem nezvládal běžet ani na osmičku, u které bych se jinak rozehříval.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: so leden 12, 2013 12:28 am Předmět: |
|
|
Odjel jsem biceps, triceps, břicho a 10 minut běhu. Nohy jsou stále ještě rozsekané. U tricepsové kladky při zachování formy včetně pomalé negativní části se mi neustále zvedá síla. Dokonkce u třetí série jsem si říkal, že na čtvrtou už budu muset shodit 2,5 kg a místo toho jsem tam přidal +5 kg a kupodivu mi to přišlo lehčí, než ta série třetí a dal jsem stejnak 8 čistých opakování. Nevím čím to může být, že u tohoto cviku mi to jde tak nahoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so leden 12, 2013 1:18 am Předmět: |
|
|
Ver, že či ti ide sila hore tricepsové sťahovanie kladky je irelevantné, je to doplnkový cvik, ked ti sila pôjde hore na úzkom benči/francúzskych tlakoch/klikoch na bradlách, potom môžeš byť spokojný:), to sú cviky, ktoré tricák skutočne vybudujú a keby si vždy v tréningy cvičil čo i len jeden z nich vo viacerých sériách, tak by to vzhľadom na tvoj súčasný stav, bolo viac než dostatočné. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: so leden 12, 2013 1:48 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Ver, že či ti ide sila hore tricepsové sťahovanie kladky je irelevantné, je to doplnkový cvik, ked ti sila pôjde hore na úzkom benči/francúzskych tlakoch/klikoch na bradlách, potom môžeš byť spokojný:), to sú cviky, ktoré tricák skutočne vybudujú a keby si vždy v tréningy cvičil čo i len jeden z nich vo viacerých sériách, tak by to vzhľadom na tvoj súčasný stav, bolo viac než dostatočné. |
Úzký bench jsem zatím moc nezařazoval, ostatní cviky vyjmenované jsem jel v tomto týdnu všechny, ono záleží, který z tréninků MI40 si zrovna vyberu a podle toho to jedu, takže se mi ty cviky i jejich pořadí značně střídají. V těch klikách na bradlech se většinou zlepšuju taky docela rychle, ale to asi každý.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po leden 14, 2013 7:45 am Předmět: |
|
|
Aktulní váha (po ránu v co nejlehčím stavu): 74,3 Kg ( +0,8 )
Od prvního října, tedy za 3,5 měsíce (z toho tak 2-3 týdny jsem ani necvičil) je to přírůstek téměř +8 kg , s čímž jsem nadmíru spokojen. Je vidět, že je to pouze o dodržování jídelníčku a tvrdé dřině. Samozřejmě svalová paměť je také velkým faktorem.
Co se tréninku týče, tak musím program MI40 od Bena Pakulski (11. na mistr olympia) vřele doporučit. Pokud to člověk jede opravdu poctivě (hlavně to tempo + plný rozsah pohybu + pouze 40s pauzy), pak je to velmi náročný trénink (jednoznačně nejtěžší, který jsem kdy jel), z kterého si odnáším daný sval rozbitý snad každý trénink. Důležité pro mě bylo si přestat psát váhy a navyšovat s každou sérií (pokud to jde). Tím pádem necvičím egem na úkor tempa/techniky a přesto pěkně rostu. Až pojedu nějakou silovku, kde se vrátím na normální rychlé tempo, které cvičí 99% lidí v posilce, pak si začnu zase psát poctivě. Dokud mi ale bude fungovat tento trénink, tak bych na něm rád zůstal.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: po leden 14, 2013 8:04 pm Předmět: |
|
|
Dneska jsem odjel prsa a záda + 10 min HIIT. Musím říct, že ze supersérie přítahů vodorovné kladky podhmatem a stahování horní kladky podhmatem jsou krásně cítit křídla při správné technice. Jinak naprosto masakr trénink, dneska jsem jel většinou 4x10 a pouze 40s (někdy i jen 30s) pauzy a pálilo to jako čert. Až na mě lidi koukali, jak jsem se skoro nezastavil.
Jinak mám takový problém , znovu se ozvali kotníky a to po pouhých 7,5 minutách běhu. Vůbec nechápu, z čeho to může být. Zaměstnání mám sedavé, běhal jsem max 20min 3x týdně, ale poslední týdny spíš jen 10 minut a stejně se to vrací. Napadlo mi, jestli to nemůže být také tím, že denně sbíhám 1-2x ze shodů z 6tého patra z práce, což asi pro kotníky není nic příjemného. Nemá s tím někdo zkušenosti (co by to mohlo způsobovat)?
P.S. než jsem nastoupil do práce (shodou okolností také prvního října), tak se u mě tento problém nikdy nevyskytl, ale také jsem nikdy předtím neběhal na pásu. Bylo by mi ale líto na něm přestat běhat úplně, protože mi ze všech typů cardia baví asi nejvíc.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: st leden 16, 2013 10:30 pm Předmět: |
|
|
Dneska jsem se vyjímečně nesměl zničit, jelikož mi zejtra čeká squash a pak oslava narozenin s přítelkyní, tak se chci hejbat a nechci, aby mi něco bolelo. Proto jsem si řekl, že si dam spíš takovej lehčí oddechovej trénink. Takže micro silovka :D
Dřep 4x5x85 kg
Military Press vstoje 4x5x40 Kg - tady mam největší problém se spodníma zádama, odchází první a technicky je docela těžké zatínat zadek a břicho (což by to mělo minimalizovat) a do toho ještě dýchat. Pás jsem vrátil strejdovi, takže ten jsem na to použít nemohl...
Pak jsem jel trochu cardia, zkusil jsem si poprvé veslování (asi 15 minut), byla to naprostá pohoda i na nejtěžší stupeň a to jsem tomu docela dával a zbytek jsem cvičil břicho nebo jsem trénoval zrovna přítelkyni.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá leden 18, 2013 7:43 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem jel biceps/triceps/břicho a ruce zase skvěle napumpované, na kladce jsem se opět zlepšil, ale už se asi blížím ke stropu, dneska jsem jel 8x45 kg stále slušnou technikou... Ono maximum závaží, co tam na tom stroji je asi 55 kg, takže zas neni kam chvátat :)
Stále mám problém s kotníky. Respektive jsou to asi šlachy mezi nártem a holení. Když přitáhnu špičku směrem k holeni, tak dost zabolí oba dva. Příčinu vidím pravděpodobně v těžkých dřepech a obecně únavě šlach, ale kdo ví. Každopádně z dřepů už mi při váze 85 kg zase začala bolet páteř uprostřed na zádech, takže je radši na týden vynechám a pak někdy pojedu zase zpátky 75 (kde se mi to neděje) a více opakování. S tou páteří to bude pravděpodobně kombinací špatné techniky (popřípadě špatné stavby těla - prohnutí páteře apod). Budu ten dřep asi muset natočit, sám se z boku nevidím.
|
|
| nahoru |
|
 |
stas
|
Zaslal: pá leden 18, 2013 9:45 pm Předmět: |
|
|
tym, ze mas problem s kotnikmi, nebolo by lepsie ist ten HIIT na rotopede alebo elipticaly?
inak tiez si teraz davam pauzu od drepov, ako som sa snazil ist hlbsie, tak som si natiahol trieslo, uz 2 dni krivam a boli to
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá leden 18, 2013 10:16 pm Předmět: |
|
|
| stas napsal: | tym, ze mas problem s kotnikmi, nebolo by lepsie ist ten HIIT na rotopede alebo elipticaly?
inak tiez si teraz davam pauzu od drepov, ako som sa snazil ist hlbsie, tak som si natiahol trieslo, uz 2 dni krivam a boli to |
Asi by to lepší bylo, proto jsem už ve středu nejel HIIT, ale zkusil jsem veslování. Nemyslím si ale, že 20 minut běhu 3x týdně by mělo nějak zásadně zatěžovat kotníky u normálně zdravého člověka. Trochu nechápu, proč se tak děje, nejspíš je to souhrn všeho, co dělám (časté chození schodů, dřepy, běh na pásu i řízení auta, kde to pociťuji). Lýtka už také radši cvičit v následujícím týdnu nebudu. Trochu mi to mrzí, protože s tím HIITem jsem nabíral kvalitněji a běh na páse mi baví ze všech cardií nejvíc (i mi přijde nejúčinější).
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út leden 22, 2013 12:04 am Předmět: |
|
|
Tak jsem dnes chtěl do posilky, dokonce jsem tam i dorazil, udělal jsem asi tak jednu rozehřívací sérii benče a pak přišla pracovní pohotovost a já letěl zpátky a do osmi jsem něco dodělával. Takže domů jsem se dostal v půl devátý a zítra jedu do Německa pracovně.
Dal jsem si doma aspoň shyby, abych viděl, jak na nich jsem po tom, co jsem je necvičil snad dva měsíce. A ono ouha, dal jsem jich hned 10 širokým úchopem v první sérii, což je moje nové maximum, pokud nepočítám dobu před asi 3-4 lety, kdy jsem jel P90X a dával jich až 14 při 66 kg (a to bych tam ještě špatnou technikou dneska tak dvě vytlačil) a samotnýho mi to překvapilo. Před mono jsem jich dával tak 5-8, po nemoci tak 3-4, takže tohle je velký úspěch. Pak jsem si dal ještě 3 série (7,4,4) s pauzou minuta a byl jsem spokojenej. Příští trénink až středa.
Aktuální váha: 74,3 Kg (rozdíl 0)
O víkendu jsem vysadil kreatin a jídelníček také nebyl ideální, dodělávali jsme ten týden projekt a byl jsem od rána do večera v práci. Také jsem měl dvě nečekaná kardia. Squash ve čtvrtek hodinku a 1,5h v neděli bruslení, kde mi kotníky prvních 5 minut neskutečně boleli, ale pak se zázrakem rozehřáli a od té doby jsou výrazně lepší a skoro už nebolí (také pomohla koňská mast 4x denně). Namáhat je ale určitě nebudu, příští víkend se chystám na lyže, tak musí být ok.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: čt leden 24, 2013 12:14 am Předmět: |
|
|
Dneska jsem jel naprosto random trénink, chtěl jsem jet spíš silový trénink, takže jsem se chystal na bench, ale zrovna se tam nahrnula nějaká škola mladých kluků (bylo jich tak 16) a zabrali snad všechno, co šlo. Zajímavé bylo, že dřepařský stojan zůstal po celou hodinu a půl prázdný a jejich učitel/trenér jim prakticky neopravoval naprosto příšerný techniky cviků. Jedinej, kdo šel na dřepařskej stojan byl nejhubenější kluk z celý třídy (prakticky jsem s ním soucítil, jelikož takhle jsem vypadal já na střední), kterej si pravděpodobně někde přečetl, že hluboký dřepy jsou skvělý na růst, tak se tam snažil s 28kg na zádech dřepovat takovym stylem, že se prdelí doslova odrážel o zem jak rychle s tim padal a z mého pohledu si extrémně přetěžoval kolena, jelikož ještě měl strašně úzkej postoj. Až mi ho bylo líto. Prvně si měl přečíst, že nejdřív musí pořádně a často jíst, pak se naučit techniku cviků a pak až chodit pravidelně do posilky (viděl jsem ho tam častějš). Až jsem mu chtěl poradit, ale většina lidí o nevyžádaný rady nestojí. Komu jsem ale radu musel dát byl jeden, kterej se snažil na stroji na lýtka v sedě cvičit záda nebo ruce nebo co to mělo být :D
Teď už k mému tréninku.
Tlaky s jednoručkami na rovné lavici - několik sérií 5x25kg, zkoušel jsem i 27,5, ale na to jsem měl problém to vytlačit prvně z hrudníku nahoru. (pamatuju si, že na to jsem dřív potřeboval spottera a co jsem to vytlačil jednou, tak to dřív už šlo).
Mrtvý tah - pyramida až k 5x110 kg (padlo to s rezervou, ale trochu se mi dělalo špatně od žaludku, tak jsem výš nešel)
Kliky na bradlech - síla v nich byla pěkná, jednu sérii dokonce 8xBW+10 kg
Stahování horní kladky - Byl jsem po těch bradlech nějak nabuzenej a začal jsem dělat 5ky snad 8 sérií a neustále jsem přihazoval (až jsem se sám divil) a dostal jsem se tak na svoje nové PR 5x52,5 a 3x55 kg , což jsou naprosto všechny váhy, co jdou. Technika byla stále docela slušná. Jak jsem říkal, tak ta síla mi u tohohle cviku roste neuvěřitelně, ještě dva týdny zpátky bych to určitě nedal.
Nakonec ještě trochu machine pressu a šel jsem domů.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út leden 29, 2013 12:00 am Předmět: |
|
|
Tak jsem od tohoto týdne přešel zpět k silovému tréninku 3x týdně - split
Pondělí
- prsa 3 cviky, první cvik bench press technika wave loading 3 vlny
- biceps 2 cviky
- břicho
Středa
- záda 3 cviky (určitě MT, shyby)
- triceps 2 cviky
- břicho
Pátek
- Nohy 3 cviky (určitě dřep)
- Ramena 3 cviky (military + střední + zadní delty)
- břicho
Pondělí
Bench press
1. vlna
8x50
6x52,5
4x55
2. vlna
8x52,5
6x55
4x57,5
3.vlna
8x55
6x57,5
4x60
Odjel jsem samozřejmě i další cviky, ale jen u tohoto si to potřebuji zapsat, jelikož příští týden začínám o 2,5 kg výše. Mimochodem jsem si celou dobu myslel, že začínám na 45 kg a až u poslední série jsem zjistil, že jsem špatně počítal tyč, takže jsem možná přepálil počáteční týden s váhami, ale uvidíme.
Jinak dneska jsem to o těch 2,5 kg dával hrozně random, jelikož jsem používal různě těžké uzávěrky apod (v našem debilním gymu mají prostě pouze 2 kg a pak až 5kg závaží). Proto jsem si objednal na internetu 0,5 kg a 1,25 kg s průměrem 50mm (olympijská tyč), které se běžně moc nevidí. Takže od příštího týdne bude zvedání o 2,5 (1,25; 1,25) a o 5 kg (2+0,5; 2+ 0,5) daleko snazší.
Páteční trénink budu muset tento týden vynechat, jelikož odjíždím na lyže.
Aktuální váha (po ránu v co nejlehčím stavu): 74,5 Kg ( +0,2 )
Spokojený nejsem, víkend jsem jedl né moc pravidelně, ale v neděli jsem do sebe nacpal snad milion mořských plodů, suši apod, jelikož jsme byli v restauraci s takovým jezdícím pásem, kde se může sníst cokoliv. Přes týden jsem ale držel jídelníček slušně, spíš bych ale viděl, že trénink nebyl kdovíjak náročný (už jsem nejel MI40, spíš tak náhodně).
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: st leden 30, 2013 11:53 pm Předmět: |
|
|
Středa
Úzký bench press
- 8x40
- 6x50
- 4x55
- 3x60
- 2x64
- 3x60
- od začátku mi ze včerejšího squashe trochu zlobil pravý loket, ale rozehřálo se to.
Shyby
- 6xBW
- 6xBW
- 6xBW
- 6xBW
- 6xBW-25kg + 6xBW-15kg
- velká spokojenost, končil jsem před vyčerpáním
Stahování Horní kladky
- 8x35
- 5x45
- 5x55Kg PR
- 8x35
- zase silnější než minule :)
Pak jsem dal ještě další cviky, kde jsem se na váhu nesoustředil, takže nebudu ani zmiňovat. Tyhle cviky mám spíš orientačně, až si budu v budoucnu prohlížet log, jak jsem na tom byl v určitou dobu. V pátek hurá na lyže, snad bude sníh, taje to jak blázen.
Přikládám ještě aktuální formu za 4 měsíce cvičení po mononukleóze. Z první fotky je krásně vidět mé skvělé pákové poměry a velikost zápěstí... Parádní předpoklady na bench teda... taky to podle toho vypadá, ale nevzdávam to.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|