8Shade - ektomorf - trénink

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - ektomorf - trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Morico

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Co se toho tahání převážně zádama týče, vadí to něčemu? Nohy zrovna moc silný nemam, tak ani nevim jestli by mi v tom výkonu přidaly.

Řeknu ti to takhle, dokud udržíš rovný záda a dokud se budeš zlepšovat, tak si tahej, jak ti to nejlíp vyhovuje… resp. když dodržíš to co jsem napsal, tak si pořád tahej jak chceš, každej má jinou stavbu těla a něco jako správný provedení pro všechny neexistuje, ale může se ti stát, že až se dostaneš na nějakou hraniční váhu, tak aby ses zlepšil, tak se budeš muset tu techniku třeba trochu přeučit.

8Shade napsal:
Jinak s úchopem jsem naštěstí neměl žádný problémy, molitany mi plně dostačujou (narozdíl od rukavic). Kupodivu jsem moc lidí neslyšel, že by je používalo. Všichni básní o magnézku, který jsem ještě nezkoušel a předpokládam že v tom fitku, kam chodím, se ani používat nesmí.

Zase, dokud to zvládáš s molitanem, tak to neřeš, ale možná ti časem stačit nebude ... pak je magnesium opravdu jediný řešení ... to že se to v posilovně nesmí nebo smí, na to jim pěkně ser, magnesium neni jenom na parádu a na zlepšení úchopu, ale tak je to mnohem bezpečnější (např. u těžkých benchů) když máš spocený ruce ... já to dělal za mých časů veřejných fitek tak, že jsem používal tekutý magnesium, který nepráší a nosil jsem s sebou vlhčený ubrousky a když mi někdo přišel vyhubovat, tak jsem mu vysvětlil, že se nechci zranit atd a že si to po sobě utřu.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukal jsem se na video a vypadá to dobře, ale asi bych se vyhnul takovýmu tomu cuknutí ve spodní fázi než to odlepíš ze země, kdy do toho vkládáš dynamiku. Neříkám to z pozice nějakýho super cvičence, ale z pozice té, že mi nějaká ta plotýnka praskla podobným způsobem.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Koukal jsem se na video a vypadá to dobře, ale asi bych se vyhnul takovýmu tomu cuknutí ve spodní fázi než to odlepíš ze země, kdy do toho vkládáš dynamiku. Neříkám to z pozice nějakýho super cvičence, ale z pozice té, že mi nějaká ta plotýnka praskla podobným způsobem.

Jsem si toho vědom, to cuknutí bylo prakticky jen z důvodu, že jsem to nikdy nezvedal a nevěděl jsem ani jestli to uzvednu, tak jsem do toho dal největší sílu, ale asi moc brzo než jsem byl správně propnutej.

Kdy se ti to stalo? a jak dlouho se léčí taková plotýnka?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2013 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout C - PEAK 4 - cyklus 1

Military Press
☞ 8x20 kg
☞ 5x25 kg
☞ 3x30 kg
☞ 3x35 kg
☞ 4x43,5 kg
☞ 4x44 kg PEAK
☞ 1x45 kg
- 45 nějak záhadně ztěžkla a druhé opakování už jsem nedal

Dřep:
☞ 8x20 kg
☞ 5x30 kg
☞ 5x40 kg
☞ 3x60 kg
☞ 3x80 kg
☞ 4x90kg
☞ 4x92,5kg
☞ 4x94kg PEAK
- ještě s malou rezervou (na pár kg)

Tlaky na ramena na stroji (P):
☞ 8x35 kg
☞ 8x45 kg
☞ 8x55 kg
☞ 4x60 kg PR
- supr

Břicho:
☞ Trabsy Compact - úroveň A

Víc jsem nestihl, jelikož jdu večer tancovat a musel jsem jet dřív domů. Dřepy šly úplně nádherně a zlepšil jsem se od minule neskutečně. Minule to bylo opravdu na krev, dnes i docela s přehledem.
8Shade

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout A - PEAK 3 - cyklus 1

Bench Press se stopkou:
☞ 10x20kg
☞ 5x30kg
☞ 5x40kg
☞ 3x50kg
☞ 3x60kg
☞ 3x66kg PEAK
☞ 2x67,5kg F
☞ 2x66,5kg F
- všechny rozcvičovací série jsem nacvičoval legdrive a u peaku se mi povedl krásně, takže mi to ani nepřišlo nijak těžké, bohužel u další série jsem ten legdrive neměl skoro vůbec a pak už ani ta poslední nešla

Bench Press:
☞ 10x50Kg
☞ 10x50Kg
☞ 9x50Kg
☞ 7x50Kg
☞ 8x50Kg
- v poslední sérii se mi dařil legdrive jak má být a bylo to dost znát

Shyby:
☞ 7x
☞ 7x
☞ 6x
☞ 5x
☞ 4x
- dneska dost těžký

Kliky na bradlech:
☞ 8xBW
☞ 8xBW + 5 kg
☞ 8xBW + 10 kg
☞ 8xBW + 10 kg
- zase mírné zlepšení, takže spokojenost

Shyby s dopomocí:
☞ 12xBW - 20 kg
☞ 12xBW - 25 kg
☞ 12xBW - 25 kg
☞ 12xBW - 35 kg
- hodně těžké, měl jsem už odvařená záda ze shybů

Stahování horní kladky:
☞ 8x40 kg
☞ 8x40 kg
☞ 8x40 kg
☞ 8x40 kg
- těžké (kvůli předchozímu vyčerpání rukou)

Aktuální váha (po ránu v co nejlehčím stavu): 74,4 Kg ( +0,2 kg)
S váhou spokojený nejsem, nějak se mi to zastavilo a to jsem dodržoval jídelníček dost dobře. Asi ho budu muset naškálovat, ale už teď mi přijde, že jenom jim a nevim kdy do sebe budu soukat ještě něco.

V tréninku jsem převážně nacvičoval legdrive, zjistil jsem z jednoho videa, že záleží na poloze kolen vůči lavici, pokud jsou kolena v takovém úhlu, že jsou nad lavicí, tak ten legdrive moc není (tedy tak jak jsem to jezdil dřív) a pokud se chodidla přisunou blíž směrem k tyči a dostanou se kolena až téměř pod úroveň lavice, tak se pak dá legdrive udělat daleko lépe. Jinak s tréninkem spokojenost, moc mi to bavilo a zlepšil jsem se na většině cviků.
8Shade

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout - Random

Bench Press se stopkou:
☞ 8x20kg
☞ 5x30kg
☞ 5x40kg
☞ 3x50kg
☞ 3x60kg
☞ 3x64kg
☞ 2x64kg
☞ 3x62,5kg
- měl jsem děsně rozbitá prsa z pondělí, což jsem začal cítit už tak po druhé rozehřívací sérii, tak jsem to dneska nehrotil a nebral jsem si ani spottera

Tlaky s jednoručkami v sedě:
☞ 8x10kg
☞ 5x15kg
☞ 5x20kg
☞ 4x20kg
- 20ky jsem měl největší problém dostat do pozice, abych s nima vůbec začal

Přítahy jednoručky v předklonu:
☞ 8x17,5kg
☞ 5x25kg
☞ 5x30kg
☞ 12x20kg
- třicítky docela těžké

Tlaky na ramena na stroji:
☞ 8x35kg
☞ 8x40kg
☞ 8x45kg
☞ 6x50kg
- ramena už lehce odvařená z předtím, takže to nešlo tak hladce

Delt fly na stroji
☞ 8x20kg
☞ 8x20kg
☞ 8x20kg
☞ 8x20kg
- dlouho jsem to nejel a jel jsem s téměř nataženýma rukama a krásně jsem to cítil

Stahování horní kladky v předklonu s nataženýma rukama (záda):
☞ 8x20
☞ 8x30 kg
☞ 8x30 kg
☞ 12x25 kg
- ani nevím jak se tento cvik jmenuje, tak jsem si ho nějak pojmenoval :)

pak nějaké cviky na břicho

Musel jsem nedobrovolně udělat pauzu minimálně na tento týden z peak tréninku (a to jsem se na dřepy i mrtvolku tak těšil), jelikož po předchozích několika dnech aktivit, jsem si něco udělal se šlachami u kotníku na levé noze. Proto musím cokoliv, kde se hýbu v kotníku či ho více zatěžuji pro tento týden vynechat. Cítím to bohužel i při sezení. Mažu to koňskou mastí, zatím to vypadalo na počátek zánětu, ale přijde mi, že se to každým dnem lepší.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2013 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout - Random 2

Delt fly na stroji
☞ 8x20kg
☞ 10x25kg
☞ 10x25kg
☞ 10x25kg

Tlaky na ramena na stroji:
☞ 8x35kg
☞ 8x45kg
☞ 8x55kg
☞ 5x60kg PR
- PR jsem si zvedl o jedno opakování, ale na druhou stranu jsem měl čerstvější ramena, takže výkonově asi podobný jako při 4x60 předtím

Přítahy horní kladky za hlavu:
☞ 12x40kg
☞ 8x60kg
☞ 12x40kg
☞ 10x45kg

Upažování vestoje/na šikmé lavici:
☞ 10x5kg
☞ 10x5kg
☞ 10x5kg
☞ 10x5kg
- soustředění na techniku

Bicepsové zdvihy s jednoručkami vestoje:
☞ 5x15kg
☞ 3x17,5kg
☞ 5x15kg
☞ 4x15kg

TRX bicepsový přítah:
☞ 10x
☞ 10x
☞ 8x
☞ 8x
- tenhle cvik je na dodělání prostě boží, z něj to musí cítit snad každej

Jel jsem dneska mírně, zítra bych měl jet totiž na lyže, takže jsem nechtěl zatěžovat ani ty šlachy, které naštěstí vypadají už ok, ani nohy, ani spodní záda (která mi ráno bolela, ale naštěstí to odpoledne přešlo), prostě aby se mi zítra lyžovalo dobře a nebyl jsem zničenej. Bohužel se ale necítím zrovna moc zdráv, trochu mi teče z nosu a krk mi taky zlobí. Snad se z toho rychle dostanu. Nejlépe do pondělí, kdy bych už zase chtěl pokračovat v peaku.
8Shade

PříspěvekZaslal: po únor 25, 2013 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout A - PEAK 3 - cyklus 1 - znovu

Bench Press se stopkou:
☞ 10x20kg
☞ 5x30kg
☞ 5x40kg
☞ 3x50kg
☞ 3x60kg
☞ 3x67,5kg PEAK
☞ 3x62,5Kg
☞ 3x62,5Kg
☞ 3x62,5Kg
☞ 3x62,5Kg
- to třetí opáčko peaku hodně na krev

Shyby:
☞ 8x5xBW
- rozhodl jsem se změnit styl narůstání shybů a přidávám série po pěti

Bench Press:
☞ 9x51Kg
☞ 9x51Kg
☞ 8x51Kg
☞ 7x51Kg
☞ 7x51Kg
- dost těžké

Kliky na bradlech:
☞ 8xBW
☞ 7xBW + 12,5 kg
☞ 7xBW + 10 kg
☞ 8xBW
- jak jsem přehodil pořadí shybů a druhého benche, tak se to podepsalo tu, triceps už byl dost odvařenej, ale zkusil jsem přidat závaží

Shyby s dopomocí - paralelní úchop:
☞ 12xBW - 20 kg
☞ 12xBW - 20 kg
☞ 10xBW - 20 kg
☞ 8xBW - 20 kg
- zkusil jsem změnit úchop

Stahování horní kladky:
☞ 8x40 kg
☞ 8x42,5 kg
☞ 8x45 kg
☞ 8x40 kg
- extrémně těžké (zase kvůli vyčerpání tricepsu)

Aktuální váha (po ránu v co nejlehčím stavu): 74,6 Kg ( +0,2 kg)
Na váhu teď moc nekoukám, tak nějak cvičím a jím stále stejně (v týdnu opravdu kvalitně).

Opakuji cyklus 3 z minulého týdne ze zřejmých důvodů (pauza kvůli přetaženým šlachám na kotnících).

Nakonec jsem na těch lyžích nebyl, jelikož jsme sice ráno vyjeli, ale ujeli jsme asi jen 4 km a zjistili jsme, že tam v tom počasí nejde s naším autem dojet :) (měli jsme ujet 130 km a i za rolbou po obchvatu to klouzalo jak svině a musel jsem jet tak 40-50. Bratr někam jel s lepším autem s novýma zimníma gumama a místo 1,5h tam jel 3,5, takže bysme to stejně nestihli včas). Nakonec jsem za to rád, jelikož jsem se aspoň trochy vyzdravil. Rýmu sice ještě mám, ale krk už mi nezlobí, takže jsem se do tréninku dneska pustil tak jako tak.
8Shade

PříspěvekZaslal: st únor 27, 2013 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout B - PEAK 3 - cyklus 1

Mrtvý tah - střídavý úchop
☞ 8x20kg
☞ 8x40kg
☞ 3x80kg
☞ 1x100kg
☞ 1x110kg
☞ 1x120kg
☞ 3x127,5kg PEAK
- vzhledem k týdenní pauze, mírnému pobolívání spodních zad z práce a formy u té 2x130 jsem to nechtěl přestřelit, tak jsem jen mírně navýšil z těch čtyřek. I tak to bylo docela na krev (s rezervou tak na jedno opakování)

Bicepsový zdvih velké činky:
☞ 12x21,5kg
☞ 12x21,5kg
☞ 10x21,5kg
☞ 10x21,5kg
- zkoušel jsem jet nahoru opravdu explozivně a skvělej jsem ten biceps cítil

TRX - bicepsový přítah:
☞ 10x
☞ 10x
☞ 8x
☞ 8x
- snad nejlepší cvik na dodělání bicepsu, co znam (dík Morico)

Břicho:
☞ 20x křížem
☞ 20x 1/4 sed leh
☞ 20x30kg na stroji
☞ 15x30kg na stroji
☞ 10x30kg na stroji
☞ 5x30kg na stroji
- pauzy podobné jako počet opakování (takže se změnšovaly)

Cardio - veslování
☞ 16 minut - ujeto cca 1 km a cca 240 kcal spáleno (orientačně)
- prakticky jsem to zkoušel podruhé v životě, zajímavé je, jak v určitou chvíli kolem 11. minuty nastal zlom, kdy mi dorazila nová vlna energie a začlo se makat výrazně lépe a rychleji

Dneska docela respekt z mrtvoly, nějak jsem se necítil dobře na začátku tréninku, ale nakonec jsem to nějak zatáhnul. Rýmy jsem se naštěstí už zbavil, takže jsem asi ok, jen různý úpony u kolen a kotníků občas zabolí (ale nic hroznýho). Uvidíme, jestli to bude ok na dřepy v pátek. Schválně ty kotníky šetřim, takže v práci neběham po schodech ani dolů a jiné cviky na nohy kromě dřepů také nedělám (ani na lýtka/hamstringy - ostatně tyhle dvě jsou moje nejméně oblíbené partie).
8Shade

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 11:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout C - PEAK 3 - cyklus 1

Military Press
☞ 8x20 kg
☞ 5x30 kg
☞ 1x40 kg
☞ 3x45 kg
☞ 3x46 kg
☞ 3x46,5 kg PEAK
☞ 2x47,5 kg PR
- kupodivu solidní zlepšení

Dřep:
☞ 8x20 kg
☞ 5x40 kg
☞ 5x60 kg
☞ 1x80 kg
☞ 1x90 kg
☞ 3x96kg
☞ 3x97,5kg PEAK
- viz video

Tlaky na ramena na stroji (P):
☞ 8x40 kg
☞ 5x50 kg
☞ 6x60 kg PR
☞ 4x60 kg
☞ 4x60 kg

Upažování v předklonu:
☞ 1x6 kg - FAIL
☞ 10x3 kg
☞ 10x3 kg
☞ 10x3 kg
- šel jsem do toho tak nějak bez rozcvičení lehčí vahou a bodavou bolestí mi píchlo v rameni, když jsem to chtěl zvednout, tak jsem tam hodil jen něco lehkýho a jel jsem opravdu opatrně... naštěstí už se bolest nevrátila

Břicho:
☞ 20x křížem, 20x1/4sed leh, 15x,10x,10x

Technicky jsem po natočení 3x96 kg zjistil, že paralel, kterou bych chtěl dosáhnout jsem o kousek nedával (ani bez váhy, asi nějaká mobilita kyčlí), tak jsem se trochu bláhově rozhodl pro použití té tlustší gumy pod paty rovnou pro nové max bez zkoušení s váhou na zádech. První opakování jsem spíš vyvažoval balanc, takže hloubka nebyla ještě ok, druhé už bylo o něco lepší a třetí už mi přišlo tak akorát na paralel.

Vytknul bych si určitě ten předklon, ale naštěstí z tohoto provedení spodní záda vůbec necítím. Hloubka by chtěla asi taky ještě doladit, ale tak nějak od určitého místa mi už prdel nechce níž a jde jen trup, musím na tom zapracovat. Pokud má někdo radu (např na účiné streče pro lepší hloubku - ass to grass ani jezdit nechci), popřípadě jak změnit techniku lépe, tak sem s ní. S kyčlema mám problém i například u zvedání nohou ve visu, prostě mi v nich blbě přeskakuje (že je to i slyšet), takže takové cviky raději ani nedělám.

P.S. lokty mám takto vzadu schválně, jelikož je to jediné (a funkční) řešení mého předchozího problému - bolesti páteře mezi lopatkami z tlaku činky.
Turakam

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uff, tak sú to určite väčší odborníci na drepy ako ja, ale toto nevidelo paralel a žiaľ si to celé šiel cez záda ala goodmornig, plus bederná bolasť bola pekne pokrútená, treba zamakať na technike.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 11:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
uff, tak sú to určite väčší odborníci na drepy ako ja, ale toto nevidelo paralel a žiaľ si to celé šiel cez záda ala goodmornig, plus bederná bolasť bola pekne pokrútená, treba zamakať na technike.

To třetí opáčko už skoro byl, ale goodmorning v tom vidim taky :D hodim si příště pod nohy asi kotouče, abych měl ty paty výš než při té podložce a od rozcvičovacích vah zkusím jít kam až mi to pustí a zas to natočim.
Turakam

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 11:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

začni rpaktizovať, ked sa ti dá, aj také domáce sadanie si do drepu, až si sadneš úplne dole a zotrváš tam s nohami celou šlapu na zemi, zaraduj pravidelne a telo sa postupne adaptuje a nebude treba podložiek a pod., samozrjeme kvalitné boty na drepy by asi tiež spravili svoje.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 7:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Radím sundat z činky dobrých 25kg a možná i 50kg a pracovat na perfektní technice. Technikou jako na videu se zničíš.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle videa ti i pak při pokusu o pozitivní fázi pohybu vystřelí kolena k sobě, je to tak? Ty stehna máš hodně slabá a určitě bych se na dřepy - tyhle - vykašlal na nějakou dobu a zkusil techniku čelních dřepů, při kterých se tolik předklánět nemůžeš, tzn fakt to buhou tahat stehna, posílíš břicho a nebudeš to tahat zády.
Taky určitě goblet squat kvůli držení těla a dostatečné hloubce.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 23, 24, 25  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: