|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
magion

|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:28 pm Předmět: |
|
|
Na pruměrnýho českýho gymnastu je 3xBW určitě celkem dost :) Sám jistě víš, že naši sportovci ty tréninkový postupy mají hodně na low-end úrovni. Ale pokuď by ten průměrnej gymnasta ovladál dobře back levery, planche a do toho praktikoval i one leg squaty a natural glute ham raisy, což normálně gymnasti praktikujou, plus dělal plyo výskoky na bednu a do dálky, tak 2-2,5xBW deadlift dá s prstem v zadku, to jsem si jist. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:39 pm Předmět: |
|
|
Na jednu stranu mám svůj názor na způsob trénování u nás. Na druhou stranu chápu tu selekci a nedělám si iluze, že to jinde funguje nějak líp (Čína, Rusko, dokonce i ta Amerika).
Jen prostě zastávám názor, že když chci někoho trénovat, tak je to proto, abych ho maximálně přiblížil k jeho genetickým hranicím, ne ho zk*rvil. Ale to je offtopic.
3xbw deadlift považuju za dobrej výkon a určitě mi nepřijde vhodný porovnávat kondičáka a vrcholovýho sportovce. Kolik lidí tady na fóru nebo v tvým okolí tento výkon zvládne? _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:45 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Na jednu stranu mám svůj názor na způsob trénování u nás. Na druhou stranu chápu tu selekci a nedělám si iluze, že to jinde funguje nějak líp (Čína, Rusko, dokonce i ta Amerika).
Jen prostě zastávám názor, že když chci někoho trénovat, tak je to proto, abych ho maximálně přiblížil k jeho genetickým hranicím, ne ho zk*rvil. Ale to je offtopic.
3xbw deadlift považuju za dobrej výkon a určitě mi nepřijde vhodný porovnávat kondičáka a vrcholovýho sportovce. Kolik lidí tady na fóru nebo v tvým okolí tento výkon zvládne? |
Dobrej výkon? To už je spíš sakra dost nadprůměrnej výkon On se Magion asi pohybuje v trochu jiný sortě lidí (a to nemyslím špatně), ale za sebe můžu říct, že v běžnejch posilovnách, kde jsem zatím byl, jsem viděl jen sotva pár lidí, kteří dali 2xBW deadlift.
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po leden 05, 2015 11:55 pm Předmět: |
|
|
To vy ste si ztoho rozmezí vypíchli to nejvyšší čísilko :)
Pokud budu citovat tuto tabulku http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/DeadliftStandardsKg.html , tak 3XBW DL je velmi dobrý výkon, ale 2xBW DL už je v podstatě lehce pokročilý výkon s čímž já též souhlasím. A který dokáže dát i chlap co přijde poprvé k čince, ale většinu času přehazuje pytle s cementem na stavbě a neštítí se fyzické práce. To prostě není kdo ví jaký výkon, je to deadlift, ne dřep. Na dřepu už se musíš nadřít abys to stejný potvrdil. A celá tato debata vznikla ztoho že kluk dal 110kg na mrtvolu, což je opravdu málo a svědčí to o oslabeném svalstvu zadní části těla. A není rozhodně na vině kalistenika, jak on sám podotknul :) _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út leden 06, 2015 12:00 am Předmět: |
|
|
Ten odkaz jsem nečetl, já pouze reagoval na 3xbw napsaný od tebe. 2xbw deadlift opravdu není nic moc výkon. Na něj si teď věřím po 8 tréninkách mrtvoly po půl roce a to nehážu pytle s cementem. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út leden 06, 2015 6:01 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | madball napsal: | Ten odkaz jsem nečetl, já pouze reagoval na 3xbw napsaný od tebe. 2xbw deadlift opravdu není nic moc výkon. Na něj si teď věřím po 8 tréninkách mrtvoly po půl roce a to nehážu pytle s cementem. |
tak 2x bw mŕtvolu som dal aj polroku nemŕtvolenia, kto pravidelne cvičí, drepuje, tak sa tá sila aj na mrťáku udrží |
Dokonce se dá i zlepšit. Ale to zase samozřejmě záleží na trénovanosti a stylu techniky mrtvoly.
Pokud se člověk zlepší na dřepech a k tomu cvičí "těžce" záda a zlepší i je, tak je docela vysoká pravděpodobnost, že mu povyskočí i čísla na mrtvole i bez jejího tréninku. Minimálně po pár trénincích na ní.
Asi určitě to nebude platit pro elitního liftera, ale pro začátečníka nebo středně pokročilýho určitě. A i pro elitního liftera bych řekl, že bude platit, když zlepší dřep, tak půjde nahoru i mrtvola. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
Kota

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 10:15 pm Předmět: Gymnasti |
|
|
jsou to frajeři, mají sílu na rozdávání...
|
|
| nahoru |
|
 |
Kota

|
Zaslal: čt leden 08, 2015 10:15 pm Předmět: Gymnasti |
|
|
jsou to frajeři, mají sílu na rozdávání...
|
|
| nahoru |
|
 |
Č174

|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út leden 13, 2015 1:51 pm Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | ...To prostě není kdo ví jaký výkon, je to deadlift, ne dřep. Na dřepu už se musíš nadřít abys to stejný potvrdil... |
To je ale jen kvuli tomu, ze pravy deadlift je pro cloveka nejprirozenejsi pohyb z disciplin trojboje. U bencu a drepu to clovek proste jen neumi, takze nedokaze vyuzit silu kterou ma...
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|