Alavis Triple blend pro koně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Alavis Triple blend pro koně  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Alavis Triple blend pro koně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Alavis se dává třeba závodním koňům, kteří mají větší cenu než ty Makuško
když to řeknu hodně ošklivě
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Makuško chápu Tvou nedůvěru, ale podívej. Pracoval jsem roky ve dvou farmaceutických firmách z nichž třeba Teva je světovýleader v genericích a můžeš mi věřit, že když proženeš výrobním cyklem třeba pro ophtalmo septonex léčivý roztok nebo prachsprostě vodu, tak rozdíl ve výrobních nákladech bude cca 1 korunu na balení, to je holt fakt. U nás ve firmě tvoří náklady na chemikálie (kdy kupujeme chemikálie i v ceně 3500 EUr/ gram!!!) do 5 % z ceny produktu. Mnohem dražší je třeba i ten blbý obal.

Tak to je mazec. Mimochodem ty jsi tu zmiňoval velkou náročnost u humánních prostředků z hlediska různých studií přípravků, dokládání toxikologie..... mám to chápat tak, že tohle zkoumání u humánních prostředků považuješ za zbytečný???

Já osobně bych totiž toto naopak u těch veterinárních preparátů uvítala a u těch to opravdu těžce chybí. Skoro u ničeho se nedopátráš studií účinnosti, studií z hlediska dlouhodobého užívání apod. a když ano, tak se většinou výrobci s autory takových veřejných výsledků studií pomalu ne-li soudí a argumentují tím, že jsou nevěrohodné. Jistou kontrolu vykonává ÚSKVBL, který zkoumá účinky veterinárních léků - ten třeba schválil Alavis Triple Blend jako léčivý přípravek, ale je toho i tak hodně málo.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Alavis se dává třeba závodním koňům, kteří mají větší cenu než ty Makuško
když to řeknu hodně ošklivě

Hulkie věř mi - těm nejdražším koním, který jsou dražší než já a ty dohromady (s výjimkou těch dostihových) se dávají úplně jiný preparáty a pečuje se o ně v prevenci úplně jinak než Alavisem - to mi věř.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Alavis se skládá ze suplementů, ne z léčiv. Na ty jsou kladeny daleko nižší nároky, než na farmaceutika.
Riku

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuško, to ti jde tak o naše zdraví, nebo tě jen štve, že kvůli lidem co zvedají činky je pro koníky alavis nedostatkové zboží?
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ale suplementy pro lidi musejí procházet podstatně větším testováním než ty veterinární ne?? Pochopila jsem to správně předpokládám.

Tak mě od Deadlifta zajímalo, jestli tohle testování humánních suplementů považuje za vhodný nebo je to podle něj zbytečný byrokratismus???

Protože u těch veterinárních doplňků je toho fakt dost málo a já bych tyhle výsledky docela uvítala.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Makuško, to ti jde tak o naše zdraví, nebo tě jen štve, že kvůli lidem co zvedají činky je pro koníky alavis nedostatkové zboží?

Nee Riku, jen jsem popsala svoje zkušenosti s Alavisem u koní. Já a moji svěřenci na jeho nedostatek netrpíme - nepoužívám jej ani pro koně ani pro lidi (jezdce) - s výjimkou starých a nemocných koní nebo akutních úrazových stavů, takže v tomhle ohledu směle nakupujte. Mě na tom nemusí štvát vůbec nic a nechtěla jsem ani naštvat někoho dalšího....jen prostě moje zkušenosti a praxe u veterinářů, co znám, je trošku v rozporu s nadšením, s jakým slyším Alavis užívat jako preventivní výživu kloubů od vás kluků s činkama.

Jestli jsem někomu svým názorem šlápla na kuří oko nebo ho naštvala, tak se omlouvám.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Deadlift napsal:
Makuško chápu Tvou nedůvěru, ale podívej. Pracoval jsem roky ve dvou farmaceutických firmách z nichž třeba Teva je světovýleader v genericích a můžeš mi věřit, že když proženeš výrobním cyklem třeba pro ophtalmo septonex léčivý roztok nebo prachsprostě vodu, tak rozdíl ve výrobních nákladech bude cca 1 korunu na balení, to je holt fakt. U nás ve firmě tvoří náklady na chemikálie (kdy kupujeme chemikálie i v ceně 3500 EUr/ gram!!!) do 5 % z ceny produktu. Mnohem dražší je třeba i ten blbý obal.

Tak to je mazec. Mimochodem ty jsi tu zmiňoval velkou náročnost u humánních prostředků z hlediska různých studií přípravků, dokládání toxikologie..... mám to chápat tak, že tohle zkoumání u humánních prostředků považuješ za zbytečný???

Já osobně bych totiž toto naopak u těch veterinárních preparátů uvítala a u těch to opravdu těžce chybí. Skoro u ničeho se nedopátráš studií účinnosti, studií z hlediska dlouhodobého užívání apod. a když ano, tak se většinou výrobci s autory takových veřejných výsledků studií pomalu ne-li soudí a argumentují tím, že jsou nevěrohodné. Jistou kontrolu vykonává ÚSKVBL, který zkoumá účinky veterinárních léků - ten třeba schválil Alavis Triple Blend jako léčivý přípravek, ale je toho i tak hodně málo.

Ne, ne - toxikologie, stabilitní studie, validace, klinické studie a mnohem více - to vše je nutné. Stojí to čas ( třeba v Opavě v Tevě je jen na stability celé oddělení lidí)...stojí to pracovní síly. To se promítá velmi výrazně do cen produktů.

Prostě když to vezmu na jednom produktu u nás ( extrém, jinde to tak není),
tak náklady na krabičku čehosi co si zákazník objedná jsou řekněme takto:

chemikálie 50 Kč
obal: 30 kč
fixní náklady-mzdy, pronájem prostor, splátky úvěrů...provoz - to se přepočítá na jednotku...řekněme kus výrobku a na každý výrobek jinak - řekněme 300 kč
další náklady typu registrace, srovnávací studie, účasti na veletrzích, provize distributorovi apod. řekněme 1200 Kč

Prodejní cena pro koncového zákazníka 2800 Kč a to máš produkt, který by Tě při kupeckých počtech kolik stojí chemikálie přišel na 50 Kč.

Pokud by ten náš produkt byl veterinární, tak by koncová cena při stejné marži byla 1600-1800 Kč.

Teď si vem, že tu chemikálii si klidně může koupit laboratořkam to my prodáme za 2800 Kč za těch 50 kč. Myslíš, že to udělá? Ani omylem! Byla by to chemikálie a ne in vitro diagnostikum ,nebylo by to nikde registrováno, nebyl by k tomu certifikát kvality jako IVD, prohlášení o shodě, nemělo by to vypracovanou kontrolní metodiky, spočítanou citlivost a specifitu apod. Kdyby na ně přišel auditor, tak jim to zavře i když technicky vzato je to pořád ta samá látka.

Jinak jako léčivý přípravek může být registrován např. Kardilan, který obsahuje KCl. Podobný přípravek vyrábí ve Slušovicích jako doplněk výživy a je to to samé až na řekněme poloviční obsah draslíku (no a já toho mám v laboratoři tak 3 kg a jako léčivo ani doplněk výživy to nevnímám ani nepoužívám:o). Tj. některé látky mohou být deklarovány jako doplněk výživy a jiné s totožným složením jako léčiva (naopak to moc nelze:o)

Jakože např. cytostatika jsou jistě léčivem a určitě by to neprošlo ,kdyby to chtěl někdo registrovat jako doplněk výživy:o)

Naposledy upravil Deadlift dne pá duben 24, 2015 3:03 pm, celkově upraveno 1 krát
Makuška

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápu, děkuji za vysvětlení.

Takže si levnější cenu veterinárních doplňků vysvětluješ čistě absencí nákladů na studie, kontrolu, rozbory, registraci a další úkony, které jsou povinné pro humánní prostředky??

Aneb kdyby se stejné testy a kontrola prováděly u veterinárních přípravků, stály by veterinární přípravky stejně jako humánní. OK, to chápu.

Ovšem kde je záruka (v dnešní době obzvlášť potřebná), že ty veterinární produkty nejsou levnější i z jiných důvodů??? Nebo že jsou ty veterinární přípravky opravdu stejného složení jako ty humánní - až na ty chybějící kontrolní studie???

U Alavisu tu tuším Spazik psal, že si někdo dělal snad soukromně jsem pochopila laboratorní rozbor..... ale jinak to asi lidi nemají možnost zjistit co??
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano - netvrdím, že vždy musí být veterinární přípravky v kvalitě Alavisu. To určitě ne.
Mohou to vyrábět z něčeho jiného. Když si ale vezmeš, že 90 % chemie dnes chrlí Čína a těm se prostě nevyplatí to sortovat, ale naopak toho chrlit tuny, tak je prostě ekonomická sebevražda to kupovat v nějaké kvalitě typu "přehážu to lopatou a přesyju na síto a ono to nějak půjde".

Prostě cena chemikálie je v ceně produktu minoritní složka. U nás ve firmě do 5%. U většiny léčiv také.

Je paradox, že když chceme ušetřit, tak prostě změna etiket a obalů udělá víc než změna chemikálie. Proto používáme jen top chemikálie, protože za ušetřené 1% nákladů ta ostuda a případné zjištování kde je chyba prostě nestojí.Nehledě k tomu, že pro velkovýrobu je extrémně důležité, aby byla jedna dodávka (šarže) chemikálií na vstupu naprosto totožná s šarží, kterou měli třeba před rokem. Museli by to jednak přetestovat, ověřit, přenastavit technologie- tj. vše přepočítat, přepracovat dokumentaci, oznámit to SUKLU...prostě anabáze na půl roku co stojí peníze.

Proto každá rozumná firma nakupuje třeba v Sigma Aldrich, i když mají např. o 30 % dražší sortiment, protože oni Ti zaručí, že je jedna šarže jako druhá a ty nemusíš mít analytické oddělení, co ty vstupní chemikálie neustále retestuje, ale přijmeš to tzv. na certifikát výrobce, kde Ti deklarují že to testovali, jak to testovali a s jakými výsledky to testovali a ty to vezmeš jako fakt a u většiny chemikálií už dále nic netestuješ (max ověříš nějaké základní parametry).
Zahradník

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem odborník na Biologii zvířat a to platí i o Biologii člověka. Ano, zvíře není člověk, člověk není zvíře. Ale není to tak dlouho, co jsme lezli po stromech, houpali se na větvích a jedli banány . Pravda, za tu dobu se ledacos změnilo, ale i zůstalo.

Co se týče dalších/přidaných látek Alavisu, kvalita vstupních surovin, technologický proces výroby apod., to známo není. Co je ale známo, tak můj bratr se přímo účastní výrobního procesu psího/kočičího žrádla, jehož hlavní surovinou je vepřové/kuřecí maso. Mezi řečí jsem se ho zeptal, jestli v tom žrádle je něco, co by bylo člověku nebezpečné, nebo to nějak ovlivňovalo chod organismu. Takže každý kus masa je podroben důkladnému rozboru na přítomnost všemožných látek, které by měly jakýkoliv negativní vliv. Od antibiotik přítomných v mase až po látky bakteriálního původu. Pro psy a kočky tedy jen to nejlepší. Jeho odpověď tedy zněla, že psí/kočičí konzerva neobsahuje nic, co by bylo člověku nebezpečné a s trochou nadsázky mi řekl, že testy zvířecího žrádla jsou mnohdy důkladnější, než u lidský potravy. Netvrdím, že takto postupuje každý výrobce, který si dává záležet na kvalitě vstupních surovin.

Jenže je mi jasný, že marketing typu - "Jezte Whiskas, budete mít hebký a lesklý ocas" u lidí moc fungovat nebude. To samé vzbuzuje Alavis - koňská výživa. To ale ještě neznamená, že má v sobě látky, který by člověka přímo ohrožovaly na životě (to už asi zacházím do extrému). Co se ale prokázalo, tak že čas od času se v jídle určeným PRO LIDI najde posypová sůl na solení silnic, občas nám kuře v noci světélkuje modrou barvou, klobásy pro lidi se vyrábí z masa určenýho do kafilérie, kuřata jdou za 3 - 4 týdny od narození na porážku (to asi taky nebude způsobený nějakejma urychlovačema v podobě steroidů apod.) atd. ANI NECHCI VĚDĚT, S ČÍM VŠÍM SE MUSÍ MOJE TRÁVICÍ ENZYMY VYPOŘÁDAT PŘI KONZUMACI "LIDSKÝHO" JÍDLA.

Je tu tedy někdo, kdo by mohl prokázat, že Alavis lidem škodí (bez ohledu na to, že marketing je stavěný pro koně)? Asi není. Je to opravdu větší svinstvo, než shnilý maso v klobásách, kuřata napíchaný steroidy, posypová sůl? Pokud to tu někdo užívá víc jak rok, zřejmě by na sobě měl něco pozorovat.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Beru Alavis dlouho. Řekněme s přestávkami rok a nepozoruji při dávkování 1-2 odměrky (tj. až 2x tolik co je doporučeno) absolutně žádné vedlejší účinky. Dokonce i hřívu mám lesklejší
(to je vtip pro méně chápavé:o)
ygg

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dotaz do pléna:-))) ..... když odhlédneme od všeho ostatního a zaměříme se striktně jen na účinky , jak je na tom ATB oproti Animal Flexu ?
Zahradník

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Beru Alavis dlouho. Řekněme s přestávkami rok a nepozoruji při dávkování 1-2 odměrky (tj. až 2x tolik co je doporučeno) absolutně žádné vedlejší účinky. Dokonce i hřívu mám lesklejší
(to je vtip pro méně chápavé:o)

Až tu bude pobíhat stádo kentaurů, bude mi jasný na čem lítaj . Ještě že měli ruce, páč s kopytama bych nemohl jet bench. Taky vtipkuju, ale dík za info, jdu do toho .
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Dotaz do pléna:-))) ..... když odhlédneme od všeho ostatního a zaměříme se striktně jen na účinky , jak je na tom ATB oproti Animal Flexu ?

Pokud bych neřešil cenu a dostal tyto dva produkty, beru animal flex. Protože se to nikdy nestane a já bych nerad platil x krát tolik, preferuji alavis z důvodu ceny.

Efekt bude dle mě velmi podobný a asi těžko rozlišitelný.
Joint Flex Complex | Survival
Unikátní směs 11 látek pro výraznou podporu kloubního aparátu. Nejsilnější složení na současném trhu.
699 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Alavis Triple blend pro koně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: